Saturday, April 26, 2008

Ο Ούρφουρσλάαγκ για το "Μακεδονικό"

32 comments:

Anonymous said...

Ο ήχος είναι απαράδεκτος! Κρίμα

Urfurslaag said...

Μωρέ ας είναι ο ηχος απαράδεκτος και ας είναι παραδεκτές οι απόψεις...

sexpistols.gege said...

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω αγαπητε Urf.
Σκασιλα μου και αν ονομαστουν "Λολα που τα κανω ολα".
Πως μπορεις να τους στερησεις το δικαιωμα για αυτοπροσδιορισμο??

Αν και για λογους πρωτοτυπιας θα προτιμουσα το:
- McDonia ή το
-"Αφορισμενη, Τρισκαταρατη, Αιρετικη Δημοκρατια του Εξαποδω"(προταση του αξιαγαπητου Ανθιμου) :-))))
Αντε και καλο Πασχα, αν κρινω καλα απο τη σωματικη σου διαπλαση, σε βλεπω να τσακιζεις κανα αρνακι στη καθησια σου αυριο. :D

Urfurslaag said...

Μπάαα είμαι χορτοφάγος...ο μόνος χοντρός χορτοφάγος που ξέρω (εκτός από τον...Καρατζαφέρη!!!!)

breezer said...

Δεν συμφωνώ αγαπητέ μου. Το να ονομάζεται ο καθένας όπως θέλει είναι δικαίωμά του.
Το να ονομάσεις όμως τον λαγό, κότα, θα περιμένεις μετά από 50χρόνια και οι δύο κότες να κάνουν αυγά. Αφού προσδιορίζονται κότες.
Όταν μόνο η μία θα μπορεί να κάνει αυγά θα ακουστεί: "Δεν κάνουν όλες οι κότες αυγά".
Δεν έχουν όλοι οι Μακεδόνες την ίδια ιστορία, υπάρχουν κάποιοι που ιστορικά και κληρονομικά είναι Μακεδόνες και κάποιοι που απλά μένουν σε ένα μέρος τις Μακεδονίας.
Εύχομαι μετά από 300χρόνια αυτοί που απλά μένουν στην Μακεδονία να μην ονομαστούν αυτοί που μιλούν Ελληνικά.

Αόρατη Μελάνη said...

Σου αφιερώνω αυτό το ποιηματάκι που είπα στην εθνική εορτή όταν ήμουνα στην πρώτη δημοτικού:

Είμ' εγώ ελληνοπούλα
και σα μια σουλιωτοπούλα
αγαπώ με την καρδιά μου
την πατρίδα τη γλυκιά μου

Οι εχθροί σαν θα θελήσουν
[δεν θυμάμαι αυτό το στίχο]
Όχι! Δεν θα τους αφήσω!
Και θα τους φωνάξω: πίσω!

Ίσα μωρέ χαμούρες!

Κάτι τέτοιοι σαν κι εσάς, κατάντησαν την πατρίδα μας στα χάλια που βρίσκεται, ανθελλήνιστοι, εγκληματίες, τουρκόσποροι!

Αόρατη Μελάνη said...

Ότι συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, το θεωρώ αυτονόητο.

Anonymous said...

Υλικό για προβληματισμό:

http://dimitrisdoctor.blogspot.com/2007/07/macedonian-slavs.html

http://monogramma.blogspot.com/2008/04/blog-post_11.html

+Σερφάρισον+

Αόρατη Μελάνη said...

Ανώνυμε, να είσαι καλά για τα παραπάνω λινκς. Πάρα πολύ ενδιαφέροντα, με καλή τεκμηρίωση, με νηφαλιότητα, εξαιρετικά!

Αόρατη Μελάνη said...

Urf, τα πιο χοντρά ζώα του πλανήτη είναι χορτοφάγα. Σκέψου τους ελέφαντες....
.....και σκέψου τους γατόπαρδους!

Είναι θέμα κινήτρου! Άμα τρέχεις όλη μέρα να πιάσεις την αντιλόπη, χτίζεις κορμί!

Urfurslaag said...

...και οι αντιλόπες χορτοφάγες είναι όμως...

-=IMAGINOS=- said...

Ξέρεις γιατί είσαι εντελώς λάθος? Γιατί απλά δεν υπάρχει κανείς σκοπιανός ούτε για δείγμα δηλαδή που να υποστηρίζει τις ίδιες απόψεις με τις δικές σου. Η Ιστορία δεν είναι επιστήμη. Η Ιστορία είναι ιδιοκτησία και συμβόλαιο, απλά η επιστήμη της ιστορίας αναλαμβάνει να παίξει το ρόλο του συμβολαιογράφου. Στο συγκεκριμένο ζήτημα με το Μακεδονικό, η Ελλάδα έχει τα συμβόλαια και τα τεκμήρια, οι Σκοπιανοί απλά είναι απατεώνες πλαστογράφοι συμβολαίων και οικοπεδοφάγοι. Εάν επιμένεις ακόμα στις θέσεις σου, θα χαρώ να μου πεις που βρίσκεται το σπίτι σου να έλθω να θρονιαστώ και να βγάλω και μερικά πλαστά συμβόλαια τακτικής και έκτακτης χρησικτησίας εκτός εάν επιθυμείς να μου το παραχωρήσεις μετά χαράς και χωρίς νομικές διαδικασίες χρονοβόρες.

Χριστός Ανέστη.

ΥΓ Α και ελπίζω να μην έφαγες κοκορέτσι και αρνάκι στη σούβλα γιατί αυτό απαγορεύεται. Μόνο Χριστιανοί ορθόδοξοι επιτρέπεται να τα κάνουν αυτά και φυσικά ελπίζω να έλιωσες και στη δουλειά γιατί δεν υπάρχει αργία στην περίπτωση σου. Και αυτή είναι προνόμιο των χριστιανών επίσης.

Φιλιά.

Urfurslaag said...

Ιμάτζινε πολύ κακή προαίρεση βλέπω από έναν χριστιανό...

Καλή όρεξη

-=IMAGINOS=- said...

Urf θα μπορούσα να σου αντιτάξω και εγώ οτι βλέπω πολύ κακή προαίρεση από ένα Έλληνα σύμφωνα με αυτά που λες στο βίντεο. Ελπίζω να μη το πήρες προσωπικά. Τα όσα έγραψα προς προβληματισμό και μόνο. Δεν έχω κακή προαίρεση. Η ιστορία είναι αυτό ακριβώς που περιγράφω και φυσικά κανείς δεν είπε ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν, να κλέβουν όμως και να ιδιοποιούνται αλλότρια πράγματα σαφώς και δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Ας ονομάσουν το κράτος τους MALAKEDONIA, κανένα πρόβλημα, MACEDONIA όμως δεν μπορούν να το ονομάσουν γιατί είναι εδώ και χιλιετηρίδες αυτό το όνομα copyright άλλων όπως ξέρεις που έχουν και τα συμβόλαια και τα δικαιώματα. Οι τούρκοι της θράκης από την άλλη έχουν το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζονται ως Τούρκοι αλλά δεν μπορούν να χρεώνουν αυτό το όνομα και στους Πομάκους που δεν έχουν καμία σχέση με την τουρκιά. Το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της θράκης είναι μια καθαρή μαλακία από τη μεριά της Ελλάδας γιατί απλά το 54 (αν θυμάμαι καλά) στην ανταλλαγή των πληθυσμών κρατήσαμε στην Ελλάδα όλους τους μουσουλμάνους ενώ οι Τούρκοι έδιωξαν και τους τελευταίους Έλληνες από την Τουρκία. Εάν τους είχαμε διώξει και εμείς όπως προβλεπόταν και από τη συμφωνία τώρα οι τούρκοι της Θράκης θα ήταν ευτυχισμένοι εδώ και 10ετίες στην πατρίδα τους και εμείς θα ήμασταν ήσυχοι.

FrapDigo said...

@Imaginos: "Urf θα μπορούσα να σου αντιτάξω και εγώ οτι βλέπω πολύ κακή προαίρεση από ένα Έλληνα σύμφωνα με αυτά που λες στο βίντεο."

Ναι, αλλά τότε θα ήταν σαν να απέφευγες να απαντήσεις, και απλά να πετούσες πίσω το μπαλάκι. Εγώ πάντως βλέπω πολύ καλή πρόθεση στο βίντεο, είτε συμφωνώ με αυτό είτε όχι. Απλά, είναι διαφορετική από τη δική σου και, κατά τη γνώμη μου, νηφάλια.

Φράσεις όπως αυτή : "Ας ονομάσουν το κράτος τους MALAKEDONIA, κανένα πρόβλημα", Ιμάτζινε, δεν τιμούν ιδιαίτερα εμάς τους Έλληνες, που υποτίθεται ότι έχουμε δίκιο. Καλύτερα να μείνουμε σε ψύχραιμη αντιμετώπιση, γιατί όταν καταφεύγουμε σε εξυπναδίστικες "ονομασίες" χάνουμε.

Λες, τέλος, μπλέκοντας τη θρησκεία με το Μακεδονικό, τα εξής:

"Α και ελπίζω να μην έφαγες κοκορέτσι και αρνάκι στη σούβλα γιατί αυτό απαγορεύεται. Μόνο Χριστιανοί ορθόδοξοι επιτρέπεται να τα κάνουν αυτά και φυσικά ελπίζω να έλιωσες και στη δουλειά γιατί δεν υπάρχει αργία στην περίπτωση σου. Και αυτή είναι προνόμιο των χριστιανών επίσης."

Γιατί απαγορεύεται; Μόνο Χ.Ο. τα τρώνε; Επίσης, μόνο Χ.Ο. δεν δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα; Δε μου λες, εσύ, Χ.Ο. Ιμάτζινε:

Νύστεψες 50 μέρες; Απείχες από το sex πριν το γάμο; Εκκλησιαζόσουν σύμφωνα με τα απαιτούμενα της Χ.Ο. εκκλησίας; Αγαπούσες πάντα τον διπλανό σου, είτε αυτός ήταν αλλόθρησκος, αλλοδαπός, εγκληματίας ή όχι, όπως δίδαξε ο Χριστός;

Εγώ περιμένω να μου πείς ότι τα έκανες όλα αυτά, αφού είσαι τόσο τυπικός.

-=IMAGINOS=- said...

@Frapdigo
Πρώτα πρώτα πολλούς χαιρετισμούς.
Λοιπόν στο θέμα μας.
Δυστυχώς πίσω από το μόνιτορ είναι μερικές φορές δύσκολο να καταλάβει κανείς πότε κάνει πλάκα ο άλλος. Και εγώ πλάκα έκανα μεταξύ σοβαρού και αστείου.
Μου καταλογίζεις ότι θα απέφευγα να απαντήσω στον urf εάν του καταλόγιζα ότι έχει πολύ κακή προαίρεση σαν Έλληνας με αυτά που λέει στο βίντεο. Όπως είδες πουθενά εγώ δεν του καταλόγισα κακή προαίρεση αντίθετα εκείνος καταλόγισε σε μένα και μετά εγώ απλά του απάντησα αναλόγως περί προαιρέσεως. Και βέβαια δεν απέφυγα να απαντήσω. Απάντησα άσχετα εάν η απάντηση μπορεί να μην ικανοποιεί εσένα η τον urf. Και νομίζω ότι απάντησα και πολύ εύστοχα μάλιστα και στα περί αυτοπροσδιορισμού και στα περί επιστήμης της ιστορίας.
Τα MALAKEDONIA κλπ επίσης νομίζω ότι τιμούν ιδιαίτερα τους έλληνες που καταλογίζουν αυτό το όνομα στους Σκοπιανούς. Αντίθετα ονόματα τύπου Νέα Μακεδονία που κάποιοι προωθούν αυτά δεν τιμούν καθόλου τους Έλληνες και δεν τους τιμούν γιατί απλά το να παραχωρείς και να χαρίζεις την ιστορία σου η να συνομιλείς με απατεώνες και κλέφτες και να αποζητάς λύσεις πάνω σε κλεψιμαίικα που σου ανήκουν αυτό από μόνο του είναι τουλάχιστον προδοσία και αίσχος. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν το MALAKEDONIA και όχι το Νέα Μακεδονία είναι το όνομα που θα έπρεπε η Ελλάδα να διαπραγματεύεται με τα Σκόπια και μόνο αυτό εάν σεβόταν η Ελλάδα τους Έλληνες και την ιστορία της.
Σε ότι αφορά τα περί θρησκείας το έχω πει πολλές φορές άντε να το ξαναπώ. Η Ορθοδοξία και γενικά οι θρησκείες είναι τα μόνο πράγματα που δε με απασχολούν καθόλου μα καθόλου μάλιστα. Τελευταία φορά που πάτησα σε εκκλησία για να μεταλάβω ήταν περίπου στα 10 χρόνια μου και άλλες 2 φορές για να παντρέψω ένα φιλικό ζευγάρι και μετά να βαφτίσω το παιδάκι τους. Α και 3-4 φορές ακόμα προσκεκλημένος σε γάμους και την έβγαλα σε όλες περιπτώσεις στις γειτονικές καφετέριες.
Η αναφορά μου εδώ και στο blog μου στους άθεους τα κοκορέτσια τις αργίες και τις σούβλες έχουν να κάνουν μόνο στα πλαίσια αστεϊσμού αλλά θέλω να καυτηριάσω όμως και την υποκρισία όλων όσων κατακρίνουν, μάχονται και απαξιώνουν την πίστη του άλλου και το δικαίωμα αυτού να πιστεύει και να ελπίζει ότι δε θα χαθεί μετά το θάνατο του. Είναι ακέραιο δικαίωμα του να πιστεύει όπως είναι ακέραιο και το δικαίωμα του άλλου να μη πιστεύει. Δε μπορεί όμως ο δεύτερος να θεωρεί τον πρώτο χαμηλότερης στάθμης και επιπέδου άνθρωπο γιατί αυτό είναι σαφώς ρατσισμός αυτό δηλαδή που υποτίθεται ότι οι προοδευτικοί άνθρωποι μάχονται. Παπάρια μάχονται. Τα ίδια σκατόμυαλα κουβαλάνε και αυτή την υποκρισία την κατέκρινα πάντοτε και θα την κατακρίνω αστειευόμενος και μη.

Anonymous said...

Το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της θράκης είναι μια καθαρή μαλακία από τη μεριά της Ελλάδας (...) Εάν τους είχαμε διώξει και εμείς (...) θα ήμασταν ήσυχοι

Το μακεδονικό ζήτημα είναι μια καθαρή μαλακία από τη μεριά της Ελλάδας.
Εάν είχαμε διώξει από την ιστορία μας έναν ημιβάρβαρο μεθύστακα (a.k.a. a lig andër the "great") που το αιματοβαμμένο έργο της ζωής του είχε διάρκεια μερικών δεκαετιών, κρατώντας άλλoυς (π.χ. Πυθαγόρας - η ισχύς του θεωρήματός του δεν προβλέπεται σταματήσει στο ορατό μέλλον), θα ήμασταν ήσυχοι :-Ρ :-Ρ :-Ρ :-Ρ

To Ελ. Παρατηρητηριο των Συμ. του El Kinky said...

Αλεξάνδρα μικρή
Ιμάτζινε
Βreezer

Έχω μία απορία. Aπαντάτε σοβαρά στον καθένα που δεν έχει τι να κάνει και κάνει βιντεάκια νηπιακής σύλληψης και εκτέλεσης;

Urfurslaag said...

Θλιβεροί ελ Κίνκυ

Μπήκα στο σκουπιδαριό που αποκαλείτε μπλογκ για να δω ποιές διάνοιες σχολίασαν τα βιντεάκια μου έτσι...

Δεν ήταν λοιπόν τόσο η απύθμενη βλακεία και το κακής ποιότητα χιούμορ που με ενόχλησαν εκεί μέσα όσο το αβάσταχτα κακό γούστο και η αισθητική σας φτήνια που με έκαναν να σας σιχαθώ και μου ανακάτεψαν το στομάχι.

Λύστε πρώτα βασικά αισθητικά ζητήματα, φάτε και όλο το φαί σας να μεγαλώσετε λιγάκι και μετά σχολιάζετε τα δικά μου υφολογικά ζητήματα...

Urfurslaag said...

...κατά τα άλλα Ιμάτζινε το λακωνίζειν εστι...τι?

Pοδούλα said...

Δεν σε αρέσουνε τα σκουπίδια; Τιμή μου.

Εμένα με αρέσουνε πολύ γιαβρίμ.

Ιμάτζινε, να γίνεις λακωνικός σαν τον ούρφ. Να κάθεσαι σε μια γωνιά με πρασινάδες και
να λες
να λες
να λες
να λες
να λες
να λες
να λες
να λες
να λες
να λες
να λες
να λες
να λες
να λες
να λες
να λες

διάφορες παπαριές και να τραβάς βίντεο. Μετά να το ανεβάζεις στο μπλογκ σου και να βρίσκεις διάφορα αγράμματα θύματα που να το περνάνε για τέχνη.

Anonymous said...

ρε urfus εσυ εξυπνος ανθρωπος εισαι.τι βιντεο ειναι αυτο βρε αδερφε?
τι αυτοπροσδιορισμος και αηδιες .οταν ο αυτοπροσδιορισμος στηριζεται στην πλαστογραφηση στον πλαστογραφημενο μακεδονισμο,στον αλυτρωτισμο δηλαδη εναντιον μας τοτε ποιον αυτοπροσδιορισμο υπερασπιζεσαι?εκει ειναι ολη η ουσια...οτι οι κυριοι εχουν πλαστογραφησει εναν μακεδονισμο και προπαγανδιζουν στα σχολεια και στα περατα της γης το παραμυθι περι αλυτρωτης μακεδονιας και γενοκτονιας.ομως ειναι και το αλλο που δεν σκεφτηκες

δικαιωμα σε αυτον τον αυτοπροσδιορισμο(και μαλιστα ιστορικα ,αλλα τελος παντων αστο αυτο)δικαιωμα εχουν λοιπον και οι ελληνες της μακεδονιας..γιατι λοιπον να παρουν την πιτα ολοκληρη οι σλαβοι?και στα διεθνη φορα,στην διπλωματια,στο εμποριο,στην πολιτικη το ονομα μακεδονια να ειναι αποκλειστικοτητα τους?διοτι ετσι αν αποδεχτουμε μια τετοια κατασταση παραβιαζουμε πιο σωστα αδιαφορουμε για τον αυτοπροσδιορισμο μιας αλλης και μαλιστα μεγαλυτερης ομαδας.των ελληνων της μακεδονιας..

εκτος των αλλων εμενα να ενοχλει να ακουω για πλατειες πελλας απεναντι..για αεροδρομια μεγαλεξανδρους ,να βλεπω αγαλματα εξω απ τα κοινοβουλια.και χαρτες της "μεγαλης μακεδονιας"σε σχολεια,ακαδημιες κτλ..φανερωνουν ακριβως πως το ιδεολογημα του μακεδονισμου στρεφεται ξεκαθαρα εναντιον μας απο καθε αποψη..γιατι λοιπον να νομιμοποιησουμε τοσο αφρονα μια τετοια κατασταση?πως γνωριζουμε εκ των προτερων αν το διπλωματικο στατους δεν ευνοησει οπως στο κοσοβο μια νεα υφαρπαγη εναν νεο πολεμο στο μελλον




φιλικα urfus σου γραφω τα παραπανω να ξερεις παντα...

Pοδούλα said...

Tι έξυπνος μπρε middlefingerhellas; Έχεις ματαντικρύσει έξυπνο μάστορα να λέει τέτοια κουλά και να τα γυρίζει βίντεο;

Anonymous said...

@middlefingerhellas:

A)

Αυτοί οι ακατονόμαστοι Σλάβοι ζουν στη βόρεια Μακεδονία από τον 6ο αιώνα οκ? δηλαδή 1400 χρόνια περίπου.

Οι περισσότεροι Ελληνες που ζουν στη νότια Μακεδονία είναι Πόντιοι και Μικρασιάτες που εγκαταστέθηκαν εκεί πριν 85 χρόνια περίπου.

Οι Βούλγαροι της Μακεδονίας του Πιρίν ζουν στην βορειοανατολική γωνία της Μακεδονίας επίσης 1400 χρόνια (Σλάβοι γαρ και αυτοί...)

Οι Αλβανοί της Μακεδονίας της Κορυτσάς και του Πόγραδετς, οι σκόρπιοι σε όλη τη Μακεδονία Βλάχοι , οι Αρωμάνοι, Τσιγγάνοι, Τούρκοι, Σέρβοι και πολλοί άλλοι "περίεργοι" που ζουν σε περιοχές της Μακεδονίας μένουν εκεί πολύ περισσότερα χρόνια από τους Ελληνες πρόσφυγες που ήρθαν το '22.

Οι "γηγενείς" (μή πρόσφυγες) Ελληνες μακεδόνες είναι μια αρκετά μικρή ομάδα του συνολικού πληθυσμού της Μακεδονίας.

Από όλους αυτούς, μόνο οι Ελληνες και κυρίως οι Πόντιοι διεκδικούν αποκλειστικότητα στην "μακεδονικότητα".

Δε νομίζεις πως είναι παρανοϊκό να είσαι ο Ψωμιάδης (για παράδειγμα), να μένει η οικογένεια σου στη Μακεδονία περίπου 85 χρόνια και να παριστάνεις το εγγονάκι του μεγαλέκου?
Τελευταίος ήρθες στη Μακεδονία - είσαι ο τελευταίος που δικαιούται να ονομάζεται Μακεδόνας.

========================

B)

Οπως τις προάλλες ο Γιανναράς στην Καθημερινή, έτσι και σύ, φοβάστε "υφαρπαγή" εδάφους, κατ αναλογίαν με το Κόσοβο. Ο Γιανναράς μάλιστα λέει πως η Θεσσαλονίκη ίσως γίνει η Πρίστινα ενός "μακεδονικού Κοσόβου".

Για να κάνετε μια τέτοια σύγκριση,
ή είστε εκτός πραγματικότητας, ή πιστεύετε πως από το 1 εκατομμύριο της Θεσ/νίκης, οι 100.000 είναι Ελληνες και οι 900.000 Σλάβοι που θα ζητήσουν κάποια στιγμή απόσχιση.
Αναρωτιέμαι ποιο από τα 2 ισχύει :-)

Anonymous said...

εγκαταστέθηκαν = εγκαταστάθηκαν (τυπ.λ.)

Anonymous said...

καταρχην ακομα και ο κωστοπουλος του ΙΟΥ με βιβλιογραφικες βουλγαρικες αναφορες τους γηγενεις ελληνοφωνους της μακεδονιας τους βγαζει 360.000...
ενας αριθμος που αν του προσθεσουμε και τους σλαβοφωνους και βλαχοφωνους ελληνες μας δινει πως το μεγαλυτερο εθνος στην μακεδονια(που περιλαμβανεται στην ελλαδα,το μεγαλυτερο κομματι δηλ της ιστορικης λεγομενης μακεδονιας)ηταν το ελληνικο λιγο πριν τους βαλκανικους...και μιλαω για εθνος διοτι με αξονα αναφορας την θρησκεια θα μπορουσε να αναφερθει κανεις σε πολυπληθεστερους μουσουλμανους(αν και παλι προσθετωντας χριστιανους βουλγαρους με ελληνες χριστιανους εχουμε μια μεγαλη χριστιανικη κοινοτητα)
ενα το κρατουμενο λοιπον
δευτερον το ονομα μακεδονια εχει αξονα αναφορας την αρχαιοτητας ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ καπηλευονται συστηματικα οι γειτονες(προκειμενου να ερθουν και στο δια ταυτα τις αρλουμπολογιες περι αλυτρωτης μακεδονιας.ενωσης κτλ)...ομως με το σκεπτικο αυτο των σκοπιων (αναμοχλεύοντας ιστορικες αναφορες και αποδειξεις δηλ στην αρχαιοτητα)οι μακεδονες ηταν ελληνες..συνεπως ολοι και οι ποντιοι και ολοι εχουν δικαιωμα να ομιλουν για το ονομα..οχι ομως και οι σλαβοι..
ΓΟΥ
και οι ποντιοι που ρθαν στην μακεδονια καναν γαμους εναν αιωνα τωρα με τους γηγενεις ομοεθνεις τους..(πολλοι -ιδηδες εχουν γονεις προσφυγες και γηγενεις)τα παιδια των οποιων δικαια λοιπον εχουν τις οποιες ευαισθησιες για εναν ακομα λογο..
ΔΟΥ
οι σλαβοι των σκοπιων δεν θεωρουσαν εαυτο παντα makedonski,τον τελευταιο αιωνα τους επιασε ο πονος(απ τα τελη του 19 αιωνα συγκεκριμενα)αλλα κυριως και ουσιαστικα στα χρονια του ΤΙΤΟ για τους γνωστους λογους(ελπιζω να γνωριζεις τα τι και τα πως της υποθεσης και γιατι εσπρωξε τους προπαγανδιστικους του μηχανισμους σε αυτην την κατευθυνση μην φαω και αλλο σεντονι)...συνεπως εχουμε φρεσκομακεδονες...
Ε
μικρη μου αλεξανδρα...γνωριζω πολυ καλα πως τα σκοπια ειναι μικρα ενω η ελλαδα μεγαλυτερη...
αυτο που ισως αγνοεις ειναι πως και η γιουγκοσλαβια ηταν κραταια πριν οχι πολλα χρονια...με τους αλβανους ανυπαρκτους..και παρολαυτα εφτασε ο καιρος που οι αλβανοι κατορθωσαν να ακρωτηριασουν την σερβια πια..και αυτοε γινε με τους βομβαρδισμους του κλιντον και την αμεριστη συμπαρασταση της αμερικης..ας μην ξεχνας πως και η κουβα μικρη ηταν αλλα ο τρομος της Αμερικης μεγαλος..αρκετα μεγαλος ωστε να διεξαγει πολεμο..και γιατι ηταν μεγαλος?διοτι πισω απ την κουβα υπηρχε η σ ενωση...μαλιστα αν και κατερρευσε το σοβειιτκο μορφωμα η αμερικη συνεχιζει την πολιτικη του μποικοταζ...
τελος δες και το ισραηλ..και αυτο μικρο ειναι..ομως οι τεραστιες χρηματοδοτησεις απο την αμερικη το κατεστησαν αρκετα ισχυρο και ετοιμο να συντριψει ολα τα ενωμενα αραβικα κρατη

συνεπως η ελλαδα(που δεν ειναι δα και καμμια υπερδυναμη)οφειλει να αντιμετωπισει ΚΑι τον κινδυνων των σλαβων υπερεθνικιστων..οφειλει σθεναρα να μην νομιμοποιησει το ιδεολογημα του μακεδονισμου και τους αλυτρωτικα οραματα που απορρεουν απ αυτο...
επιπλεον οφειλει να προστατευσει τον αυτοπροσδιορισμο των ελληνων της μακεδονιας απο μια σλαβικη καπηλεια του ονοματος για αποκλειστικη χρηση σε ολα τα διεθνη φορα κτλ..
το παιχνιδι δεν ειναι χαμενο το απεδειξε το βετο και η αναδιπλωση του νατο και της ευρωπης..ας μην ξεχναμε κρατη οπως η σερβια .η τσεχια αλλαξαν πολλες φορες ονομα (και μαζι και τα διεθνη φορα ,βιβλια. εμποριο κτλ) ..ειμαστε υποχρεωμενοι να την δωσουμε την μαχη και τους κοψουμε τον βηχα οσο ειναι νωρις..την αποκλειστικοτητα του ονοματος μακεδονιας ΔΕΝ πρεπει να την κερδισουν στον διπλωμαιτκο στιβο(και επομενως και παντου αργοτερα για παντα)..τους αρκει ο γεωγραφικος προσδιορισμος..οπως ειπες και εσυ δεν ζουν μονοι τους..υπαρχουν τα αδελφια τους οι βουλγαροι στην μακεδονια..εμεις ,οι αλβανοι κτλ..συνεπως γιατι επιζητουν να κατοχυρωσουν την αποκλειστικοτητα του ονοματος προσβαλλοντας και ακυρωνοντας με αυτον τον τροπο τον αυτοπροσδιορισμο των αλλων εθνοτητων κατοικων της μακεδονιας?..μα γιατι αλλιως καταρρεει το προπαγανδιστικο ιδεολογημα του αλυτρωτου και ανιστορητου μακεδονισμου

ειναι αποριας αξιον πως εσεις εξυπνοι ανθρωποι υπερμαχοι της ειρηνης των δικαιωματων κτλ επικροτειτε φασιστικες νοοτροπιες και προτεκτορατα αμερικανων με επιχειρηματα που δεν αντεχουν στο φως της λογικης

αυτην την στιγμη στα σκοπια δημιουργηθηκε και ολοκληρωνετε μεσα απο τους προπαγανδιστικους μηχανισμους σε σχολες σχολεια μμε κτλ ενας λαος με τις φαντασιωσεις και τις προδιαγραφες που ειχε ο γερμανικος λαος την περιοδο του τριτου ραιχ..δενε χουν την δυναμη να επιβαλουν μονοι τους τα θελω τους..αλλα εοχυν ηδη απροκαλυπτη στηριξη απο αμερικη..και ισως αναπληρωθει ετουτο το στρατιωτικο ελλειμμα με δανεικη δυναμη απ την συμμαχο τους στο μελλον και ενας νεος κλιντον εκμεταλλευτει μια δυσκολη στιγμη της ελλαδας (π.χ νταβατζιλικια τουρκων)και το ριξει στους βομβαρδισμους...το ξερεις?δεν το ξερεις...στον διπλωματικο στιβο τα πραγματα ειναι τοσο ρευστα..δες φερ ειπειν ποσο ευκολα αλλαξαν τα συνορα και ποσες φορες μεσα στον εικοστο αιωνα στην ευρωπη...(και ακομα αλλαζουν)πολλες φορες αδικαιολογητα

Anonymous said...

"...το ονομα μακεδονια εχει αξονα αναφορας την αρχαιοτητας ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ καπηλευονται συστηματικα οι γειτονες..."

Μόνο τα καθυστερημένα βαλκανικά μυαλά δεν έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι οτι το σήμερα δεν καθορίζεται με βάση κάτι που συνέβη δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν.
Η "Δύση" (στην οποία ελπίζω πως θα τοποθετηθεί κάποτε και η Ελλάδα) έχει κάνει κτήμα της το γεγονός πως τα σύγχρονα έθνη γεννήθηκαν τη νεωτερική εποχή (τα τελευταία 300 χρόνια μέσες-άκρες). Εξ' ου και το γεγονός πως θεωρεί πανηλίθια την διένεξη δύο Χριστιανών γύρω από έναν τύπο που πέθανε τρεις αιώνες πριν εφευρεθεί ο χριστιανισμός.

"...οι σλαβοι των σκοπιων δεν θεωρουσαν εαυτο παντα makedonski,τον τελευταιο αιωνα τους επιασε ο πονος(απ τα τελη του 19 αιωνα συγκεκριμενα)..."

Οι ρωμιοί (ή γραικοί όπως τους ήξεραν οι κουτόφραγκοι) δεν θεωρούσαν τον εαυτό τους Ελληνες - αντίθετα ο Ελλην (εθνικός) ήτο βρισιά... Λίγο πριν την επανάσταση του 21 τους έπιασε ο πόνος. Κάθε εθνογένεση έχει τις ωδίνες της :-)

"..και η γιουγκοσλαβια ηταν κραταια πριν οχι πολλα χρονια...με τους αλβανους ανυπαρκτους..και παρολαυτα εφτασε ο καιρος που οι αλβανοι κατορθωσαν να ακρωτηριασουν την σερβια πια..."

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.
Η Γιουγκοσλαβία ήταν ένας αχταρμάς εθνοτήτων και διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη (σε μικρά αδύναμα έθνη-κράτη).
Η Ελλάδα είναι ένα από τα πιο εθνικά ομοιογενή κράτη του κόσμου.

"...δες και το ισραηλ..και αυτο μικρο ειναι..ομως οι τεραστιες χρηματοδοτησεις απο την αμερικη το κατεστησαν αρκετα ισχυρο..."

Α γεια σου. Οι εβραιοαμερικάνοι είναι πλούσιοι (όπως και οι ελληνοαμερικάνοι). Οι σλαβομακεδονοαμερικάνοι όμως; έχουν τα φράγκα να κάνουν σοβαρό λόμπυινγκ;

"...σλαβικη καπηλεια του ονοματος για αποκλειστικη χρηση (...) την αποκλειστικοτητα του ονοματος μακεδονιας ΔΕΝ πρεπει να την κερδισουν στον διπλωμαιτκο στιβο (...) συνεπως γιατι επιζητουν να κατοχυρωσουν την αποκλειστικοτητα του ονοματος..."

Μα ποτέ δεν ζήτησαν αποκλειστικότητα. Το αντίθετο συμβαίνει!!!


ΥΓ:
Please, σταμάτα να φοβάσαι τη σκιά σου...

Anonymous said...

Ασχετο, μα συνάμα σχετικό - Μια ομοιότητα που δείχνει τη ρευστότητα των ονομάτων και των εννοιών στο πέρασμα του χρόνου:

Στην ανατ. ρωμαϊκή αυτοκρατορία η λέξη "έλλην" σήμαινε κάτι το άξιο χλευασμού.
Στην οθωμανική αυτοκρατορία, η λέξη "τούρκος" σήμαινε επίσης κάτι το άξιο χλευασμού.

how cool is that! - που θα 'λεγε το πρόβατο :-)

Urfurslaag said...

Αλεξάνδρα η μικρή: κυρία μου, τα σέβη μου.

ΥΓ Τα σχόλια σας θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά στο επόμενο βιντεάκι μου.

Anonymous said...

Ουρφ, πριν κάποιους μήνες, κάποιος αρθρογράφος σε κάποια παρουσίαση βιβλίου "πέταξε" την εξής ατάκα:
Το μακεδονικό είναι η αχίλλειος πτέρνα του ελληνικού εθνικισμού

Καταλαβαίνεις το οξυδερκές της παρατήρησης του; (ρητορική ερώτησις)

Το πιο αδύνατο σημείο του εθνικιστικού μικροτσουτσουνισμού!

Anonymous said...

ρε αλεξάνδρα αντιλαβου?

ο ελληνισμός κατοικει χιλιετίες γύρω απο το αιγαίο και στα νησια του.η λέξη γραικός ειναι αρχαιότερη της λέξης ελληνας με την ιδια ωστοσο σημασία...
η λεξη ελληνας ταυτισμενη με τον ειδωλολατρη ,τον εθνικο τοσο στην παλαια διαθηκη οσο και στην καινη παυει να χρησιμοποιειται απο τους ελληνες,τους πιστους της νεας θρησκειας.αντ αυτου χρησιμοποιουν πια την λεξη ρωμιος(ακα κληρονομος της ρωμαικης αυτοκρατοριας).(οι κυπριοι τους λεγαν και λεν ελλαδιτες)..ειναι η συγκρουση παγανισμου και χριστιανισμου που εξοβελιζει ως αυτοπροσδιορισμο την αρχικη σημασια της λεξης (η αρνητικη σημασια συνεχιζει να υφισταται στους εκκλησιαστικους κυκλους εως τις μερες μας παραλληλα )
με την ιδρυση της βυζαντινης αυτοκρατοριας ο ελληνισμος που ηταν το κυριαρχα πληθυσμιακα φυλο στην βορια νοτια και δυτικη μικρασια στην κυριως ελλαδα στα νησια και την μεγαλη ελλαδα δεν εξαερωνεται!!(και παρολους αργοτερα τους εξισλαμισμους και τις γενοκτονιες, το ετος 1928 μετα τις ανταλλαγες καταγραφονται 6.5 μυρια ελληνες στην ελλαδα και 15 μυρια μουσουλμανοι στην τουρκια ,πραγμα που δειχνει την δυναμικη του πραγματος) .συνεχιζει λοιπον να ζει στα ιδια μερη.χρησιμοποιει την μητρικη του γλωσσα την ελληνικη(σε αντιθεση π.χ με αλλους περιφερειακους πολιτες-ρωμιους της αυτοκρατοριας π.χ αρμενιους)ο οπολιτισμος τους επηρεαζεται απο την νεα θρησκεια καταλυτικα αλλα δεν εξαφανιζεται...και ακριβως επειδη ζει στον κορμο της αυτοκρατοριας (όπως αλλωστε συμβαινει με ολες τις αυτοκρατοριες που είναι εξ’ορισμου πολυφυλετικες π.χ στην σοβιετικη ενωση στην πρωτευουσα και την ευρυτερη περιφερεια της ζουν ρωσσοι..στην οθωμανικη αυτορκατορια τουρκοι κτλ)καθοριζει και τον χαρακτηρα της ...επειδη λοιπον όλα αυτα μαζι(ταυτοχρονα) που οριζουν τον ελληνικο λαο στο συντριπτικα μεγαλυτερο τμημα του(γλωσσα,κοινο δογμα οπως αλλαξε μια φορα,τοπος,ελληνορθοδοξος πολιτισμος) υφισταται, γι αυτο και οι δυτικοι τοτε μιλουσαν για imperium graecorum(αλλωστε δεν θελαν να τους δουν και ως κληρονομους της ρωμαικης αυτοκρατοριας)...καθολου τυχαια λοιπον τους λεγαν γραικους τους κατοικους της κωνσταντινουπολης και των αλλων περιοχων στον κορμο της αυτοκρατοριας(γραικο σε λενε και τωρα,ενω την αυτοκρατορια πριν την πουν βυζαντινη ακα αρχαια ελληνικη αποικια,οχι τυχαια νοηματοδοτηση,την λεγαν ελληνικη αυτοκρατορια οι δυτικοι ιστοριογραφοι)...αυτο δεν σημαινει πως δεν υπηρχαν αφομοιωσεις και αλλων φυλων(πολιτιστικα τοτε κατωτερων συνηθως π.χ σλαβοι) στο σωμα του ελληνισμου...η ξερω γω οτι οι αυτοκρατορες ηταν ολοι ελληνες...οχι …οποιος αυτοκρατορας υιοθετουσε την ελληνορθοδοξη παιδεια ειτε ηταν αρμενιος ή ξερω γω τι αλλο, μπορουσε να ανελθει στον θρονο...αλλωστε κατι παρομοιο δεν συνεβη και στην σοβιετικη ενωση με τον γεωργιανο σταλιν..στην γαλλικη αυτοκρατορια με τον ιταλο ναπολεοντα...και γενικα στις αυλες αυτοκρατοριων..η παιδεια και οχι η καταγωγη παιζει ρολο...γι αυτό αλλωστε ο ιουλιανος όταν ανηλθε στο θρονο και θελησε να επαναφερει την νοοτροπια του παλαιου κοσμου στολιστηκε με ένα σωρο χαρακτηρισμους και θεωρηθηκε παραδειγμα αποκρουστικο προς αποφυγη.

επιπλεον η λεξη ελληνας και με τις δυο σημασιες της(την αρνητικη που υπαρχει στην βιβλο της νεας πιστης)και την νορμαλ(που υπηρχε απ την αρχαιοτητα)επανερχεται στους μεσοβυζαντινους και ιδιαιτερα στους υστεροβυζαντινους αιωνες ξανα,αφου πια ο παγανιστικος-ειδωλολατρικος κινδυνος δεν υπηρχε πια...σε μια εποχη οπου και διαμορφωνεται ο νεωτερος ελληνισμος...η βυζαντινη ελιτ επαναφερει αυτο τον αυτοπροσδιορισμο για παρτη της ..φυσικα οι λογιοι οι παπαδες δεν ειναι ξεκομενοι απο τον κοσμο οποτε ως ενα σημειο περασε και στον κοσμο αυτο...ιδιαιτερα οταν η αυτοκρατορια τους τελευταιους αιωνες αρχισε να περιοριζεται σε περιοχες με συμπαγεις ελληνικους πληθυσμους...
το λοιπον η λεξη δεν επανερχεται απο την κλασικη αρχαιοτητα τους 3 τελευταιους αιωνες ...ειναι απλα γελοιο να συγκρινεις την ιστορικη πορεια του ελληνικου ή κινεζικου φυλου με την πορεια των ουγγρων και των γαλλων (φυλα με ιστορικη παρουσια λιγων αιωνων,διαμορφωμενα σε αλλες συνθηκες)..να μου βγαζεις μια θεωρια για ολους και να ισοπεδωνεις τα παντα.τα πραγματα είναι πολύ πιο πολυπλοκα απ τον απλοικο τροπο με τον οποιο τα παρουσιαζεις…ιστορικη συνεχεια (πολιτιστικη ,γλωσσολογικη σε μεγαλο βαθμο κτλ )εχει ο ελληνισμος ο οποιος ζουσε εως το 22 στα κυριως μερη των προγονων του,συνεχεια όμως στην αυτοσυνειδητοποιηση του δεν υπαρχει ..κανει ένα σπασιμο αυτή

και ερχομαστε στους σλαβους …αυτοι τι ειδους συνεχεια εχουν με την αρχαιοτητα την οποια επικαλουνται ως τμημα της δικης τους ιστοριας? πια πολιτιστικη(και όχι μονο) συνεχεια εχουν με τους αρχαιους μακεδονες?αφου μιλαν σλαβικα.ηρθαν τον 6 αιωνα μ.χ στην περιοχη.ολη αυτή η ιστορικη καπηλεια που διδασκεται στα σχολεια τους και στις σχολες ,ολο αυτό το ιδεολογημα του μακεδονισμου(θυμιζω πριν μολις έναν αιωνα αρχιζε ένα μικρο τμημα των σλαβων που κατοικουσε στην μακεδονια να αυτόπροσδιοριζεται ως μακεδονες ,πολύ περισσοτεροι κατοπιν με την οργανωμενη προπαγανδα του Τιτο που προειδε τις δυνατοτητες εξοδου στο αιγαιο με την συνεργεια της τοτε ελληνικης αριστερας(βλεπε 5η ολομελεια,μιλαμε για εποχη που ξανα πια το ελληνικο στοιχειο συντριπτικα υπερεχει στην μακεδονια εντος των συνορων μας.απιστευτα πραγματα) η οποια ελληνικη αριστερα ειχε αναγκη και την βοηθεια του στον εμφυλιο καθως και την βοηθεια των σλαβων ανταρτων…ασχετα αν μετα τα αποκηρυξε όλα αυτά αφου διαψευστηκαν καποιες προσδοκιες που ειχε)εκδηλωνεται εις βαρος των ελληνων αφου δεν καπηλευεται μοναχα την ιστορια τους(την οποια θυμομαστε μονο για τουριστικους λογους) αλλα βασει της ιστορικης καπηλειας(καθως και των πληθυσμιακων εξελιξεων καποιων περασμενων αιωνων,(η μακεδονια ειχε μεικτους πληθυσμους επι τουρκοκρατιας ιδιως)σφυρηλατει ιστορικα δικαιωματα ,αλυτρωτικα οραματα για μια ενωμενη ελευθερη μακεδονια λεει κτλ κτλ..κατι που εκφραζει τοσο ο πρωθυπουργος που ψηφιζουν οι σλαβοι οσο ο ψευδοαρχιεπισκοπος(που ουδεις αναγνωριζει) και η ακαδημαικη κοινοτητα τους ..εδω είναι και το επικινδυνο του ιδεολογηματος αυτου.
Αφαιρωντας τους ανυπαρκτους ιστορικους λογους που προβαλουν..ειναι σαν να απαιτει ο ελληνισμος την επαναφορα της αλεξανδρειας της αιγυπτου,την ενωση της με τον υπολοιπο ελληνικο κοσμο την "απελευθερωση" της επειδη καποτε καμποσοι ελληνες(και μαλιστα οι συγκεκριμενοι για πολυ περισσοτερο καιρο) ζουσαν μαζι με ποσο κοσμο ακομα στην περιοχη.(μαλιστα οι σλαβοι στην περιοχη της μακεδονιας εντος των ελληνικων συνορων αποτελουσαν μειονοτητα κατά πολύ μικροτερη και απ τους μουσουλμανους και τους ελληνες)

-Δικαιωμα στον αυτοπροσδιορισμο εχουν..μπορουν να λενε πως είναι αργεντινοι ή μαο μαο ..οτι επιθυμει η καρδουλα τους..να λεν πως η γλωσσα που μιλαν είναι η γλωσσα του τοσταο και του ριβελινο..κανενα προβλημα
-Όμως να επιθυμουν κατ αποκλειστικοτητα να καπηλευονται το ονομα της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»( επειδη κατοικουν σ ένα τμημα της )σε ολους τους διεθνεις οργανισμους ,στα διπλωματικα φορα κτλ…ε αυτό είναι ακρως παραλογο…πως πας και λες δεν ζηταν κατ αποκλειστικοτητα το ονομα αλεξανδρα?…αμα δεν το ζητουσαν γιατι δεν δεχονται το σλαβομακεδονια ή το ανω μακεδονια να τελειωνουμε..???ζουνε ποσα εκατομμυρια ελληνες (και όχι μονο)πολιτες που δεν είναι σλαβοι στην μακεδονια (οι μισοι μαλιστα είναι γηγενεις ή παιδια γηγενων και προσφυγων ελληνων)και είναι λογικο να εξοργιζονται με τις απαιτησεις των σκοπιανων.
-Εξαλλου μολονοτι εχουν δικαιωμα στον αυτοπροσδιορισμο ΔΕΝ εχουν δικαιωμα στην ιστορικη καπηλεια ειδικα αν την χρησιμοποιουν ως οχημα αλυτρωτισμου εναντιον μας…βρε οξω.
..Εσεις το παιζετε εναντια στον εθνικισμο και ταυτοχρονα αγκαλιαζετε τους υπερεθνικιστες των σκοπιων οι οποιοι δεν αποτελουν μειονοτητα του 3 τα εκατο αλλα κυβερνηση!ψηφιζουν γκρουεφσκι.το μισος σας για την ελλαδα και οι παρωχημενες ιδεοληψιες σας (διεθνιστες λεει σοσιαλιστες,το ζησαμε το πειραμα να χαρειτε)σας οδηγουν στις πιο εξωφρενικες συμπεριφορες.(εκτος και αν εισια μακεδονσκι οποτε πασο)

-Το παραδειγμα με την γιουγκοσλαβια το ανεφερα ως κλασικο παραδειγμα του ποσο ρευστα είναι τα πραγματα όταν μιλαμε για συνορα,διεθνεις και διπλωματικες σχεσεις και επομενως δεν πρεπει να υφισταται εφησυχασμος(όταν μαλιστα η αμερικη απροκαλυπτα παιρνει το μερος των σκοπιανων)…η ελλαδα δεν εχει πια την ομοιογενεια που ειχε καποτε ..(αν και στην θρακη ποτε δεν ειχε ομοιογενεια)…επιπλεον θυμιζω πως ένα σωρο ΜΚΟ μιλανε για εκατονταδες χιλιαδες σλαβους χωρις ελληνικη συνειδηση που ζουν στην μακεδονια(εντος της ελλαδας!)..κατι που δειχνουν να αποδεχονται και οι αξιωματουχοι του state department(αν δεν ενθαρρυνουν και τετοιες "ερευνες" μαλιστα)..μολονοτι το ουρανιο τοξο δεν πηρε ουτε 3 χιλιαδες ψηφους στις εκλογες στην μακεδονια.
Όλα αυτά προδιαθετουν σε μελλοντικο κοσοβο(στο οποιο στην τελικη ζει επι μακρον 1.8 μυριο αλβανοι υπαρκτοι όχι κατά φαντασιαν,ασχετα αν και παλι ο ακρωτηριασμος δεν δικαιολογειται αφου παραβιαζει ολες τις συνθηκες και την θεληση της πλειοψηφιας του σερβικου λαου διαφορετικα με αυτην την λογικη να περιμενουμε αυτονομηση και τη ςπολυκατοικιας μου οπου ζουν εκατο αλβανοι,παρεπιπτοντως που ηταν η αριστερα όταν οι κυπριοι ,οι βορειοηπειρωτες ζητουσαν αυτοδιαθεση?τελος παντων ξεφυγαμε)…επισης το παραδειγμα με την γιουγκοσλαβια το ανεφερα για να δειξω πως η αλβανια αν και παμφτωχη και ελαχιστη χωρα ακρωτηριασε την σαφως μεγαλυτερη και ισχυροτερη σερβια(και όχι πια γιουγκοσλαβια)ακριβως επειδη ειχε αμερικανικη βοηθεια(βομβαρδισμους στο βελιγραδι κτλ)…δεν ηταν δυσκολο να το καταλαβεις ..
-Τωρα για τα φραγκα εκφραζεις μια απορια.ο σορος τι είναι φτωχος?και εξαλλου δεν απαιτουνται μονο φραγκα ομοιδεατων για να μπουρδελιασεις τον κοσμο αρκει τα συμφεροντα της υπερδυναμης να ταυτιζονται με τα δικα σου οσο και αν η χωρα σου είναι πρωκτοοπης και διαφορετικη.π.χ τοις αλβανοις.δεν τους λες και πλουσιους.καλοριζικο όμως το κοσοβο.αντιλαβου?

Anonymous said...

το μικρη αλεξανδρα απο το μεγας αλεξανδρος προφανως βγαινει ...αν υποψιαστω πως εισαι και μελος του ουρανιου τοξου θα πεθαααανω :P