Tuesday, April 29, 2008

400 χρόνια τουρκοκρατίας

Τόσα χρόνια σκλαβιάς περάσαμε!

Ναι, στην Ελλάδα διαμαρτύρονται για ηλιθιότητα, για ολοκαίνουριες μορφές βλακείας και για άλλα πολλά. Φυσικά και υπάρχουν, εντός των συνόρων της, ανίατες περιπτώσεις, τρελοί, χαζοί και τηλε-πλασιέ σε κάθε γειτονιά. Έχοντας όμως την τύχη να κατοικώ στην Arizona, μπορώ να σας ενημερώνω για το τί συμβαίνει εδώ γύρω, στη χώρα των γενναίων και των ελεύθερων, όπου όλα (ομολογουμένως) είναι μεγαλύτερα.

Η Ελλάδα είναι πίσω σε όλα. Κάνει αλματώδη βήματα αλλά, ό,τι και να πούμε, 402.000 χρόνια σκλαβιάς, εφαρμοσμένης συνομωσίας και βουντού, την κρατούν πίσω. “Έξω” (πούστ¨απ¨τη παράγκα), η τέχνη του γελοιοτάτου έχει προχωρήσει (και για να ξενερώσουμε λίγο, ακόμα περισσότερο έχει προχωρήσει και το αντίπαλό της δέος, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).




Τι φαίνεται σε αυτό το βίντεο;


  1. Ένα σύνολο από σποτάκια για την διαφημιστική καμπάνια του νέου ψυχότροπου μπρόκολου (Brassica oleracea williamsii).
  2. Ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι. Λόγω έλλειψης ατμόσφαιρας, ο κομήτης τον βρήκε για τα καλά στο δόξα πατρί.
  3. Ο Tom Cruise, αλλά δεν του το λέμε.
  4. Το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας ακρόασης Christian Rock.
  5. Τίποτα. Ο άνθρωπος αυτός υπάρχει πραγματικά, και αυτά που λέει τα πιστεύει.

Η ερώτηση δεν είναι ποιό από αυτά ισχύει. Άλλωστε, η ισχύς του ενός αποδεικνύει το επόμενο, και πάει λέγοντας. Η απορία εντοπίζεται στο ποιό από αυτά είναι πιο αστείο.

Την ώρα, λοιπόν, που άλλοι προοδεύουν, εμείς μένουμε στάσιμοι. Έξω, επαναπροσδιορίζονται συνεχώς τα όρια της βλακείας. Εφευρούνται νέες μορφές παπαρολογίας. Στην Ελλάδα, αναμασάτε τα γνωστά, και δεν αφήνονται νέοι άνθρωποι να αναπτύξουν την υψηλή βλακεία. Όσοι, στο παρελθόν, δοκίμασαν, αποδοκιμάστηκαν ή τα έκαναν πλακάκια με το σύστημα.

Αλλά έτσι ήταν, και είναι, η Ελλάδα. Πάντα έτρωγε τα παιδιά της.

Παπαδόπουλος: Φυλακίστηκε.

Καρβέλας: Έγινε αναρχικός και γράφει βιβλία.

Παττακός: Μοιράζει καλημέρες και καραμέλες.

Κουίκ: Ακόμα πληρώνει για την αντιστασιακή του δράση.

Πολύδωρας: Γαμώτο.
by Lazy Lizard

12 comments:

BioLogos said...

Και για να σπαμάρω λίγο μιας και κάνεις παρθενική εμφάνιση βαρεμένη σαύρα θα σου αποκαλύυψω την αλήθεια.

Ο Τομ αυτό που ήθελε να πει ήταν
αυτό !!!

Νάσος said...

Καλή αρχή κύριε Λιζάρδε.

Επίτρεψέ μου μια δυο παρατηρήσεις σχετικά με τη θέση σου.

Νομίζω ότι είσαι απαισιόδοξος, και αδικείς την εγχώρια παραγωγή.

Συγκρίνοντας τον Τομ με τους δικούς μας, είναι σαν να συγκρίνεις ξένο με ντόπιο κατσικάκι: Το ξένο πουλιέται πιο εύκολα, όμως το ντόπιο έχει περισσότερη νοστιμάδα, αν και [μας] στοιχίζει [ενίοτε] πολύ ακριβά.

Προσωπικά, δεν αλλάζω το λόγο του Πολύδωρα ούτε για 10 Τομς.

Έπειτα, οι ΕΛ-ληνες έχουν αποδείξει μία απίστευτη ικανότητα αφομοίωσης και αναπροσαρμογής του ξενόφερτου Διαφωτισμού. Βιβλία για την έλευση του σιξ σιξ σιξ μεταφράζονταν όταν ο Λιακό σπούδαζε ακόμα φυσική :Ρ. Πόσοι ξένοι όμως σήμερα μιλάνε για τους ΕΛ Κενταύρους του Σείριου;

Εισαγόμενη είναι βεβαίως κι η υπερβολική αγάπη για την πατρίδα, άριστα προσαρμοσμένη στα ελληνικά χαρακτηριστικά με σεβασμό στην ιστορία,

π.χ. Τούρκος καλός μόνο νεκρός = ζήτω η Ελλάς.

Έχε τα θάρρη σου λοιπόν. Για κάθε Καρβέλα που φεύγει, δέκα παρατράγουδα έρχονται. Ο Παττακός φεύγει, ο Plevris Walker έρχεται.

Και να'σαι σίγουρος πως η σοφία του Τομ θα γονιμοποιήσει δημιουργικά την ΕΛ-ληνική διανόηση, που θα δώσει νέους, πρωτότυπους καρπούς.

FrapDigo said...

@Νάσος: Νομίζω ότι είσαι απαισιόδοξος, και αδικείς την εγχώρια παραγωγή.

Μπα, εγώ νομίζω ότι εννοεί πως παρόλο που έχουμε αξιόλογα ταλέντα, αυτά έχουν τύχες όπως αυτές που φαίνονται στο τέλος του post.

Ας πούμε, ο Πολύδωρας, με την απαράμιλλη τεχνική και τους νεωτερισμούς του, τί τύχη είχε; Ούτε ένα υπουργείο κηπουρικής (--> ζαρντινιέρα) δεν πήρε στην νέα κυβέρνηση. Ενώ ο Τομ μέχρι και στον καναπέ της Όπρα ανέβηκε. Έχει δίκιο, δεν εκτιμούμε την εγχώρια βλακεία.

Lazy Lizard said...

Νάσο, οι Πλεύρηδες και οι Λιακόπουλοι, που αναφέρεις, αρχικά αναπτέρωσαν το ηθικό μου: νόμισα στιγμιαία πως η τέχνη της βλακείας έχει μέλλον στην Ελλάδα. Μετά κατάλαβα πως είναι απλά θλιβεροί.

Βιολόγε, και αυτό και πολλά άλλα ήθελε να πεί. Είναι όμως από τις περιπτώσεις που ούτε η σάτυρα μπορεί να τον κάνει πιο ρόμπα από τον ίδιο του τον εαυτό.

...με αναγκάσατε και έγραψα... ξέρετε τί ώρα είναι εδώ στην Αριζόνα; Η ώρα του μεσημεριανού υπνάκου πάνω στον βράχο.

λολιτα said...

καβλως ηρθες lazy παντα τετοια!

φιλακια

Urfurslaag said...

Μια καλή φίλη μου έχει πει πως το πρώτο ποστ είναι σαν να καθαρίζεις τον λαιμό σου.
Αυτό το ποστ όμως εμένα μου δείχνει πως ο λαιμός σου είναι καθαρότατος και η φωνή στεντόρεια.

Θα συμφωνήσω όμως με τον Νάσο η εγχώρια παραγωγή έχει αδικηθεί. Ίσως να μην έχουμε αστέρες του μεγέθους του Τομ αλλά η διάχυτη βλακεία του λαού μας, μας αποζημιώνει.
Η βλακεία στη χώρα μας είναι πιο εσωστρεφής από τις ΗΠΑ και λιγότερο τρανταχτή, αλλά δεν παύει να είναι αξιοθαύμαστη.

Orestis said...

Έλα τώρα! Φαίνεται ότι προσπαθεί πολύ να πει... ότι λέει τέλος πάντων... Γιατί τον απορρίπτεις έτσι; Μάλιστα σε μερικές φάσεις έχει γίνει κατακόκκινος από την προσπάθεια να μας πείσει για ότι τον έχουν πείσει τέλος πάντων... αποκλείεται να μην του έφυγαν και μερικές κλανιές εκείνη την ώρα από την υπερπροσπάθεια...

Orestis said...

Επίσης μπορεί όλα να είναι πιο large στο αμέρικα, μεταξύ αυτών και η βλακεία, μέρος της οποίας εξάγουν και στον υπόλοιπο κόσμο, την βλακεία όμως μην την υποτιμάς όσο μικρή και να είναι γιατί στην βλακεία, και εδώ ισχύει, δεν μετρά το πόσο μεγάλη είναι αλλά το πως χρησιμοποιείται...

Lazy Lizard said...

"γιατί στην βλακεία, και εδώ ισχύει, δεν μετρά το πόσο μεγάλη είναι αλλά το πως χρησιμοποιείται..."

Ορέστη, η βλακεία χρησιμοποιεί, δεν χρησιμοποιείται.

Ούρφ, αυτό λέω κι εγώ: "Η βλακεία στη χώρα μας είναι πιο εσωστρεφής από τις ΗΠΑ και λιγότερο τρανταχτή"

Αναγκάζεται να αυτολογοκρίνεται η πραγματικά καλλιτεχνική βλακεία, για να μην έχει την τύχη των 5 Μεγάλων Βλαμμένων Ελλήνων. Δεν ανοίγει τα φτερά της να πετάξει!

Είναι κρίμα για ένα λαό με τόσα αποθέματα χαζομάρας να μην αναδεικνύονται οι ικανότεροι και πιο εμπνευσμένοι, και να επικρατεί η μετριότητα και η αναξιοκρατία.

Ας ελπίσουμε σε ένα κρυφό σχολειό.

JustAnotherGoneOff said...

Θέλετε να αναγνωρίσετε ένα αληθινό βλάκα; Ανοίξτε τον γούγλη και βάλτε λέξεις που να έχουν σχέση με τα εθνικά μας θέματα (λχ Μακεδονία). Σχεδόν πάντα, το πρώτο αποτέλεσμα ανήκει σε έναν ανυπέρβλητο βλάκα.

Καλή επιτυχία σαύρα :-)

Orestis said...

Lazy Lizard η βλακεία ότι κάνει δεν έχει λογική, απλά το κάνει, διαφορετικά δεν θα ήταν και βλακεία. Γύρω μας κυκλοφορούν πολύ βλάκες και δουλειά τους είναι να κάνουν τη ζωή όλων των υπολοίπων δύσκολη. Το πώς χρησιμοποιείται είναι λάθος, θα ήταν καλύτερα να έλεγα το πώς εκδηλώνεται, αλλά λάθος είναι και το ότι χρησιμοποιεί γιατί η βλακεία είναι αυθόρμητη. Απλά όποιοι την έχουν μέσα τους σε μεγάλο ή μικρό βαθμό κάποιες στιγμές τους βγαίνει με μεγαλύτερες ή μικρότερες επιπτώσεις σε όλους τους υπόλοιπους.
Πάντως δεν νομίζω ότι η βλακεία στη χώρα μας είναι πιο εσωστρεφής, μια χαρά ηλίθιους έχουμε και εδώ και οι περισσότεροι δεν ντρέπονται να το δείχνουν.

m_stelios said...

Το γνωστό υπάρχω και πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τα πάντα γύρω μου.Δεν χρειάζεται να είσαι σαϊεντολόγος ούτε διάνοια για να φθάσεις σε αυτό το απόφθεγμα.