Wednesday, January 9, 2008

Διάλογος με τον Ελληνα Μέντορα του εθνικοσοσσιαλισμού.


ΛΟΙΠΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΕ. Μ'ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ.

ΣΤΕΙΛΕ ΟΤΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ. ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕΣ ΚΑΣΚΟΛ.

ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΦΗΜΗ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΑΖΟΣ ΕΙΣΑΙ ΛΕΕΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ



Θα είχες κάποια αντίρρηση να δημοσίευα αυτόν τον μεταξυ μας διάλογο; Και η πρώτη ερώτηση είναι: Η φιλοσοφία του ναζισμού απορίπτει την λογική και μιλά για ορμη. Κάτι τέτοιο δεν είναι ουσιαστικά απαγορευτικό για οποιονδήποτε διάλογο με έναν Νεοναζί;








ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ.

ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΣ.
1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ. ΑΡΑ ΗΔΗ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΥΝΗΓΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΕΣΥ ΛΕΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΓΩ ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΟΚ?

Η ΒΙΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ Ε/Σ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΟΠΩΣ ΑΣΤΟΧΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΛΕΣ. Ο Ε/Σ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗ Ε/Σ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ALFRED ROSENBERG (ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΦΤΑΝΟΥΝ) ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ (ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ (Α.Η.) ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ (Α.R.) ΔΙΑΤΥΠΩΣΑΝ.

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η -ΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΕΡΗ- ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΣΣΕΡΙΚΩΝ.

Η ΟΡΜΗ ΣΤΟΝ Ε/Σ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ALEISTER CROWLEY ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ". Η ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ DE FACTO ΟΡΙΣΤΙΚΗ.

2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΝΑΖΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ "ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΩΝ".
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΕΔΩ.

3. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο "ΝΕΟΝΑΖΙ" ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΓΧΩΝΕΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ? ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΣΟΥ. (ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΚΡΙΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ.... ΠΡΟΧΕΙΡΗ.

ΥΓ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ. ΜΙΛΑΩ ΑΠΟ ΝΕΤΚΑΦΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕΙ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ!

Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε παραπομπες συνεχώς. Αυτές μάλλον αποπροσανατολίζουν παρά αποσαφηνιζουν κάτι σε αυτον που παρακολουθει αυτη τη συζήτηση.

Σίγουρα έχουμε θέμα ορολογίας, αυτό είναι δικο μου λάθος, θα χρησιμοποιήσουμε τους όρους που προτιμας εσυ.

Θα σε παρακαλέσω τέλος να εισαι λακωνικός μια που απευθυνόμαστε σε τριτους που σπάνια εχουν την υπομονη και τον χρονο να διαβασουν μακροσκελεις απαντησεις.
Αυτά για το πλαίσιο.

Τώρα για την παραπομπη που ήθελες
"Βρισκόμαστε σήμερα στο τέλος της εποχής της Λογικής. Η νόηση έχει κυριαρχήσει απολυταρχικά και εξελίχθηκε σε αρρώστια της ζωής. Ερχεται μια νέα εποχή μαγικής θεώρησης του κόσμου, μιας θεώρησης με όρους θέλησης και όχι νόησης. Τα μοναδικά μέσα που εξασφαλίζουν την πιο σίγουρη νίκη πάνω στη λογική: ο τρόμος και η βία. Άντολφ Χίτλερ "Ο Αγών μου" " οποτε η επόμενη ερώτηση ειναι: τι γίνεται με την βία;



NA ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΩ. ΟΧΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ. ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΕΡΙ ΟΡΜΗΣ-ΛΟΓΙΚΗΣ-Ε/Σ? ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΟΥ. ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗ, ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ Η' ΕΝΑ ΕΡΓΟ... ΤΕΣΠΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ...

ΛΟΓΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΛΛΑ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΣΤΕΓΝΗ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΟ RUDOLF HESS). ΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΑΝ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ?

ΟΤΑΝ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΣΩΝ ΑΓΑΠΑΣ (ΑΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΙΣΜΟΥ ΣΟΥ) ΤΟΤΕ Η ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ, ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΥΠΟΥ "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ) ΑΦΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ"....

Η ΑΝΑΓΩΓΗ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α' ΚΑΙ ΤΟ Ω' ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ. ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΛΟΓΑ ΟΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΟΥΜΕ.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
1. Η ΑΛΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ.
(ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Η' ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥ ΑΓΑΘΟΥ)

2. Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΛΕΞΗ.

( ΚΑΝΩ ΠΑΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ Η' ΤΗΝ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΒΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ.... ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ : ΣΟΥΝ ΖΟΥ "Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ", Π. ΚΟΝΔΥΛΗΣ "Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ" ΚΤΛ.)

ΠΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΠΙΟ ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΟΙΚΗΛΕΣ ΜΕΤΑ- ΠΑΡΑ- ΦΡΑΣΕΙΣ.


Ο Γέρος του Μωριά είχε πει "ελευθερία ή θάνατος" αυτό ακούγεται λογικό ακόμα και σήμερα. Το "φωτιά και τσεκούρι..." πάλι όχι. Πως όμως το "ελευθερία η θάνατος" εκφυλίζεται στα "υπακοή ή θάνατος" του Ε/Σ; Πως μπορεί να τα συνδυάσει αυτά τα δύο ένας έλληνας Ε/Σ


ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. (ΙΣΩΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ)

Ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΣΑΣ. ΚΑΜΙΑ "ΥΠΑΚΟΗ Η' ΘΑΝΑΤΟΣ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ, ΠΕΡΝΕΙ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΠΛΗΘΩΝ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΧΑΙΝΤΕΓΚΕΡ, ΡΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ, SAVITRI DEVI, ΧΙΤΛΕΡ ΚΤΛ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ ΩΣ ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ (ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ). ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ. ΔΙΑΤΗΡΩ ΠΑΝΤΟΣ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΥΤΕΣ.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΔΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ.. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.

ΥΓ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.



ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ. ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΑΔΕΡΦΕ!


Το τελευταιο πράγμα που με απασχολεί είναι να σε πείσω για το δίκαιο της αλαζονείας μου. Και η τελευταία μου ερώτηση ειναι αυτή: Οι πρόγονοί μας πολέμησαν με λύσσα τον Ε/Σ και τους εκπροσώπους του με ολέθρια αποτελέσματα για την πατρίδα μας. Μήπως το Έλληνας και το Ε/Σ δεν συνάδουν;



ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥΣ "ΔΙΚΟΥΣ" ΜΟΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ.
1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΟΝΟΙ "ΜΑΣ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ, ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ "ΜΑΣ". ΚΟΙΝΟΣ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΑΝ ΛΕΣ "ΠΑΤΡΙΔΑ-ΕΛΛΑΔΑ".

2. ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ "ΜΑΣ" ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ Ε/Σ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ :
Α)ΕΠΙΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Β)ΚΑΤ'ΟΥΣΙΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ (ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ) ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ Ε/Σ. ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ.

3. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. (ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "Χ" ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ)

4. ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΟΙΤΑΛΙΚΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΟΛΕΘΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΟΠΩΣ ΟΛΕΘΡΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΝΟΦ, ΤΗΝ ΟΧΡΑΝΑ ΚΤΛ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ (ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ (ΤΟΤΕ) ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΝΕΞΗ.)

5. Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ε/Σ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΤΟ 40-42 ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΧΥΡΑ ΜΕΤΑΞΑ ΑΠΕΝΑΝΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΤΟ 43-45 ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. (ΦΥΣΗΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ)

6. ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

7. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΝ ΚΑΤΟΧΗ ((ΒΛΕΠΕ ΜΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΩΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ, ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΜΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΚΑΤΕΚΤΗΜΕΝΗ-ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΟΥ ΡΑΙΧ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΤΛ))

8. ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ε/Σ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ Ε/Σ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΣΟ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Η WERMACHT ΕΚΑΝΕ.

9. Ο Ε/Σ ΒΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

10. ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΡΑΙΧ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΟΥΤΕ ΥΜΝΗΤΕΣ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ.

ΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ
"ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ" ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ε/Σ.



Εχω την άποψη ότι καλό θα ήταν να προτείνουμε ο καθένας από 5 βιβλία για περισσότερη έρευνα απο όποιον ενδιαφέρεται. Μπορείς να μου κάνεις και εσύ 5 ερωτήσεις αν θες. Θα χαρώ να στις απαντήσω.

ΙΣΩΣ ΕΧΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΜΑΙ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ 5 ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ. ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ:

1) ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ" (ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΤΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ Ε/Σ ΡΑΙΧ)

2) ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ "ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ" (ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ Ε/Σ)

3) ΜΑΡΤΙΝ ΧΑΙΝΤΕΓΚΕΡ "ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ" Ή "ΤΙ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ" (ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Ε/Σ)

4) ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ "ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ" Ή "Η ΗΡΩΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ" (ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΤΩΝ Ε/Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΜΑΧΗ, ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΤΛ.)

5) ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ "ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΚΟΙΝΟ" (ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ)


ΩΣ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ή ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΨΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΘΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ -ΚΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ- ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΤΑΤΑ.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΚΟΜΑ) ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.


Ναι έχεις δίκιο. Ανήκω στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, στον χώρο που ορίζεται ίσως ως αναρχικοί-πασιφιστές. Από κοινοβουλευτικά κόμματα νομίζω πως συμπαθώ περισσότερο την Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Ναι ο διάλογος είναι σχετικά περιορισμένος αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε μας αλλά και σε τριτους. Αλλά πιστεύω ότι η ύπαρξη και μόνο αυτου του διαλόγου δείχνει πολλά. Όσο "οι δικοί μας" ανοίγουν τα κεφάλια τους στον δρόμο εμείς μεταφέρουμε την σύγκρουση σε έναν ουσιαστικότερο χώρο, πολύ πιο γόνιμο για όλους.

Αυτά, με χαρά θα δεχθώ τις ερωτήσεις σου.




ΦΙΛΕ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ).

ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. (ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ).

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΟΜΟΝΥΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Ο ΔΑΝΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ kNUTSEN ΕΞΗΓΗΣΕ ΑΨΟΓΑ). ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ.

ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΩ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΜΑΧΗ. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΡΕΛΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΗΖΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ... ΣΚΕΨΟΥ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ). ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ...ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΕΙΠΑΝ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΟΡΟΣ (ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ iNDYMEDIA (ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΝΤΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΤΛ.).

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΒΡΩΜΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ:

1. ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ - ΚΑΤΑΓΩΓΗ- ΕΘΝΟΣ- ΦΥΛΗ. (ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΕΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΣ ΦΥΣΗΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΕΣ).

2. ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΑΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ (ΚΑΤ ΕΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΩΣ ΘΕΩΡΗΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ).

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΩ.. Ο ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ, Ο ΚΡΟΠΟΤΚΙΝ, Ο ΜΑΛΑΤΕΣΤΑ ΚΤΛ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΘΝΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΑΛΛΟΣ. ΘΕΛΩ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ.

3. ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΘΕΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΗ Η' ΤΕΧΝΙΤΗ)

4. ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ (ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑ 99% ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ)

5. ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΩΣ ΑΝΘΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ (ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΡΑΝΚΟ).

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Θα σου στείλω τις δικές μου πριν δημοσιεύσω ολόκληρη την κουβεντα μας στο μπλογκ μου. Δυστυχώς πρέπει να δουλεύω παράλληλα με όλα αυτά τα συναρπαστικά, οπότε ο χρόνος μου είναι τραγικά πιεσμένος. Ίσως μια άλλη και σιγουρα πιο ενδιαφέρουσα κουβέντα μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον και σε άλλες συνθήκες. Χαίρομαι που σε γνώρισα.

Με τιμή
Ούρφ





ΜΕ ΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΣΟΥ ΑΔΕΡΦΕ. ΠΡΩΤΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΧΑΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΞΕΠΛΑΓΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΑ. ΙΣΩΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ. ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΦΟΒΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΑΣΤΕΙΕΣ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ Ο ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΣ URFUS.

30 comments:

itelli said...

Παρα λίγο να δακρύσω με τον τρόπο με τον οποίο τα βρήκατε στο τέλος... :)

Σοβαρά τώρα, ωραία κουβέντα κ πολύ την ευχαριστήθηκα κ μακάρι να είχαμε λιγότερους κάφρους ένθεν κ ένθεν κ να διαφωνούσαμε με πασατέμπους.

Διαφωνώ με τη δήλωση οτι η ανθρωπολογία κ δη η γενετική έχουν αποδείξει την περίτρανη αλήθεια. Εκτός κ αν μιλαμε για βιο-κοινωνιολογία (η οποία προσπαθούσε να υποστηρίξει αυτό που ειπώθηκε για την Κοινωνιολογία κ την γενετική αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν), οι κοινωνιολόγοι έχουν από καιρού δεχθεί ότι όσον αφορά την εθνική ταυτότητα δεν είναι παρα ένα κατασκεύασμα, όπως άλλωστε κ τα ίδια τα έθνη.

Ο πιο απλός τρόπος για να το αποδείξεις είναι οι αλλαγές εθνικής ταυτότητας - π.χ. από έλληνας, τούρκος, από χριστιανός μουσουλμάνος, κλπ - είτε για να σώσεις το τομάρι σου, είτε για τα φράγκα, είτε για άλλα προνόμια. Άλλο μέσον απόδειξης η ίδια η ελληνική ιστορία, κ δη οι μικρασιάτες που εγκαθίσταντο στην Μακεδονία: Τούρκους τους ανέβαζαν οι ντόπιοι έλληνες μακεδόνες, "τουρκους" τους κατέβαζαν. Πόσοι απο αυτους μιλούσαν μόνο τούρκικα όταν ήρθαν; Όμως, κ έλληνες ήταν, κ ορθόδοξοι...

Το ίδιο κ με τους ρωσοπόντιους. Το ίδιο κ με τους Βορειοηπειρώτες, το ίδιο θα κάνουμε για πολύ ακόμα.

Περιμένω με ανυπομονησία (σοβαρά μιλάω) το τράνσκριπτ της επόμενης κουβέντας. Να'στε καλά κ οι 2 σας.

Ασμοδαίος said...

Κάποιες παρατηρήσεις:

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ ΩΣ ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ (ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ) Μόνο που οι άρχοντες (δηλαδή, οι δημόσιοι αξιωματούχοι) είναι αιρετοί, ανακλητοί ανά πάσα στιγμή και οι νόμοι βάσει των οποίων ασκούν εξουσία ψηφίζονται από την εκκλησία, το σύνολο των πολιτών. Επίσης, πολίτης είναι εκείνος που συμμετέχει στην κυβέρνηση και στη δικαστική εξουσία (για δημοκρατία άμεση μιλάμε, δηλαδή). "Δημοκρατία των αρίστων"; Μπααα, me thinks. Μάλλον, μιλάει για την πολιτεία, μία grosso modo δημοκρατία.

Επίσης, αυτό Ο Ε/Σ ΒΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. είναι λάθος, εκτός αν "ελληνική παράδοση και φιλοσοφία" εννοούμε μία διαστρεβλωμένη (ακούσια;) παράθεση του Αριστοτέλη και έναν τύπο που μισούμε θανάσιμα ότι γινόταν γύρω του, οραματιζόταν κόσμους άλλους, εξέφραζε απόψεις εντελώς διαφορετικές με ότι λέγανε όλοι οι φιλόσοφοι των προηγούμενων 2 αιώνων, που είχε πάει να φτιάξει τη σχολή του μακριά από τους συμπολίτες του και τον λέγαν Πλάτωνα.

Αν επιτρέπει ο Ουρφους, να πεταχτώ για να απαντήσω στο ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΑΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ και να πω ότι πρώτος χρονικά υποστηρικτής της αναρχίας ήταν ένας μάγκας ονόματι Αντιφών.

Αυτά.

pølsemannen said...

Αχ ναι, άλλο Εθνικοσοσιαλισμός και άλλο Ναζισμός...

Άλλo Nationalsozialismus και άλλο Nazismus (συντομογραφία)...

Άλλο Γιάννης και άλλο Γιαννάκης...

Αχ, το ξεπάτωμα της Ελλάδας από την τριπλή Γερμανο-Ιταλο-Βουλγαρική κατοχή ήτο μία παρεξήγησις...

Ο Χίτλερ (Μήπως ήταν και ΕΛ από τον Σείριο;) είχε σε μεγάλη εκτίμηση την Ελλάδα για αυτό της άλλαξε τα φώτα...

Δε με λες ρε φίλε που στον Ήφαιστο τον κούτσαβλο είδες την Ελληνική σημαία να κυματίζει δίπλα στο Γερμανικό πατσαβούρι στην Ακρόπολη κατά την κατοχή; Είσαι καλά;

Ο Ρούντολφ Χες ή και ο Ναπολέων (που λέει ο φίλος ο Πλεύρης), ακόμα και μπαστουνόβλαχοι να ήταν, ουδεμία σημασία έχει, διότι δεν έκαναν τίποτα για την Ελλάδα. Έλληνες είναι οι ξένοι που έπεσαν μαχόμενοι κατά την επανάσταση το '21.

Λοιπόν Μαυροκέφαλε, έχεις την εντύπωση ότι θα γινόσουν κάτι καλύτερο από σαπούνι ή γ' διαλογής σκλάβος στο Ράιχ ένεκα των μεσογειακών χαρακτηριστικών σου;

Δε νομίζω.

Ξεκόλλα με τις φυλετομαλακίες και τα κηρύγματα του μίσους.

Με εκτίμηση,

Κάρολος Πολσεμάνογλου,

Ξανθομπάμπουρ 50%.

Αλεξάνδρα η μικρή said...

"1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ. ΑΡΑ ΗΔΗ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΥΝΗΓΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ."
Ο όρος Nazism ή National Socialism - στα γερμανικά Nationalsozialismus, μεταφράζεται στην ελληνικήν ως Εθνικοσοσιαλισμός.
Υπάρχει και παραϋπάρχει λοιπόν. Η αποφυγή του οφείλεται μάλλον στο οτι είναι "αρνητικά φορτισμένη" η λέξη "ναζί", ενώ το ομοούσιο "εθνικοσοσιαλιστής" ακούγεται ίσως πιο "εύηχο" στα αυτιά του...
Σαν να λέει "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΕΡΛΙΝ ΚΑΙ ΜΑΡΣΕΙΓ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣΣΑΛΙΑ" :-)

Επίσης, εάν έλληνας και νεοέλληνας είναι ένα και το αυτό (που υποθέτω πως πιστεύει οτι είναι) τότε είναι επίσης ίδιο το "ναζί" με το "νεοναζί" (ή, "πιο εύηχα", εθνικοσοσιαλιστής με το νεοεθνικοσοσιαληστής).

Μην παίζουμε λοιπόν με τις λέξεις προσπαθώντας να αποφύγουμε κάτι που, όπως και να το κάνουμε, "ακούγεται κακό" στον κόσμο (ναζί).

Ναζισμός και εθνικοσοσιαλισμός είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα, όπως πχ Haus και σπίτι.

Anonymous said...

θα ηθελα να δω απαντηση απο τον μεντορα στην ερωτηση που ειχε θεσει πιο πριν σε σχετικο νημα ενα παληκαρι και ειχε ως εξης : αν ενας ελληνας της ξενιτιας στην γερμανια μαχαιρωνοταν η δολοφονουνταν απο καποιον Ε/Σ της γερμανιας [η γενικοτερα σε οποιαδηποτε αλλη χωρα] ποια η θεση των Ε/Σ της Ελλαδος?
εχω την απορια αυτη γιατι ας πουμε οι αριστεριστες ή οι "αναρχικοι" [εδω εγω γελαω μιας κ καποτε με θεωρουσα εναν τετοιο μεχρι που εφριξα με αυτα που εβλεπα] εχουν κοινες ιδεες σε καθε χωρα και κυριως εχουν αληλλεγγυη.
με ποια κριτηρια ομως οι ελληνες Ε/Σ να "συμπαθουν" τον γερμανο Ε/Σ και οχι τον σκοπιανο η τον αλβανο Ε/Σ.
οπως επισης θα ηθελα να θεσω και το εξης θεμα προς προβληματισμο.
στο παρακατω νημα
http://www.youtube.com/watch?v=3SK47F9NlEs
(πελλοπονησο και αΤηνα!!!αχχαχαχαχα, δειτε το ολο εκλαψα απο τα γελια] καθως και
http://www.youtube.com/watch?v=cF57eUvIT4s
βλεπουμε αλβανο εθνικιστη να συμπορευεται με τους αναρχικους της ελλαδος μιας και οι 2 "μισουν" την γαλανολευκη.
μα.....οι αναρχικοι ..... δεν εναντιωνονται σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μορφη Ε/Σ και οχι μονον στην τοπικη του μορφη?
αυτο για να παει η κουβεντα λιγο πιο περα.
ουρφουρς μαζι σου ιδεολογικα εναντια σε καθε μορφη φασισμου.
προσωπικα θα ηθελα να δω αποψεις πανω στο θεμα του φασισμου της κοκκινης πλευρας.

Anonymous said...

Dear Urfurslaag, opos kala lene 2 sxoliastes, nomizo pos prepei na allakseis to titlo "Διάλογος με τον Ελληνα Μέντορα του εθνικοσοσσιαλισμού." se "Διάλογος με τον Ελληνα Μέντορα του εθνικοσοσσιαλισμού (nazismou)." i kapos etsi ;)

Anonymous said...

δε καταλαβα το σχολιασμο σου στο δευτεροχαζοβιντεο που ανακαλυψες στο γιουτουμπ ρε ανωνυμε κοραξ.

Anonymous said...

@ ανωνυμος 3:57
παρεθεσα 2 βιντεο που ειδα στο γιουτουμπ τα οποια δειχνουν πως οι αλβανοι εθνικιστες βρισκουν προσφορο εδαφος μεσω των "αναρχικων" για να δειξουν το μισος τους προς την ελλαδα.τα βιντεο ουτως η αλλως σαν εικονες δεν δειχνουν κατι καινουργιο.στους στιχους επικεντρωθηκα.
και λεω....οι "αναρχικοι" δεν ειναι εναντια σε καθε μορφη εθνικισμου-φασισμου....η μονον του εγχωριου?
δεν σχολιασα τα βιντεο. τα εφερα προς σχολιασμο και συμπερασματα

Anonymous said...

ναι οι αναρχικοι-τα εισαγωγικα σε τι αποσκοπουν αραγε?- ειναι εναντια σε καθε ειδος εθνικισμου-φασισμου,γιατι απορεις?
εγω ειδα απλα το βιντεο ενος κλασικ αλβανου εθνικιστη σε πληρη συγχυση (ή μια ακομα πιο κλασικ προπαγανδα ενος ελληνα χρυσαυγιτη ).
το δικο σου "αφελες ερωτημα" με κανει να αναρωτιεμαι τι εννοεις.

Anonymous said...

Εντάξει, δεν υπάρχει αμφιβολία, το βίντεο είναι ενός κλασικού αλβανού εθνικιστή.
Δυστυχώς και τα σχόλια όλων, αλβανών και ελλήνων, είναι εθνικιστικά και υβριστικά.
Ευτυχώς όμως δεν είναι όλοι οι έλληνες και αλβανοί σαν αυτούς...
Τώρα το ότι ο ίδιος βαφτίζει τον εαυτό του αναρχικό αυτό δε λέει και τίποτα... Κι εγώ μπορεί να λέω ότι είμαι ο αρχιεπίσκοπος. Και τι να λέει? Πάει να πει ότι εσείς θα πρέπει να με πιστέψετε???

Anonymous said...

ανωνυμε 4:42 τι σε κανει να νομιζεις οτι ειναι αφελες?
τι σε κανει να απορεις?
απο αυτο που λες πολλες θεωρειες συνομωσιας βλεπεις [ακους εκει ελληνα χρυσαυγιτη, δεν νομιζω πως το μυαλο τους παει τοσο μακρυα δηλαδη].
τα εισαγωγικα αποσκοπουν στο γεγονος οτι οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι χουλιγκανια που δεν εχουν ανοιξει ουτε το "σκεφτομαι και γραφω" του δημοτικου. οχι οτι οι Ε/Σ πανε πισω. παλι σε συντριπτικη πλειοψηφεια αναμασουν λογια πλευρηδων και παει λεγοντας.
λιγοι ειναι οι συνηδητοποιημενοι.
και εν τελη απορω πολυ απλα γιατι δεν βλεπω να γινεται κατι τετοιο που λες.τι πιο απλο?
οι περισοτεροι αναρχικοι ειναι φασιστες της αντιπερα οχθης. κατι σαν τον ριβερς-ρεισισμ {reverse racism} των μαυρων εναντια στους λευκους.
πως οι φασιστες βλεπουν εναν ρασταμαν η εναν απλα αντισυμβατικο με την μοδα [χαιμαλια, μακρυα μαλλια κτλ κτλ] και τον σαπιζουν-γιουχαρουν κτλ. ετσι και οι ψευτοαναρχικοι [εκει εγκεινται τα εισαγωγικα], σπανε-γκρεμανε-γιουχαρουν-σαπιζουν οτι ειναι αντισυμβατικο για αυτους. βλεπε μερσεντες η κοστουμια κτλ.
προσωπικα παντα' η ελευθερια μου ειναι να θελω να παω να δω τους νεκρους-κενεντις [λεμε τωρα...] η αντε τους τοουστερς με κουστουμι αρμανι γιατι απλα ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
χωρις σχολια, ματιες και επικρισεις.
εχω βαρεθει τα προβατα.
καθε μορφης.
και να εχουμε στα υποψην πως "οσο πιο κοντα εισαι στον φραχτη τοσο πιο λιγο φενεται πως εισαι απο μεσα. ειδικα αν εχεις βαλει και το κεφαλι αναμεσα , εχουν σφηνωσει οι ωμοι και η οπτικη σου γωνια δεν πιανει τα σιδερα που σε κρατανε
παντα απο μεσα" . . . προς οπτικοποιηση της καταστασης.
τεσπα ανωνυμε δεν 8α περιελθω σε καμια αντιπαραθεση διοτι αλλωστε δεν ειναι και αυτο το θεμα μας.
εγω απλα εθεσα κατι προς σχολιασμο.

Anonymous said...

Ανώνυμε κόραξ

Καλά έκανες και έβαλες το βίντεο και άνοιξες και τη συζήτηση.
Απλώς εγώ θέλω να σχολιάσω ότι αυτός ο ίδιος που έκανε το βίντεο, δε θα έκαιγε με τίποτα την αλβανική σημαία... Οι έλληνες αναρχικοί κακώς ή καλώς καίνε τη σημαία της χώρας τους για να δηλώσουν ότι είναι εναντίον των συνόρων. Αντίθετα, ο αλβανός του βίντεο στα σχόλιά του λέει ότι θα έρθουν οι αλβανοί και θα μας σκοτώσουν όλουσ, και θα πάρουν την Ελλάδα, κλπ κλπ.
Αυτές δεν είναι αναρχικές απόψεις, αντίθετα, μόνο εθνικιστικές-ιμπεριαλιστικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Γι'αυτό ας μην μπερδευόμαστε με τον καθένα που αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικός...

Anonymous said...

εν ολιγοις σωστα σου τα λεει το ερμαφροδιτο dennyl (δε ξερω αν εισαι αντρας,γυναικα δεν εχει και σημασια)
εν πολλοις ομως,μου παρεθεσες εναν αχταρμα αποψεων ρε κοραξ τον οποιον δυσκολευτηκα να αποκρυπτογραφησω βεβαια αλλα κατεληξα στο τελος και εγω στο συμπερασμα οτι καμια διαθεση για αντιπαραθεση δεν εχω μαζι σου απο τη στιγμη που περαν του ατομικου ελευθερισμου (και εγω υπερμαχος του ειμαι βεβαια αλλα σε συλλογικη βαση ) δε βλεπω κατι αλλο να υποστηριζεις.μονο μια τελευταια παρατηρηση...απο τη στιγμη που υιοθετεις τον ορο ψευτοαναρχικοι και χρησιμοποιεις εισαγωγικα ,γιατι ο ιδιος τους συγχεεις με τους αναρχικους χωρις εισαγωγικα.με μπερδευεις και μπερδευεσαι και ο ιδιος,τελος.

Anonymous said...

αναγεια σου βρε ντενιλ.
εγω παλι δεν θεωρω πως την καινε για αυτον τον λογο.
εγω πιστευω πως με το καψιμο της σημαιας απλα δειχνουν με πολυ καυστικο τροπο το ποσο αηδιασμενοι ειναι απο την μορφη που εχει παρει η σημερινη ελλαδα, απο αυτους πυ την διοικουν και απο την γενικη σαπιλα της. οχι αυτα που αντιπροσωπευει [δηλ αγωνες ελληνων για να ειμαστε εμεις ελευθεροι [φραχτης?.?.?.?] σημερα [βλεπε πολυτεχνειο]
παντως οπως και να εχει η ψυχολογια τετοιων ανθρωπων μου θυμιζει την mrs.garrison του southpark [βλεπε επεισοδιο http://www.southparkzone.com/episodes/901/Mr.-Garrisons-Fancy-New-Vagina.html και http://www.southparkzone.com/episodes/910/Follow-That-Egg.html]. μα φανταζεστε εναν χρυσαυγουλο να συμπορευεται με αλβανους αριστεριστες κ αναρχικους εναντιων αλβανων μπατσων και φασιστων?
γελιο μεχρι δακρυων.
τεσπα. παω σεμιναριο παιδες και περισσοτερη επικοδομοιτικη κουβεντουλα το βραδακι.

Anonymous said...

ανωνυμε 5:33
δυστηχως ο γραπτος λογος δεν ειναι το φορτε μου. προσπαθω ομως να αποτυπωσω γραπτα οσα εχω στο κεφαλι μου οσο πιο καλα γινεται προς κατανοηση απο τους αποδελοιπους.
εφυγα γκαιζ εντ γκερλζ

Anonymous said...

Ανώνυμε κόραξ

Και αυτό που λες μπορεί να ισχύει, δηλ. να καίνε τη σημαία ως αντίδραση στην κατάντια της χώρας. Απλώς οι ίδιοι συνήθως υποστηρίζουν ότι είναι μια συμβολική ενέργεια για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην ύπαρξη συνόρων.
Αλλά αυτό εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί και πολύ να σου πω την αλήθεια...
Τώρα το αν κάποιοι 'αναρχικοί' μπορεί να συνταχθούν με έναν αλβανό εθνικιστή στο κάψιμο της ελληνικής σημαίας... δεν ξέρω. Τότε μάλλον θα ανήκουν σ'αυτούς που κι ο φίλος ανώνυμος ονομάζει 'αναρχικούς' και όχι αναρχικούς (χωρίς εισαγωγικά).
Anyway, χάρηκα για την κουβέντα, κι όσο για τα SouthPark τα έχω δει όλα και μ'αρέσουν πάρα πολύ...
Νά'στε καλά όλοι...

Mantalena Parianos said...

Θα συμφωνησω απόλυτα με τον Πολσεμάννεν.
Κάθεσαι και ανοίγεις κουβέντα τώρα, εν έτει 2008 για εθνικοσοσιαλισμό; Μπορεί κανένας φίλτατος φασίστας να μας πει ΜΙΑ ΧΩΡΑ στον κόσμο που να επικρατεί σήμερα ο Εθνικοσοσιαλισμός (αν υπάρχει) και αυτή να μην είναι καθυστερημένη πολιτισμικά, οικονομικά ή σε επίπεδο ελευθεριών ;

Θα καταλήξουμε δηλαδή να συζητάμε για μορφώματα που τα έχει ΞΕΡΑΣΕΙ η ίδια η ιστορική πρακτική ως αποτυχημένα; Για τον Μάο και τον Στάλιν και τον χίτλερ και το κέρατό σας, ρε κρυπτοφασίστες;

Ούρφους , κάνει ςπολύ λάθος που προσπαθείς να διαλλαχθείς με αυτά τα εκτρώματα.
Εγώ για να καθίσω να συζητήσω με κάποιον πρέπει να υπάρχει ένα ΚΟΙΝΟ αποδεκτό επίπεδο σε αυτό που το γαμημένο σύνταγμα αυτής της χώρας αποδέχεται ως "{ανθρώπινη αξιοπρέπεια".
Όταν εκ προοιμίου ο *συνομιλητής* σου δεν δέχεται ότι μπορεί (ή πρέπει) ένας οικονομικός μετανάστης ή μη γηγενής Έλληνας πολίτης, να έχιε ίδια δικαιώματα με εκείνον -που μπορεί λόγου χάρη να είναι Τουρκόσπορος, χα- τι ckata να κάτσεις να συζητήσεις με τους μαλάκες; Θεωρητικά;
Μια χαρά θα στα πουν στη θεωρία - του πούστη - κάποιος ανάμεσά τους, πρέπει να παρέχει και ιδεολογικό υπόβαθρο για όλα αυτά τα αίσχη.
Στην πράξη όμως, δεν έχεις να τους πεις - και να σου πουν τίποτα.

FrapDigo said...

H γνώμη μου, πάνω στο αν είναι ωφέλιμος ο διάλογος, είναι παρόμοια με αυτήν της "θέλησης", του Crowley, που αναφέρει ο Μέντορας. Από τη στιγμή που και οι δύο θέλουν να κάνουν το διάλογο, σημαίνει ότι πρέπει να γίνει. Προσωπικά, εγώ ανυπομονούσα να τον δω, πράγμα που νομίζω τονώνει την προηγούμενη πρόταση.

Κάποιες αποροίες όμως. Στο Thelema, ο Crowley αναφέρει τα καθήκοντα των ανθρώπων:
α) Προς τον εαυτό σου: Να κάνεις πάντα αυτό που πραγματικά θέλεις(να ακολουθείς το πεπρωμένο σου)
β) Προς τους άλλους: Να μην παρεμβαίνεις στην πραγματική θέληση των άλλων, και να πολεμάς (fight), όταν αυτό είναι αναγκαίο.
Ορίζει, τέλος, το έγκλημα σαν εισβολή στην θέληση των άλλων, και ως τέτοια, το κατακρίνει.
Μέντορα, πώς συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους; Από τη στιγμή που η ορμή των Ε-Σ είναι παρόμοια με την true will του Crowley, νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να απαντήσεις.

Να διευκρινίσω ότι θεωρώ τη βία πάντα κατακριτέα, εκτός από την αυτοάμυνα (όπου την θεωρώ άκρως διασκεδαστική :P).

Μια άλλη ενδιαφέρουσα ερώτηση θα ήταν: "Θεωρείς τους Έλληνες (ή γενικότερα κάποια φυλή) ανώτερους, με κάποιο τρόπο, από τους υπόλοιπους λαούς; Αν ναι, δεν πιστεύεις ότι σε κάθε λαό θα υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων με την ίδια άποψη για τους εαυτούς τους;"

Lion said...

Συμφωνω με Καρολο Πολσεμανογλου κατα 99.99% και με την Μανταλενα Παριανος κατα 100%.

Ενα ψιλομαθηματακι στα γερμανικα, που ως γνωστον ειναι η Γλωσσα των Κυριαρχων και γι' αυτο οφειλετε να την γνωριζετε.

Η λεξη "ΝΑΖΙ" ειναι ακρωνυμιο της λεξης (NA)tional - So(ZI)alist, το οποιο στην Γλωσσα των Σκλαβων - δηλαδη τα ελληνικα - μεταφραζεται σαν Εθνικο - Σοσιαλιστης.

Τωρα για τα υπολοιπα: εχω σημαντικοτερες δουλειες να κανω απο το να κουβεντιαζω μαζι τους.

Anonymous said...

ουρφουρς ξεχασες να προτεινεις κ εσυ 5 βιβλια μαν :-)

katerina said...

είναι ανορθόγραφος...
τα πράγματα (άποψή μου) θα έπρεπε να είναι πιο απλά... Χαρά, υγεία, ευτυχία, "ασφάλεια" (όπως ο καθένας την ορίζει.. άλλοι αισθάνονται ασφαλείς μέσα σε μια σχέση, άλλο με το να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι...), έρωτας, φίλοι... Αυτά λείπουν από πολλούς.. Γιατί κανείς δε χαίρεται ουσιαστικά τη ζωή του και προσπαθεί αντί να αλλάξει, να επιβάλλει τις ιδέες του σε κάποιον άλλο? Μου φαίνεται τόσο περίεργο...

Anonymous said...

πολυ καλη η συζητηση

φυσικα οπως γινεται παντα σε τετοιες περιπτωσεις δεν υπαρχει νικητης η χαμενος, το θεμα ειναι να αναδειχθουν ιδεες και αποψεις

απο εκει και περα ας ακολουθησει κανεις οποια θεωρια τον κανει να νομιζει οτι ειναι λιγοτερο πιονι

Dealsend

Anonymous said...

ego vasika mpika na rixo kanan poutso se kana marxistofileleytero kolaraki.ti les urfus??????

Anonymous said...

xehasa na ypograpso to os ano ponima.....
skolix

FrapDigo said...

Κανένα πρόβλημα, skolix. Νομίζω ότι όλοι εδώ σέβονται την ιδιαιτερότητά σου. Εγώ, επιπλέον, σε συγχαίρω για το θάρρος σου να παραδέχεσαι τη φύση σου.

Απλά κάνεις ένα λάθος. Ψάξε για gay-bar, και όχι για blog. Καλή αναζήτηση! Και με ένα δίμετρο παλικάρι.

Urfurslaag said...

ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Anonymous said...

xaxaxaxaaaxxaxa

ps.o anonimos exei dakrisei ap tp gelio

Anonymous said...

Ναι θα συμφωνήσω με τη πρώτη που μίλησε…αυτό που μόλις διάβασα είναι περά για περά συγκινητικό. Ανήκω ο ίδιος σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και είμαι πολύ ευτυχής που άτομα στην ακριβώς αντίθετη πολιτική όχθη με θεωρούν φίλο τους. Αυτό όμως με μια βασική προϋπόθεση. Ο φίλος μπορεί να πρεσβεύει από τον πιο έντονο και μισαλλόδοξο μηδενισμό μέχρι τον πιο ακραίο ουμανιστικό ιδεαλισμό χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Το θέμα εγγυείται στο τρόπο που ο κάθε ένας ξεχωριστά πραγματεύεται αυτά που πιστεύει. Αυτός που κτυπάει ένα οπαδό της αντίπαλης ομάδας, ο μεταλας που βαρεί τον Εμο, ο εθνικιστής που επιτίθεται στον μετανάστη η ο αναρχικός που τα κάνει καρφιά στο σύλλογο των βασιλόφρων γερόντων…για μένα είναι ακριβώς το ίδιο. Άνθρωποι χουλιγκανοι που η στάση τους είναι απόλυτα εγωιστική και αντιδραστική. Η βία ,δυστυχώς, δεν μπορεί να αποκριθεί και πιστεύω πως για πολλούς ακόμα αιώνες θα είναι πολιτικό μέσο…..όμως ,δυστυχώς πάλι, δεν χαρακτηρίζεται κάθε εποχή από μια διαλεκτική έκρηξη…Τι να κάνουμε αδέλφια μου? Λάθος γένια…

Παράκληση : Στο μπλοκ που είχε γίνει για την αντισυγκέντρωση των Ιμίων εκεί που αμφότεροι αντάλλασαν γλυκά λογάκια μεταξύ τους κάποιοι μίλησαν για αυτή την κοινή συμπόρευση Ε/Σ και αριστερών και κάποιος συγκεκριμένα έδωσε μια περίπτωση από αργεντινή. Μήπως ξέρει κάποιος σχετική βιβλιογραφία η σελίδες στο ιντερνέτ?

Βιβα λα ρεσιστενθια!

homo

Anonymous said...

Apla mia parenthesh gia to mperdema me ton Alvano pou anevase to video..Oi gate 32 kai poloi alloi Alvanoi exoune mia "theoria" h opoia leei oti fasistes einai kai mporoun na einai MONO oi Ellhnes..kserw oti akougetai trelo..alla se polla sxolia tous sto youtube otan kapoios tous elege: "Ma den eiste kai eseis fasistes otan kotsarete etsi thn shmaia sas?" Panta legane: Oi Alvanoi einai adunaton na einai fasistes, mono oi Ellhnes einai...
Me liga logia, toso ratsismo pou fagane kai me tetoia dixotomish dhmiourghse mia trikoimia en kraniw kai ena alaloum....kai den kseroun pou vriskontai...

Anonymous said...

H alitheia einai oti einai ligotero kafros apo pollous tou synafiou tou(mentoras)Alla me ti logiki oti den einai ymnhtes k apologites tou Hitler oute oi ellines kommunistes einai apologites gia ta opoia lathi ginane stin E.S.S.D.Episis ti tha pei den yparhei o oros nazismos???Oi svastikes,oi hairetismoi klp.Dn einai Giannis einai Giannakis.