Friday, July 6, 2007

Ποιός γαμάει τη Νέα Δημοκρατία;

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ο Πρωθυπουργός ονομάζεται Γιώργος ή Κώστας. Δεν με ενδιαφέρει αν το χρώμα στις πλαστικές σημαιούλες των κομάτων τους είναι πράσινο ή μπλέ. Δεν με ενδιαφέρουν οι ανεφάρμοστες υποσχέσεις που αθρώα δίνονται προεκλογικά και από τους δύο. Δεν με ενδιαφέρει αν το οικονομικό μοντέλο που προτείνεται είναι σοσιαλίζον ή φιλελευθερίζον- και τα δύο μπορούν να λειτουργήσουν μια χαρά στην κατα βάση καπιταλιστική μας οικονομική πραγματικότητα.


Αλλά με ενδιαφέρει ο πολιτισμός. Με ενδιαφέρει η εξάλειψη της διαφθοράς. Με ενδιαφέρει η βία της αστυνομίας. Με ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος. Με ενδιαφέρει η χρηματοδότηση και ο συντονισμός της πυροσβεστικής. Δεν με νοιάζει αν είναι μπλε οι διεφθαρμένοι ή πράσινοι όπως δεν με ενδιαφέρει αν είναι βίαιοι οι αστυνομικοί ή οι "κουκουλοφόροι". Η βία είναι βία και η διαφθορά είναι διαφθορά, ότι χρώμα και αν έχει.

Η Νέα Δημοκρατία είχε δυνατότητες να κάνει κάτι καλύτερο. Έπαιξε και έχασε. Ξεκίνησε ίσως με τις καλύτερες προθέσεις (ο πρωθυπουργός ανέλαβε και το υπουργείο πολιτισμού). Ακόμα και ο Πολύδωρας μεσα στη βλακεία του αγαπάει αυτή τη χώρα και πιστεύω πως θέλει το καλό της. Αλλά ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις και τελικά ο Κωστάκης και η συμορία ηλιθίων εκεί μας οδήγησε.

Φυσικά όλα ξεκινάνε από τα λεφτά. Για να εφαρμοστεί μια πολιτική σκέψη, ένα πολιτικό όραμα πρέπει να χρηματοδοτηθεί. Για να γίνουν αντιπυρικές ζώνες πρέπει να πληρώσεις ανθρώπους να καθαρίσουν τα χόρτα. Αλλά πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αν με το που γίνεσαι κυβέρνηση κόβεις τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και μειώνεις τους φόρους στα υπερκέρδη μεγάλων εταιριών. Η σκέψη ήταν να δωθούν κίνητρα για επενδύσεις. Οι επενδύσεις όμως δεν έγιναν ποτέ, οι επιχειρηματίες συνέχισαν να μεταφέρουν τα εργοστάσια τους στη βουλγαρία. Η πολιτική απέτυχε αλλά η σημερινή κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στα λάθη της.


Ο άχρηστος Βουλγαράκης δεν έκανε τίποτα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο δυναμικός Πολύδωρας σκλήρηνε την καταστολή. Τα αποτελέσματα είναι δραματικά. Για κάθε δέκα φοιτητές που φάγανε ξύλο χωρίς λόγο γεννιέται ένας κουκουλοφόρος.


Αλλά πως μπορεί ο πρωθυπουργός σήμερα να διώξει όλους αυτούς τους μαλάκες χωρίς να εκτεθεί μια που αυτός τους επέλεξε; Θα πρέπει να παραδεχθεί τα λάθη του, μια συνήθεια άγνωστη στον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας.


Τα λάθη αυτά είναι πολύ σοβαρά όμως.

Και όλοι εμείς που νιώθουμε πως το κράτος υπάρχει μόνο για να μας τρώει τα λεφτά μας και να μας δέρνει έχουμε μείνει με την απορία: τι πήγε τόσο στραβά; γιατί δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε; τι μπορούμε να κάνουμε από δω και πέρα για να σπάσουν αυτοί οι φαύλοι κύκλοι;

Gillian Wearing, “I’m Desperate”



.

11 comments:

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητό τέρας, Ούρφουσλάαγκ:

Βλέπως πώς ήση εμπήκατε είς το εκλογικόν πνέυμαν. Πιστεύουσι πως έχομεν σοβαρότερα ζητήματα ομως απο τας κολοτρυπίδας των Κωστικά κε Γιωρίκα.
Γενικά σας ενημερώνω πως ο ε.ο.φ.χα.ζα. πιέζει να λύθεί το ζήτημα απελευθερώσεως του Χαράλαμπου Ζαβού.

Νομίζω πώς ο κόσμός χρειάζεται εναν Ζαβό όπως χρείαζεται κε την πολεμική σας κραυγή,
Dr.Φλάντζας

Urfurslaag said...

Ουρφ, αγαπητέ δόκτορ,

ΟΥΡΦ

habilis said...

Συντροφε η αναλυση σου με καθιστα εκθαμβο , παρα πολυ εκθαμβο θα ελεγα .Διαφωνω με ενα ομωs τον οποιο και θα εχαρακτηριζα ,παπαρια .Ο παραδεισοs ,που αναφερειs,εφευρημα των πανταχου ιμαμηδων με οδηγει ειs την σκεψη οτι Εχειs μια κλιση ,προs αυτο που εχουμε ολοι μαs - ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .Γιατι δεν γινεσαι παππαs .Δεν ειναι κακη σκεψη .[με ολο το θαροs παλιοπαιδο].

Queerdom said...

Αγαπητέ Ουρφ,

Δυστυχώς δεν έχω προτάσεις για το σπάσιμο αυτού του γαλαζοπράσινου φαύλου κύκλου..

Ας προσπαθήσουμε να ακουγόμαστε περισσότερο, να ενδιαφερόμαστε περισσότερο, να απαιτούμε περισσότερο, να λαμβάνουμε περισσότερη δράση, να αλλάζουμε τις ζωές μας πρώτα από όλα θα έλεγα..

Να είσαι καλά,

Queerdom
"be the change you want to see in the world" (Τι Ghandi, τι queerdom..;))

Anonymous said...

http://www.greekalert.com/2007/07/blog-post_07.html

binteo gia thn kyriakh

Urfurslaag said...

habilis: Σύντροφε τι να σου πω...δεν νομίζω ότι μιλάω για κανένα παράδεισο... παππάς δεν το έχω σκεφτεί, πάπας ναι.


Queerdom: δεν έχω μάτια να σε κοιτάξω... αντί να έρθω στο πράιντ επέλεξα το συμφεροντάκι μου να την κοπανήσω από την Αθήνα και να κοπροσκυλιάζω σε παραλίες. Ελπίζω να εξιλεωθώ αυριο στο σύνταγμα...

Anonymous said...

αγαπητέ θείε ουρξουρσχλααπς,

διάβασα με προσοχή το ποστ σου.

Να σου παρατηρήσω δύο πραγματάκια

Όταν ο κοινωνικός ιστός μίας χώρας έχει διαβρωθεί τόσο πολύ από μία εικοσαετή χούντα (και λέω θείε μου χούντα γιατί όταν ελέγχεις τα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσα μαζικής εξαπάτησης ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ, τις δε εφημερίδες δίνοντας στους ιδιοκτήτες τους ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ταυτόχρονα ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ οι γραφιάδες είνα στη δούλεψή σου ΕΙΣΑΙ ΧΟΥΝΤΑ),

όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός νομιμοποεί την κλεψιά, την αρπαχτή, τα "δωράκια"

όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προκειμένου να μείνει στην καρέκλα του ξεπουλάει τα δικαιώματα της χώρας στην εξόρυξη των πετρελαίων Αιγαίου (το πραγματικό σκάνδαλο Κοσκωτά - οι γραφιάδες ΠΟΤΕ δε θα σου το πούνε)

όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προκειμένου να μείνει στην καρέκλα του ΚΡΑΤΑΕΙ, ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ ΩΝ, τη χώρα σε ΟΜΗΡΕΙΑ

όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εκχωρεί Ελληνικό έδαφος

όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδίδει στον εχθρό έναν αγωνιστή καρφί στο μάτι τους

όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ξεπουλάει την Κύπρο με το φιάσκο των s-300

όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξωθεί τον κόσμο στο ΧΑΑ και μετά τους τα μαζεύουν τα λαμόγια

όταν ο Δημόσιος Τομέας έχει αλωθεί από δικούς τους που φέρουν το πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης (όπως σε όλες τις χούντες άλλωστε - αλλάζοντας υπουργούς και ΓΓ το κράτος δε σημαίνει ότι το Δημόσιο αλλάζει - οι τροχοί που σέρνουν το κάρο είναι ακόμη οι ίδιοι * έχω πικρή προσωπική πείρα)

κλπ πολλά ακόμη παραδείγματα,

όταν

ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΩΜΑ ΠΙΘΗΚΩΝ - Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΕ

τότε θείε μου πολυαγαπημένε,

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?

Μέσα σε 3 χρόνια να αλλάξει η νοοτροπία του κατεστραμένου αυτού λαού?

Rome was not built in a day


Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι μικρή διότι, είτε αρέσει είτε όχι, ακόμη συγκυβερνάει με τους προηγούμενους. Είναι αιχμάλωτη.


Αυτά θείε μου και φιλιά στη θεία,

Ο αντιρρησίας ανηψιός σου

Anonymous said...

αγαπητέ θείε ουρξουρσχλααπς,

ξέχασα να σου πω ότι και λόγω προγενεστέρας επαγγελματικής ενασχολήσεως, ΑΚΟΥΣΑ έν έτει 2000-2001, από ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ χείλη ότι "Δεν επενδύουμε στην Ελλάδα διότι είπαμε να λαδώσουμε όπως έχουμε κάνει και σε άλλες χώρες ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΕΤΑ, από υπουργό μέχρι κλητήρα και ΣΥΝΕΧΩΣ και κάθε φορά που αλλάζει κάποιος από τα γρανάζια, ξανά από την αρχή το λάδωμα. Γι' αυτό και συντηρείτε τέτοια γραφειοκρατία στην Ελλάδα."


αυτά θείε πολυσέβαστε ΔΕΝ αλλάζουν ΕΥΚΟΛΑ. If at all. Άρα με μηδενικές επενδύσεις (ΝΕΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ), ελάχιστη χρηματοδότηση σε projects όπως αυτά που αναφέρετε.


Σας φιλώ στα κέρατα,

Ο αντιρρησίας ανηψιός σας

Urfurslaag said...

αγαπητέ ανώνυμε ανηψιέ, δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά πάλι δεν απαντάμε στην ερώτηση πως αλλάζει αυτή η ιστορία. Σίγουρα τίποτα δεν θα αλλάξει αν οι κυβερνώντες δεν πάψουν να είναι τόσο χοντρόπετσοι και ταυτίζουν την αξιοπρέπεια της παραίτησης με την δειλία και τον "ριψασπιδισμό".
Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να παραδεχθεί τα λάθη της δεν είναι δυνατο να κυβερνήσει. Ή μήπως μπορεί;

Urfurslaag said...

Το ότι "οι άλλοι" έχουν φερθεί μαλακισμένα μας δικαιολογεί κάθε πράξη; Δεν με νοιάζει τι μαλακίες γίνανε πριν. Δεν νομίζω όμως ότι ήταν ποτέ τόσο μπάχαλο η κατάσταση. Αλλά τέλος πάντων ο μόνος γόνιμος δρόμος είναι να σκεφτούμε τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα...

Anonymous said...

Πολυχρονεμένε θείε Ουρξουφλατς,


Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να παραδεχθεί τα λάθη της δεν είναι δυνατο να κυβερνήσει. Ή μήπως μπορεί;

μπορεί κάλλιστα. Η τέχνη αυτή της κυβερνητικής αναπτύχθηκε και εκτελέστηκε περίφημα από τον "Εγώ απλώς προεδρεύω" Αντρέα και τον "Ευτετέστετε" Σημίτη.

Το ότι "οι άλλοι" έχουν φερθεί μαλακισμένα μας δικαιολογεί κάθε πράξη;

Όχι. Εξίσου "όχι" όμως σε μαθήματα ήθους και ύφους από τους επί 20ετία καταστροφείς του κοινωνικού ιστού της χώρας. Ήμαρτον που λέει κι ο μπάρμπας μου ο Γεωργίου. Σας παραπέμπω στην αρχική μου επιστολή 6.24. Δηλαδή, αφού πέτυχε από τους άλλους, η συνταγή είναι δοκιμασμένη.


Δεν νομίζω όμως ότι ήταν ποτέ τόσο μπάχαλο η κατάσταση.

Είμαι σίγουρος πως ναι. Και χειρότερα. Αλλά είναι σεντόνι και βαριέμαι. Επιγραμματικά, όπως στην προηγούμενη επιστολή μου "..όταν ο Δημόσιος Τομέας έχει αλωθεί από δικούς τους που φέρουν το πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης (όπως σε όλες τις χούντες άλλωστε - αλλάζοντας υπουργούς και ΓΓ το κράτος δε σημαίνει ότι το Δημόσιο αλλάζει - οι τροχοί που σέρνουν το κάρο είναι ακόμη οι ίδιοι * έχω πικρή προσωπική πείρα).."



Αλλά τέλος πάντων ο μόνος γόνιμος δρόμος είναι να σκεφτούμε τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα...

Όπως θα σας εξηγούσα και στο τηλέφωνο, αν μιλάγαμε, χορεύουμε όπως παίζει η μουσική. Για να μην είμαστε εκτός πραγματικότητας και εκτός αγοράς.

Επειδή είναι δύσκολα τα logistics του να ψαχτούμε για να βρούμε τους αναμάρτητους, θα μπορούσαμε να αναθέσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας σε όσους είναι έως 6 ετών. Αφού τους απομακρύνουμε από τους γονείς τους.

Ο αντιρρησίας ανηψιός σου