Wednesday, May 23, 2007

Δεν είναι ο Κατέλης ο ζαβός που γελάμε μαζί του, ο Αλογοσκούφης είναι.


Ποιός είναι ο μάγκας που θεωρεί τον εαυτό του έξυπνο και τον Κατέλη ηλίθιο; και έρχεται και ως αυτόκλητος σωτήρας να τον σώσει από την χλέβη του κόσμου και μάλιστα με την ηθική προσωπίδα οικολόγου-ακτιβιστή που σώζει την καταχτυπημένη και ταλαιπωρημένη αρκούδα από τα χέρια του αρκουδιέρη.

Ποιός είπε ότι ο Σαρμπέλ είναι λιγότερο γελοίος από τον Κατέλη; Ποιος είπε ότι γελάμε περισσότερο με τον Κατέλη και λιγότερο με τον Πολύδωρα; Ποιός είπε ότι το τσίρκο το έχει μαζέψει η Πάνια και όχι ο Καραμανλής; Ποιός κάνει τον καραγκιόζη στην τηλεόραση ο Κατέλης ή ο Αλογοσκούφης; Ο καθένας από εμάς προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί δεδομένων των συνθηκών. Ο Κατέλης έτσι μπορεί να τραγουδήσει, έτσι τραγουδάει. Τώρα γιατί κάποιος να επιλέξει να ακούσει τον Κατέλη και όχι τον Πλάθιντο Ντομίνγκο, αυτό είναι ένα θέμα ποιότητας των επιλογών του καθένα από εμάς.

Ο Κατέλης είναι άλλος ένας έλληνας πολίτης με τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα στην ευτυχία. Το αν οι επιδόσεις του είναι γελοίες είναι υποκειμενικό θέμα. Προσωπικά δεν θα τον έβαζα σε διαφορετική κατηγορία από την Άντζελα η τον Μαζωνάκη. Το αν κάποιος επιλέξει να γελά με τον Κατέλη και να ψυχαγωγείται με τον Μαζωνάκη δείχνει πολύ περισσότερα για το κοινό παρά για τον εκτελεστή.

Ο τσίφτης ο Κωστής Παπαϊωάννου που είναι και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου λέει πως "μιλάμε για μια ελεεινή και τρισάθλια έμπνευση αυτών που πλουτίζουν επενδύοντας στα όποια ελλείμματα των καλεσμένων θυμάτων" και πως "οι χορηγοί αγοράζουν αναπηρία ως τηλεοπτικό προϊόν". Πράγματι αυτό συμβαίνει αλλά όχι μόνο στην Πάνια. Συμβαίνει σχεδόν σε όλες της εκπομπές της τηλεόρασης αλλά και στο κοινοβούλιο. Οι χορηγοί των εκάστοτε κυβερνήσεων (Λαμπράκης, Κόκαλης, Βαρδινογιάννης) επενδύουν σε μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας ανθρώπους τα συμφέροντά τους, ανθρώπους σαν τον Αλογοσκούφη ο οποίος θα τους απαλλάξει από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και μετά θα κάνει τον καραγκιόζη ή τον τραμπούκο ανάλογα με τις περιστάσεις. Με αυτόν και τον Πολύδωρο γελάμε πιο πολυ από ότι με
τον Κατέλη τόσο με το ύφος και τις ατάκες τους. Απλώς με αυτούς δεν μπορούμε, τόσο εύκολα, να αλλάξουμε κανάλι.
.

14 comments:

Yellow Kid said...

Ο Κατέλης δεν με κάνει να γελώ. Ο Αλογοσκούφης αρκετά.

Urfurslaag said...

Ναι Γέλλοου, η εκστρατεία σου για την σωτηρία του Κατέλη είναι διάσημη.
Είναι πολύ αστεία αλλά δυστυχώς εντελώς άστοχη.

Yellow Kid said...

Η εκστρατεία μου για τον Κατέλη είναι άστοχη γιατί στο freak show που έχει στήσει η Πάνια, αυτός δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο. Οτι και να κάνει ή θα προσπαθήσει να πεί ο άνθρωπος θα μιξαριστεί αμέσως σε λούπες και σε μηχανήματα για την διασκέδαση του κοινού, πάντα απο την διέυθυνση της παραγωγής, του Ευστρατιάδή, και της διανοούμενης ξανθιάς. Αρα κανείς δεν θα πάρει στα σοβαρα την εκστρατεία.

Urfurslaag said...

Πιστεύω πως το "όχι στην εκμετάλευση των ανθρώπων από ζώα" υποννοείς άνθρωπος=Κατέλης ζώα=ομάδα παραγωγής της εκπομπής.

Πιστεύω πως στην περίπτωση της Πάνια αλλά και συνολικά της ελληνικής τηλεόρασης τα μόνα ζώα και οι μόνοι εκμεταλευόμενοι ταυτόχρονα είναι οι τηλεθεατές οι οποίοι μάλιστα με το κρέας τους, δηλαδή τις ώρες τηλεθέασης τους συντηρούν αυτή τη κρεατομηχανή.

Urfurslaag said...

Στην ελληνική τηλεόραση κανείς δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο ακριβώς γιατί ότι υπωθεί θα ανακατευτεί αμέσως μετά, μέσα σε αυτό το μίξερ της τιβούλας μαζί με όλες τις σερβιέτες και τα απορυπαντικά.

Yellow Kid said...

Φυσικα και δεν υπάρχει ελέυθερος η διαφορετικός λόγος στην τηλεόραση, αυτό το θεωρούμε δεδομένο.

Ναι, θεωρώ πώς ο Κατέλης είναι ο Ανθρωπος που πιάστηκε και εχμαλωτίστηκε μέσα σε μία ζούγκλα απο Ζωα για να αντιμετωπίστεί ως Ζώο σε Ανθρώπους.

Οι ανθρωποι αυτής της ζούγκλας θα αντιμετωπίσουν την αφέλεια του Κατέλη με "μπουάχαχα" οπως ακριβώς όπως θα βλέπανε και μια μαϊμού στο κλουβί που απλά και φυσικά, μαλακίζεται.

Υ.Γ.
Οπως τα ντόντο, πιάστηκε και δέθηκε χωρίς ιδιέτερο κόπο για να ασκούν πάνω του την σκοποβολή τους όλοι οι ανίκανοι σκοπευτές.
(ξερεις φαντάζομαι τον λόγο για την εξαφάνιση των ντόντο)

Urfurslaag said...

Ναι απλώς θυματοποιούμε τον Κατέλη ενώ θύματα είμαστε όλοι οι τηλεθεατές.
Θύματα και θύτες ταυτόχρονα, γιατί όσο αυτοί εκμεταλεύονται την δικιά μας χαύνωση και αφέλεια για να μας πουλήσουν πάμπερς και εορτοδάνεια τόσο εμείς αφηνόμαστε και τους ενισχύουμε.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ

...ακόμα και με αυτόν τον τρόπο αφηνόμαστε στο έλεός τους...

Yellow Kid said...

Οποιος θυματοποιεί ΜΟΝΟ τον Κατέλη πρέπει να είναι στραβός, Urfus.
Απλώς δεν μπορούμε να τον βγάλουμε και αυτόν απο θύμα.

Urfurslaag said...

Ναι πρέπει να είναι στραβός Κιντ, γι'αυτό και έβαλα την εικόνα περί της μαλακίας που προκαλεί η τύφλωση.

ΤΑ ΝΤΟΝΤΟ ΠΕΘΑΝΑΝ! ΖΗΤΩ ΤΑ ΝΤΟΝΤΟ

tinkerbell said...

αγαπητέ ουρφ,

να μου επιτρέψεις λίγο να σου πω το εξής: θύματα ΕΜΕΙΣ; αν θυμάμαι καλά, η τηλεόραση έχει ένα γαμωκουμπάκι που το πατάς και σβήνει όταν αυτό που βλέπεις σου προσβάλει 1)την αισθητική 2) την νοημοσύνη 3) την ανθρώπινη σου φύση. Υπερβάλλω λες; Δεν νομίζω.

Για μένα δεν είναι θύμα ούτε ο Κατέλης ούτε αυτός που θα τον δει "για να περάσει η ώρα του" και για να γελάσει.Τον Κατέλη και αυτόν που γελάει ΜΕ τον Κατέλη τους βάζω δίπλα δίπλα και τους μουτζώνω εξίσου.

όσο υπάρχουν μαλάκες που γελάνε με τον Κατέλη, τόσο θα τον τρώνε στην μάπα και θα λένε και ευχαριστώ.

Urfurslaag said...

Ναι, Τινκ δεν διαφωνώ μαζί σου. Αλλά η τιβούλα προκαλεί εθισμό, όχι μικρότερο από αυτόν της πρέζας. Δεν είναι εύκολο για έναν εθισμένο να πατήσει το κουμπι που σβήνει την τιβί , όπως δεν είναι εύκολο για ένα πρεζάκι να μην σουτάρει μια δόση που έχει μέσα στο σπίτι του όταν προσπαθεί να κόψει.

Δεν φτάνει να σβήνουμε τις τηλεοράσεις μας. Πρέπει να τις ξεφορτοθούμε.

Anonymous said...

Zhτω ο Κατελης, ζητω ο Κατελης κατω η Βανδη κατω η Βανδη

Urfurslaag said...

δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ μαζί σου Μάρτινγκέιλ

Anonymous said...

成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲