Wednesday, February 21, 2007

Ποιος γαμάει το Βουλγαράκι;* - παρτ ουάν

Η θέση του υπουργού Παιδείας, στη Μασχάλη της Αλβανίας όπου ζω, έχει αποδειχθεί μείζουσας σημασίας από την τρέχουσα κυβέρνηση. Είναι άλλωστε το αναψυκτήριο άχρηστων στελεχών που αράζουν λίγο καιρό εκεί, πίνουν κάνα καφέ, βλέπουν και καμιά ταινιούλα μέχρι να περάσει η ώρα, να ξεχάσει ο κοσμάκης την τελευταία χοντρή μαλακία που κάνανε και να πάνε σε κάνα πιο πιασάρικο υπουργείο, το Εθνικού Πολέμου ας πούμε, που και αρπαχτές καλύτερες έχει και δε σου πρήζει και το Σπανιουδάκι τ' αρχίδια κάθε τρεις και λίγο.

Έτσι, μετά την εμπνευσμένη επιλογή να κρατήσει ο ίδιος ο Κοιλιόδουλος Κρετίνος το Πολιτισμού το παρέδωσε στην αμέσως πιο λογική επιλογή: Το Χαζό του Χωριού. Πραγματικά είναι το μόνο στέλεχος που κάνει το Κωστάκι να μοιάζει λιγότερο καθυστερημένο, αλλά έχει και άλλα δύο καθοριστικά προσόντα: φωτογενή καράφλα και ηλιοκαμμένα μπράτσα. Εύγε! Το τιμόνι του πολιτισμού της χώρας που η πρωτεύουσά της χτίστηκε γύρω από την ακρόπολη ανέλαβε ο Ήθελα - να - γίνω - μαουνιέρης - αλλά - η - μαμά - ήθελε - να - γίνω - υπουργός. Η απορία που κρέμεται από τα χείλη όλων των Μασχαλητών είναι: Ποιος υπουργός είναι ακόμη πιο βλάκας και από το Βουλγαράκι και θα κάνει την επόμενη χοντρομαλακία; Ο Γαϊδουρογκούφη έχει καβατζωθεί στο υπουργείο Χρεωκοπίας. Μήπως ο ουάν εντ όνλι Πολύβλακας; Ή ίσως-ίσως ακόμη και αυτός ο αληθινός ένας Φραντζολιάδης;


*Φυσικά δεν αναφέρομαι στο ποιος ασχολείται με τον κωλαρίνο του υπουργάρα μας (φαντάζομαι κανείς), αλλά στος ποιος ασχολείται με το τι έχει να πει (φαντάζομαι κανείς).