Tuesday, April 14, 2009

Αθεϊα- godless and free

.










μια ζωντανή συζήτηση με την Αόρατη Μελάνη στο www.taper.tv την Μεγάλη Πέμπτη στις 10:00 το βράδυ


.

15 comments:

-=IMAGINOS=- said...

Αθεΐα θέλετε; ΟΚ Λοιπόν!

Να κοπούν αμέσως οι αργίες του Πάσχα και Χριστουγέννων και οι εορταστικές άδειες και δώρα για τους άθεους. Επίσης να τους απαγορευτούν οι μαγειρίτσες, τα κοκορέτσια, τα αρνάκια στη σούβλα, τα κόκκινα και τα σοκολατένια αυγά, τα κρασιά, τα γλέντια και τα πανηγύρια που γίνονται με αφορμή γιορτές Αγίων της Ορθοδοξίας μας.

Δε καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να ισχύει η αργία των ημερών του Πάσχα και των Χριστουγέννων, των δύο δηλαδή μεγαλύτερων Χριστιανικών εορτών, για τους άθεους και όσους γενικώς αποκηρύσσουν και απεχθάνονται το Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία.

Δε μπορεί από τη μία να είσαι πολέμιος και εχθρός της Ορθοδοξίας και από την άλλη να γιορτάζεις και να απολαμβάνεις με τον οποιονδήποτε τρόπο τη γέννηση και την ανάσταση του Χριστού.

Δε γίνεται και έτσι και γιουβέτσι κυρίες και κύριοι άθεοι!

Πως γίνεται πχ οι αριστεροί να είναι εξ ιδεολογίας άθεοι και να δηλώνουν και με έπαρση ότι οι χριστιανοί και όσοι πιστεύουν κάπου τέλος πάντων, είναι χαμηλού διανοητικού επιπέδου και μορφώσεως και από την άλλη να βλέπουμε την Παπαρήγα και τους συνασπιστές επίσης να τσουγκρίζουν κάθε χρόνο πασχαλιάτικα αυγά με τα εθνικιστικά φαντάρια; Που πάτε ρε Καραμήτροι; Μας δουλεύετε; Να πάτε στη Βόρεια Κορέα να κάνετε διακοπές εφόσον θα έχετε υπόλοιπο αδειών από την εργασία σας και να τρώτε ρίζι στον ατμό αντί για κοκορέτσια και αρνάκια στη σούβλα. Έτσι είναι τα πράγματα, κάνω λάθος;

Θα πρέπει λοιπόν το κράτος να θεσπίσει κανόνες πχ ταυτότητα Ορθοδόξου Χριστιανού που θα βεβαιώνεται από την Ενορία της περιοχής που διαμένει ο πολίτης περνώντας γραπτές και προφορικές εξετάσεις καθώς και 5ετής συνεχή παρουσία στις κυριακάτικες λειτουργίες και εσπερινούς τουλάχιστον, για να μπορεί ο πολίτης να λαμβάνει την κάρτα και να δικαιούται εορταστικής αδείας κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα καθώς και το δώρο συνεπώς του Πάσχα και Χριστουγέννων.

Επίσης οι αστυνομικές αρχές θα πρέπει να αποκτήσουν την αρμοδιότητα να ελέγχουν όλους όσους σουβλίζουν αρνιά και γλεντούν την Ανάσταση του Κυρίου ζητώντας τους να επιδεικνύουν την ταυτότητα Ορθοδόξου Χριστιανού και εάν δεν την έχουν αποκτήσει αυτή να τους αφαιρούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα για δύο εκλογικές περιόδους των εθνικών, δύο επίσης ευρωεκλογών και τριών των δημοτικών εκλογών συν 50.000 ευρώ πρόστιμο. Δε ζητώ φυλάκιση γιατί ακολουθώ τας χριστιανικάς επιταγάς περί αγάπης προς τον πλησίον και δε μου αρμόζει να ζητήσω κάτι τέτοιο.

Δουλειά λοιπόν μέχρι θανάτου για τους άθεους, τέρμα οι αργίες, οι μαγειρίτσες, τα κοκορέτσια και τα αρνάκια στη σούβλα και θα πρέπει άμεσα το κράτος να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Άμεσα λέμε.

Χαιρετισμούς στην Αόρατη Μελαμίνη και μη τη δω πουθενά ανήμερα του Πάσχα να τρώει αρνάκι στη σούβλα γιατί θα της βάλω τη σούβλα κάπου που δε θα της αρέσει, χωρίς να είμαι και απόλυτα σίγουρος βέβαια ότι δε θα της αρέσει.

Και το επιθετικό ύφος ναι υπάρχει γιατί αρκετά μας έχετε ζαλίσει αγαπητέ Urf. Δε θέλετε να πιστεύετε, δικαίωμα σας, τι ασχολείστε όμως συνεχώς με αυτούς που πιστεύουν και μάλιστα τους κοροϊδεύετε ειδικά μάλιστα μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα;

Ε λοιπόν αυτός είναι ο απόλυτος ρατσισμός και ασέβεια στους συμπολίτες σου Urf και δεν μπορείς να μιλάς για ακροδεξιούς και φασίστες. Είσαι και ακροαριστερός και ακροδεξιός φασίστας.

Καλό Πάσχα και επιτρέπω μόνο σε σένα όμως Urf να φας αρνάκι στη σούβλα γιατί ξέρω ότι σου αρέσει και σε συμπαθώ που να μου χαθείς... παλιοαντίχριστε @#&%$#(*&^#^%&*&@!

Αntidrasex said...

Imaginos, φυσικά και έχεις -ως συνήθως- λάθος.
Γιατί είναι άλλο το δικαίωμα στην αργία και την ξεκούραση και άλλο το θρησκευτικό. Τώρα, αν το κράτος έχει αποφασίσει -κακώς- να τα συνδυάσει, γιατί έτσι βολεύει λόγω της πλειοψηφίας που πιστέυουν είναι άλλο καπέλο.
Το "δώρο" του Πάσχα, είναι άλλη μια μαλακία του συστήματος, γιατί αντί να σου δίνει τα ίδια λεφτά :12 στα δίνει :14, για να παίρνεις "δώρο Πάσχα - Χριστουγέννων".
Και επειδή μας έχεις ζαλίσει τα παντζάρια με τα "εγώ δεν βρίζω", μόλις το έκανες προς την Αόρατη Μελάνη.
Άσε τις παπαριές λοιπόν μαλακάκο.

stella said...

@antidrasi+sex σαλτα γαμησου μπαμπουρα.
Εγω δεν πιστευω πουθενα παρα μονο στον ανθρωπο.
μακαρι να γινει διαχωρισμος κρατους εκκλισιας να δουλεψετε λιγο τεμπελιδες
και ειδικα κατι καθηγητες τρομπες που καθονται 5 μηνες τον χρονο και πληρώνονται για 14
Αιντε τσουρεκια μου τα κανατε ολοι οι ταχα αναρχικοι
κουραδες!
θα μιλησει και η αλλη η μουβιολα να πει τι?
οτι σε 5-6 χρονια θα βρει καναν παπαρα και θα κανει την μικροαστη κοτα?
Αιντε ρε αερααααααααα!

-=IMAGINOS=- said...

Αντίδραση και σεκς, η Αργία με αφορμή χριστιανική γιορτή δεν μπορεί να δίνει το δικαίωμα στους άθεους να παίρνουν άδειες ούτε δώρα. Το τι έχει θεσπίσει και συνδυάσει το κράτος είναι κάτι που αφορά την πλειοψηφία επίσης και η πλειοψηφία πιστεύει στην Ορθοδοξία είτε το θέλεις είτε όχι.

Στην Αόρατη Μελαμίνη έγραψα να φορέσει τσίγκινο σωβρακάκι για να βρεθούμε τετ α τετ και να με αντιμετωπίσει στο λόγο και να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος της. Που είδες να τη βρίζω, ούτε πουτάνα την είπα ούτε καριόλα ούτε ξεμωραμένη.

Προφανώς όμως θα πω εσένα και πουτάνα και καριόλα και ξεμωραμένη γιατί δε σε έβρισα μέχρι τώρα και ποτέ δεν είναι αργά. Εσύ το ζήτησες και ελπίζω να σου κάτσει το κοκορέτσι στον άθεο λαιμό σου χαχαχα.

Αntidrasex said...

Imagine, ότι είσαι τρόμπας, ηλίθιος και ότι δεν έχεις ίχνος λογικής στην σκέψη σου, όπως επίσης το ότι κάνεις στα ίδια τα δικά σου λεγόμενα το άσπρο-μαύρο, δεν περίμενα τώρα να το μάθω. Τράβα ξομολογήσου τώρα που βρίζεις μεγαλοβδομαδιάτικο, μην πέσει φωτιά να σε κάψει.

Stella, thanx για την ευχή, αλλά ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω καθόλου το παραλήρημα σου!

Άντε βρε, καλό Πάσχα!

Αntidrasex said...

Α, και πού'σαι, τρομπατζίνο:
1) το που πιστέυει η πλειοψηφία, είναι δικό της θέμα
2) αν είναι να δουλεύουν οι άθεοι όταν οι άλλοι έχουν θρησκευτική αργία, επίσης να: απαλλαγούν από όσους φόρους πηγαίνουν για μισθούς παπάδων, απαλλαγούν πάραυτα τα παιδιά τους από το μάθημα των θρηκευτικών και όλα τα άλλα σχετικά.
Για τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, σου απάντησα ήδη και το επιχείρημα σου είναι γελοίο. Τα λεφτά αυτά, είναι ΔΟΥΛΕΜΕΝΑ, δεν είναι "δώρα". ΓΚΕΓΚΕ?

Αntidrasex said...

α, και τέλος: από που ξέρεις αν είμαι άθεος ή οχι? Δεν έχω δηλώσει πουθενά τι πιστεύω για το θέμα.
Αλλά ως γνήσιος φασίστας, βγάζεις το συμπέρασμα που γουστάρεις και λες...
Μαλακάκο...

Ναυτίλος said...

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το υβρεολόγιο απ’ όλες τις πλευρές.

Το θέμα που θέτει ο Urf, και οι περισσότεροι «άθεοι», είναι το θέμα του προσηλυτισμού αλλά και της μέχρι τούδε ρατσιστικής αντιμετώπισης των άθεων από τους «πιστούς» (εκ των οποίων μάλιστα, μια πολύ μεγάλη μερίδα, όχι μόνο δεν σέβεται τις επιταγές της πίστης τους, αλλά τις διαστρεβλώνει κατά το δοκούν).

Ίσως, το λάθος που κάνουν μερικοί άθεοι, είναι ότι στην αντίδρασή τους απέναντι στην πίεση που δέχονται από τις θρησκείες, χρησιμοποιούν ύβρεις και προσβολές κατά των δοξασιών, προκαλώντας την μήνη των «πιστών».

Από την άλλη, δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που μην παραδεχτεί πως οι μεγάλες (κι’ όχι μόνο) θρησκείες του πλανήτη, χρησιμοποιούν πολύ πιεστικές μεθόδους για να διαδώσουν την πίστη τους. Η ιστορία είναι γεμάτη με τραγικά γεγονότα, ενώ και στις ημέρες μας, υπάρχουν πολλά άσχημα παράδειγμα.

Όσο για τις αργίες που προανέφερε ο Imaginos... Αγαπητέ, επέτρεψε μου να σου επισημάνω πως οι αργίες δεν είναι απαραίτητα θρησκευτικές· απλά έτσι τις βαφτίσανε. Από τα’ αρχαία χρόνια, οι άνθρωποι έκαναν διαλείμματα. Είτε για να γιορτάσουν την σπορά και την συγκομιδή, είτε την εαρινή ισημερία, το ηλιοστάσιο και τα λοιπά. Απλά χρειάζονται ξεκούραση, και ποιά καλύτερη αφορμή από τις θρησκείες και την απόδοση ευχαριστιών και ικεσιών εις τις εξ άνωθεν δυνάμεις; Παλαιοτέρα ήταν παγανιστικές εορτές, μετέπειτα χριστιανικές. Το θέμα είναι, πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να εργάζεται συνέχεια. Ακόμη και οι σκλάβοι στην αρχαιότητα, απολάμβαναν το δικαίωμα της αργίας.

Επίσης, με την λογική σου θα έπρεπε οι «δηλωμένοι» χριστιανοί (πραγματικά με τρόμαξε η ιδέα σου) να μην κάνουν διακοπές στα καρναβάλια για παράδειγμα, αλλά και οι αλλόθρησκοι μαθητές να μην έχουν πασχαλινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Αυτός όμως δεν είναι ο σκοπός. Σε μια υγιώς σκεπτόμενη κοινωνία (κατά την προσωπική μου άποψη) η θρησκεία δεν πρέπει να γίνεται μηχανισμός που να δημιουργεί μειονεκτικά ή υπεροπτικά συναισθήματα, αλλά τουναντίον, να γίνεται αφορμή για συνένωση και κατανόηση.

Εγώ που μένω στην Ξάνθη, μια πόλη με τον μισό πληθυσμό μουσουλμανικό, γιορτάζω και τα Χριστούγεννα, και το Πάσχα, αλλά και το Μπαϊράμ. Θα με καλέσουν οι μουσουλμάνοι φίλοι μου, και θα τους καλέσω κι εγώ μετά το Πάσχα. Δεν θα έρθουν στην εκκλησία με λαμπάδες, αλλά την επομένη τους προσμένω με χαρά να μοιραστώ μαζί τους το αρνάκι, να τσουγκρίσουμε αυγά, και να φανέ το νοστιμότατο τσουρέκι. Όχι γιατί είναι Χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά γιατί είναι συνάνθρωποι μου –δημιουργήματα το Κυρίου που «λατρεύουμε», όποιο κι’ αν είναι τ’ όνομά του.

Ακόμη και οι άθεοι, έχουν δικαίωμα να συναντηθούν με τους υπόλοιπους πιστούς ή λιγότερο πιστούς ή τους υποκρίνοντες πιστούς, και εκμεταλλευόμενοι την αργία, να βρεθούν με φίλους, παρέες και συγγενείς.

Τέλος, επέτρεψέ με να σ’ αφήσω με μια-δυο σκέψεις και συμβουλές. Να θυμάσαι τις συνεχείς παροτρύνσεις του Ιησού για συγχώρεση. Δείξε μεγαλοψυχία και άσε τους άθεους να κριθούν από τον ανώτερο Κριτή (αν υπάρχει)· η έκπληξή τους θα είναι μεγάλη.

Επίσης, να θυμάσαι την ιστορία με την θυσία από την Καινή διαθήκη. Την αντιγράφω από μνήμης:

«Και ήρθε ένας να θυσιάσει στον Ναό, και είπε στο Ιησού: ήρθα να προσφέρω θυσία στον Θεό. Και είπεν ο Ιησούς: Η θυσία σου είναι άκυρη. Πώς μπορείς να έρθεις εδώ να προσφέρεις θυσία στον Θεό, όταν είσαι μαλωμένος με τον αδερφό σου; Δεν είναι αυτό κρίμα στα μάτια του Κυρίου; Πάνε, μόνιασε με τον αδερφό σου, κι’ ελάτε ΜΑΖΙ να προσφέρετε την θυσία. Έτσι μόνον θα είναι αρεστή τα μάτια του Κυρίου». Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Το νόημα το πιάνεις;

Είναι λογικό να αισθάνεσαι θυμωμένος και να αμύνεσαι επιθετικά, αλλά θέλω να συστήσω ψυχραιμία, προς εσένα Imagine, αλλα και τους υπόλοιπους. Πιστοί ή όχι, άθεοι ή αγνωστικιστές, δεν έχει σημασία.

Όλοι έχουν δικαίωμα να βρεθούν με τους αγαπημένους τους, ασχέτως περιστάσεων, να ξεκουραστούν, και να απολαύσουν τα υλικά αγαθά, μεταξύ των οποίων είναι και τ’ αρνάκι, και το κοκορέτσι, και τ’ αυγά, και η χαρά. Εκεί είναι η πεμπτουσία του πυρήνα των διδαγμάτων του Ιησού. (και πάλι κατά την προσωπική μου γνώμη)

Συγνώμη για το σεντόνι. Πάλι λογοδιάρροια μ’ έπιασε. Θα τα πούμε το βράδυ στο ταπερ Τίβι Ουρφ.

:-)

Αntidrasex said...

Ναυτίλε έχεις δίκιο.
Και σε αυτά που γράφεις, αλλά και για το υβρεολόγιο.

Yellow Kid said...

Έχεις μπερδέψει Ιμάτζινε την χρήση του οργάνου σου. Το πουλάκι δεν το έχουνε οι άντρες για να ασκούν εξουσία ή βιασμό αλλά για προσφερουνε χαρά και ευχαρίστηση. Οπότε κόψε αυτές τις σεξιστικές απειλές που συνηθίζεις να εκτοξέυεις και κοίτα να συμφιλιωθείς με το όργανο σου και την σχέση του με τους άλλους!

Περί θρησκευτικών εθίμων έχω φάει στην ζωή μου ουκ ολίγες φορές ένα στραβοκοίταγμα μετά κηρύγματος από διάφορους αυτο-ονομαζόμαζόμενους Χριστιανούς οταν ανακαλύπτουν οτι τρώω κρέας το Πάσχα! Ας το δεχτούν λοιπόν, όπως εγώ δέχομαι τα δικά τους έθιμα και δεν τους στραβοκοιτάζω.

Με την μονόπλευρη σκέψη σου μήπως θα πρέπει λόγω νηστείας λοιπόν να απαγορέψει σε όλα τα εστιατόρια να μαγειρείον οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά;

Το Ελλάς Ελληνων Χριστιανών είναι και το Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια είναι μια βλακεία του Παπαδόπουλου που ήθελε όλοι οι Ελληνες να πιστεύουν στον ίδιο Θεό.

Εμ, δεν πάει έτσι το πράγμα, χαρά μου!!!

-=IMAGINOS=- said...
This comment has been removed by the author.
-=IMAGINOS=- said...

Σιγά μην ασχοληθώ και άλλο με τον τραβεστί αντίδραση και σεκς.

Yellow με έχεις δει ποτέ να έχω γράψει πουθενά κάτι περί " Ελλάς Ελληνων Χριστιανών Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια";

Ποιος σου είπε ότι είμαι χριστιανός; Επειδή τα χώνω στους άθεους σημαίνει ότι είμαι χριστιανός ή αντιάθεος;

Αυτό που έχω γράψει κατ' επανάληψη είναι ότι με συγκινεί η άτυπη θρησκεία του παγανισμού και των wiccan γιατί έχουν να κάνουν με τη φύση που υπεραγαπώ.

Και τέλος πάντων δεν έχετε και καθόλου αίσθηση του black humor.

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Aρχιραββίνος Βαλκανίων της Παγκόσμιας Εκκλησίας Θεού-Δέντρο said...

Καλό μήνα.

Ε όχι και αθεϊα...


Αφήστε τον Πιπί (ο θεός εβραίων, χριστιανών, μουσουλμάνων).

Αγκαλιαστέ την αγάπη και δεχθείτε την παντοδυναμία του ΘΕΟΥ-ΔΕΝΤΡΟ.

http://ecclesia-d.blogspot.com

Αόρατη Μελάνη said...

Καλά τα λέει ο Ιμάτζινος, εγώ συμφωνώ. Χρόνια τώρα το λέω: να καταργηθούν οι επίσημες θρησκευτικές αργίες! Βρίσκει καθένας τη γέννηση του Γιαραμπή, το θάνατο του Φούφουτου και την ανάληψη του Μαλεβράσε, και θέλει αργία!

Τέρμα κύριοι! Τέρμα!

Όποιοι θέλουν να τηρήσουν οπωσδήποτε τα θρησκευτικά τελετουργικά τους, να παίρνουν την κανονική τους άδεια, να δουν τη γλύκα!

Επίσημες κρατικές αργίες φυσικά και πρέπει να υπάρχουν - αλλά να είναι παντελώς άσχετες με θρησκευτικές τελετές. Να οριστούν κάποιες ημερομηνίες κοινές για όλους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, και να έχουμε αργία. Προτείνω 4 φορές το χρόνο από 1 εβδομάδα (μία κάθε επιχή του χρόνου δηλαδή). Θα μπορούσαν να συμπίπτουν με ισημερίες και ηλιοστάσια. Επίσης θα μπορούσε να υπάρχει και 1 τριήμερο το μήνα, για να ξεσκάμε λίγο.

Αλλά θρησκευτικές αργίες; Όχι παιδάκια. Να θρησκεύεστε με δικά σας έξοδα.