Monday, January 19, 2009

Περί σχολίων, συνέπειας και τέχνης.

.





.

7 comments:

Αόρατη Μελάνη said...

Εγώ μια απλή νοικοκυρά είμαι. Δεν ξέρω από τέχνη. Τι τα θες τι τα γυρεύεις, όμως, τα βίντεο που κάνεις σπανίως μου θυμίζουν αυτό που λέμε "τέχνη" εμείς οι πληβείοι.

Η Αντιγόνη φυσικά ήταν τέχνη. Το βιντεάκι για τις φυλακές ακροβατούσε στα όρια. Το βίντεο για την Κορέα είχε κάτι από τέχνη, αλλά έκλινε μάλλον προς το ρεπορτάζ ή το ντοκυμανταίρ (τα οποία μπορεί να θέλουν τέχνη, αλλά δεν είναι τέχνη με τη στενή έννοια). Γενικά θα χαρακτήριζα τη δουλειά σου περισσότερο δημοσιογραφία ή πολιτικό και κοινωνικό σχόλιο.

Με την ευρεία έννοια, όλα είναι τέχνη, οκέι. Αλλά με την καθημερινή λίγο εμπειρική έννοια, όπως το καταλαβαίνω εγώ, μάλλον δεν είναι.

PanosS said...

Xmm polla 8emata gia 4.5 lepta...alla opos les kai esy diko sou einai to kanali oti 8eleis anebazeis. Oso gia to 8ema tis texnis den exei logiki gia emena na mpeneis se auto to "tripaki"...ola giro mas einai texni...to 8ema einai an esena prosopika (8eatis) exei na sou pei kati auto pou oloi apokaloume "texni".

Anakefaleono loipon kai sou leo oti auto pou blepo me endiaferei gia auto aloste kai to parakolou8o taktika.

Auta ta liga apo mena filika
PanosS

YG:perimeno to taper

Anonymous said...

Ο Μυταράς λέει πιο κάτω τι είναι τέχνη:

http://www.art-teachers.com/content/view/41/68/

Εγω κρατάω την τελευταία του φράση:

"Δεν είναι υποχρεωτικό να αισθάνεστε και να αγαπάτε την τέχνη. Aπλώς είναι ένα προνόμιο. Aλλά τι προνόμιο!"

Μη ρωτάς αν αυτό που κάνεις είναι τέχνη, ρώτα πόσοι έχουν το προνόμιο να δουν οτι είναι τέχνη!

Ναυτίλος said...

Αχ!... Ν’ αγιάσει ο στόμας σου παιδί μου! Χρόνια τώρα έχω κάνει ουκ ολίγους καυγάδες όπου προσπαθώ να εξηγήσω στον κόσμο πως πολιτική δεν είναι οι πολιτικοί, αλλά οι ίδιες οι πράξεις των πολιτών.

«Ακόμη και ο τρόπος που χέζεις», τους έλεγα, «είναι πολιτική. Χρησιμοποιείς πολύ ή λίγο χαρτί; Τραβάς το καζανάκι; Χρησιμοποιείς την βούρτσα; Όλ’ αυτά δείχνουν το πόσο σκέφτεσαι τους υπόλοιπους ή πόσο τομαριστής είσαι, και συνεπώς, την πολιτική σου στάση». Κάγκελο φυσικά και τσιμουδιά...

Τώρα, όσον αφορά του youtube, ακριβώς επειδή πέφτει και λογοκρισία, δεν ασχολούμαι καθόλου. Μόνο ό,τι ανεβάζεις στο blog σου παρακολουθώ.

Τέλος, θα ήθελα να σου επισημάνω πως δεν αναφέρθηκες στον χωρισμό του Τάκη και της Τέζης εδώ στην Ξάνθη, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, διότι ήταν πολύ ταιριαστό ζευγάρι —τα πιτσουνάκια μου! Το γεγονός πως η Τέζη παράτησε τον Τάκη για τα μάτια μιας άλλης κοπέλας, της Σούλας, είναι γεγονός άσχετο και καλό θα ήταν να παραληφθεί.

;-)

Anonymous said...

καργιολάκι ρουφουσλαγκ...είσαι και σπασίκλας..

Urfurslaag said...

Παίδες ευχαριστώ για τα σχόλια.

Θο, καινούριο μου τρολ, στο μπλογκ μου δεν τσακώνομαι. Μπες στο κανάλι μου στο ΥΤ να σου εξηγήσω τι εστί βερύκοκον.

Orestis said...

Θα συμφωνήσω και εγώ με την Αόρατη Μελάνη. Λίγα είναι τα βίντεο που κάνεις και κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Φλάντζας για παράδειγμα κάνει περισσότερο τέχνη παρά πολιτικό λόγο, ή τουλάχιστον προσπαθεί...
Παρόλα αυτά, για να κάνει κάποιος τη δουλειά που κάνεις και με τον τρόπο που την κάνεις, θέλει και τέχνη και μεράκι.
Ναυτίλε παρέλειψες το ότι η Σούλα είναι και αδερφή του Τάκη.