Sunday, December 14, 2008

Είμαι θυμωμένος.

Και θέλω και εσείς να είσαστε θυμωμένοι. Δεν είναι καιρός για ψύχραιμες και αποστασιοποιημένες αναλύσεις. Δεν είναι καιρός για περίτεχνα κείμενα, για μαθητικές εκθέσεις, για λογοτεχνίζοντα ποστ. Είναι στιγμές θυμού. Είναι ώρες εξέγερσης.

Όταν οι μπάτσοι χτυπάνε αναίτια ειρηνικές διαμαρτυρίες όπως έγινε χθες το βράδυ στο Σύνταγμα, όταν κάτοικοι των εξαρχείων διώχνουν τους ματατζήδες και τους πετάνε γλάστρες από τα μπαλκόνια, όταν θαμώνες καφενείων εμποδίζουν τα γουρούνια να συλλαμβάνουν δεκατετράχρονα που κλάινε και παρακαλούν, ε δεν είναι η ώρα να είναι η μπλογκόσφαιρα ψύχραιμη.

Είναι η ώρα η μπλογκόσφαιρα να είναι θυμωμένη. Να δείξει τα δόντια της. Να αντισταθεί στην συνωμοσία της σιωπής που επιβάλουν τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης.

Είναι η ώρα να πετάξουν και οι μπλόγκερ τις δικές τους μολότοφ μέσα από τα κείμενα τους.

9 comments:

Αυτόχθονας said...

Πεστα φιλε Urf!Ακομη και εγω που συνηθως δεν βριζω στα κειμενα μου εχω αρχισει τελευταια να τα χωνω γιατι ειμαι και εγω πραγματικα θυμωμενος. Τα ΜΜΕ ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος μας τωρα και δεν εχει χωρο για ψυχραιμες δρασεις και ηθικολογιες.. Θυμωμενη Αντιπληροφορηση σε καθε μορφη!

Anonymous said...

Απο το Ντενισειο λεξικο:
Μπατσος (666) αρσ. oυσ. =
1. Ενας Ενστολος Χρυσαυγιτης, που προσευχεται να ερθει ο νεος Παπαδοπουλος ωστε να αποκατασταθει ο “νομος και η ταξις” στην προοδευτικαραια χωρα μας (οπου Προοδευτικος = Λαζοπουλος).
2. Ενας μεσος Ελληνας τον οποιον εχουν πεισει οτι το status quo που υπερασπιζεται ειναι δικαιο και αξιοπρεπες.
Πιστευει οτι υπηρετει πραγματικα την κοινωνια, αν και συνηθως ειναι θυμα του ιδιου κρατους το οποιο τον ριχνει στην φωτια για πενταροδεκαρες.
3. (Γνωστος ως Μπατσος ο Προισταμενος) ιδιος σε γενικες γραμμες με τον μεσο Καρεκλοκενταυρο (βλ. λημμα) αλλα περισσοτερο πιθανον να ειναι “δεξιων” φρονιματων. Η διαφορα του τους προαναφερθεντες ειναι πως αυτοι ρισκαρουν το τομαρι τους στον δρομο ενω αυτος ψαχνειαπεγνωσμενα τσοντες στο YouTube. Χαρακτηριστικες είναι οι οργανωτικες ικανοτητες του που ειναι ανυπαρκτες.
4. (γενικος ορισμος) Καποιος που πιστευει πως τα “αναρχοκομμουνια” (δεν δυναται να καταλαβει την διαφορα αναμεσα στους μεταμοντερνους χρυσαυγιτες και τους original αναρχικους) ειναι το μεγαλυτερο κακο της Μεταπολιτευσης μετα την καταργηση της μοιχειας.
ΤΕΛΟΣ ΛΗΜΜΑΤΟΣ

Anonymous said...

Διαδωστε το παραπανω κειμενο! Ιτ μπελονγκσ του γιου ολλ!

Anonymous said...

"Anger is a gift" που έλεγε κι ο Malcom X.

Συμφωνώ και επαυξάνω με το κείμενο σου. Δεν είναι ωρα για μετριοπάθειες και "ναι μεν αλλά...", είναι ωρα για δράση και κυρίως για αντίδραση!Ελπίζω να μην σβήσει αυτή η εξέγερση εν μέσω χριστουγέννων.Είναι μοναδική ευκαιρία να γεννηθεί ένα κίνημα που θα προσφέρει αισιοδοξία για το μέλλον. Οι σημερινοί 15αρηδες σε μερικά χρόνια θα είναι στα πανεπιστήμια. Αν μάθουν να αμφισβητούν οτιδήποτε κομματικό/κομματοποιημένο, ίσως αποφύγουν να εμπλακούν με τις κομματικές νεολαίες (που μαστίζουν την χώρα εδω και δεκαετίες) και να γλιτώσουν έτσι τις παρωπίδες που αυτές (οι κομματικές νεολαίες ) προσπαθουν να τους βάλουν απο τα 20 τους!Αυτό θα είναι ενα βήμα μπροστά για μένα.

Νυχτερίδας said...

Μέσα... ήρθε ο καιρός να έρθει αλλαγή. Αλλά προς θεού (ή ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος για τους ρέκτες), μονό η κατανοήση μπορεί να μας γλυτώσει από την αδικία. Άμα θες να τα βάλεις με την αδικία, πρέπει να είσαι δίκαιος. Μην καταλήξουμε αδερφός να πολεμάει με αδερφό.

vasilis74 said...

Εάν ο θυμός υπάρχει έτσι κι αλλιώς θα εκφραστεί.

Και στις μέρες μας τα ερεθίσματα είναι ήδη πολλά.

Αntidrasex said...

έτσι... θυμός και οργή... να τους πνίξει...
αφού δεν τα κάναμε όταν ήταν η σειρά μας, τουλάχιστον ας στηρίξουμε από τα δικά μας μετερίζια...

Μαύρος Γάτος said...

Ο θυμός- πέτρα γκρεμίζει. Ο θυμός- λόγος αφυπνίζει. Και τελικά, ο κόσμος γύρω μας, αυτή η σιωπηλή αλλά τόσο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πλειοψηφία, αυτός έιναι που αποφασίζει-ψηφίζει... όπως πέρσι το Σεπτέμβρη...

και μοιάζει μετά ο δικός μας θυμός κάτι σαν μια γραφική αηδία

Anonymous said...

Μα τα ΜΜΕ είναι πρώτα αυτά που δραματοποιησαν τα γεγονοτα και παρουσιασαν σαν ''Λαικη Επανασταση'' το ετεροκλητο πληθος που κατεβηκε στους δρομους... Υπάρχει πράγματι λαικη οργη όμως δεν ήταν αυτη που εκδηλωθηκε αυτες τις μέρες. Η γενεια των 700ων δεν θα ξεσπασει στα μαγαζια που δουλευει αλλα σε αυτους που την δουλευουν.
Προλαβε και την ''καπελωσε'' ο νεοναζιστικης νοοτροπίας Συριζα και το συναφι του παιζοντας το παιχνιδι της ριζοσπαστικποιησης της κοινωνιας. Τελειως ανευθυνα αλλα απολυτα συνηδητα λεει ο κ. Αλαβανος οτι ''Ο 15χρονος πυροβοληθηκε επειδη ήταν νεος'' και συνδεει τα γεγονοτα με την ταχατες οργη των νεων εναντια στην εκπιαδευτικη μεταρυθμιση.
Το κόμμα (Συριζα) που με περισεια συντηριτικοτητα αντιδραει -λειτουργωντας και ως άλλοθι του Συστηματος- σε οποιαδηποτε μεταρυθμιση, ερχεται με απυθμενη υποκρισια να εισπραξη την οργη που προκυπτει απο την δικη του αντιδραστικοτητα. Πολυ σωστα αντιδρουν οι μαθητες για το οτι πχ οι γονεις τους αναγκαζονται να πληρωνουν φροντιστηρια λογω ανεπαρκειας του σχολειου. Ο Συριζα ειναι ομως ο πρωτος που αντιδραει σε οποιαδηποτε μορφη αξιολογησης και συνδεσης της αμοιβης με την αποδοση των καθηγητων. Και ερχεται μετα ο Συριζα να ''συμπαρασταθει'' στους μαθητες για την ανεπαρκεια του εκπαιδευτικου συστηματος...