Friday, October 3, 2008

Ακροδεξιοί vs Ακροαριστεροί

.






.

20 comments:

Orestis said...

Ανέβασε ότι φτιάχνεις εδώ γιατί δεν παρακολουθούμε πάντα το ΣωλήναΣου. Γαμάτο βίντεο! Σου έχω αφήσει και σχόλιο σαν Viomazas.

-=IMAGINOS=- said...

Αγαπητέ Ούρφ θα σου απαντήσω σε όλα όσα αναφέρεις στα περί σύγκρισης μεταξύ ακροαριστερών και ακροδεξιών για τους οποίους ουδεμία διαφορά δε βρίσκω σε αντίθεση με σένα που χρυσώνεις το χάπι των ακροαριστερών στρουθοκαμηλίζοντας δυστυχώς.

1)Στην αναφορά σου περί απειλών κατά της ζωής ρίξε πχ μία ματιά στα παρακάτω links που έχω πρόχειρα και διάβασε προσεκτικά:

http://hygropyr.blogspot.com/2008/02/indymedia-blogs.html

http://hygropyr.blogspot.com/2008/02/bloggers-indymedia.html

http://hygropyr.blogspot.com/2008/02/indymedia.html

Σε όλα αυτά λοιπόν Ούρφ κάνουν πλάκες οι ακροαριστεροί? Δεν διακρίνεις καμία απειλή και μίσος?

2)Σε ότι αφορά το χιούμορ, νομίζω ότι το χιούμορ δεν έχει να κάνει καθόλου με τις πολιτικές επιλογές του καθενός μας. Το χιούμορ το έχεις ή δεν το έχεις, το αντιλαμβάνεσαι ή όχι, το επιδιώκεις και το ασκείς ή όχι και αυτά ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως. Υπάρχει και η πιθανότητα να μην αντιλαμβάνεται κάποιος το χιούμορ όμως όταν είναι προκατειλημμένος με την πολιτική ταυτότητα του άλλου και εκτός παρέας ή πολιτικού χώρου. Αυτές είναι τραγικές περιπτώσεις και συναντώνται παντού. Προσωπικά επειδή σερφάρω επί χρόνια σε πολλά φόρουμς πολιτικά και μη, είναι πάμπολλες οι φορές που το χιούμορ μου ήταν αποδεκτό από κάποιους οι οποίοι όμως μόλις το ρίξαμε στα περί πολιτικής, με «ξέγραψαν» και έπαψαν να αποδέχονται το χιούμορ μου. Μάντεψε σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκαν όλοι αυτοί…..

3)Οι ακροδεξιοί λες είναι πατριδοκάπηλοι και οι ακροαριστεροί αγαπούν την πατρίδα τους!!! Κοίτα να δεις. Η καπηλεία ενός πράγματος, μιας έννοιας, μιας αξίας πως μπορεί να εξεταστεί? Μέσα από τα γυαλιά του «αντιπάλου» μόνο και χωρίς κάποια κοινώς αποδεκτή νόρμα τουλάχιστον? Εγώ βασικά την αγάπη και την καπηλεία στην πατρίδα την εξετάζω από τις πράξεις του καθενός. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι κάποιος μπορεί να αγαπά την πατρίδα του όταν καίει εθνικά σύμβολα, παραποιεί την ιστορία, επικροτεί τους παραποιητές της ιστορίας και στηρίζει τον εθνικισμό των γειτόνων αλλά ταυτόχρονα τάχα «μάχεται» τον εθνικισμό που υπάρχει στη χώρα του από κάποιους. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι εάν είσαι εχθρός του εθνικισμού τον μάχεσαι και εντός και εκτός των τειχών αλλιώς απλά είσαι υποκριτής και συμφεροντολόγος.

4) Λες παρακάτω κάτι εντελώς άσχετο και ασυνάρτητο να μου επιτρέψεις. Λες ότι οι ακροδεξιοί είναι εικονολάτρες και σέβονται τα εθνικά σύμβολα και μετά λες ότι ακροαριστεροί ευχαρίστως γελάνε με αυτοσαρκαστικά αστεία!!!! Βλέπεις καμία συνοχή σε αυτά που λες εδώ? Υπάρχει καμία σχέση του ενός δεδομένου που αναφέρεις με το άλλο? Τι είδους ζυγαριά είναι αυτή? Δηλαδή πως αυτοσαρκάζονται οι ακροαριστεροί αγαπητέ? Καίγοντας σημαίες και βεβηλώνοντας θρησκευτικές εικόνες τις οποίες σέβονται τιμούν και ασπάζονται άλλοι? Είναι αυτό αστείο και αυτοσαρκασμός κατά τη γνώμη σου ή είναι ο ορισμός του φασισμού?

5) Για τα μαχαιρώματα τώρα. Οι ακροδεξιοί μαχαιρώνουν ανθρώπους ενώ οι ακροαριστεροί το πολύ πολύ να κάψουν το βιβλιοπωλείο του Άδωνι? Τώρα σοβαρολογείς? ‘Ένα παράδειγμα που βρήκα, για δες… δεν τους μαχαίρωσαν μεν απλά… τους έσπασαν τα κεφάλια και τους έστειλαν στην εντατική…

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=815148&lngDtrID=244

Και να το πάμε πιο κάτω? Οι 17Ν, ΕΛΑ κλπ τι ήταν? Φιλανθρωπικά σωματεία? Από ποιους αποτελούνταν αυτές οι οργανώσεις? Από ακροδεξιούς?

6)Οι ακροδεξιοί έκαιγαν βιβλία και οι ακροαριστεροί πήγαιναν εξορία? Συγνώμη αλλά οι ακροαριστεροί δεν καίνε βιβλιοπωλεία με βιβλία? Και οι ακροαριστεροί πήγαιναν εξορία? Ξέρεις τι θα σου απαντήσω τώρα και δε θα σου αρέσει αφού κάνεις τόσο επιφανειακές απλουστεύσεις? Οι ακροαριστεροί πήγαιναν εξορία φίλε γιατί κάποια χρόνια νωρίτερα έκοβαν λαιμούς με κονσερβοκούτια για να γίνει η Ελλάδα κάτι σαν την Αλβανία ή την Βουλγαρία. Για το Μελιγαλά κλπ κάτι θα έχεις ακούσει δε μπορεί….

7)Σε ότι αφορά την τέχνη. Είναι κομπλεξικό για να μην πω αισχρό η ιδιοποίηση της τέχνης και η αριστερά σήμερα κάνει ένα πολύ τραγικό λάθος και κάνει λάθος γιατί ο κομπλεξαρισμός της αυτός βγαίνει μέσα από το καθαρά φασιστικό υπερεγώ της, συνέπεια του μεταπολιτευτικού ρεβανσισμού και μίσους που νοιώθει για την άλλη πλευρά. Εάν μου πεις 100 αριστερούς διανοούμενους και καλλιτέχνες, θα σου απαντήσω με 200 δεξιούς διανοούμενους και καλλιτέχνες. Εάν τώρα εννοείς ότι το «σύστημα» βγάζει στην επιφάνεια τους αριστερούς διανοούμενους και καλλιτέχνες βυθίζοντας στην αφάνεια τους δεξιούς ναι σε αυτό θα συμφωνήσω, αλλά είναι λάθος και πάλι γιατί ο καιρός έχει γυρίσματα και μετά θα αναφέρεις πάλι τις εξορίες….

8)Σχετικά με το βρίσιμο και την τεκμηρίωση κάνε ένα τεστ. Πήγαινε στο INDYMEDIA ή σε φόρουμς του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ και παίξε το δεξιός ή και ΠΑΣΟΚος, ούτε καν ακροδεξιός δηλαδή. Θα διαπιστώσεις αμέσως πόσο λάθος είσαι στο βίντεο.
9)Λες ότι οι ακροδεξιοί δεν ανέχονται τους ξένους, τους gay, τους διαφορετικούς κλπ ενώ οι ακροαριστεροί ανέχονται την διαφορετικότητα. Θέλεις να μου πεις δηλαδή ότι οι ακροαριστεροί ανέχονται τους.. «Ελληνάρες» τους «πατριώτες» τους «ακροδεξιούς» τους Εθνικιστές, τους ΝΔούτες ή τους ΠΑΣΟΚους και γενικά όσους ανήκουν ιδεολογικοπολιτικά αλλού? Αυτοί σαν σύνολο αλλά και ως μονάδες δεν ανήκουν στη διαφορετικότητα αφού επικαλείσαι αυτή την έννοια?

10) Τέλος για τη μουσική. Η μουσική φίλε δεν έχει χρώμα πολιτικό. Κάποια τραγούδια ναι όχι η μουσική όμως ως τέχνη. Πχ Η μουσική του Θεοδωράκη είναι εκπληκτική, ο Θεοδωράκης όμως ήταν ακροαριστερός? Γέρασε και έβαλε μυαλό μάλιστα. Σήμερα σχεδόν εκφράζει καθαρά εθνικιστικό λόγο και θα το ξέρεις. Και βέβαια η μουσική γενικώς «γαμάει» μόνο υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι οποίες γενικώς μόνο στην αριστερά δεν ανήκουν μάλιστα. Και μιας και είμαι δεξιός της λαϊκής πατριωτικής δεξιάς και όχι ακροδεξιός αφού δε με ενδιαφέρουν τα DNA και τα χρώματα της επιδερμίδας, καλώ τον οποιονδήποτε να μου πάει κόντρα στην μουσική παιδεία τουλάχιστον η οποία είναι από τις υψηλότερες στην Ελλάδα ειδικά στο χώρο της ροκ με σχεδόν 60.000 δίσκους στη δισκοθήκη μου.

Φυσικά πιστεύω ότι όλα όσα έλεγες στο βίντεο δεν τα ασπάζεσαι πραγματικά γιατί βγάζει μάτι φίλε η ομοιότητα ακροδεξιών και ακροαριστερών. Αυτά τα δύο άκρα αποτελούν τα δύο ομώνυμα άτομα που περιστρέφονται γύρω από τον κοινό πυρήνα του φασισμού. Μη χρυσώνεις λοιπόν το χάπι μεροληπτικά, αν δε θέλεις να κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλο σου βέβαια.

Με ειλικρινή φιλία στο πρόσωπο σου γιατί εκτιμώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους με χιούμορ όπως εσύ και ποτέ δεν κρίνω την ανθρώπινη υπόσταση μέσα από ιδεολογικοπολιτικά κίνητρα.

-=IMAGINOS=-

Orestis said...

Εγώ πιστεύω πως οι περισσότεροι δεξιοί αλλά και άλλοι, κάνουν το λάθος να μπερδεύουν τους αναρχικούς με τους αριστερούς (των άκρων ή όχι). Επίσης μια άλλη διάκριση που δεν αναφέρεται ποτέ είναι ότι άλλο οι αναρχικοί και άλλο οι Έλληνες αναρχικοί, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς.
Οι αριστεροί ποτέ δεν θα έμπαιναν σε συναυλία να τη διαλύσουν, να ανάψουν φωτιές και να τσακίσουν όποιον αντισταθεί επειδή δεν γουστάρουν τις πολιτικές απόψεις του τραγουδιστή ή του συγκροτήματος.
Τα περιστατικά βίας θα τα συναντήσεις και από τους ακροαριστερούς αλλά θα συναντήσεις πολύ λιγότερα και όσο κολλημένοι και να είναι, τις περισσότερες φορές θα δεχτούν το διάλογο. Οι ακροδεξιοί, απλά θα τα στυλώσουν, θα σταματήσουν να μιλάνε καθώς θα φορτώνουν (για την ακρίβεια θα ξεφορτώνουν τον εγκέφαλό τους από λογικά επιχειρήματα, τα οποία προσπαθούν να αποφύγουν να παραδεχτούν) και στη συνέχεια θα αρχίσουν απλά να βρίζουν ή να δέρνουν. Εννοείται θα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Αν εσύ ζεις σε άλλο πλανήτη πήγαινε κοίτα καλύτερα στις σελίδες που μπαίνεις.
Το (4) αν δεν το καταλαβαίνεις δικό σου πρόβλημα, βαριέμαι να ασχοληθώ παραπάνω.
Οι τρομοκρατικές οργανώσεις είσαι σίγουρος ότι ήταν αριστερές; Ή μήπως τις κρίνεις μόνο με βάση το τι έγραφαν στις προκηρύξεις τους;
Στο (7) αυτό για την τέχνη ότι το σύστημα δεν βγάζει δεξιούς καλλιτέχνες πολύ αστείο!!! Πήγαινε να τους μαζέψεις και να τους οργανώσεις για να καταφέρουν επιτέλους να αναδειχτούν!
Για το (8) αν εσύ μπαίνεις στα αριστερά φόρουμ για να προβοκάρεις καλά σου κάνουν. Δεν μας είπες όμως αν απλά συζητάς τις απόψεις σου ή το παρακάνεις, ούτε αν σε έχουν μπανάρει ποτέ.
Στο (9) πάλι βλακείες γράφεις.
Για τη μουσική δεν έχεις άδικο, σε επίπεδο παραγωγής όμως, αν το δούμε από τη σκοπιά της πολιτικής ιδεολογίας των συγκροτημάτων, η ζυγαριά γέρνει προς τα αριστερά. Όσο για το χιούμορ, ναι, η βάση είναι ο αυτοσαρκασμός και οι ακροδεξιοί είναι ανίκανοι να αυτοσαρκαστούν, κάτι που δείχνει και το πόσο δύσκολο είναι αυτοί οι άνθρωποι να έχουν κριτική σκέψη.

-=IMAGINOS=- said...

Ορέστη οι απαντήσεις που μπορώ να σου δώσω στα παραπάνω είναι πανεύκολες μόνο που δεν έχω και πολύ χρόνο.

Σε ότι αφορά τους αριστερούς γενικά ΟΛΟΙ και όχι απλά οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να μπερδεύουν την ακροδεξιά και το φασισμό με τη δεξιά γενικώς ή την λαϊκή πατριωτική δεξιά. Αμφιβάλεις? Εάν σήμερα «τολμήσεις» και μιλήσεις για εθνικά δίκαια, σημαία, ιστορία και θρησκεία ακόμα θα σε αποκαλέσουν ακροδεξιό και φασίστα. Έτσι μας έχει καταντήσει ο αριστερίστικος μεταπολιτευτικός ρεβανσισμός σήμερα στην Ελλάδα.

Το άλλο πάλι που γράφεις είναι τραγελαφικό. Τι σημαίνει «άλλο οι αναρχικοί και άλλο οι έλληνες αναρχικοί»? Ε τότε ρε φίλε μου θα σου πω και εγώ, άλλο οι ακροδεξιοί και άλλο οι έλληνες ακροδεξιοί. Τώρα τι θα κάνουμε τις κουμπάρες θα παίζουμε?

Λες ότι οι αναρχικοί ποτέ δε θα έμπαιναν σε συναυλία να τη διαλύσουν, να ανάψουν φωτιές και να τσακίσουν κόσμο. Προφανώς αναφέρεσαι στο λίνκ που έθεσα παραπάνω http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=815148&lngDtrID=244
Δηλαδή θέλεις να μου πεις τώρα ότι αυτοί που τα έσπασαν στη συναυλία και έσπασαν επίσης και τα κεφάλια δύο αστυνομικών ήταν ακροδεξιοί? Έχεις δει ποτέ ακροδεξιό να σπάει κεφάλια αστυνομικών? χαχαχα

Λες: “Τα περιστατικά βίας θα τα συναντήσεις και από τους ακροαριστερούς αλλά θα συναντήσεις πολύ λιγότερα και όσο κολλημένοι και να είναι, τις περισσότερες φορές θα δεχτούν το διάλογο.”
Με συγχωρείς τώρα αλλά σοβαρολογείς και τα πιστεύεις αυτά που γράφεις? Δε θέλω να το πιστέψω. Δηλαδή βάζεις στη ζυγαριά τη βία και την αποδέχεσαι από αυτούς που έστω όπως λες τη χρησιμοποιούν λιγότερο? Είναι σοβαρά πράγματα αυτά? Η βία είναι βία, δεν μπαίνει στη ζυγαριά και το ίδιο τραγελαφικό έπραξε και ο Ούρφ στο βίντεο του. Εγώ καταδικάζω και τα δύο άκρα και θεωρώ ότι και τα δύο είναι ακριβώς το ίδιο νόμισμα με τις δύο όψεις του. Εσείς γιατί αποφεύγετε να αποδοκιμάσετε και να καταδικάσετε την βία απ’όπου και αν προέρχεται αυτή?

Και πως είσαι τόσο σίγουρος ότι οι ακροαριστεροί αποδέχονται στο τέλος το διάλογο? Εμένα γιατί πάντα μου σβήνουν εντός 20 δευτερολέπτων τα κείμενα και σχόλια μου στο INDYMEDIA τα οποία σχόλια μάλιστα είναι άκρως ευπρεπώς διατυπωμένα? Προφανώς εσύ φίλε ζεις σε άλλους πλανήτες όχι εγώ και μπορείς να δοκιμάσεις και μόνος σου να γράψεις στο INDYMEDIA ένα σχόλιο του τύπου «Η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου και αν προέρχεται. Είναι ντροπή σήμερα να καίγονται βιβλία και βιβλιοπωλεία. Δε ζούμε στο μεσαίωνα πλέον» Αυτό είχα γράψει και μετά από 20 δευτερόλεπτα, εξαφανίστηκε…….

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά ΣΑΦΩΣ και ανήκαν στον αριστερό και ευρύτερο αριστερό χώρο. Είναι γελοίο να προσπαθείς να διερωτάσαι εάν είμαστε ή όχι σίγουροι επ’ αυτού. Διάβασε στο INDYMEDIA τα αναρίθμητα άρθρα και σχόλια συμπαράστασης στους 17Νοεμβρήτες στους ΕΛΑ κλπ. Διάβασε τις ίδιες τις προκυρήξεις αυτών των οργανώσεων. Ο λόγος τους είναι καθαρά αριστερός επίσης. Είναι αναρίθμητοι και οι αριστεροί ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόροι του Δικτύου και άλλων αριστερίστικων οργανώσεων που συμπαραστάθηκαν και συμπαραστέκονται στους τρομοκράτες αυτούς. Μη ψάχνεις λοιπόν κακούς δράκους του παραμυθιού σε άλλους χώρους.

Ποτέ δεν προβοκάρω ούτε υβρίζω ούτε επιτίθεμαι (εκτός εάν μου φερθούν έτσι) στα αριστερά φόρουμ που έχω συμμετάσχει και ο διάλογος που κάνω και οι εκφράσεις που χρησιμοποιώ είναι πάντα κόσμιες και ευπρεπείς. Εκείνοι δεν αντέχουν το διάλογο ή τον αντίλογο. Εσύ έχεις δει πουθενά να προβοκάρω ή να υβρίζω πχ εδώ μέσα στο blog του φίλτατου Urf? Το ξέρεις ότι στο ΝΕΟΣ Φόρουμ εγώ υπερασπίστηκα τον Ούρφ και τον Πολίτη Πήττα για να μπορέσουν ελεύθερα να εκφράσουν την όποια άποψη τους, δικαίωμα που θεωρώ αυτονόητο για όλους τους ανθρώπους οτιδήποτε και αν πρεσβεύουν? Δεν είμαστε όλοι ίδιοι αγαπητέ και ο Ούρφ αποκλείστηκε μεν αλλά και εγώ σε ανάλογα αριστερά φόρουμς έχω αποκλειστεί ομοίως. Τα ίδια σκατά είναι όλοι τους.

Στο 9 δεν κατάλαβα, γιατί λέω βλακείες? Ο αντίλογος και η απάντηση σου είναι το «Βλακείες λες»? Μπορείς να στοιχειοθετήσεις για ποιο λόγο λέω βλακείες στο 9?

Στη μουσική σε επίπεδο παραγωγής τι βλέπουμε? Με συγχωρείς αλλά πχ οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες ή έστω οι εμπορικότεροι τι είναι αριστεροί? Οι Metallica πχ το γκρουπ με τις περισσότερες πωλήσεις στο χώρο της ροκ τουλάχιστον, έχουν κατηγοριθεί πάμπολες φορές για τη ρατσιστική τους συμπεριφορά και μηνύματα απέναντι στους έγχρωμους, το ξέρεις? Η Madonna, οι Stones και όλος οι συφερτός του χώρου είναι αριστεροί? Υπέδειξε μου ένα μεγάλο και εμπορικό όνομα ή μη, που να είναι δηλωμένος αριστερός ειδικά στις αγγλοσαξωνικές χώρες όπου υφίσταται και η μεγαλύτερη μουσική βιομηχανία…

Και τι σημαίνει αυτοσαρκασμός φίλε? Ο Ουρφ πχ κάνει χιούμορ με τα βίντεο του αλλά τον έχεις δει ποτέ να αυτοσαρκάζεται μέσα από αυτά? Μήπως έχεις δει τον…. Λαζόπουλο ή τους Jungle Report να αυτοσαρκάζονται? Γνωρίζεις την έννοια του όρου «αυτοσαρκασμός» τελικά? Και τελικά ο αυτοσαρκασμός είναι τέτοιος όταν χρησιμοποιείται για άλλο σκοπό πέραν του ορισμού και της έννοιας του όρου? Και φυσικά αυτό το τελευταίο είναι που ισχύει σε κάθε περίπτωση στην πράξη. Επομένως για ποιο αυτοσαρκασμό μιλάς?

abravanel said...

Να δω έναν σταλινικό ακροαριστερό να αυτοσαρκάζεται και ας αναπαυθώ...

Είναι αναμενόμενη η απέχθεια μου προς την ακροδεξιά αλλά δεν χρειάζεται να υπερβάλουμε. :)

Orestis said...

Σου απαντώ στα γρήγορα γιατί και εγώ βιάζομαι.
Δεν αποδέχομαι τη βία από όποια μεριά και να προέρχεται, ναι όμως μπορείς να κρίνεις ποιος καταφεύγει σε αυτή περισσότερες φορές και πιο εύκολα (δεν πιστεύω να έχεις δει ποτέ περιπολίες ακροαριστερών για να δείρουν ακροδεξιούς όπως κάνουν οι ακροδεξιοί για να δείρουν αλλοδαπούς).
Για τη συναυλία είπα ότι αριστεροί δεν θα το έκαναν αυτό. Αυτοί που το έκαναν ήταν αναρχικοί. Επίσης υπάρχει διαφορά αναρχικών και αναρχικών, αναρχικοί άλλων χωρών θεωρούν τους Έλληνες αναρχικούς φασίστες, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στο κοινωνικό φόρουμ (αν θυμάμαι καλά) πριν λίγα χρόνια.
Για το indymedia δεν μπορώ να σου απαντήσω, δεν ξέρω καν κατά πόσο είναι αριστερό, αναρχικό ή και τα δύο. Κακώς σου διαγράφουν τα σχόλια.
Για τις τρομοκρατικές οργανώσεις κάνεις το ίδιο λάθος που σου είπα να προσέξεις. Για την ιδεολογία σου δεν κρίνεσαι από το τι γράφεις ότι πιστεύεις ή από το τι γράφουν οι άλλοι για εσένα αλλά και από τις πράξεις σου. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.
Δεν μπορώ καν να περιγράψω τον εαυτό μου σαν καθαρό αριστερό και συμμερίζομαι πολλές από τις ανησυχίες μου, αυτό που διαπιστώνω όμως είναι ότι οι ακροδεξιοί θα σταματήσουν να μιλάνε μαζί σου γιατί έτσι λειτουργούν, δεν μπορούν να δεχτούν αντίλογο, οι αριστεροί που θα κάνουν το ίδιο και θα σε μπανάρουν αυτοαναιρούν την ιδεολογία τους και παρόλο που πολύ ακροαριστεροί δρουν σαν τους ακροδεξιούς, η ποσοτική διαφορά δεν είναι αμελητέα.

-=IMAGINOS=- said...

Φίλε Ορέστη πάλι βάζεις τη βία στη ζυγαριά και λες ποιος καταφεύγει σε αυτή περισσότερες φορές και πιο εύκολα. Είναι μέγα λάθος αυτό. Αλλά αν θέλεις να σου απαντήσω και σε αυτό. Εγώ έχω διαπιστώσει ότι οι αναρχικοί δηλαδή οι ακροαριστεροί (γιατί ουσιαστικά αυτό είναι στην πράξη) καταφεύγουν στη βία πολύ πιο εύκολα και τις περισσότερες φορές. Σχεδόν κάθε μέρα καίνε περιπολικά τράπεζες αυτοκίνητα επιτίθενται σε αστυνομικούς και αστυνομικά τμήματα, καίνε βιβλιοπωλεία κλπ Αυτά δεν είναι άσκηση βίας τι είναι?
Η αναρχία ενστερνίζεται τις απόψεις της άκρας αριστεράς στην ουσία και τις εφαρμόζει. Ποια είναι η ιδεολογία της άκρας αριστεράς? Η «ένοπλη πάλη», αυτή την ιδεολογία δεν εφαρμόζουν οι «αναρχικοί» στην Ελλάδα? Οι μολότοφ όπλα είναι σύμφωνα με το νόμο. Έτσι δεν είναι? Κοίτα, να μένουμε στις πράξεις γιατί αυτές μετράνε και όχι οι θεωρίες γιατί στις θεωρίες όλοι είναι γαμάω.
Τώρα σε ότι αφορά τους έλληνες αναρχικούς που τους θεωρούν φασίστες οι ξένοι αναρχικοί, σε αυτό έχεις δίκιο βασικά. Δες εδώ τι έχει αναρτηθεί στο βρετανικό INDYMEDIA
http://www.indymedia.org.uk/en/2003/07/274407.html
Ε τέτοια θέση και τέτοια δημοσίευση ποτέ δε θα επέτρεπαν οι εδώ αναρχικοί……
Για το Indymedia λες ότι δεν ξέρεις κατά πόσο είναι αριστερό ή αναρχικό site. Εσύ σαν νοήμων άνθρωπος όταν πας και διαβάσεις εκεί, τι θα μπορούσες να συμπαιράνεις άλλο? Δηλαδή αν δεν είναι αριστερό και αναρχικό site τότε τι είναι? Θέλεις να συμφωνήσεις δηλαδή με τους ακροδεξιούς και τους δεξιούς γενικότερα που ισχυρίζονται ότι το site αυτό είναι σιωνιστικό και όργανο του αντικομουνιστή George Soros?
Λες παρακάτω:
“Για τις τρομοκρατικές οργανώσεις κάνεις το ίδιο λάθος που σου είπα να προσέξεις. Για την ιδεολογία σου δεν κρίνεσαι από το τι γράφεις ότι πιστεύεις ή από το τι γράφουν οι άλλοι για εσένα αλλά και από τις πράξεις σου. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.”
Οι πράξεις της 17Ν, του ΕΛΑ κλπ λοιπόν τι πράξεις ήταν? Πόσους νεκρούς άφησαν πίσω τους, τραυματίες κλπ? Οι στόχοι, τι στόχοι ήταν, τα θύματα που ανήκαν ιδεολογικοπολιτικά και ταξικά?
Λες ότι οι ακροδεξιοί δεν επιθυμούν το διάλογο με τους αριστερούς ή ακροαριστερούς κλπ. Εγώ ακριβώς το αντίθετο έχω δει. Ο Πλεύρης και ο Μιχαλολιάκος της Χ.Α. παρακαλούν κυριολεκτικά τους αριστερούς να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν. Ποιος αρνείται το διάλογο? Οι αριστεροί δεν τον αρνούνται λέγοντας ξερά κοφτά «Δε συζητάμε με φασίστες»? Πόσες φορές στην tv δεν έχουμε δει στελέχη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν το λόγο από τον παρουσιαστή που έκανε το «έγκλημα» να καλέσει στο τραπέζι του διαλόγου τον Πλεύρη? «Κύριε Χατζηνικολάου, δεν μας είχατε πει ότι θα παραβρίσκονταν στην εκπομπή φασίστες, αποχωρούμε… κλπ κλπ» Και ξέρεις γιατί δε συζητάνε οι αριστεροί με τον Πλεύρη και τον κάθε Πλεύρη? Γιατί οι αριστεροί έχουν πλάσει πολύ πετυχημένα ένα μύθο στην ελληνική κοινωνία για την αριστερά έτσι όπως αυτοί ήθελαν και φοβούνται μη καταρεύσει. Δηλαδή υπερυφανέυονται τάχα για την αντίσταση του ΕΛΑ στην κατοχή αλλά αποκρύπτουν ότι το 1939 με το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ με το οποίο δεσμεύονταν να μην επιτεθούν η μία στην άλλη χώρα και επιπλέον μοιράζονταν τις μεταξύ τους χώρες!!!! Συνεργάστηκαν μάλιστα μέχρι τις 22ης Ιουνίου του 1941 όπου ο Χίτλερ αθέτισε τη συμφωνία και επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ. Οι Γερμανοί στην Ελλάδα εισέβαλαν στις 6 Απριλίου του 1941 και οι αριστεροί τότε του ΚΚΕ τους υποδέχτηκαν μάλιστα με ανοικτές αγκάλες. Η αντίσταση του ΕΛΑ και του ΚΚΕ κατά των Ναζί ξεκίνησε δυόμισι μήνες μετά αφού οι γερμανοί εισέβαλαν όπως προείπα στην ΕΣΣΔ με την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα και την αντίσταση την έκαναν όχι γιατί ήθελαν να απελευθερώσουν την Ελλάδα αλλά γιατί απλά κινδύνευε το σπίτι τους και η ιδεολογία τους.. η ΕΣΣΔ δηλαδή. Για να μη πούμε για τα κονσερβοκούτια και τους Μελιγαλάδες αργότερα και μέχρι το 1949 που οι αριστεροί αιματοκύλισαν την Ελλάδα στον εμφύλιο αυτό γιατί είχαν σκοπό με το ζόρι και χωρίς εκλογές να μετατρέψουν τη χώρα σε κομμουνιστική Αλβανία ή Βουλγαρία ένα πράγμα υπό τη σκέπη της ΕΣΣΔ. Η «ενοπλη πάλη» που λέγαμε παραπάνω….. Να γιατί λοιπόν οι αριστεροί δε συζητούν με τους ακροδεξιούς και με τον Πλεύρη γιατί θα ξεμπροστιαστούν και θα πάει περίπατο το παραμύθι της αριστεράς. Πόσοι νομίζεις έλληνες και ειδικά νεολαίοι τα γνωρίζουν όλα αυτά? Κανένας! Τόσο σπουδαία υπήρξε η προπαγάνδα της αριστεράς. Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://books.agiasofia.gr/book.php/people_forget_what_means_left.gr.html.zip/the_crime.html

για να δεις τα αίσχη της αριστεράς που ζητάει οι άλλοι να μόνο να δίνουν τη συγνώμη τους για τα εγκλήματα που όντως επίσης διέπραξαν στη χώρα αλλά τα δικά της εγκλήματα να παραμένουν στη λήθη και στην αφάνεια…..

Γνήσιοι υποκριτές και συμφεροντολόγοι δηλαδή....

Και αυτά σου τα λέει ένας πρώην αριστερός από παραδοσιακή αριστερή οικογένεια μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1983 μέχρι το 1992 που δεν μου άρεσε ποτέ να κάθομαι στα αυγά μου αλλά ήθελα πάντοτε να ψάχνω και να εξετάζω τα πράγματα αμάσητα. Γιαυτό και έριξα μαύρη πέτρα πίσω μου τότε....

-=IMAGINOS=- said...

Πρόσθεσε και το υπόλοιπο λινκ που δεν βγήκε στο ποστ...

_means_left.gr.html.zip/the_crime.html

Orestis said...

Μερικές επισημάνσεις μόνο.
Δεν διαβάζω το indymedia.
Και ότι υπάρχει διαφορά (τουλάχιστον έτσι θεωρώ) ανάμεσα σε αναρχία, αναρχοκομουνισμό, κομουνισμό.
Τέλος σου εξήγησα γιατί το να μην κάθονται στο ίδιο τραπέζι να μιλήσουν είναι λάθος(γιατί κατά την άποψή μου πάντα, αναιρεί την ίδια τους την αριστερή ιδεολογία). Τώρα κατά πόσο μπορείς να κάτσεις να μιλήσεις με άτομα που απειλούν τη ζωή σου επειδή έχεις άλλες απόψεις από αυτούς, είναι άλλο θέμα. Επειδή όμως όπως διαπίστωσες και εσύ από την ιστορική έρευνα που έχεις κάνει και ο κομουνισμός, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, έχει υποπέσει σε σφάλματα, θα μπορούσες να ισχυρισθείς το ίδιο μετά από τα επεισόδια που έκαναν αναρχικοί και αριστεροί σε πορείες των χρυσαυγητών.
Ο αντίλογος όμως συνεχίζεται... αλλά δεν έχω άλλο κουράγιο να το συζητήσω εδώ...
θα τα ξαναπούμε σε άλλο θέμα, γιατί αυτό εδώ του αλλάξαμε τα φώτα.

Και ούρφ, ανέβαζε και στο blog τα βίντεο που βάζεις και στο youtube!

-=IMAGINOS=- said...

Ορέστη η αριστερή ιδεολογία αναιρείται αυτοδικαίως όταν είσαι αριστερός από την Εκάλη όχι δα όταν κάτσεις στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου με τον οποιονδήποτε ακόμα και ακροδεξιό ή εξωγήινο. Έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα και αυτό σημαίνει ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα. Και όταν λέμε ο καθένας εννοούμε ο καθένας. Σου εξήγησα όμως για ποιο λόγο οι αριστεροί δεν κάθονται να μιλήσουν με τους Πλεύρηδες. Δεν έχει να κάνει με τυχόν αναίρεση της ιδεολογίας τους αλλά από καθαρό φόβο και μόνο ως προς το διάλογο.

Σε αυτό που λες επίσης περί φόβου για τη ζωή τους διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως. Είναι σίγουρο ότι εάν ερχόταν η ακροδεξιά στην εξουσία οι αριστεροί θα πήγαιναν για διακοπές ξανά στα ξερονήσια, αντίστοιχα εάν έρχονταν οι αριστεροί στην εξουσία, οι ακροδεξιοί θα συναντούσαν τα κονσερβοκούτια επίσης και θα είχαν την τύχη των 20 εκατομμυρίων που "χάθηκαν" στη Σιβηρία επί Στάλιν και όχι μόνο. Γι’ αυτό σου λέω ότι και τα δύο άκρα είναι το ίδιο νόμισμα με τις δύο πλευρές του.

αμμος said...

Αγαπητέ Ουρφ, καταλαβαίνω ότι αυτά τα βιντεάκια έχουν τη λογική να είναι εύληπτα από το απλό κοινό, (το οποίο οφείλει να οδηγηθεί στο συμπέρασμα καλοί ακροαριστεροί - κακοί ακροδεξιοί), μου γέννησες όμως την ανάγκη να βγω σαν το Διογένη με το φανάρι για να βρω τους ακροαριστερούς που περιγράφεις.
Δε βλέπω γιατί σου είναι χρήσιμο να μετέρχεσαι τα όπλα του ιδεολογικού σου αντιπάλου και να παρουσιάζεις την πραγματικότητα ως απόλυτο άσπρο - μαύρο. Ο ορθολογισμός λείπει από τις κοινωνίες μας, όχι τα συνθήματα.

Πολύ φιλικά
Κωστής

Unknown said...

URFUSLAAG
Είσαι μαλάκας σε αυτό το video, αν και συμφώνησα πέρα για πέρα στο video σου για τους 10 λόγους για να γίνει κανείς αναρχικός.
Εδω μας το γάμησες.

Ξέχασες το πιο σπουδαίο σύνθημα που έχει βγεί
Τι δεξιά τι αριστερά ίδια
είναι τα αφεντικά

Προσωπικά με έναν ναζιστή χρυσαυγίτη και με έναν σταλινιστή μαοικό δεν βλέπω καμία διαφορά.

Εξαιρείται μόνο η Λιάνα Κανέλλη που είναι κάπως πιο γαμάτη και πιο διανοούμενοι με κάτι περίεργες μορφές στο χώρο της ΑκρόΑριστερας.

Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω με τον ανεκδίηγητο -=IMAGINOS=-

Anonymous said...

Ο Ιμούτζωτος έχει κάποιο δίκιο -καμμιά φορά το παθαίνει, αλλά του περνάει ;)- για τον λάθος όμως λόγο.

Το Γελαδιστάν είναι μια αμόρφωτη χώρα, από την οποία δεν πέρασε ούτε Διαφωτισμός, ούτε Δημοκρατία, ούτε καν ένας τύρρανος με παιδεία (όπως στις πρώην χώρες του υπαρκτού), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τίποτε σοβαρό και δομημένο από ιδεολογία.
Γενικα ο Έλληνας συντάσσεται με ένα κόμμα ή μια πολιτική κατεύθυνση για συναισθηματικούς η συμφεροντολογικούς λόγους, όχι επειδή πιστεύει ότι το κόμμα πρεσβεύει μια συγκεκριμένη ιδεολογία και πολιτική.
Π.Χ. Στο ΚΚΕ κατατασσόντουσαν και κατατάσσονται παραδοσιακά όσοι νιώθουνε αδικημένοι απο την πουτάνα κενωνία και διαμαρτύρονται. Πολλοί ληστές, παπάδες και κατα τα άλλα εθνικιστές π.χ. πολέμησαν με τον ΕΛΑΣ και ταυτίστηκαν με τον κομμμουνισμό χωρίς να έχουν ιδέα περι Μάρξ. Καθώς μάλιστα οι παραδοσιακές δεξιές παρατάξεις περιελάμβαναν αποκλειστικα τους πλουτοκράτες και τους τραμπούκους τους, πολλοί δεξιοί και ακροδεξιοί την αντίληψη βρέθηκαν κομμουνιστές απο σπόντα. Γιαλατζή κομμουνιστές δηλαδή.
Αυτό αποδείχτηκε το 1978, όταν η ΚΝΑΤ (Κομμουνιστική Νεολαία Αποκατάστασης Ταξης) συνεργάστηκε με την κυβερνηση Καραμανλή για να καταπνιγούν οι φοιτητικές εξεγέρσεις και καταλήψεις της εποχής, οι οποίες είχαν σαν κέντρο τους αριστεροαυτόνομους και αναρχοαυτόνομους, οι οποίοι ήταν αναλόγως συνειδητοποιημένοι ιδεολογικά και τοποθετούμενοι στην αριστερά. Ήταν δηλαδή ότι το πλησιέστερο σε αληθινή αριστερά προέκυψε στην Ελλάδα.
Γι'αυτό πολλοί δήθεν "κομμουνιστές" γίνανε Λαοτιανοί με το που εμφανίστηκε ο Καρατζαφύρερ. Δεν ανένηψαν, ήταν πάντα ακροδεξιοί το φρόνημα, απλώς ένιωθαν περισσότερο αδικημένοι της πουτάνας κενωνίας παρα ΕΛ.ΕΛ.ΧΡ. και ο Καρατζαφύρερ τους έπεισε ότι μπορούν να είναι και αδικημένοι της κοινωνίας και ΕΛ.ΕΛ.ΧΡ. - και υπερθεμάτισε λεγοντας ότι οι ΕΛ.ΕΛ.ΧΡ. είναι οι αδικημένοι της κοινωνίας και οι Αριστεροι η κακούργα κενωνία που τους αδίκησε...

Anonymous said...

Οσο για τους αναρχικούς, μεταλλάχτηκαν κάποια στιγμή, μαζεύοντας μπαχαλάκηδες και χουλιγκάνους κάπου στη δεκαετία του '90, απο ότι μου είπαν παλιοί αναρχικοί. Επιπλέον, οι πιο ιδεολόγοι αριστεροαυτόνομοι, βρήκαν τον ΣΥΝ ελκυστικό μόλις γλίτωσε απο το βαρίδι του ΚΚΕ. Γι'αυτό και οι δεξιοί λένε ότι ο ΣΥΝ κινεί τα νήματα των μπαχαλάκηδων. Ανακρίβεια: Ο αναρχοαυτόνομος χώρος ήταν στην ουσία αριστερά, η οποία μόλις βρήκε το φυσικό της χώρο καθαρό μετακινήθηκε, αφήνοντας τους μπαχαλάκηδες. Ωστόσο η δεξιά συκοφαντία έχει μείνει και θα ενταθεί.

-=IMAGINOS=- said...

Βλέπεις Ούρφ και Ορέστη κάποιοι "δημοκρατικοί" πολίτες της αριστεράς πως αντιμετωπίζουν το διάλογο και την ελευθερία της έκφρασης?

"Ανεκδιήγητος", "Ιμούτζωτος" κλπ κλπ

Πάλι καλά που παρόλα αυτά συμφωνούν και μαζί μου όμως έστω και κάποιες λίγες φορές χαχαχαχαχα

Anonymous said...

να υποθεσω πως οι χιτες ΕΛΑΣΙτες ηταν παρασυρμενοι χιτες η παρασυρμενοι γερμανοτσολιαδες? σοβαρευτειτε

Anonymous said...

σκετοι ΕΛΑΣιτε ηθελα να πω. Ενδεχομενως ο Βελουχιωτης να ηταν το αλτερ εγκο του Γριβα

Urfurslaag said...

Λοιπόν παίδες χαίρομαι που το βιντεάκι μου έγινε αφορμή για συζήτηση. Δεν θα ήθελα να επέμβω απλώς να πω πως όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Άμμος το βιντεάκι αυτό περιέχει πολλά στοιχεία υπεραπλούστευσης για να γίνει εύλληπτο.
Προτιμώ να απαντήσω με καινούρια βιντεάκια.
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας.

Anonymous said...

file sigoyra den ipostirizo to klise ton kollimenon oti oi akrodeksioi ine idoioi me toys akroaristeroys mono kai mono epidi toys erxete sto mialo i leksi "akra". kai tha mporoysa na me xaraktiriso "akroaristero" loipon an ayto me diaforopoiei me toys dithen dimokrates. sosialistes, koinoboyleytikoys. Alla distixos moy fenese eksisoy kollimenos. Ena prama kratisa, les "... oi akroaristeroi to poly poly na kapsoyn to bibliopoleio toy adoni,... oi fasistes kaigan biblia, oi anarxikoi pigenan eksoria" de soy fenete ligo oksimori i oli protasi?? toy adoni to bibliopoleio ti kaigotan?? ta paparia mas??

Anonymous said...

... NO-FUTURE giati bariomoun na balo kodikoys