Friday, June 6, 2008

Για το κάψιμο του βιβλιοπωλείου του Άδωνι

32 comments:

Anonymous said...

Urf προσεγγίζεται όλοι σας το θέμα στα μέτρα που θέλει ο Γεωργιάδης. Ο Γεωργιάδης θέλει να πιστέψουν όλοι πως η πράξη του κάψιμου του βιβλιοπωλείου του είναι μια κίνηση ενάντιων του "Διαφωτισμού".

Στόχος των συγκεκριμένων ανθρώπων που έκαναν την επίθεση αυτή, έχω την εντύπωση πως δεν ήταν τα βιβλία αλλα η καταστροφή της περιουσίας του Γεωργιάδη, μέλος ρατσιστικού, και εν μέρη αποδεδειγμένα φασιστικού κόμματος.

Εκεί που θέλω να σταθώ είναι στο οτι εάν έρθουν και μου κάψουν το αυτοκίνητο δε θα είναι μια κίνηση ενάντια στην Fiat αλλα μια κίνηση εναντίον μου. Προσωπικά είμαι ειρηνιστής με τους ειρηνιστές. Τους φασίστες και άλλα παρόμοια μιάσματα που κάνουν φασιστική προπαγάνδα και τρομοκρατούν τον κόσμο είτε με το λόγο τους είτε με τις πράξεις τους θέλω να τα δω κρεμασμένα.

Βία στη βία.

Yellow Kid said...

Το οτι είμαι εναντιον του καψιματος οποιοδηποτε βιβλιων Ούρφ, δεν σημαινει οτι θα ενισχύσω με δικά μου χρήματα την διακίνιση των ιδεών τους. Τα φασιστάκια έχουν αρκετο κόσμο ήδη για να τους ενυσχύει και διαλαλεί τις απόψεις τους και εμείς (αν είμαστε όντως αριστεροι) αν πρέπει να καταδικασουμε κάτι αυτο είναι μόνο το κάψιμο.

Ασχετα αν μου ακούγεται παρα πολύ υποπτο αυτο το "κάψιμο απο ακροαριστερούς" . Στην ζωή μου δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν απο αυτούς που να θέλουν να κάψουν βιβλία. Αυτο μοιαζει με μέθοδο κλασσικού χουλιγκανοφασίστα, κατι που τους έχει διδαξει και ο πνευματικός πατερούλης Χίτλερ.

Μου μυρίζονται προβοκάτσια ή ακόμα πιό ωμά, ασφαλιστική απάτη για αποζημιωση.

Anonymous said...

@urf

Μπράβο
Η μόνη λύση για Αδώνηδες
είναι η αδιαφορία και η σάτιρα
ως εκεί


@Φασιστοκτόνος

Και εσύ τρομοκρατείς
τον απλό μεροκαματιάρη κόσμο

να σε κρεμάσουν και εσένα
οι κομπλεξικοί κάθε είδους;

Anonymous said...

Εγώ προσωπικά; Με ποιο τρόπο;

Anonymous said...

Ακριβώς το ίδιο λέει και ο Αδωνις

οτι είναι κατά της βίας,δημοκράτης κτλ

Ενα ατόμο που προκαλεί γέλιο ή αδιαφορία
κάποιοι τον κάνουν δυστυχώς συμπαθή

Anonymous said...

Μα δε μου απάντησες με ποιο τρόπο τρομοκρατώ τον απλό μεροκαματιάρη;

Ο Άδωνις πετάει ένα γενικευμένο ηλίθιο "καταδικάζουμε την βια απ' όπου και αν προέρχεται". Για στάσου ρε μεγάλε, πως είναι δυνατόν να καταδικάζεις την βια και να θέλεις ταυτόχρονα να πάρουμε την Πόλη; Ή μήπως οι Τούρκοι θα σας πουν "καλημέρα, ορίστε τα κλειδιά;" Είναι ότι πιο υποκριτικό να καταδικάζεις τόσο γενικευμένα την βία.

Εγώ δε σου είπα ούτε πως είμαι κατα της βίας, ούτε οτι είμαι δημοκράτης. Εγώ είμαι υπερ της βίας στη βία, και δε με εκφράζει η δημοκρατία και οποιοδήποτε πολίτευμα έχει άρχοντες..

Anonymous said...

Δεν διαφέρεις από τον Αδωνη

1.Με ποιό τρόπο θα πάρουνε την Πόλη;;

2.Με ποιό τρόπο η αναρχία της βίας είναι ρεαλιστική;;

Βία,τρομοκρατία κτλ και στα δύο

Αν μπορείς
ΠΕΙΣΕ τον απλό κόσμο
για τις ιδέες σου

Yellow Kid said...

Παιδια μην τρελαθούμε! Ο Αδωνις εχει τηλεοπτικό καναλι και είναι εκπροσωπος του ΛΑΟΣ.
Ο Φασιστοκτόνος εχει μόνο λογαρισμό στο YouTube αν δεν κανω λάθος, και τα σχόλια που αφήνει στον Ουρφ.

Ο ενας επηρεάζει άμεσα τα μυαλά της κάθε γιαγιακας απο την τιβί και ο αλλος αυτονών που τον έχουν επιλεξει νσ παρσκολουθούν...

Ποιος κυρύτει ευκολότερα την χρήση βίας;

FuSmOKer said...

Κοίτα ο Γεωργιάδης είναι αυτός που είναι και όλοι ξέρουμε ποιος είναι και τι κουμάσι είναι αυτός και οι άλλοι μέσα στο ΛΑΟΣ..
Βρίσκω λάθος τόσο την κίνηση όσο τον στόχο, δηλαδή ότι κάηκαν βιβλία.
Έχω την εντύπωση ότι οι φασισταράδες καίνε βιβλία και μόνο γιατί δεν δέχονται το αντίθετο.
Προσωπικά σιχαίνομαι τους φασίστες και τα αποβράσματα του ΛΑΟΣ αλλά δεν γουστάρω και την βεβήλωση ξένης περιουσίας. Όπου μπορεί να υπάρξει διάλογος, ας υπάρξει.

Φασιστοκτόνε, το βία στη βία, πάλι σε βία οδηγεί, έτσι δεν είναι; Μάλλον χειροτερεύει τα πράγματα αντί να τα εξομαλύνει. Και στην προκειμένη δίνουν βήμα στον Γεωργιάδη και τον κάθε μαλάκα να βγαίνει από πάνω ως το "θύμα επίθεσης".

Επίσης Φασιστοκτόνε μην συγκρίνεις την πάρτη σου με αυτά που λέει ό Γεωργιάδης. Ο Γεωργιάδης όπως και όλο το ΛΑΟΣ φάσκει και αντιφάσκει. Αυτούς κατακρίνεις και είναι λάθος να μπαίνεις στο τριπάκι της σύγκρισης (ο Αδωνις είπε αυτό.. και θέλει να κάνει αυτό). Χέσε τον Γεωργιάδη. Αυτός είναι καμμένος.
Κάποιες φορές χρειάζεται πιστέυω και λίγη διπλωματία στις κινήσεις όσο αυθόρμητα και αν σκεφτόμαστε.

FuSmOKer said...

Επίσης Urfurslaag το video πολύ καλό. Τυχαία μπήκα και είδα το video πάνω στο πιώμα και με κόλλησε.
+1

Anonymous said...

@Ψύχραιμος Ανθέλλην:

Πάλι δεν απάντησες στα ερωτήματα μου.

Η βία δεν αποτελεί ιδεολογία. Είναι μορφή πάλης. Δεν μπορείς να λες γενικά "καταδικάζω την βία".

@FuSmOKer:
Βρες μου άλλο τρόπο για να αντιμετωπίσεις την βία. Μήπως θα την αντιμετωπίσεις με λουλούδια; Όταν βεβηλώνουν τις προσωπικές ελευθερίες που έχουμε ως άνθρωποι αυτού του πλανήτη των ηλιθίων, τότε πρέπει να μας βρίσκουν μπροστά τους. Γνωρίζεις πολλές μάχες που δεν κερδήθηκαν με βία;

Anonymous said...

Επ τι έγινε πήρες την παλιά μάσκα σου; Όπως και να έχει συγχαρητήρια που καταδίκασες το γεγονός κάτι τέτοια λες καταστρέφουν την δημοκρατία

Anonymous said...

Εύγε Ουρφουρσλάγε!

Orestis said...

Μα ακριβώς, το να κερδίσεις τις μάχες σου με βία, τη στιγμή μάλιστα που είσαι μειοψηφία, είναι το ίδιο φασιστικό. Μάλιστα είναι ακόμα χειρότερο γιατί τουλάχιστον οι ακροδεξιοί παραδέχονται τι είναι, ενώ οι υποτιθέμενοι φιλειρηνιστές, στα λόγια φασιστές στην πράξη, απλά θεωρούν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...
Και ότι και να λέει, όσο βλάκας και γραφικός να είναι ο Άδωνης, τέτοια περιστατικά είναι απαράδεκτα και περισσότερο τον ωφελούν παρά τον βλάπτουν. Μαγκιά δεν είναι να πας να του βάλεις φωτιά στην περιουσία για να το βουλώσει, μαγκιά είναι να τον αντικρούσεις και να τον ξεσκεπάσεις.

Anonymous said...

Για στάσου ρε φίλε. Με την ίδια λογική δε θα έπρεπε να έχουμε ούτε πολιτικό λόγο γιατί είμαστε μειοψηφία.

Αν κάποιος πολιτικός ήθελε την ράτσα σου (είτε είσαι βλάχος, είτε είσαι πόντιος, είτε αρβανίτης), έξω απο την Ελλάδα, εσύ πως θα αντιδρούσες; Φιλειρηνικά θα περίμενες εως ότου να σε πετάξουν έξω απο το σπίτι σου;

Orestis said...

Αντίθετα, αυτό ακριβώς λέω, ότι οφείλεις να έχεις μόνο πολιτικό λόγο και όχι να μοιράζεις φάπες και μολότοφ δεξιά και αριστερά.
Τρόποι να διαμαρτυρηθείς υπάρχουν πολλοί. Η βία δεν είναι ο μόνος.

Rodia said...

Πριν από την προτροπή για αγορά βιβλίων από του Αδωνη, μήπως θα μπορούσες να βρεις με τι ποσό αποζημειώνεται κάθε φορά που καίγεται το βιβλιοπωλείο; Αν το ποσό είναι μικρό, ευχαρίστως να συνδράμωμεν -και μετά, κατευθείαν στην ανακύκλωση! :)

Lucha Libre said...

Θα επιμείνω κι εγώ στο παράδοξο γεγονός της ασφάλισης και αποζημίωσης ενός βιβλιοπωλείου που έχει καεί 11 φορές...

Και μάλιστα σε μια εποχή που το κόμμα του Αδώνιδος έχει κάνει διάφορες επικοινωνιακές πατάτες που απαιτούν μπάλωμα.

Κατά τα άλλα, για κάθε πράξη αντίδρασης καλό είναι να σκεφτόμαστε ποιος θα εξυπηρετηθεί τελικά. Στην προκειμένη βολεύεται μόνο το συνάφι του βιβλιοπώλη, με διάφορους τρόπους.

FrapDigo said...

Συμφωνώ απόλυτα με Yellow Kid και incontinentia.

Λαμβάνοντας υπόψη το χαρακτήρα που έχει δείξει το ΛΑΟΣ (απατεωνιά, καιροσκοπισμός, ψέματα... ζητήστε τα σε link και θα τα λάβετε με αγάπη), είμαι εξαιρετικά καχύποπτος απέναντι στους εμπρησμούς αυτούς.

Ποιά ασφαλιστική εταιρεία του το ασφαλίζει, και πόσο του ζήτησε για αφάλιστρα μετά (πχ) τον τελευταίο εμπρησμό;

Αntidrasex said...

Συμπληρώντας σε Inco και Frapdigo, αν όντως εισπράτει ασφάλιστρα, είναι περίεργο, μιας και οι ασφαλιστικές δεν ασφαλίζουν εύκολα στην περιοχή των Εξαρχείων...
Τώρα, για το main point, το κάψιμο του βιβλιοπωλείου είναι όντως ηλίθια και φασιστική ενέργεια (όποιος και αν την έκανε).
Φασιστοκτόνε, τουλάχιστον για μένα, η χρήση βίας δικαιολογείται μόνο ως αμυντική μορφή απέναντι στη βία της εξουσίας. Το κάψιμο του βιβλιοπωλείου είναι επιθετική μορφή. Και αν θες το συμβολισμό, οκ, ας πούμε ότι τον πέτυχες με την πρώτη φορά... Με την 11η τι πετυχαίνεις, πέρα από το να εξομειώνεσαι με αυτόν? Ποια είναι η ποιοτική διαφορά σου?
Η φασιστική προπαγάνδα με τον λόγο, είναι δικαίωμα τους, οι πράξεις εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο. Το αν στη χώρα που ζούμε αυτό δεν λειτουργεί είναι άλλο καπέλο. Το να αρνείσαι το δικαίωμα στο λόγο σε κάποιον, δίνει επιχείρημα σε άλλους να το αρνηθούν σε εσένα.
Urf, για την πρόταση σου για αγορά βιβλίων όσο και αν συμβολικά μ'αρέσει, μου πέφτει βαρύ να βγάλω χρήματα από την τσέπη μου και να τα δώσω στον Άδωνι...

Urfurslaag said...

Και εμενα μου πέφτει βαρύ. Αλλά τα λόγια μερικές φορές δεν φτάνουν.

-=IMAGINOS=- said...

Λοιπόν επειδή οι περισσότεροι είστε ανίδεοι και σχεδόν ηλίθιοι να σας πω για να μάθετε οτι τα βιβλιοπωλεία Γεωργιάδη δε δέχεται καμία ασφαλιστική εταιρία να τα ασφαλίσει και αυτό συμβαίνει από το δεύτερο εμπρησμό και μετά. Σημειωτέον ότι έχουμε φτάσει αισίως στον 11ο....

Σε ότι αφορά τώρα τα καθαρά περί καψίματος βιβλιοπωλείων, συνεχίστε να εκτίθεστε ανεπανόρθωτα και να παρουσιάζετε το πραγματικό σας πρόσωπο που δεν είναι άλλο από το καθαρά φασιστικό, ναζιστικό, τραμπουκικό, υποκριτικό, συμφεροντολογικό, ένα πρόσωπο δηλαδή που στοχεύει ουσιαστικά και έμπρακτα στην κατάλυση της δημοκρατίας και του πολιτεύματος, στην τρομοκρατία και φίμωση της ελευθερίας του λόγου και γνώμης.

Φανταστείτε λοιπόν κάποτε τα πράγματα να αλλάξουν και η σημερινή ρεβανσιστική ψευτοαριστερά με τις δεξιές τσέπες, να βρεθεί εκεί που κάποτε είχε βρεθεί και οι δεξιοί να καίνε αριστερά βιβλιοπωλεία, να ανοίγουν αριστερά κεφάλια και τα ξερονήσια να ξαναγεμίζουν. Και πάλι τότε θα λέτε τα ίδια που λέτε σήμερα? Η βία φέρνει βία όπως σωστά λέτε αλλά ποιοι είστε εσείς που γίνατε και οι τιμητές της βίας και ωιμέ της ελευθερίας και της δημοκρατίας? Εχετε άλλοθι για να μπορείτε να τα ισχυρίζεστε όλα αυτά? Ποιο είναι το άλλοθι, ο εμφύλιος, η προσπάθεια προσάρτησης στην πρώην ΕΣΣΔ, η προδοσία της Μακεδονίας Θράκης και Βορείου Ηπείρου? Ποιο ακριβώς άλλοθι έχετε? Α ξέρω, έχετε την χούντα ως άλλοθι και το εκφράζετε αυτό το άλλοθι ως “δημοκρατικό” ρεβανσισμό και μίσος. Συγχαρητήρια ρε σεις, συνεχίστε να εκτίθεστε και να γίνεστε περίγελοι. Μη ξεχνάτε οτι έχει ο καιρός γυρίσματα και θα έπρεπε να είστε γιαυτό το λόγο και μόνο πιο προσεκτικοί αλλά πως θα γίνει αυτό εάν δεν υπάρχει ντιπ για ντιπ φαιά ουσία και δε κρατάτε ούτε τα προσχήματα τουλάχιστον, τόσο αέρα έχει πάρει το άδειο κεφάλι σας.....

-=IMAGINOS=- said...

Α και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στα όσα γράφω παραπάνω δε συγκαταλέγω το φίλο μου Urf και μερικούς άλλους συνετούς συνομιλητές και πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους.

Αntidrasex said...

imaginos, πρώτα διάβαζε και μετά γράφε. Εδω μέσα μόνο ένας έχει γράψει υπέρ του καψίματος και σε αυτόν αντιπαρατεθήκαμε όλοι οι άλλοι.

Anonymous said...

όλα ωραία και καλά ρε παιδιά. Τον Γιαννάκενα γιατί τον έκαψαν αυτά τα αποβράσματα?????????????
ούστ!!!!!
κουκούλες φορούσαν μόνον οι καταδότες η οποίοι ήταν ώς επι το πλείστον και μαυραγοριτες

Anonymous said...

Δεν ξέρω αν η βία είναι παντού και πάντοτε περιττή, αλλά θα ήθελα να είμαι σίγουρη ότι έχω εξαντλήσει όλα τα άλλα μέσα πάλης πριν αρχίσω να τη σκέφτομαι.

Anonymous said...

φιλε ουρφουρσλαγκ,

ζούμε σε καιρούς όπου ο κάθε γελοίος φασιστο-απατεώνας μπορεί να βρίζει ανενόχλητα και να προσβάλλει κάθε αρχή δημοκρατίας και διαλόγου με θεσμική κάλυψη(βλ.αλευρόδερμος πλεύρης)και να προτρέπει σε έκνομες πράξεις.Ζούμε σε καθεστώς ανοχής φασίστοειδών το οποίο δεν τιμωρεί τον κάθε ρατσιστή,τον κάθε μισογύνη,τον κάθε αρρωστημένο,τον κάθε αντισημίτη,τον κάθε αντικομμουνιστή, τον κάθε ανθέλληνα,αφελή,απελπισμένο,καήμενο,κακόμοιρη πρόβατο(βλ.ψηφοφόροι του ΛΑ.(Γ)ΟΣ) το οποίο τροφοδοτεί την γενικότερη πολιτική μιζέρια της Χώρας μας.

Το μόνο που λειπει αυτη τη στιγμή είναι να μαλώνουμε.Ειδικά όταν η αφορμή είναι μια πράξη βίας εναντίον ενος υπέρτατου καραγκιοζάκου. Άλλωστε, ο ίδιος προκάλει την τύχη του:όταν όλη την βδομάδα ασχολείτε με τους ανάρχες και τσάκωνετε μαζί του,τότε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.Το αστείο είναι ότι την επόμενη μέρα κατασκέυασε μια ηλιθια δήλωση στην οποία λέει οτι θέλουν να του κλείσουν το στόμα(πόσο βλάκας μπορεί να είναι κανείς για να πιστέψει).Δεν πρέπει να μπαίνουμε στη μέση μιας πολιτικής διαμάχης.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς οι αντιφασίστες είναι να συνεργαστούμε ώστε να οδήγησουμε τΑ φασιστάρια πλεύρης,άδωνις,καρατζαφέρης,βορίδης,ψωμιάδης,μιχαλολιάκος σε τέτοια κατάσταση εξευτελισμού που θα αρνούνται στο μέλλον να συμμετέχουν σε τηλεοπτικά παράθυρα απο τον διασυρμό που θα υποστούν.Θέλω να δω τον πλεύρη σαν την ρούλα βροχοπούλου να ζητάει απο τους ρεπόρτερ να μην τον ξαναπροσκαλέσουν στην εκπομπή.

υγ:ο καραγκίοζης θα αποζημιώθει για τις καταστροφές της περιούσιας του.

Anonymous said...

ιμάτζιν ,θέλω να πιστεύω οτι ξόδεψες τόν πολίτυμο χρόνο σου για να γράψεις αυτό το ηλίθιο ποστ μάλλον για να δείξει τις ικανότητες ενός δεκάχρονου:γι αυτό έγραψες βλακείες που δεν θα τις έγραφε ούτε ένα παιδάκι του δημοτικού.

Anonymous said...

forame koukoules giati sti roufiania eisaste manoules

Anonymous said...

αντε και γαμισου κολο φασιστο-κομουνι !!!

Anonymous said...

Καταρχάς ποιος είπε ότι ο Μαρξ και η παρέα του,αλλά και τα αναρχικά σκουπίδια σέβονται την ελευθερία της έκφρασης.Ας θυμηθούμε πως αντέδρασαν όταν το 88 καίγαν τα βιβλία του Ρούσντι,ακόμη και στη Βρετανία(μέχρι και μεταφραστές εκτελέσανε,επομένως η Νυρεμβέργη μοιάζει με παραμύθι μπροστά τους) από μουσουλμάνους.Βασικά αν δεν απατώμαι και η επίσημη αριστερά αλλά και τα "παιδάκια" της ανεπίσημης το βουλώσανε τότε,όχι γιατί ήταν ο "κακός καπιταλιστής" και "φασίστας" ο Ρούσντι αλλά γιατί αυτοί που τα έκαιγαν ήταν τα "κακόμοιρα" παιδάκια που υποστήριζαν με μένος οι αναρχικοί.Στη τελική πιος είπε πως ο κομμουνισμός είναι το ιδανικό πολίτευμα??Εμείς οι "κακοί αστοί "άλλωστε δε χρειάζεται να καίμε μαρξιστικά βιβλία και βιβλιοπωλεία.Αυτός που καίει βιβλία ή βιβλιοπωλεία είναι αυτός που φοβάται,αυτός που ξέρει πως η ιδεολογία του είναι τρωτή,όπως μουσουλμάνοι,αναρχικοί,καθολικοί,εθνικιστές,ορθόδοξοι ιουδαίοι(για δες στο Ιραήλ και στους απόγονους του "Ολοκαυτώματος" τι σεβασμός υπάρχει για τα αντιφρονούντα βιβλία),σατανιστές,μαρξιστές,μαοικοί,μορμόνοι,σκατά είναι όλοι τους και πιο πολύ οι αναρχικοί.Όσο για το φασστοκτόνο αν έχει τα αρχίδια να πάει να καταλύσει το ισχύον πολίτευμα και να απαγορεύσει τη λειτουργία βιβλιοπωλείων απο το Γεωργίαδη για να μην αποκτάνε "στοιχεία" σαν αυτόν περιουσία η να πάει να κάψει τα ίδια του τα λεφτά στην τράπεζα που τα καταθέτει.Αλλά που αρχίδια στους ευνουχισμένους.

Anonymous said...

Όσο για τη μιζέρια πιο πολύ το Πασοκ φταίει γιατί όταν οι αναρχικοί καβαλούσαν το καλάμι και τα σπαγάνε το Πασοκ(στου οποίου τις άχρηστες θητείες οι αριθμοί των αναρχικών ήταν υπερβολικά λιγότεροι από τις άλλες περιόδους και στρέφονταν κυρίως ενάντια στην αστυνομία και όχι στόυς Πασόκους βουλευτές) έβριζε την αστυνομία και τον εκάστοτε αστυνομικό.Μιλάμε για κόμμα με πολλά αρχίδια,λες και τους αστυνομικούς τους διόριζε και τους εκπαίδευε η Αλβανία το 81-89 και το 93-2004.Επίσης να θυμίσουμε ότι τα τελευταία 5 χρόνια κυβερνάει η άχρηστη ΝΔ και όχι ο ΛΑ.Ο.Σ.Αν κυβερνούσε ο ΛΑΟΣ,οι αναρχικοί δε θα έκαναν ότι τους έρθει στο κλούβιο τους.