Saturday, March 8, 2008

Οι ναζί της διπλανής πόρτας.

.




Θα μοιραστώ μαζί σας αγαπημένο και αναπάντεχα πολυπληθές κοινό μου, την εμπειρία μου από την επαφή μου με το ΛΑΟΣ. Ίσως κάποιοι από εσάς έχουν παρακολουθήσει κάποια βίντεο στα οποία συζητώ με ψυχραιμία με δύο νέα παιδιά γεμάτα καλές προθέσεις και διάθεση να δουλέψουν για μα καλύτερη Ελλάδα. Υπάρχει όμως και η σκοτεινή πλευρά του ΛΑΟΣ. Γιατί αυτό το κόμμα εκκολάπτει μέσα του το αυγό του φιδιού.

Μέσα στο ΛΑΟΣ υπάρχουν δύο τάσεις, μια μετριοπαθής και μια σκληροπυρηνική. Ο Καρατζαφέρης με έναν ανοιχτό και ενωτικό λόγο εκπροσωπεί την πρώτη. Ο Βορίδης εκπροσωπεί την δεύτερη. Ο τσεκουροφόρος βουλευτής με το μειλίχιο ύφος έχει μαζέψει γύρω του όλο το ακροδεξιό σκυλολόι και με πνευματικό οδηγό τον Πλεύρη ετοιμάζονται για ένα τέταρτο Ράιχ. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως με ουρλιαχτά και ψιθύρους προετοιμάζουν μια νέα νύχτα των μεγάλων μαχαιριών, όπου το ΛΑΟΣ θα καθαριστεί απο τους Καρατζαφερικούς και τους μετριοπαθείς και θα λάμψει το άστρο του Βορίδη και των αρπακτικών προστατευόμενων του όπως είναι ο Σάκισάθενς και άλλα αστέρια του ελληνικού Ιντερνετ. Και ενώ στα μπλογκς η ακροδεξιά είναι ανύπαρκτη στο Γιου-τιουμπ είναι μια πολυπληθέστατη και φωνακλάδικη κοινότητα που εύκολα χειραγωγεί τους μετριοπαθείς και δύσκολα το βάζει κάτω.

Τέλος πάντων θα δούμε τι θα γίνει, προς το παρόν όπως λέει και ο πνευματικός τους φωστήρ "πόλεμος;πόλεμος!"

6 comments:

-=IMAGINOS=- said...

Καλησπέρα Ουρφ. Θα ήθελα να μου πεις ποια θα ήταν πιστεύεις η εμπειρία και οι εντυπώσεις ενός “οπαδού” του ΛΑΟΣ ο οποίος θα προσπαθούσε να κάνει διάλογο σε ένα φόρουμ πχ του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και γενικά σε ένα αριστερό φόρουμ. Περιττό να σε ρωτήσω για συμμετοχή σε διάφορα Indymedia και συναφή του χώρου...εκεί εδρεύει ο ορισμός του φασισμού…
Νομίζεις ότι ο ”οπαδός’’ του ΛΑΟΣ θα είχε πολύ καλύτερες εμπειρίες και εντυπώσεις σε σχέση με αυτές που εσύ αποκόμισες στο ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΥΜ? Η πιστεύεις ότι θα είχε περισσότερη αποδοχή από σένα?

Εγώ θα σου δώσω μία απάντηση σύμφωνα με τη γνώμη και τις εντυπώσεις μου και τα όσα έχω αποκομίσει μέχρι τώρα από ανάλογες προσπάθειες που έχω κάνει και εγώ στους παραπάνω χώρους. Ε λοιπόν από σου λέω ότι χωρίς κουβέντα καν και με το πρώτο πόστ του ο οπαδός του ΛΑΟΣ θα είχε "μπανιαριστεί"...

Περιμένω και τη δική σου άποψη και εάν αμφιβάλεις "παιξτο" Λαοτιανός και κάνε μία επίσκεψη σε όποιο αριστερό φόρουμ θέλεις για να διαπιστώσεις αυτά που σου λέω.

Και δεν μπορείς να κατηγορείς για φασισμό συλλήβδην η έστω και με 2-3 εξαιρέσεις αυτούς που κατά πλειοψηφία σε αποδέχτηκαν και φυσικά ποτέ δε σε έδιωξαν. Μόνος σου έφυγες.

Εάν είσαι ειλικρινής και όχι απλός φωνακλάς και φθηνός προβοκάτορας θα πρέπει να τα παραδεχτείς αυτά που σου λέω και νομίζω οτι οι πολλές φαμφάρες περί φασιστών και φερομένων ως ακροδεξιών θα πρέπει να τις τοποθετήσεις και σε άλλους πολιτικούς χώρους όπου εάν προσπαθήσεις να δοκιμάσεις όπως σου προτείνω παραπάνω θα δεις ότι στην πράξη αποδεικνύονται χιλιάδες φορές (ναι καλά διάβασες χιλιάδες φορές) φασιστικότεροι και ακροδεξιότεροι.. και ας φοράνε τη μάσκα του τάχα δημοκράτη και προοδευτικού ανθρώπου γιατί άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη όπως εγώ τουλάχιστον έχω διαπιστώσει.

Χαιρετώ σε και η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή, το ξέρεις.

Sakoulakis said...

Είναι σωστό αυτό που λέει ο φίλος, άκρα δεξιά και άκρα αριστερά είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Τζάκακας

FrapDigo said...

Ωραία, παιδιά. Ας πούμε (για 2η φορά, Ιμάτζινε, γιατί το ίδιο ακριβώς κείμενο έγραψες και στο άλλο post), ότι είναι έτσι.

ΚΑΙ?? Τί προτείνετε;

Sakoulakis said...

Sorry, δεν το είχα δει στο άλλο ποστ. Έλεος ρε παιδιά, είναι δυνατόν να κάνετε σπαμ και στο μπλογκ του ούρφους? Αμάν πια, τι να πω.

Εγώ προτείνω να μην ασχολούμαστε και τόσο με τα παιδάκια και να κάνουμε καμιά σοβαρή δουλειά. Αν όμως κάποιος αποφασίσει να τους κράξει ανοιχτά θα πρέπει να το κάνει εξίσου και με τους μεν και με τους δε.

Γιατί αν κράξει μόνο τους ακροδεξιούς τότε δεν διαφέρει και πολύ στην πράξη με τους ακροαριστερούς, ενώ άμα κράξει μόνο τους ακροαριστερούς τότε παίζει σαν ακροδεξιός.

FrapDigo said...

@sakoulakis

Γιατί αν κράξει μόνο τους ακροδεξιούς τότε δεν διαφέρει και πολύ στην πράξη με τους ακροαριστερούς, ενώ άμα κράξει μόνο τους ακροαριστερούς τότε παίζει σαν ακροδεξιός.

Διαφωνώ. Δηλαδή, κάθε φορά που θα εκνευρίζεται κανείς και θα θέλει να κράξει το φασισταριό, θα πρέπει, για να νιώθει politically correct, να ρίχνει και μερικά βέλη προς αλλού;

Είναι γεγονός ότι ο φανατισμός είναι κατακριτέος, από όπου και αν προέρχεται. Το να το λέμε είναι σχεδόν κοινότοπο. Τί να κάνουμε όμως, θα καταλήξουμε σε κάθε σχόλιο που γράφουμε να το τονίζουμε; Για να εκφράσω την αντιπάθειά μου για κάποιον χώρο θα είμαι αναγκασμένος να δίνω και λίστα με άλλους, εξίσου φανατικούς;

@Imaginos

Ιμάτζινε, από τη μία γράφεις ολόκληρα posts στο blog σου για την βρώμικη σχέση του indymedia με τον Sorros, και από την άλλη το προβάλλεις σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα "αριστερού χώρου"; Άσε που προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το Indymedia.

Από το Jungle-report έφαγες ποτέ ban? Από τον Πήττα;

Και γιατί πρέπει ο Ούρφους να απολογείται για κάθε έναν από αυτούς που αναφέρεις; Έχει δηλώσει ποτέ μέλος κάποιου χώρου;

Στην τελική, το τελευταίο του video με τα "Φρικιά", είναι μια καλή απάντηση σε αυτά που τον ρωτάς, όσο αφορά την "μονομέρεια" στο κράξιμο.

Επίσης, μέχρι να μου δώσεις link με απόδειξη για αυτά που λες για τα φόρουμ του Σύριζα και ΚΚΕ, εγώ θα αμφιβάλλω αν ισχύουν. Τονίζω βέβαια ότι δεν ανήκω ιδεολογικά σε κανένα κόμμα, είμαι απλά παρατηρητής.

Sakoulakis said...

Το ότι ο φασισμός είναι κατακριτέος από όπου κι αν προέρχεται ΔΕΝ είναι κοινότοπο. Στην ίδια Ελλάδα ζούμε βρε? Εγώ βλέπω ότι από την μία ΚΚΕ-ΣΥΝ κι από την άλλη ΛΑΟΣ καταδικάζουν μόνο την βία των αλλονών και καλύπτουν την δικιά τους.

Ο ούρφους εν πολλοίς ήταν μονομερής με το ΛΑΟΣ κι έτσι έδινε βήμα στα φασιστάκια του να λένε για τους αριστερούς. Αν καταδίκαζε τον φασισμό συνολικά τι θα μπορούσαν να του πούνε?

Φυσικά εγώ κατανοώ ότι τα ίδια θέλει να πει και για τους άλλους, όχι όμως και όλοι οι υπόλοιποι.