Monday, February 18, 2008

...και τι με νοιάζει εμένα που είσαστε μουσουλμάνοι.

.





...ξέχασα να πω για την ποσόστωση που νομιζω υπάρχει για είσοδο στα πανεπιστήμια (με μικρή επιφύλαξη), καθώς και για τις ειδικές επιδοτήσεις στα μέλη της μειονότητας (με μικρή επιφύλαξη). Τέλος, ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ, το μπάχαλο που γίνεται με τα σκίτσα του Μωάμεθ και τον μηδενικό σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης. Αλλά αυτά θα τα πω σε άλλο βίντεο.


.

17 comments:

Georgios Giannopoulos said...

Αναφέρεσαι στην μουσουλμανική μειονότητα η οποία είναι μια ονομασία από την Ελληνική πολιτική για τους Τουρκόφωνους και Πομακόφωνους κατοίκους της περιοχής της Θράκης. Μπορεί κάποιος άθεος ή οποιασδήποτε άλλης θρησκείας τουρκόφωνος της Θράκης να θεωρείται μουσουλμανική μειονότητα;

Η συγκεκριμένη μειονότητα λόγω της πολιτικής της Ελλάδας ζει με πολλά προβλήματα στην περιοχή: α) προβληματικά σχολεία όπου τα παιδιά δεν μαθαίνουν ούτε τουρκικά ούτε και ελληνικά, β) υποστήριξη της Σαρίας (από την Ελληνική κυβέρνηση) πάντα σε αντίθεση/κόντρα με τους Κεμαλικούς-Κοσμικούς του τουρκικού προξενείου, γ) στα βουνά οι κάτοικοι ζούνε φτωχά (καλλιεργητές καπνών), δ) σε πολλές περιπτώσεις η πρόσβαση στα χωριά γίνεται με χωματόδρομους (τα οποία αποκλείονται το χειμώνα, προβλήματα με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ).

Το μέτρο για την ποσόστωση στα πανεπιστήμια είναι δίκαιη αφού η Ελλάδα δεν παρέχει καλό εκπαιδευτικό σύστημα (σχολεία), σου λέει, βάλτους ευκολότερα στο πανεπιστήμιο ώστε να μην γινόμαστε ρεζίλι στους Ευρωπαίους. Πολλά παιδιά που πετυχαίνουν σε πανεπιστήμια με αυτό το τρόπο δυσκολεύονται να φοιτήσουν: α) λόγω δυσκολίας σπουδών αλλά κυρίως β) αδυναμία γονέων να υποστούν το κόστος να πάνε σε μια άλλη πόλη για σπουδές.

Τώρα συζητιέται να βάλουν ποσόστωση και στον ΑΣΕΠ για τις θέσεις δημοσίου. Ούτε και αυτό είναι εντελώς άδικο/παράλογο.

Ένα παράδειγμα της ποσόστωσης (αν δεν κάνω λάθος) εφαρμόζεται και στα σώματα ασφαλείας (αστυνομικοί) για τις γυναίκες.

Αυτά που αναφέρεις σχετικά με τα σκίτσα του Μωάμεθ και τον μηδενικό σεβασμό ελευθερίας έκφρασης (με την μορφή που το κάνεις είναι εντελώς αυθαίρετο), αφού το κάνεις συσχετίζοντας με την μειονότητα θράκης.

Anonymous said...

@ggia

Συμφωνώ στο θέμα ελλιπούς εκπαίδευσης της μουσουλμανικής μειονότητας. Αλλά το ίδιο ισχύει και για τους αθίγγανους. Δεν υπάρχει καμία ρύθμιση γι'αυτούς όμως...
Το πρωταρχικό μέλημα του κράτους θα έπρεπε να είναι η πνευματική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, έτσι ώστε να μη χρειάζονται οι ποσοστώσεις. Κατά τη γνώμη μου οι ποσοστώσεις υπάρχουν για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια χωρίς να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό.
Για να γίνουν οι μουσουλμάνοι της θράκης (καθώς και οποιαδήποτε άλλη μειονότητα) ίσοι με τους έλληνες πολίτες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ίσοι παντού, και στις ευθύνες και στα δικαιώματα. Το να έχεις ποσοστώσεις είναι το πιο εύκολο μέτρο για να τους έχεις να ζουν στη φτώχεια και τη μιζέρια και να σου λένε και ευχαριστώ από πάνω. Πάντως σίγουρα δεν τους αντιμετωπίζεις ως ίσους...

Dennyl

FrapDigo said...

Πες τα ρε Ουρφ! Γι'αυτό έλειπες εσύ κάποιες μέρες...μαγείρευες βιντεάκια με chili! ;)

Anonymous said...

Κάπου αλλού τα πράγματα είναι κάπως έτσι έχοντας διαχωρίσει Κράτος - Εκκλησία και όλοι νοιάζονται για το τι είναι ο άλλος... Δεν συμφωνώ μαζί σου στον τρόπο που θέτεις το ζήτημα. Το ότι το κράτος αδιαφορεί για σένα δεν σημαίνει ότι εσύ σαν πολίτης πρέπει να πηγαίνεις ακόμα παραπέρα τον ελληνικό ατομικισμό και την πλήρη έλλειψη αντίληψης του συλλογικού συμφέροντος σε αυτό τον τόπο.

Anonymous said...

περασε στην βουλη η νομοθετικη διαταξη για την εισοδο των μουσουλμανων στο δημοσιο χωρις εξετασεις.
μεχρι τωρα ισχυε μονο για την εισοδο τους στα πανεπιστημια.
ειναι πρωτοφανης διαταξη και ακρως ρατσιστικη.
προβληματα εχουν και χριστιανοι σε απομονωμενα χωρια και νησια που σπουδαζουν και σε εντελως της πλακας σχολεια ενω η μεταφορα τους σε πανεπιστημιο στην αλλη ακρη της χωρας κοστιζει χρυσο στον φτωχο γονιο ,προβληματα εχουν και ανθρωποι της πολης αλλα τετοια μετρα δεν παρθηκαν γι αυτους..
ειναι πανευρωπαικως πρωτοφανης ρυθμιση!
αλλωστε δεν εχουν και τα τελειοτερα σχολεια οι αλλοι πολιτες αυτου του κρατους!
ουτε και ολοι οι μουσουλμανοι ακομα και το harvard να υπηρχε στην θρακη θα γινοντουσαν καθηγητες πανεπιστημιου ή θα πετυχαιναν στις εξετασεις για το πανεπιστημιο και το δημοσιο..
αληθεια μιλατε για σχολεια μαπε στην θρακη.οταν μπαινουν στα πανεπιστημια(και εχω συμφοιτητη μουσουλμανο) γινονται ως δια μαγειας καταρτισμενα ατομα και μπορουν και παιρνουν το πτυχιο?
αν ηταν τοσο μαπε τα σχολεια(ξαναλεω μιλατε λες και τα αλλα σχολειαειναι ελβετικα)προφανως δεν θα μπορουσαν να παρακολουθησουν τα μαθηματα και να λαβουν πτυχιο.
ο μουσουλμανος (πομακος)συμφοιτητης μου ωστοσο προβλημα δεν εχει!οτι προβλημα εχουν και οι υπολοιποι συμφοιτητες..
τωρα για την γλωσσα.κανεις γονιος δεν επιβαλεται απο τον νομο να πηγαινει το παιδι του σε μειονοτικο σχολειο(το οποιο η ελλαδα το ονομασε τουρκικο).μπορει να το πηγαινει σε νορμαλ σχολειο.

αφηστε το παραμυθι μια χαρα σχολεια εχουν οι μουσουλμανοι..και παιρνουν και τις επιδοτησεις για να μην μας κανουν ντα οι τουρκοι.
απο το δικο μου το σχολειο που πηγαινα,πολυ καλυτερα
αισχος.τιποτα αλλο δεν λεω

Georgios Giannopoulos said...

@Anonymous

Επειδή έχω δουλέψει σε σχολείο (είμαι εκπαιδευτικός) της μειονότητας μπορώ να σου πω ότι τα σχολεία έχουν πολλά προβλήματα. Εσύ από που γνωρίζεις ότι τα σχολεία δουλεύουν όλα καλά;

Φαντάσου ένα μαθητή που μιλάει πομάκικα, πάει σε δημοτικό σχολείο και μαθαίνει τούρκικα και ελληνικά.. και κατόπιν πάει σε γυμνάσιο/λύκειο και μαθαίνει αρχαία ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά κλπ κλπ.. Πως σου φαίνεται αυτό;

Η ποσόστωση αυτή είναι ένα μπάλωμα της ελληνικής πολιτείας που αντί να αναβαθμίσει τα σχολεία επιτρέπει να μπαίνουν πιο εύκολα στα πανεπιστήμια.

Λίγοι όμως από αυτούς τους μαθητές που πετυχαίνουν στα πανεπιστήμια μπορούν οικονομικά να πάνε σε μια άλλη πόλη να σπουδάσουν. Θυμάμαι ένα μουσουλμάνο της Κομοτηνής που πέτυχε στην σχολή πληροφορικής στη Τρίπολη αλλά τελικά λόγω οικονομικών δυσκολιών επέλεξε να συνεχίσει το επάγγελμα του πατέρα του και εδώ και 2 χρόνια δουλεύει ως Κουρέας.

Όσο για την ποσόστωση στον ΑΣΕΠ είναι και αυτό δίκαιο γιατί η Ελληνική πολιτεία την μειονότητα την θεωρούσε πολίτες 2ης κατηγορίας. Αυτή η ποσόστωση είναι δίκαιη για να εξομαλυνθεί η αδικία χρόνων.. Προσωπικά βλέπω υπερβολικό το ότι η μειονότητα έχει ως αίτημα να διορίζεται στην περιοχή της Θράκης.. Όπως όλοι οι Έλληνες θα πρέπει διορίζεται οπουδήποτε στην περιφέρεια υπάρχει θέση (είτε στην Θράκη είτε στην Πελοπόννησο είτε οπουδήποτε).

Anonymous said...

εγω ειχα συμφοιτητη πομακο..και ηταν ολα γι αυτον τζαμπε..τοσο η εισοδος στο πανεπιστημιο.οσο ο χωρος στην φοιτητικη εστια που επιανε.τοσο το φαγητο στην λεσχη..ολα ειναι τζαμπε..μην με αρχιζεις τις κλαψες σε παρακαλω.
εχεις σκεφτει ποσα του στοιχιζουν του φουκαρα του γονιου σε ενα απομακρυνσμενο νησι η χωριο οι σπουδες του γιου-κορης του?
εγω μουσουλμανε φιλε μου...εχω μεγαλωσει σε κωλοχανειο σχολειο με αυλη τρυπα..με θρανια τριακονταετιας...με σοβαδες να πεφτουν στο κεφαλι μας ενιοτε.και ξεκωλωθηκα για να περασω στο πανεπιστημιο..λεφτα σε φροντιστηρια διαβασμα εντατικο..δεν μπηκα buy...και στο ασεπ θεση δεν προκηρυσσεται για να μπω και οταν γινεται αυτο η αναλογια ειναι 500 υποψηφιοι για μια κωλοκαρεκλα
τωρα για το ποσες γλωσες μαθαινουν οι μουσουλμανοι..και πολλα απ τα παιδια των ελληνων απο μικρα τα χωνουν να μαθουν την μητρικη τους και δυο γλωσσες αγγλικα και γαλλικα..δεν πρωτοτυπουν τα σχολεια της μειονοτητας.
ασε που κανεις δεν αναγκαζει τον γονιο αν θελει να το στειλει και σε φυσιολογικο σχολειο!νορμαλ με την γλωσσα της πατριδας του την οποια θα πρεπε να την μιλαει και ο γονιος...δεν ζει στο μπαγκλαντες ξερεις!
τελος για ποια μουσουλμανικη εκπαιδευση μιλας?η συντριπτικη πλειοψηφια των μουσουλμανων δεν παταει καν στο γυμνασιο..απο αυτα τα λαμπρα μπουμπουκια θα βαλουν στο δημοσιο..?
ελπιζω τουλαχιστον αυτοι που θα παρουν εις βαρος μου θεσεις στο δημοσιο να εχουν βγαλει εστω με δεκα το γυμνασιο...
ΟΡΓΗ για τις ρατσιστικες διαταξεις υπερ των μουσουλμανων!τιποτα αλλο...ο μπαμπουλας της τουρκιας παλι δουλεψε

Anonymous said...

αν θελετε να βελτιωσετε τις συνθηκες ζωης σας ειστε υποχρεωμενοι να παλεψετε γι αυτο.οπως πολεμησαν οι παπουδες μας που κατατρεγμενοι χωρις δραχμη και στεγη ηρθαν το 22 μετα την καταστροφη.οπως οι πατεραδες μας το 40 τοσο μετα τον εμφυλιο και την ναζιστικη κατοχη που δνε αφησε τιποτα ορθιο..οχι να τρεχετε στην τουρκια να στελνει τον αλι μπαμπατζαν για να τρομοκρατει τους εγκαθετους της αθηνας και να σας περνα διαταξεις της λουφας και των διακρισεων..

Anonymous said...

συγχωρηστε ορθογραφικα λαθη μου βιασυνης.τα πηρα και εγραφα κατεβατα

Anonymous said...

να και απο το υπουργειο εξωτερικων
οι επιδοτησεις(δεν περιλαμβανονται οι μισθοι των δασκαλων)για τα διακοσια μειονοτικα σχολεια της θρακης πριν απο δεκα χρονια..οταν το χρημα ειχε αξια..σημερινα λεφτα αυτα που θα δειξω σχεδον διπλασια προφανως με τον πληθωρισμο και το ευρω..

αναφερεται λοιπον:

3. Υψηλά στις προτεραιότητες της πολιτείας παραμένει η μέριμνα και η προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας για την πληρέστερη εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων. Τούτο δεν εξαντλείται σε εξαγγελίες και διακηρύξεις καλής θέλησης, αλλά αποτυπώνεται στα κονδύλια που διατίθενται κατ΄ έτος για τις λειτουργικές δαπάνες, τις επισκευές και τις επεκτάσεις των μειονοτικών σχολείων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 1998 δαπανήθηκαν 61.600.000 δραχμές για λειτουργικές δαπάνες, 289.364.000 δρχ. για νέες κατασκευές, 139.126.000 δρχ. για επισκευές και 100.000.000 δρχ. για αγορά εποπτικού υλικούΕπίσης μισθώνονται αυτοκίνητα δαπάναις του δημοσίου, για την μεταφορά των μαθητών, εφόσον δεν είναι ευχερής η προσέλευσή τους. Αναφέρεται ενδεικτικά ότι το εκπαιδευτικό έτος 1997-1998 καταβλήθηκαν 60.000.000 δραχμές για τη μετακίνηση των μαθητών του Λυκείου Γλαύκης και των Γυμνασίων Σμίνθης, Εχίνου, Γλάυκης και Θερμών του νομού Ξάνθης.

ολα αυτα το 1998!!!!φανταστειτε τωρα ποσα δινουν!που ναι και η ελληνοτουρκικη φιλια στα ντουζενια της..δες τι κανει ο τουρκικος μπαμπουλας...

και στο σχολειο μας μια λαμπα του διαδρομου καναν δυο μηνες να την αλλαξουν!



σε παρακαλω λοιπον αδερφε..σε αυτο το κρατος υπαρχουν παιδια και αποπαιδια.αλλος μπαινει λογω θρησκειας δημοσιο και αλλος γαμιεται μια ζωη στις κωλοδουλειες και για να μπει στο δημοσιο πρεπει να γινει σουπερ εθνικος ηρωας περνωντας απο κατι τρομερα δυσμενεις αναλογιες στο ΑΣΕΠ.ελα που μιλατε κιολας και το παιζετε και κακομοιρηδες..οχι τωρα!οχι το 2008!

Selini Σελήνη said...

χμμμ...
τα παραλές ρε συ Ούρφους...
δεν καταλαβαίνω γιατί ειδηκά οι μουσουλμάνοι κ όχι όλες οι θρησκείες, η καθε μιά με τις υποταγές...
επίσης έχουν ειπώθει τόόόσα στα σχόλια και δεν έχεις δώσει κάποια απάντηση...
που είσαι Ούρφους;;;;
οεο!

Urfurslaag said...

Ωπ! βγήκε η Σελήνη! λοιπόν επίμονη νεαρά μου, ακούω πολύ προσεκτικά αυτά που λένε οι άλλοι. Θέση θα πάρω σε επόμενο βίντεο :-)

Unknown said...

emis imaste imoysoylmani tis frakis me arhidia eimaste toyrki kotsania kseroyme na zoyme imaste anfropi oxi opos esis san zoa oti ke na kanete den mpori kanis na mas kani tipota kanis edo stin ellada sti poystikiasas xora eho mono ena sas po [toyrkiaaaa]min fovifite eeee giati sas ehoyme ikanoys

Anonymous said...

emis imaste imoysoylmani tis frakis me arhidia eimaste toyrki kotsania kseroyme na zoyme imaste anfropi oxi opos esis san zoa oti ke na kanete den mpori kanis na mas kani tipota kanis edo stin ellada sti poystikiasas xora eho mono ena sas po [toyrkiaaaa]min fovifite eeee giati sas ehoyme ikanoys

Anonymous said...

de pan na anevasis ke ta arxidiamoy

Anonymous said...

γαμοτο χριστασασ γαμο ρεεεεεεεεεεε

Anonymous said...

γαμοτο χριστασασ γαμο ρεεεεεεεεεεε