Sunday, February 10, 2008

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα;

Προς την ΝΕΟΣ την νεολαία του ΛΑΟΣ και ειδικά στα παιδιά από το φόρουμ...







.

29 comments:

Georgios Giannopoulos said...

Παρόμοια πράματα μπορεί να πει και κάποιος για τους αναρχικούς έτσι δεν είναι;;

Ας πάρω ένα απλό παράδειγμα την σημαία; Μπορεί οι ακροδεξιοί να έχουν ως σύμβολο την Ελληνική σημαία και να θίγονται όταν την προσβάλει κάποιος..

Από εκεί και πέρα οι αναρχικοί όταν κατεβάζουν μια Ελληνική σημαία και την καίνε με τόσο ζήλο.. το ίδιο πράμα δεν είναι (αλλά από ανάποδη χροιά);

Δεν είναι αστείο να εστιάζουν την προσοχή τους (2 αντίθετες ομάδες) σε ένα τέτοιο σύμβολο (πχ. μια σημαία) ακροδεξιοί και αναρχικοί/αριστεροί;

Δεν είναι εντελώς βλακεία (και από τις δύο πλευρές) να θεοποιείς/μισείς/καταστρέφεις/αγαπάς ένα πανί με κάποιες μπλε/λευκές γραμμές πάνω;;

Για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση: εννοείται ότι είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού (βλέπε ακροδεξιούς) και βίας (βλέπε ακροδεξιούς αλλά και αναρχικούς/αριστεριστές). Και εννοείται ότι η βία των ακροδεξιών την θεωρώ περισσότερο κατακριτέα (μαχαιρώματα μεταναστών, φοιτητών κλπ).

Urfurslaag said...

Να αγιάσει το στόμα σου αδερφέ και δεν κάνω πλάκα.

Anonymous said...

Ε αφού θεωρείς περισσότερο κατακριτέα τη βία των ακροδεξιών δεν καταλαβαίνω την ένστασή σου...
Η ανθρώπινη ύπαρξη σε όποια κουλτούρα και πολιτισμό και να ψάξεις είναι ιερή. Η σημαία πάλι όχι. Και δεν λέω ότι είμαι υπέρ του να καίνε σημαίες, αλλά δε με αφορά κιόλας. Ναι, κάποιοι τη θεωρούν ιερή, κάποιοι αγωνίστηκαν, κλπ κλπ. Αλλά όταν κάποιος καίει μια σημαία δε βλάπει κανέναν. Απλώς είναι μια προκλητική ενέργεια για να ακουστεί πιο πολύ η διαμαρτυρία του και τα πιστεύω του. Το να μαχαιρώνεις όμως κόσμο επειδή είναι ξένοι ή επειδή έχουν αντίθετες απόψεις από σένα, αυτό λέγεται ναζισμός-φασισμός. Και με το να συγκρίνουμε το κάψιμο μιας σημαίας με το μαχαίρωμα συνανθρώπων μας, δίνουμε άλλοθι στους 'νεοκρετίνους'.

Georgios Giannopoulos said...

@Dennyl

Τι έχεις να πεις για την εμμονή των αναρχικών στην μαύρη/κόκκινη σημαία; Δεν είναι και αυτό ένα σύμβολο από ορισμένα άτομα του χώρου;

Ο σκοπός είναι να ακουστούν οι ιδέες με επιχειρήματα ή απλά με "με προκλητικές ενέργειες" όπως γράφεις εσύ (πχ. κάψιμο ενός συμβόλου);

Πιστεύεις ότι προκαλώντας (δηλ χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μορφή βίας), περνάς τις απόψεις σου;

Δηλαδή ένας διάλογος μεταξύ ενός εθνικιστή με ενός αριστερού/αναρχικού μπορεί να γίνει καίγοντας ο ένας το μαύρο/κόκκινο πανί και ο άλλος το πανί με τις μπλε/άσπρες γραμμές;

Τα μαχαιρώματα των φασιστών είναι απαράδεχτα.. οι περισσότεροι (εάν όχι όλοι)) τα κατακρίνουν.

Από την άλλη σκέφτομαι πόσο ανεγκέφαλοι είναι κάποιοι που θεωρούν τους εαυτούς τους αναρχικούς (που δεν είναι) και συμφωνούν/χαίρονται με τις επιθέσεις στο βιβλιοπωλείο του Άδωνη. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία συγκρίσεων, ότι δηλ. το κάψιμο του συγκεκριμένου βιβλιοπωλείου είναι πιο "light" από ένα μαχαίρωμα κλπ κλπ. Και τα δύο είναι πράξεις σοβαρής βίας (ιδιαίτερα βία σε βιβλιοπωλείο θεωρείται φασισμός).

Για να μην παρεξηγηθώ τα βιβλία του συγκεκριμένου βιβλιοπωλείου δεν τα διαβάζω.. τα θεωρώ σκουπίδια αλλά δεν είμαι σύμφωνος με τις επιθέσεις αυτές. Σκέφτομαι ότι όσο ανεγκέφαλοι είναι οι φασίστες άλλο τόσο είναι και κάποιοι που θεωρούν τον εαυτό τους αναρχικό και επιβραβεύουν τέτοιες κινήσεις.. και οι φασίστες καταφέρνουν με αυτά και βγαίνουν και από πάνω (δηλαδή οι πυρπολήσεις αυτές ανεβάζουν την ακροαματικότητα του Άδωνη)..

Anonymous said...

@ggia

Όχι, φυσικά και δε συμφωνώ ότι αυτοί οι τρόποι είναι σωστές και θεμιτές μέθοδοι για να ακουστούν οι απόψεις σου, και είμαι κατά της βίας γενικότερα, 'από όπου κι αν προέρχεται', όπως είπε ο μέγας και σοφός Καρατζαφέρης :-)
Και φυσικά συμφωνώ μαζί σου ότι πολλοί από αυτούς που δηλώνουν αντιεξουσιαστές και αναρχικοί στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Τα παραδείγματα που δίνεις τώρα (κάψιμο βιβλιοπωλείου) είναι πιο έγκυρα (για μένα προσωπικά) από το κάψιμο ενός οποιοδήποτε συμβόλου.
Και νομίζω ότι εξηγήθηκα ότι δεν είμαι υπέρ του να καίνε σημαίες. Δεν είπα ότι εγώ το θεωρώ σωστή μορφή αντίδρασης, είπα απλώς πώς το βλέπουνε οι ίδιοι.
Απλώς είπα ότι για μένα το μαχαίρωμα ανθρώπων είναι το πιο σκληρό και αηδιαστικό φαινόμενο των ημερών μας. Είναι η έσχατη μορφή βίας, την οποία δεν τη συγκρίνω με καμία άλλη.
Και συμφωνώ ότι το να λατρεύεις, θεοποιείς κλπ οποιοδήποτε σύμβολο είναι τουλάχιστον αφελές.
Αυτά για να διευκρινίσω ότι δεν πήγα να πάρω το μέρος αυτών που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί. Ήθελα μόνο να τονίσω ότι υπάρχουν πολλές μορφές βίας, αλλά η επίθεση εναντίον συνανθρώπων μας δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία.
Δεν ήθελα ούτε να σε προκαλέσω ούτε να σε εκνευρίσω, γιατί κατά βάση συμφωνώ μαζί σου.
Τσίου

Anonymous said...

ναι και η καταληψη του πολυτεχνειου, απο κατι βρωμιαρικα ποντικια πραξη βιας ηταν,καταδικαστεα.
εγω λεω να κανουμε ολοι απεργια πεινας μεχρι να πεθανουμε,να καταρευσει το συστημα,να δουν οι μαλακες τι εχουν να παθουν.
Πισω απο μια πραξη κρυβονται και προθεσεις (π.χ καψιμο σημαιας ως συμβολο του ιμπεριαλισμου,καψιμο τραπεζας ως συμβολο του καπιταλισμου,κ.ο.κ).Εμεις βαραμε στο μυαλο σας και αυτοι στα κεφαλια.

Selini Σελήνη said...

Ούρφους νομίζω ότι ήσουν πολύ ευγενικός στο βίντεο αυτό... μπορεί να κάνω και λάθος...

δε θέλω να μιλήσω για τις πράξεις βίας, μαχαιρώματα, ξύλο, απειλές... είναι αυτονόητα...

απλά νιώθω μεγάλή ντροπή όταν καίγεται ένα βίβλιο ενώ αντίθετα μια δόση ευφορίας με τις σημαίες.
βασικά κι η μόνη σημαία που έχω υποστηρίξει ποτέ, είναι η μαύρη...

καλησπέρες :)

Anonymous said...

opws kai na skulobrizeis kapoion, fusiko kako den tou prokaleis. opote sumfwna me thn logikh kapoiwn to skulobrisimo einai enas euaghs tropos zwhrhs ekdhlwshs ths diamarturias.

Anonymous said...

genika gia ta kakoma8hmena tou Londinou, exw na pw to ekshs. Dikaiountai mexri kai kwloxarto na kanoun thn ellhnikh shmaia, alla an eixa thn dunatothta den 8a tous epeptrepa thn eisodo sth xwra

FrapDigo said...

Martingale, για το καλό της χώρας, λοιπόν, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι αρμόδιοι να μη σου δώσουν ποτέ τέτοιες εξουσίες.

"Διαμαρτυρήθηκες, κωλόπαιδο; Έκαψες και ένα γαλανόλευκο πανί; Μείνε στο Λονδίνο! (Κλάααάμα ο μικρός!) Πρέπει να μάθεις, κωλόπαιδο που καίς σημαίες, ότι εδώ στην Ελλάδα γουστάρουμε ανθρώπους που κλαίνε από συγκίνηση μπροστά στη σημαία, και μετά γυρνούν στην δουλειά τους για να φοροδιαφύγουν, να ρουφιανέψουν, να πάρουν μίζες! Να γίνουν βουλευτές, υπουργοί, και να αναθέτουν ανούσια δημόσια έργα σε εταιρείες κολλητών τους, τσεπώνοντας από πριν τα μισά από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων! Εδώ στην Ελλάδα, γουστάρουμε ανθρώπους που παίρνουν βουλευτική αποζημίωση 6.500 ευρώ, χωρίς ίχνος ντροπής, την ώρα που πολλοί Έλληνες δουλεύουν σε 3 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα, και νέοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πεινάνε με μισθούς 700 ευρώ! Και την επόμενη μέρα, αν τυχόν δούν τη σημαία, να ξανακλαίνε! Τέτοιους ανθρώπους γουστάρουμε εμείς στην Ελλάδα! Όλοι οι άλλοι έξω! Μας τη σπάνε, πιο πολύ από όλους, τα κωλόπαιδα που καίνε τη σημαία! Ε, ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!ΔΥΝΑΤΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΕ!"

Τα παραπάνω τα είπα με πολύ γλυκιά φωνή, μη νομίζεις ;)

pølsemannen said...

Ελα ρεσέ Ούρφους, ψάχνεις τώρα από τον Σάκη που νομίζει ότι είναι Waffen SS λογική...

Το παιδί νομίζει είναι ξανθομπάμπουρ Άριος! :-Ρ

Έπρεπε να τον πιάσουν μερικοί πραγματικοί ξανθομπάμπουρες Άριοι επί Β' Π.Π. για να κάνει παρέα στους Εβραίους μαζί με τον μαυροκέφαλο(*) καθοδηγητή του.

Ένας ξανθομπάμπουρ Άριος.

(*)Μαυροκέφαλος (Svartskalle): Υποτιμητικός χαρακτηρισμός Σκανδιναβών ακροδεξιών για τους Μεσόγειους.

Αλεξάνδρα η μικρή said...

Ουρφ, ένας τρόπος να μη "σκάνε" τα "π" και "μπ" στο μικρόφωνο, είναι να το τυλίξεις με ένα πανί (αν σου βρίσκεται πρόχειρη καμμιά σημαία, μια χαρά κάνει)

@martingala: Μπα; δικιά σου είναι η χώρα και θές να βάζεις μέσα όποιον σου γουστάρει;
Αυτή η χώρα είναι δικιά σου και δικιά μας :-)

Anonymous said...

frapdigo

na eisai sigouros pws h ka8e eksousia 8elei epanastates tou kanape opws ta kwlopaidakia tou londinou kai tous trampoukakous pou ta spane. giati auto pou katafernoun einai na ere8izoun ta sunthrhtika antanaklastika tou mesou polith. kai na deis pou auta ta kalopaida me tous plousious mpampades den 8a xreiastoun na kanoun treis douleies oute 700 eura 8a paroun. Autoi pou kanoun treis douleies mallon timoun pio polu to pani apo dautous. ksereis epeidh kai o mpampakas mou eixe leftakia tous kserw polu kala autous tous mpoulhdes giati kai egw kapou ekei hmoun gia kapoio kairo.
oso gia autous pou kleboun, roufianeuoun kai forodiafeugoun mhn skazesai autoi stelnoun ta paidakia tous sto london oi mis8wtoi pou kai na 8eloun den forodiafeugoun menoun edw.
epishs den 8elw na ginw politikos opoteh euxh sou 8a pragmatopoiih8ei.
kai oso gia to oti prepei na paroun dromo osoi kaine to pani to ennow. afou toso den goustaroun thn brwmoelladara giati den pane se mia eurwpiakh xwra, pleon h metakinhsh entos ee einai eleu8erh kai oikonomikh. kai ksereis kai kati allo, kapote enas nun hlikwimenos egrafe oti hto dustuxhs ws ellhn kai aphlogeito ws an8ellhn. autos o maggas eixe kapote ekpomph sthn kratikh thleorash kai ton plhrnwname emeis oi malakes oi filellhnes kai ta pairne apo mas tous e8nikistes kai den kserw gw ti allo.
auta gia tous epanastates ths plakas

FrapDigo said...

Martingale, δεν είπα τί θέλει η κάθε εξουσία, ούτε τί δεν θέλει. Και ούτε με ενδιαφέρει. Εννοώ απλά ότι όσοι καίνε σημαίες είναι πολύ πιο πατριώτες από όσο φαίνεται, και όσο πιστεύουν μερικοί. Η πράξη τους αυτή εκφράζει την αποστροφή τους για κάποια γεγονότα και καταστάσεις, που συμβαίνουν στην Ελλάδα και την κρατούν πίσω.

Όσο για το αν έχουν λεφτά, μπαμπάκες ή σίγουρη δουλειά, δεν με νοιάζει καθόλου. Ας είναι και εφοπλιστές. Προσωπικά δεν θέλω να απαξιώσω τις πράξεις και την κριτική κανενός, όσο πλούσιος και να είναι. Θα του απαγορεύσω εγώ να έχει αναρχικές και αντικαπιταλιστικές ιδέες; Ποιός είμαι εγώ να του ορίσω τί θα πιστεύει, ανάλογα με την τσέπη του;

Όσο για αυτόν με την εκπομπή που λες, δεν ξέρω καν σε ποιον αναφέρεσαι. Αν έκανε κριτική όμως στην Ελλάδα, ακόμα και έντονα, θα προτιμούσα να πληρώνω την δική του εκπομπή παρά κάτι εθνικιστικές, ψευτοπατριωτικές μαλακίες που δείχνουν στρατούς και μπράτσα λοκατζήδων, στην ΕΤ. Και σαφώς ο κύριος που αναφέρεις είναι πολύ περισσότερο χρήσιμος στον τόπο από το Τηλεάστυ και τους τηλεπλασιέ του, που πουλάνε ψευτοπατριωτισμό με το κιλό.

Georgios Giannopoulos said...

Μια και η συζήτηση έχει φουντώσει περί του πανιού με τα μπλέ και λευκά χρώματα..

Θυμάστε επί εποχή ολυμπιάδας που η σημαία κυκλοφορούσε ακόμη και σε σεντόνι για κρεβάτι, κάλυμμα/προφύλαξη για τον ήλιο στο παρμπρίζ αυτοκινήτων, σε σλιπάκια/μαγιό/μπλουζάκια κλπ..

Έχει μια σεξουαλικότητα το πανί αυτό και έλκει.. δεν μπορεί αλλιώς.. Σεντόνια, σλιπς αλλά και μπλουζάκια όπου στο σημείο του στήθους πεταγόταν το σύμβολο.. αξεσουάρ αυτοκινήτου (το αυτοκίνητο για πολλοί Έλληνες δεν το θεωρούν ως προέκταση του πέους τους;;)..

Ίσως τελικά είναι σεξουαλική η εμμονή ακροδεξιών που μιλάνε/παρουσιάζουν το σύμβολο αυτό συνεχώς, αλλά και στους αναρχικούς που το καίνε..

Anonymous said...

Το κάψιμο της σημαίας είναι σημείο αμάθειας και παρ-αμορφωσίας.
Δεν γνωρίζουν την Ιστορία του τόπου που γεννήθηκαν και θέλουν να ζήσουν.
Πόσοι νέοι και νέες απ' όλες τις πολιτικές ιδεολογίες ετίμησαν με το αίμα τους την Γαλανόλευκη για χάρη της ελευθερίας;
Στην πόρτα του Πολυτεχνείου τι κυμάτιζαν μπροστά στα τανκς;
Άπλυτα σώβρακα;

Anonymous said...

proswpika se kapoion pou kaiei th shmaia arnoumai na anagnwrisw kapoion patriwtismo. einai fthnh proklhsh. mporeis na adiaforeis an den sou leei kati to pani, den dikaiousai na prokaleis. kai auto giati h proklhsh exei ginei entelws ntenonte pleon. kapoios pou kaiei shmaines mou 8umizei pakistanous kagkourous pou kaine antistoixes ebraikes

Anonymous said...

urfus τι έβαλες στον καφέ μέσα;

Anonymous said...

mporeis na adiaforeis an den sou leei kati to pani, den dikaiousai na prokaleis

Εγώ μπορεί να θεωρώ πρόκληση το να βλέπω τους Χρυσαυγίτες να παρελαύνουν με ελληνικές σημαίες και να το παίζουν οι μόνοι αυθεντικοί πατριώτες. Τι σημαίνει αυτό? Ότι δικαιούμαι να τους σπάσω τα κεφάλια ή να τους διώξω απ'τη χώρα?
Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει μέχρι ποιου σημείου εγώ μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα και από ένα σημείο και μετά απαγορεύεται γιατί 'προκαλώ'?

FrapDigo said...

Flamegor, ο Urfurslaag είναι πτυχιούχος Φραπολογίας, αξιολογημένος από εμένα. Μετά από σκληρότατες εξετάσεις, τον έκρινα άξιο Frappe-παρασκευαστή και άριστο Ανακινητή Shaker.

Συνεπώς, με το κύρος που προσδίδει η θέση μου, ως υπεύθυνος Φραπε-αφεψημάτων των απανταχού Τζιτζικοθρεπτών (η πλέον επίλεκτη ομάδα Φραπολόγων, κάτι σαν τα ΟΥΚ του καφέ), σε βεβαιώνω ότι ο Urfurslaag χρησιμοποιεί πάντα τα σωστά υλικά, σε ακριβείς αναλογίες για την παρασκευή Frappe. Τυχούσες αποκλίσεις, ερμηνεύονται σαν καλλιτεχνική επέμβαση του ίδιου, και αξιόλογη προσπάθεια εμπλουτισμού της Φραπεδικής Τέχνης.

Με σεβασμό,

FrapDigo

Anonymous said...

sthn sugkekrimenh periptwsh o nomos ka8ws apagoreuei thn eksubrish kai polu swsta kata thn gnwmh mou e8nikwn sumbolwn

Anonymous said...

alla 8a elega epishs h ais8htikh. kai to basiko kaigontas thn shmaia kai ton kosmo pou ekproswpei kai kalws h kakws thn suntriptikh pleiopshfia twn ellhnwn apodideis sullogikes eu8unes. opws oi kagouroi pou kaine amerikanikes h israhlines shmaies kai fwnazan kala na pa8oun stous flegomenous pou epeftan apo tous purgous. h sullogikh eu8unh einai h ultima ratio tou fasismou

Anonymous said...

Ok, αλλά τότε κι εγώ θεωρώ προσβολή εθνικού συμβόλου την καπήλευση της ελληνικής σημαίας από τους χρυσαυγίτες.
Θεωρώ ότι με ντροπιάζουν ως Ελληνίδα...

Anonymous said...

de diafwnw se auto

Anonymous said...

Ωραία, αφού συμφωνείς, θα πρότεινες δηλαδή να διώξουμε τους χρυσαυγίτες από τη χώρα? Τότε σε τι θα διαφέραμε από αυτούς?
Δε θέλω να μπω σε αντιπαράθεση, η ερώτηση είναι περισσότερο ρητορική...

Anonymous said...

na mhn ekdiwx8ei kanenas gia ta pisteuw tou efoson t ekfrazei me tropo pou den enoxloun. me to kke px eimai anti8etos ideologika sebomai to gegonos oti den exoun kapsei pote ellhnikes shmaies, to idio ideologika apw8htikh mou einai kai h xrush augh kai auth den kaiei shmaies. 8a mou peis exei shmasia auto? exei kai auto. 8a tous sugxwrhsoume pou einai nazi alla den kaine shmaies? oxi, alla 8a anagnwrisoume to gegonos oti sebontai kapoia. oi pseftoepanastates pou to paizoun kai dhmokrataroi my ass pourqois?
kai eu8arsws to lew, den dexomai se ubristes kai taraxopoious oudemia eleu8eria ekfrashs

Anonymous said...

Κοίτα να δεις. Όσο προσβλητικό είναι να καίει κάποιος τη σημαία, άλλο τόσο προσβλητικό είναι να τη χρησιμοποιεί ως όπλο για να ανοίξει το κεφάλι οποιουδήποτε.
Αυτό εννοώ όταν λέω ότι η προσβολή εθνικού συμβόλου κατά τη γνώμη μου ισχύει και για τις δύο πλευρές.
Δε νομίζω ότι ο χρυσαυγίτης τιμάει τη σημαία με το να τη χρησιμοποιεί ως πολεμικό όπλο.
Για καμιά όμως από τις 2 πλευρές δεν θα ισχυριζόμουν ποτέ ότι θα έπρεπε να τους απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα ή να εκδιωχθούν από τη χώρα, γιατί αυτό είναι ξεκαθαρά φασιστικό

Georgios Giannopoulos said...

Μόλις διάβασα αυτό:

Το κάψιμο σημαίας δεν είναι πλέον παράνομο στην Νορβηγία: σχετικό άρθρο .

FrapDigo said...

@ggia: !

Ένα από τα δύο συμβαίνει λοιπόν:
1)Οι Νορβηγοί είναι ανόητοι διεθνιστές, και θέλουν προσάναμμα, αλλά δε βρίσκουν. Είναι γραικύλοι (ΧΑχΑχαΧαΧαΧαΧ) και δεν αξίζουν κανέναν σεβασμό.

2)Οι Νορβηγοί έκοψαν τις μαλακίες, κατάλαβαν ότι η εθνική υπερηφάνεια και οι αγώνες των προγόνων ούτε αμφισβητούνται, ούτε ακυρώνονται, ούτε χλευάζονται με το κάψιμο μιας σημαίας από κάποιον.

(Ποιό να είναι...Ποιό να είναι...)

Βρείτε τη σωστή απάντηση και κερδίστε 3 κονσέρβες κατεψυγμένα ντολμαδάκια.