Wednesday, February 6, 2008

Τι θα ρωτούσατε εναν Νεοναζί;

.



Αν σας δινόταν η ευκαιρία να ρωτήσετε ένα επιθετικό μέλος της Χρυσής Αυγής οτιδήποτε, με απόλυτη ασφάλεια, τι θα τον ρωτούσατε; Βρίσκομαι μπροστά σε ένα τέτοιο πρόβλημα. Πρέπει να διαλέξω 5 ερωτήσεις και δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω! Βοήθεια!!!



.

23 comments:

Urfurslaag said...

Παιδιά βοηθήστε την κατάσταση, δεν κάνω πλάκα...

λολιτα said...

λοιπον ας ξεκινησω εγω


1)πως ειναι δυνατον να υποστηριζουν με παθος ως πνευματικο ηγετη τους τον πλευρη?(αυτο μου φαινεται αδιανοητο...)

Anonymous said...

"Σε τι ηλικία ανακάλυψες πως δεν σου σηκώνεται;"
:-)

Queerdom said...

Ρε πραγματικά δεν ξέρω αν θα τον ρωτούσα οτιδήποτε. Λες και θα είχε επίγνωση του γιατί κάνει τελικά αυτά που κάνει. Τι να του πεις; Γιατί νομίζει ότι ο,τιδήποτε διαφορετικό είναι κακό; Με ποιανού τα κριτήρια αποκτά το δικαίωμα να γίνεται κριτής, δικαστής κι εκτελεστής μαζί; Δεν έχει λογική. Εγώ νιώθω ένα αδιέξοδο μπροστά σε τέτοια φαινόμενα κι ανθρώπους.

Pan said...

Καλημέρα.

Πόσα κιλά αέρα παίρνει
το ακατοίκητο σου;

tink said...

ναι..
θα ήθελα πολύ να μου τεκμηρίωνε ένας χρυσαυγίτης με ποιά λογική πιστευεί οτι η "λευκή φυλή" είναι ανώτερη απο τις άλλες.

έτσι, για να γελάσουμε

(μπάτσοι tv νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύετε μαζί? για να γελάσουμε επίσης)

FrapDigo said...

"Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ένας αντιεξουσιαστής που καίει μια ελληνική σημαία, μπορεί να πονάει την Ελλάδα πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι;"

Anonymous said...

Tι ειπαμε πιστευει ο Αφρικανος νεοναζι?

Selini Σελήνη said...

εεε βασικά, ότι ερώτηση και να κάνεις, δεν ξέρω αν θα έχει καμία αξία η απάντηση που θα λάβεις αγαπητέ Ούρφους, φοβάμαι οτι προσπαθείς επί ματαίω... Άμα το θύμηθείς πάντως, ρώτα με τι κότσια χτυπούν κορίτσια με κάθε ευκαιρία!!!
καλημέρα... ;)

Rodia said...

Γιατι αντιγραφει τις μεθοδους και την ιδεολογια των δημοκρατικων; Για να μας μπερδευει;

SPY said...

1) "Ξέρεις να μετράς; Και αν ναι, μέχρι ποιόν αριθμό;"

2) "Γιατί δεν αυτοκτόνησες ακόμα;"

Anonymous said...

ουρφους μπαινεις σε μια διαδικασια φαυλου κυκλου.
ο φασιστας ΔΕΝ συζηταει. μουγκανιζει τα αναμασημενα. ΔΕΝ ακουει αυτα που λες, λεει τα δικα του. εχει τον νομο με το μερος του και γιαυτο ακριβως δεν μπαινει σε καμια συζητηση με κανεναν. γιατι νιωθει υπερανω. οσο και να τον χτυπας λεκτικα δεν καταλαβαινει.
μια πολυ καλη ερωτηση θα ητο : οι ελληνες εδωσαν "μαχιμο υλικο=οχι μονον την ζωη αλλα και την ψυχη τους" εναντια στον ναζισμο του χιτλερ.
γιατι λοιπον δεν κανεις κ εσυ το ιδιο θετοντας τερμα στην ζωη σου αφου τον αγαπας τοσο αγαπητε καραφλε ουνε?
δυστηχως το μονο που θα λαβει ως απαντηση θα ειναι : "ΟΥΓΚ"

Urfurslaag said...

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και τα σχόλια. Αφού αποφασίσουμε το πλαίσιο που θα διεξαχθεί η συζήτηση θα ανακοινώσω και τις ερωτήσεις. Μέχρι τότε, όποιος θέλει αν του'ρθει τίποτα ας το βάλει, θα τα λάβω όλα σοβαρα υπ'όψιν μου.

Anonymous said...

'Πώς γίνεται να βγαίνει τόση κακία απέναντι σε κάποιες ομάδες ανθρώπων (βλέπε Αλβανούς) από έναν άνθρωπο που δηλώνει πιστός χριστιανός'

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητέ Υπουργέ Αμύνης:

Θα ήθελα να τους ερωτήσω τα έξής:
Α)Ε=(?)

B)Βοηθήστε τον μικρό Κωστακη να βρεί το δρόμο του πρός το σπίτι, χωρίς να περάση απο τους πειρατές.

Γ)Έχεις το τηλεφωνο καμίας πουτάνας;

Δ)Τα παιδία του Ζεβαιδαίου πιόν είχανε στο μάτι;

Ευχαρισθώ,
Dr.Φλάντζας

Urfurslaag said...

Να ευχαριστήσω και προσωπικά τον δόκτορα για τη συμβολή του...

Anonymous said...

Urfus μαζί σοθ ως το τέλος...

Anonymous said...

Πρώτα απ όλα:

Ζήτω το ιπτάμενο μακαρονοτέρας!!

Παρά το γεγονός ότι με κάλυψαν οι μέχρι τώρα ερωτήσεις και συμφωνώ, αναρωτιέμαι:

τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο που ζει σε μια άλλη χώρα "επικίνδυνο" ή "βλαβερό", από τον ίδιο άνθρωπο που ζει στην χώρα του. Πόσο "επικίνδυνοι" είναι οι Έλληνες του εξωτερικού?

Ποια είναι η γνώμη του για το φόβο? Δεν έχει σκεφτεί πως υπάρχουν ιδεολογίες που δημιουργούν και συντηρούν το φόβο? Πως ερμηνεύει τι χρήση αυτού του είδους της μυθολογίας από τις ιδεολογίες; Φοβάται? τι? και γιατί?

Πως πιστεύει ότι η ιδεολογία του κατασκευάζει την έννοια του εχθρού;

Anonymous said...

Αν και πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διεξαχθεί διάλογος με αυτούς τους ανθρώπους, επειδή θεωρώ ότι εμπίπτουν στη δικαιοδοσία ψυχιάτρου, ίσως να ρωτούσα
"Όταν ένας εθνικιστής σε μια άλλη από την Ελλάδα χώρα δολοφονεί έναν Έλληνα μετανάστη, εσύ συμφωνείς με την πράξη αυτή;" ή ίσως
"Θα είχες το κουράγιο να διατρανώσεις την ανωτερότητα της ελληνικής φυλής σε μια γειτονιά του Βερολίνου περιτριγυρισμένος από Γερμανούς νεοναζί;"
Πάντως είναι εγγενής ιδιότητα του αυταρχισμού το να μην δέχεται κανενός είδους έξωθεν κριτική. Επίσης, η πίστη στην "ανωτερότητα" των φυλών και όλα τα σχετικά επικίνδυνα παραμύθια είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός υπεραναπλήρωσης της χαμηλής αυτοεκτίμησης (είμαι Έλλην=είμαι σπουδαίος) και υπερτροφισμού του ενστίκτου επιβίωσης (πρέπει να επιβιώσω εγώ και όχι οι άλλοι). Έτσι, και για να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, όσο κι αν μας στενοχωρούν, όσο κι αν μας θλίβουν, όσο κι αν μας θυμώνουν, όσο κι αν μας εξαγριώνουν, αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν πάντοτε συνάνθρωποί μας.
Προσωπικά, φοβάμαι τον φασίστα που κρύβεται μέσα μου και μέσα στον καθένα από μας. Χαίρομαι που μέσα από ορισμένα blogs έρχομαι αντιμέτωπη με αυτό το θέμα και με τον ίδιο μου τον εαυτό.

Pan said...

Καλησπέρα.

Μετά τις απροσμέτρητης σοφίας ερωτήσεις του δόκτορος δηλώνω ότι αποσύρω την ευτελή δική μου και συντάσσομαι ομοθυμαδόν με τον δόκτορ.

Ευχαριστώ.

Georgios Giannopoulos said...

Μια ερώτηση μπορεί να είναι:

Οι ιδέες των αριστερών/κουμουνιστών μπορείς να πεις ότι είναι κοινές σε ομοϊδεάτες / ανεξάρτητα της γεωγραφικής τοποθεσίας. Π.χ. Ένας Κινέζος αναρχικός συμφωνεί με ένα Έλληνα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα, αδικίες κλπ κλπ..

Τώρα ένας εθνικιστής Κινέζος που πιστεύει ότι ο πολιτισμός του είναι ανώτερος από τους υπόλοιπους, τι σχέση μπορεί να έχει με ένα εθνικιστή Έλληνα που πιστεύει τα ίδια για την δική του ιστορία/πολιτισμό.

Πως μπορεί κάποιος να αυτοπροσδιορίζεται ως ανώτερος από κάποιους άλλους; Αυτό γίνεται μετά από ταξίδια; Δηλαδή ένας εθνικιστής ταξιδεύει και γνωρίζει όλους τους πολιτισμούς και ανθρώπους από διαφορετικά πλάτη και μήκη της γης και στο τέλος συνειδητοποιεί ότι αυτός είναι ανώτερος από όλους;;

Urfurslaag said...

Χαχα τα διεθνή συνέδρια εθνικιστών πρέπει να εχουν πολύ πλάκα...

Unknown said...

Τι σου φταίει ο μετανάστης αν την έχεις μικρή???