Friday, January 11, 2008

Εγκώ ντεν καταλαβαίνει...


.
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Υπάρχει το έγκλημα (κατασπατάληση δημοσίου χρήματος- πιθανή δωροδοκία)
Υπάρχει το θύμα (εμείς-όλοι όσοι πληρώνουμε τέλη στον δήμο Αθηναίων)
Υπάρχει ο θύτης (οι εταιρείες που πήραν τα λεφτά)

Γιατί δεν ασχολείται η δικαιοσύνη; Γιατί δεν συλλαμβάνεται κανείς; και τέλος πάντων γιατί εμείς δεν κάνουμε τίποτα; γιατί το αφήνουμε να περάσει έτσι;


Στο παραπάνω σχήμα μπορεί να προστεθεί και άλλος ένας παράγοντας, αυτός που άφησε τα λεφτά αφύλαχτα και τα πήρε ο κλέφτης (ο δήμος) Ο δήμος όμως δεν είναι κάτι το απρόσωπο. Είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένες θέσεις με συγκεκριμένα καθήκοντα και συγκεκριμένες ευθύνες.

Όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια μας. Δίνονται 1.000.000 ευρώ από τον δήμο για ένα σάιτ και σε 2 χρόνια δίνονται άλλα 45.000 για να ξαναγίνει αυτό το σάιτ. Αυτό είναι εντελώς απίστευτο. όχι απλώς πήρανε 330 εκατομμύρια δραχμές δεν κάνανε και σωστή δουλειά!! δηλαδή πόσο αλήτης μπορεί να είναι κάποιος;


Αυτά τα χρήματα τα μαζεύει ο Δήμος από τους πολίτες του για να τα αξιοποιήσει προς όφελος όλων. Εισπράττει υπέρογκα δημοτικά τέλη σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και θα όφειλε να τα έχει σεβαστεί. Είναι ντροπή τους αυτό που κάνανε αλλά είναι και ντροπή μας αν αφήσουμε το θέμα να περάσει έτσι.


φλασιά#1 τι λέει η ΦΙΣ για την ασυδοσία των επιχειρήσεων...
φλασιά#2 οι εταιρείες που βουτήξανε το εκατομμυριάκι δεν έχουν νομικές ευθύνες;

.

16 comments:

Rodia said...

To πειραμα με το γαιδαρο του Χοτζα το εχεις υποψη; Ε, αυτο εφαρμοζουν σε τα μας λεμε... Σιγουρα πραματα.
:-)

Urfurslaag said...

Λες αυτό όπου ο Χότζας αποφάσισε να μάθει στον γάιδαρό του να μην τρώει...μέχρι που τον ψόφησε στη πείνα. Αυτό νομίζω το κάνουν στους συνταξιούχους.

Εμένα μου έρχεται στο μυαλό η λέξη μιθριδατισμός...μας εθίζουν στο δηλητήριο λίγο-λίγο μέχρι να πάθουμε ανοσία και να μένουμε απαθείς μπροστά στην μεγαλύτερη αλητεία τους.

Σπύρος Ντόβας said...

Το 'χεις πιασει εντελώς λάθος, αλλά δυστυχώς έχω ασυμβίβαστο και δεν μπορώ να μιλήσω.

Θα σου βρω κάποιον

Urfurslaag said...

Φέρτον.

Αν είστε 5 φύγετε αν είστε 10 ελάτε!
Το κρητικό μαχαίρι μου κανένα δε φοβάται

Σπύρος Ντόβας said...

πρόσεξε μην καμμιά φορά
το στρέψεις στον εαυτό σου

Urfurslaag said...

χΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Yellow Kid said...

Φοβού την Δώρα!

(Υπέροχες φωτοσοπιές, Ούρφους)

Urfurslaag said...

θενκς κιντ

kouk said...

πράγματι υπάρχει μια παρανόηση, το παρών drupal site έχει λογική τιμή (~45000 ευρώ) ενώ το προηγούμενο έργο (που κόστισε >900000 ευρώ) ήταν προφανώς κάτι πολύ παραπάνω από απλά ένα site, ήταν μια πύλη σχεδιασμένη για τους Ολυμπιακούς και στα έξοδα συμπεριλαμβάνονταν 2.5 χρόνια ενημέρωση αλλά και το αρχικό data entry αλλά και φιλοξενία σε υποδομές σχεδιασμένες για τη μέγιστη επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων αλλά πιθανώς και άλλα πράγματα που βρίσκονται στα παραδοτέα και δεν γνωρίζουμε. Η πλατφόρμα vignette που χρησιμοποιήθηκε είναι από τις καλύτερες και είναι προφανώς πολύ ακριβή και δεν πρόκειται αναγκαία περί υπερκοστολόγησης. Σαφώς συμφωνώ ότι μια λύση opensource για τους ολυμπιακούς, όπως αυτή που έχει π.χ. το slashdot.org, θα ήταν φθηνότερη, ωστόσο το παραδοτέο μπορεί να είχε πολλά πράγματα που δεν έχουν σχέση με το software του site, κόστη τα οποία δεν θα μειώνονταν κατ'ανάγκη από τη χρήση open source.

kouk said...

αλλά και στη περίπτωση που αποδειχθεί ότι τα δικτυακά προϊόντα καιυπηρεσίες που αγόρασε ο Δήμος για τους Ολυμπιακούς κόστισαν υπερβολικά παραπάνω απ'ότι αξίζουν και ότι ο διαγωνισμός ήταν άστοχος τότε αυτό δεν τεκμηριώνει κάποια ευθύνη για τις εταιρίες οι οποίες ανταποκρίνονται όταν παρουσιάζεται ευκαιρία για κερδοφορία. Εξαιρείται βέβαια η περίπτωση που ο διαγωνισμός ήταν μαγειρεμένος λόγω δωροδοκιών μιας εταιρίας, στην οποία περίπτωση μπορούμε κάλλιστα να μιλάμε για ευθύνες της εταιρίας αυτής. Αλλά όχι και στη περίπτωση απλά άγνοιας ή βλακείας των πελατών.

Urfurslaag said...

Κουκ σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες και μάλιστα τόσο αναλυτικά. Όχι πειστικά όμως...δεν έχω πειστεί καθόλου ότι αυτά τα λεφτά αξιοποιήθηκαν και δεν φαγώθηκαν...
Θα επανέλθω όμως και με άλλα ποστ.

Τώρα, για το αν οι εταιρείες έχουν ή δεν έχουν νομική ευθύνη, πιστεύω πως οφείλουν να έχουν. Το κράτος και η κοινωνία οφείλει να προστατεύει τους αφελείς και τους απληροφόρητους. Δεν γίνεται οι πονηροί (πονηροί και όχι έξυπνοι) να κατασπαράζουν τους απρόσεκτους.

Το ελεύθερο εμπόριο οφείλει να έχει ηθικό πλαίσιο και φραγμούς. Ελεύθερο εμπόριο όχι ασύδοτο εμπόριο...

Σπύρος Ντόβας said...

Ξανασκέψου τι μόλις έγραψες, και τις άμεσες προεκτάσεις του...

Urfurslaag said...

Ναι, τι; τις ξανασκέφτηκα και συμφωνώ μαζί μου...

Σπύρος Ντόβας said...

"Στις πεποιθήσεις σου, εδραίος" λέει ο δεκάλογος της λεβεντιάς, οπότε αυτό είναι καλό.

Εγώ λέω, καλύτερα να μην δίνουμε αέρα στο κράτος να αποφασίζει ποιος είναι αφελής και ποιος όχι και να του βάζει περιορισμούς στις εκούσιες συναλλαγές του. Οι καπνιστές θα ήταν οι πρώτοι που θα "προστατεύονταν"...

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, θα με σύμφερε ο Δήμος να χαρακτηριστεί "περιορισμένου καταλογισμού και ευθύνης", ώστε να δικαιούμαι να του αρνηθώ την καταβολή τελών!

Σπύρος Ντόβας said...

"συνέφερε" είναι το σωστό

Urfurslaag said...

Σπύρο, γάμησέτα είναι πολυ χοντρη ιστορία...θα δεις σε επόμενα ποστ