Sunday, January 27, 2008

ΠΑΤΡΙΣ

.









.

46 comments:

FrapDigo said...

Εξαιρετικότατον βίδεον! Συμφωνώ με τα καυστικά σας σχόλια, αγαπητέ.

Πήρα Pop Corn, σήκωσα τα πόδια πάνω στο γραφείο, και αναμένω με ανυπομονησία σχόλια των θιγμένων απογόνων των αρχαίων Ελλήνων, αφού γυρίσουν από το γήπεδο, όπου παρακολουθούν μαθήματα κυνικής σκέψης και Σωκρατικής φιλοσοφίας, βεβαίως.

Με ένα είδος συγκρατημένου γέλωτος, όπως αυτό που έχεις πριν ακούσεις το τέλος ενός ανεκδότου.

Καλημέρα

Urfurslaag said...

θα σας συντροφέψω σύντομα στην κατανάλωση του ποπ κορν άλλα πρώτα θα ΄ηθελα να ετοιμάσω και την θρησκεία.

FrapDigo said...

Μπα...τα σχόλια που προβλέπω για τη θρησκεία απαιτούν pizza και μπύρα.

Anonymous said...

re ourfurslaag

koita kati periergo oloi ston kosmo lene to Berolino Berlin kai meis oi malakes oi ellhnarades Berolino. Thn Germania na deis.
Oi Italoi Tadescha h kapws etsi
Oi Galloi Allemagne
Oi Germanoi sou lene den eimaste oute Tadeschi, oute Allemagnes, oute Germans. Eimaste Deutsch. Pwpw ti malakes oloi e.
Am autoi oi Tourkoi poso malakes, lene oi Galloi. Oloi tous lene tous lene Greece, Grecia, Grecques klp. Autoi oi Tourkoi lene oi Galloi den lene thn Ellada opws oi alles xwres, den tous anagnwrizoun to dikaiwma na tous lene opws oi alloi eurwpaioi. Tous lene Yunan.
E xesthke h forada sta alwni.
Gia ta alla einai apla peri8wriakes apopseis ka8olou monternes tis opoies phge na tis psellisei o Fukuyama prin 17 xronia kai tis phre pisw.
Mporoume na akousoume epitelous kati prwtotupo?

Urfurslaag said...

ουπς ο πρώτος...

FrapDigo said...

Μόνο ένας; Πφφφ...για τίποτα δεν είναι πια αυτοί οι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

Σκέπασα αεροστεγώς τα Pop Corn και τα φύλαξα σε σκιερό μέρος. Αναμένω τους υπόλοιπους (τί ώρα κλείνουν τα γήπεδα;)

Urfurslaag said...

Δεν έχω ιδέα ούτε τηλεόραση...

Anonymous said...

Μπράβο! Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Αν και δεν είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που σκέφτεται έτσι για την πατρίδα τους. Π.χ. και οι Γάλλοι είναι αρκετά πατριώτες, εθνικιστές... (πείτε το όπως θέλετε).
Να μη μιλήσω βέβαια για τους Αμερικάνους που βλέπουν όλο τον υπόλοιπο κόσμο σαν επαρχιωτάκια...
Anyway, αυτό που μας κάνει μοναδικούς όμως (και εδώ είναι που συμφωνώ μαζί σου urfurslaag) είναι ότι εμάς μας έχουν μπολιάσει με το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων ελλήνων, και έτσι απαιτούμε αιώνιο σεβασμό από τους άλλους, ενώ σήμερα η χώρα μας είναι για τα μπάζα! Δεν κοιτάμε να παράξουμε πολιτισμό.. Μας αρκεί η 'κληρονομιά' μας, και αφού 'εμείς' δημιουργούσαμε πολιτισμό τότε που οι άλλοι ήταν ακόμα πάνω στα δέντρα, έχουμε εκπληρώσει το χρέος μας απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο, και άρα μας χρωστάνε και θα μας χρωστάνε ευγνωμοσύνη για ΠΑΝΤΑ!
Μερικές φορές ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα. Το μόνο που κάνουμε είναι να γκρινιάζουμε που όλοι μας αδικούνε εμάς τους καημένους ελληναράδες...
Και βέβαια μην αναφερθώ στο 'άμεσοι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων'. Ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ήταν ένα σταυροδρόμι λαών για πάαααρα πολλά χρόνια, και φυσικά αναμιχθήκαμε με πάρα πολλούς λαούς, και βέβαια κυρίως με τους γείτονές μας τους Τούρκους. Εγώ νομίζω ότι πιο πολλά κοινά έχουμε με τους σημερινούς Τούρκους παρά με τους αρχαίους έλληνες. Αλλά όποτε έχω τολμήσει να το πω αυτό σε κανέναν... καταλαβαίνετε νομίζω τι επακολουθεί.
Και φυσικά δεν αυταπατώμαι, περιμένω επιθέσεις από πολλούς έλληνες 'απόγονους των αρχαίων ελλήνων' σ'αυτά που λέω. Δεν πειράζει όμως... Ας είναι αυτοί οι γνήσιοι έλληνες κι ας μ'αφήσουν εμένα να είμαι τουρκοσπόρι, δε με πειράζει. Ούτως ή άλλως η ηθελημένη άγνοια σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να κάνει και καλό, π.χ. να τονώνει την καημένη την αυτοπεποίθησή τους που μάλλον δεν έχει που αλλού να στηριχτεί.
Αυτά. Και πάλι μπράβο, συμφωνώ με όσα λες, και μ'αρέσει να ακούω ανθρώπους που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο.

Urfurslaag said...

σε ευχαριστώ πολυ Dennyl...

Anonymous said...

Θα ξεκινήσω με κάτι άσχετο.

Ως γνωστόν (...) όσο πιο μπάσταρδος είναι κάποιος, τόσο περισσότερο γκαρίζει για τη καθαρότητα του αίματος του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αλβανός βιβλιοπώλης που τον κάναμε βουλευτή (να και μια περίπτωση πολιτισμένης συμπεριφοράς ημών των νεοελλήνων...).
Εχετε παρατηρήσει παρεπιμπτόντως πως οι αλβανοί γουστάρουν τα αρχαιοελληνικά ονόματα; πχ Οδυσσέας Τσενάι, Αδωνις Γεωργιάδης (ο αλβανός βιβλιοπώλης-βουλευτής, ντε!) κλπ κλπ;

Παρένθεσις: Πάρτε την κεφαλήν (κεφάλαν εις την δωρικήν διάλεκτον) του Αδώνιδος και τοποθετήστε την απάνω εις μίαν φόρμαν γυψοσανιδά πχ, ίνα ιδείτε τον αλβανόν τεχνίτην που σας ανακαίνισε το εξοχικόν. Τέλος παρενθέσεως

Επειδή βεβαίως βεβαίως το όνομα μας είναι η ψυχή μας, ο πρόεδρος του κόμματος του αλβανού βιβλιοπώλα-βουλευτή έχει τουρκοαλβανική ψυχή (καρά = μαύρος εις την τουρκικήν, τζαφέρι = σημαιοφόρος εις την αλβανικήν).

Ο πρόεδρας Καρατζαφέρι προς τιμήν του, δεν ακολούθησε τη τακτική του νεοελληνικού κράτους να αλλάζει τα τοπονύμια και δεν έκανε το επίθετο του "Μαυροσημαιοφορίδης".

- Βεβαίως, εάν γινόταν "Μαυροσημαιοφορίδης" θα τονε νομίζανε πόντιο. Και οι πόντιοι δεν είναι μακεδόνες, όσο κι αν ο λαοφιλής νομάρχης Ψωλιάδης παριστάνει τον μακεδονομάχο...

Ετσι, ο πρόεδρος Karatzaferi μπορεί άνετα να περνά για μακεδόνας, καθώς πλείστοι αλβανοί και τούρκοι ήτο μακεδόνες.

Μετά την μακροσκελήν και άσχετην με το θέμα εισαγωγήν, εισέρχομαι εις το κυρίως πιάτον:

Της πατρίδος μου η σημαία
Εχει χρώμα γαλανό
Και στην άκρη χαραγμένους
Δύο πούτσους σε σταυρό


Από το παραπάνω τετράστιχο προήλθε και η έκφρασις "πούτσες μπλε"

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, έλληνες είστε και φαίνεστε.


ΥΓ: Αξιομίσητε ανθέλληνα Ουρφουρσλάαγκ (κλασσικό βαρβαρικό όνομα, τι περιμένεις...) φωτιά θα πέσει να σε κάψει τώρα που αποφάσισες να ασχοληθείς με τους παπάρες (Μήτσος-Μητσάρας, παπάς-παπάρας).

Εγώ πάντως, είδα το Χριστό φαντάρο και μου έδωσε DVD όπου φαίνεται η μάνα του η Παναγίτσα να δηλώνει πως δεν ήταν παρθένα. :-)

Anonymous said...

an ntrepeste kuria mou pou eiste ellhnida, be my guest. mhn exete bebaia thn apaithsh tis dikes sas ntopes na tis katasthsete ntropes olwm twn allwn pou den ntrepomaste gia thn katagwgh mas.
sthn esxath ta aeroporika eishthria einai arketa f8hna pleon kai h de egkatastash eleu8era, sthn eurwpaikh enwsh gia eurwpaious polites.

Anonymous said...

Ρε μαρτινγκαλε, είναι πολύ έυκολο να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες. Και πολύ πιο "κερδοφόρο" για σένα. (Δεν διάβασα τι έγραψες γιατί δεν μπορούσα να το διαβάσω)

Τα greeklish σου, βγάζουν μάτια και σπάνε αρχίδια...

Anonymous said...

Martingale μην ανησυχείς, δε μένω Ελλάδα. Εντάξει? Ησύχασες τώρα? Και μην αρχίσεις να λες γνωστές καραμελίτσες, γιατι από την Ελλάδα έφυγα αρκετά μεγάλη, αφού είχα σπουδάσει και δουλέψει εκεί για 4 χρόνια. Απλώς αηδίασα με την κατάσταση και αποφάσισα να φύγω και δεν ξέρω αν θέλω και ποτέ να γυρίσω πίσω, εκτός από διακοπές.
Και η ντροπή δεν είναι ντροπή πάντα ξέρεις. Μας βοηθάει να καταλάβουμε κάποια πράγματα και να αρχίσουμε να τα διορθώνουμε.
Αλλά βέβαια, όσο και να γκρινιάζουμε, προφανώς μας βολεύει η κατάσταση αυτή για να τη συντηρούμε τόσα χρόνια. Και δε φταίνε μόνο οι πολιτικοί γι'αυτό, φταίνε κι αυτοί που τους ψηφιζουνε και αυτοί που τους δίνουνε αξία.
Αλλά ένα πράγμα με το οποίο αηδίασα πριν φύγω ήταν ότι ο κάθε καημένος με τη λίγη εξουσία που διέθετε έκανε αυθαιρεσίες και παρανομίες που ξεπερνούσαν κατά πολύ τις αρμοδιότητές του. Γιατί λοιπόν εκπλησσόμαστε από τις παρανομίες και αυθαιρεσίες των πολιτι΄κών και μεγαλοδημοσιογράφων, όταν και ο τελευταίος που θα πάρει μια εξουσιούλα στα χέρια του θα την εκμεταλλευτεί με τον πιο βρώμικο τρόπο?
Αν δεν αλλάξουμε εμείς δεν θα αλλάξει ούτε η πολιτκή κατάσταση, ούτε οι πολιτικοί μας, ούτε τίποτα. Ας σταματήσουμε να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους!

Anonymous said...

said exeis dikio me ta greeklish alla grafw apo pc xwris ellhnikous xarakthres.

sthn kuria tou forum, oute egw menw sthn ellada kai 8a sumfwnhsw se polla apo osa lete.
omws h xwra mou den xarakthrizetai apo ton makh, ton 8emo kai ka8e allo lamogio. mhn ksexnate to susthma pou tous ekse8repse.
pantws sas upen8umizw oti se mia gwnia tou kosmou 2.000.000 banal palaisthniarades agwnizontai gia authn thn pase, banal idea ths patridas. blepete diabazoun kai blepoun karatzaferh kai autoi

Anonymous said...

Ελληνική Νομαρχία, το βιβλίο πάνω στο οποίο στηρίζεται η Νεο Ελλάδα, και είναι υπεύθυνη για την αρχαιο λατρεία μας, δεν είναι τίποτα άλλο απο αποτέλεσμα σχεδίου του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Ο οποίος σοφά διέγνωσε απο τότε οτι το πιο ισχυρό, πιο ισχυρό και απο θρησκεία κίνημα διαχρονικά είναι οι Έλληνες. Προκειμένου να καταστείλει την δύναμη τους, πριν αυτή ξανα καταλάβει τον κόσμο, με μια Οθωμανική αυτοκρατορία να φθίνει, τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα μικρό γεωγραφικά κράτος.

Με την βιβλία που παραπέμπει στα αρχαία ιδεώδη, τα ελληνικό πνευμα ΧΑΝΕΙ όλο τον ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ (δεν συμμετέχει πουθενα) και τελικά διαιωνίζει περασμένα απλησιάστα και μη ρεαλιστικά μεγαλεία!!

Anonymous said...

'Η δέ 'Ελλάς άπασα θέλει δοξάσει διά παντός τό άθάνατον όνομά σου, συναριθμούσα αύτό είς τόν κατάλογον τών 'Επαμεινώντων, Λεωνίδων, Θεμιστοκλέων, καί Θρασυβούλων.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ελληνική νομαρχία ΕΔΩ

http://urlb.org/lg9k

Anonymous said...

Martingale συμφωνώ, αλλά το σύστημα δεν είναι ένα απλό και αφηρημένο κατασκεύασμα. Το δέχομαι ότι οι λίγοι ισχυροί πάντα είχαν την κατάσταση στα χέρια τους, αλλά στην Ελλάδα το πράγμα έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Χαρακτηριστικό είναι το ότι αν πεις σε κάποιον ότι δεν θέλεις να βάλεις μέσο, σε λένε αφελή, μ.....α κλπ κλπ.
Μέρη του συστήματος είμαστε κι εμείς οι ίδιοι, που αντί να προσπαθούμε να το αλλάξουμε, γινόμαστε πιόνια του και το εκτρέφουμε. Αν ο καθένας από τη θέση του προσπαθούσε να φερθεί τίμια, τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα. Αντί γι'αυτό όμως, ο καθένας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ό,τι 'προνόμια' του δίνει η κάθε θέση, για να νοιώσει κι αυτός με τη σειρά του ότι είναι έξυπνος και μάγκας.
Διαφωνώ με το ότι η χώρα δεν αποτελείται απο ΄θέμους'. Κατά συντριπτική πλειοψηφία οι σημερινοί έλληνες είναι ή θέλουνε να γίνουν 'θέμοι'. Απλώς έτυχε τώρα να αποκαλυφθούν κάποια ελάχιστα πράγματα από την καθημερινότητα της χώρας μας και 'φρίξαμε' όλοι. Λες και δεν ήταν κοινό μυστικό ότι οι δημοσιογράφοι συναλάσσονται με την εκάστοτε πολιτική εξουσία... Ναι, μόνο ο θέμος είναι, ας ησυχάσουμε τώρα που τον αποκάλυψαν οι καλοί και τίμιοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί. Καθαρίσαμε τώρα από τη βρώμα, αφου βρήκαμε το θέμο ησυχάσαμε...
Και το ότι οι Παλαιστίνιοι σκοτώνονται για τη χώρα τους δεν το υποτιμά κανείς. Το θέμα είναι η έννοια πατρίδα να μη γίνεται μια έννοια που προωθεί εθνικιστικά-ρατσιστικά αισθήματα και μισαλλοδοξίες. Αυτή είναι η γνώμη μου. Το να αγαπάς την πατρίδα σου είναι καλό και θεμιτό. Αλλά το να νομίζεις ότι είσαι ανώτερος από κάποιυς άλλους όχι.
Και το ντρέπομαι δεν το εννοώ. Ποτέ δεν κρύβω το ότι είμαι ελληνίδα, και το λέω περήφανα στο εξωτερικό. Αν όμως καθήσω να συζητήσω για την κατάσταση στη χώρα μου ντρέπομαι, γιατί αυτά που εμείς έχουμε καταντήσει να τα θεωρούμε αυτονότα σ'αυτή τη χώρα, ο υπόλοιπος κόσμος τα θεωρεί επιεικώς παράλογα.
Δηλαδή δε θα ντραπώ όταν λέω ότι στην Ελλάδα ένας μέτριος μισθός δε σου φτάνει για να ζήσεις? Δε θα ντραπώ όταν λέω ότι χωρίς μέσο είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις μια αξιοπρεπή δουλεια? Δεν πρέπει να ντρέπομαι όταν λέω ότι οι πολιτικοί μας μας έχουν κατακλέψει τα πάντα κι εμείς συνεχίζουμε να τους βγάζουμε πανηγυρικά στη βουλη?
Για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, για τι πράγμα ακριβώς θα έπρεπε να είμαι περήφανη? Α, ναι ξέχασα: για το Euro, το Eurobasket, και τους Ολυμπιακούς, ε? Sorry για την παράλειψη...

FrapDigo said...

@Dennyl:

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Κι εγώ ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, όταν βλέπω τί συμβαίνει γύρω μου.

Ξέρεις όμως τί σκέφτομαι; Ότι στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ντρέπονται τα λαμόγια που είναι Έλληνες. Και επειδή σιχαίνομαι τους εθνικούς προσδιορισμούς, (γιατί όπως είπε και ο τρισμέγιστος Bill Hicks, "Δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να αισθάνομαι υπερήφανος για την εθνική μου καταγωγή...οι γονείς μου απλά πηδήχτηκαν σε μια χώρα και προέκυψα εγώ"), τα λαμόγια θα έπρεπε να ντρέπονται που είναι άνθρωποι.

Δίλημμα: Να σηκωθώ να φύγω, ή να κάτσω να πείσω τα λαμόγια για τα παραπάνω; Χμμμ...

@Σούπερντούπερ πατριώτης: Φίλε μου, φοβάμαι ότι θέλοντας να συμφωνήσεις με το video, κάπου στραβοπατάς και καταλήγεις να διαφωνείς με αυτό.

Τρέχω να ανοίξω τα Pop Corn! Απ' ότι βλέπω, στη συζήτηση μπαίνουν κλασικές-διαχρονικές εθνικιστικές καραμέλες, και αυτές χαρίζουν πάντα απλόχερα το γέλιο!! :):):)

Anonymous said...

@frapdigo

Συμφωνώ και επαυξάνω. Και μ'άρεσε και πολύ το σχόλιο του Bill Hicks.
Απλώς είναι στην ανθρώπινη φύση να θέλει να ανήκει κάπου και η πατρίδα και η εθνικότητα είναι μια εύκολη λύση... Αυτή είναι η δική μου ερμηνεία.

Anonymous said...

telika ntrepeste gia thn patrida sas logw ths katantias ths thn opoia anagnwrizw kai gw.
h isxuei to opou ghs kai patris, gia na kserw na apanthsw sugkekrimena.

Anonymous said...

@ Martingale
Ό,τι κι αν ισχύει για τον καθένα μας λίγη σημασία έχει. Αυτό που εγώ θα ήθελα πάρα πολύ ν'ακούσω είναι για ποιο πράγμα ακριβώς νοιώθεις εσύ περήφανος που είσαι έλληνας. Για την 'ένδοξη κληρονομιά και τους ένδοξους προγόνους μας'?

Queerdom said...

Να πω κάτι;

Πένθος για όλους τους Έλληνες, λένε σήμερα από την ώρα που ξύπνησα...

Μήπως δεν είμαι Ελληνίδα;

Anonymous said...

dennyl

8a sas pw oti h e8nikh uperhfaneia den einai kati to opoio mporei na ekshgh8ei katanagkhn me or8ologistikous orous. safestata kai oi progonoi mas eite arxaioi eite pio sugxronoi einai enas paragontas. ligo htan to gegonos oti mia xoufta an8rwpwn ta ebale me mia panisxurh autokratoria gia na kerdisoun thn aneksarthsia toys?
8a sas anaferw kati pou eixe pei o Harry Truman ston Henry Kissinger, otan o Kissinger ton epeskef8h sto Independence tou Misouri to 1965. Ghraios alla eksisou energhtikos o Truman. Ton rwthse o Kissinger gia poio pragma 8elei na ton 8umatai o kosmos. O Truman apanthse:
"Nikhsame tous ex8rous kai tous kaname dhmokrates, mono h Amerikh 8a mporouse na to kanei auto".
E h perhfaneia autou tou an8rwpou gia tis dunatothtes ths xwras tou sunopsozetai sto "mono h Amerikh".
Kapote mexri to ka8estws tou uparktou Papandreismou, auth h xwra eixe na epideiksei enan Seferh, enan Eluth, ton 8eodwrakh klp. E mono h Ellada mporouse na tous bgalei autous.
Elpizw na sas kalupsa

FrapDigo said...

< Χρρρττσσςς....χχρρττς...κρτσς κριτσσσςς....τσομπ τσομπ! > < Σλούρππ >

@Queerdom: Μπα, μάλλον όπως πάντα τα ΜΜΕ μιλούν για κάποια ομάδα ανθρώπων, χωρίς να έχουν ρωτήσει όλα τα μέλη της.

@martingale: "ligo htan to gegonos oti mia xoufta an8rwpwn ta ebale me mia panisxurh autokratoria gia na kerdisoun thn aneksarthsia toys?"

Αναφέρεσαι στο Star Wars?

Επίσης, τί εννοείς ότι "μόνο η Ελλάδα μπορούσε να τους βγάλει αυτούς"??(Ελύτη, Σεφέρη, Θεοδωράκη)

< Κρρρρτττσσσςς...τσομπ τσομπ...χρρρρτττσσσςςς...χχρρττσσςς...>

pølsemannen said...

Αχ, πατρίδα πως πονώ, θολοκουλτούρα σε αγαπώ!

Θα συμφωνήσω, ότι ατυχώς αντί να κοιτάξουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας να αναπτυχθεί με πολλή και σκληρή δουλειά, καθόμαστε με το ένα πόδι πάνω στο άλλο στο καφενείο και περιμένουμε από τις κουτόφραγκοι να μας πάρουν διάφορα είδη καπνιστού, ένεκα της ταχαμουκαικαλαδηλαδής 100% γενετικής σχέσης μας με τους Αρχαίους Έλληνες που ο πολιτισμός τους αποτελεί την βάση του σήμερα κυριαρχούντος Δυτικού πολιτισμού.

Βέβαια στο μεσοδιάστημα και ειδικά την εποχή του Βυζαντίου και της Τουρκοκρατίας έγιναν μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών και επιμιξίες και φυσικά αυτό το 100% είναι σαφώς μικρότερο. Το σημαντικό είναι η διατήρηση της γλώσσας και όχι η καθαρότης των εντοσθίων ημών, αλλά δυστυχώς αυτή σοδομίζεται καθημερινώς από διάφορους περίεργους πολιτικάντηδες και τηλεδημοσιογραφάντζες.

Τώρα περί ονοματολογίας, κάθε ένας αποκαλεί τους άλλους και αυτοαποκαλείται όπως γουσταύρει.

Τι να πουν και οι Ούγγροι π.χ. που αυτοαποκαλούνται Magyarorszag, χώρα των Μαγυάρων δλδ και όλοι τους λένε Ούνους (Hungary).

Αντίστοιχα υπάρχουν οι Σουόμι (Φινλανδοί) οι Σκιπιτάροι (Αλβανοί) ή οι Γερμανοί που αποκαλούνται αντί για Ντόϋτσε (Τεύτονες), Γερμανοί, Αλαμανοί (Από τις λατινόφωνες χώρες), Τεντέσκοι (από τους Ιταλούς), Τύσκαρ (από τους Σκανδιναβούς), Σάξα(από τους Φινλανδούς), κλπ. .

Μύλος.

Anonymous said...

oxi sto start trek. Federation enantion ths Autokratorias Klingon. Sto Star Trek 6 o Kronos 5 patrida twn Klingon pa8ainei oikologikh katastrofh epeidh ekrugneitai ena apo ta feggaria tou logw upereksotukshs. Oi Klingon zhtane anakwxh.O Captain Kirk kai o Dr Spock me to Enterprize phgainoun sthn oudeterh zwnh gia na sunanthsoun ths antiproswpeia twn Klingon. Meta apo mia plektanh pou perilmbanei ton arxistrathgo Chang twn Klingon, ton Nauarxo Cartright ths Enwmwnhs Omospondias Planhtwn, o Kirk kai o Dr Mckoy briskontai kathgoroumenoi gia ton fono tou Gorkon Kaggelariou ths Autokratorias Klingon. Metaferontai ston Rura Penthe ws katadikasmenoi, ksefeugoun kai apokaluptoun skeuwria.
Meta pairnoun suntaksh kai erxetai to Star Trek the Next Generation me kubernhth ton Jean Luc Picard,

Anonymous said...

@Martingale

Ο κάθε λαός έχει να επιδείξει κάποιους αγώνες, κάποιους άξιους ανθρώπους, διαφόρων ειδών επιτεύγματα, κλπ κλπ.
Εμείς έχουμε αυτά που ανέφερες και μπορεί και άλλα. Άλλοι έχουν κάτι άλλο. Και τι να λέει?
Όλα αυτά που λες επιβεβαιώνουν αυτό που είπα: ότι η ανάγκη μας να ανήκουμε κάπου μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα μονόφθαλμα. Εσύ λες 'μόνο η Ελλάδα μπορεί να βγάλει τέτοιους ανθρώπους', ο Πασοκτσης λέει ότι μόνο το Πασοκ αξίζει να κυβερνάει την Ελλάδα, ο οπαδός του Ολυμπιακού λέει ότι έχει την καλύτερη ομάδα και κατηγορεί τους διαιτητές όταν χάνει η ομάδα του, και πάει λέγοντας.
Η ουσία είναι ότι τη χώρα μας δεν τη σώζει ένας Ελύτης κι ένας Σεφέρης. Όπως είπες κι εσύ πιο πριν, η χώρα μας δεν αποτελείται από Σεφέρηδες, αλλά από θέμους. Αυτή είναι η Ελλάδα.
Θα μου πεις τώρα εγώ πού ανήκω, ε? Προσπαθώ και το παλεύω να μην ανήκω πουθενά, αν και πολλές φορές πέφτω κι εγώ, όπως όλοι στην παγίδα. Μόλις όμως το πάρω χαμπάρι, αυτοχαστουκίζομαι και συνέρχομαι.
Και να μην αρχίσουμε συζήτηση για το με το στανιό εκδημοκρατισμό των άλλων λαών,τον οποίο φυσικά η Αγία Αμερική επικαλείται όποτε μια χώρα δεν την προσκυνάει όπως όλες οι άλλες. Και για να μην είμαι άδικη, ιστορικά δεν είναι η μόνη χώρα που έχει επικαλεστεί τέτοιες φανφαρολογίες... Και οι ένδοξοι πρόγονοί μας δεν ήταν λιγότερο ένοχοι...

Anonymous said...

kuria mou

an gia esas einai pagida na anhkete kapou, einai mia apopsh sthn opoia egw den mporw na pros8esw kati perissotero. ths apopsh sas den thn summerizetai h suntriptikh pleiopshfeia tou kosmou.
sigoura kata thn apopsh mou den einai tuxaio pws h dhmokratia sthn shmerinh ths morfh, eudokimhse sta e8nika krath giati den aksize na agwnizesai gia kati an den pisteueis pws anhkeis se auto.
Shmeiwnw de pws megaluteroi antie8nikistes uphrksan oloi oi autokratoriskoi kai metternich eksou kai oi ieres summaxies klp. h ierh summaxia ftiaxthke gia na katasteilei ta e8nikistika kinhmata ths eurwphs. Ta ebale me emas, katepnikse thn epanastash twn Ouggrwn sto aima kai allous.
Sugkekrimena nai oi alloi den bgazoun eluth, bgazoun kapoion allo o opoios den einai eluths. den einai omologia kapoias anwterothtas, alla h sullogikh mas antilhpsh bgazei enan eluth.
kserete poso bareta 8a htan oloi na eimastan oi idioi, na mhn pa8iazomaste, na sumfwnoume se ola, na mhn exoume pragmata ta opoia na mas xwrizoun. mono ta probata sumfwnoun se ola

Anonymous said...

kai oson afora gia thn amerikh, sas anefera mia frash h opoia sumpuknwnei gia thn uperhfaneia enos an8rwpou na hgeitai mias xwras h opoia mas aresei den mas aresei polemhse gia na mhn milame oloi germanika shmera. kai bebaia den kserw an 8a protimousate na mhn ekdhmokratize h amerikh tote thn germania, dioti o herr adolf
f 8a htan akoma sthn eksousia.
h amerikh tou Truman den einai h amerikh tou Bush

Anonymous said...

@Martingale

Είδες πουθενά να γράφω ότι τι ωραία που θα ήταν να συμφωνούμε όλοι σε όλα??? Εγώ δεν είπα κάτι για σένα που σκέφτεσαι έτσι, απλώς διαφωνώ και λέω κι εγώ την άποψή μου. Και στην τελική αν ήθελα να συμφωνώ με κάποιον για να συζητήσω μαζί του δε θα καθόμουν να γράφω εδώ. Απλώς αυτό το σχόλιο ήταν άκυρο και δεν κατάλαβα από πού συμπέρανες ότι αυτή είναι η άποψή μου.
Και το ότι δεν συμμερίζεται την άποψή μου η πλειοψηφία για μένα αυτό δε λέει τίποτα. Σκέψου πόσες φορές από τους περιθωριακούς και τις μειοψηφίες ακούστηκε η αλήθεια, π.χ. 'η γη είναι στρογγυλή'. Και δε λέω μ'αυτό ότι λέω καμιά σπουδαία αλήθεια ή ότι όλα αυτά τα σκέφτηκα ολομάναχη, αλλά δεν είναι και σπουδαίο επιχείρημα να μου λες αν συμφωνεί ή όχι η πλειοψηφία μαζί μου. Το 80% του εκλογικού σώματος ψήφισε τα 2 μεγάλα κόμματα στις πρόσφατες εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι εγώ πρέπει να θεωρήσω ότι αυτό είναι σοφό εκ μέρους του ελληνικού λαού? Sorry, αλλά όσο και να προσπαθήσω δεν μπορώ...
Και οι κάθε Μέτερνιχ της ιστορίας δεν είχαν κάποιο άλλο πρόβλημα, εκτός από την προάσπιση των συμφερόντων τους, όπως γίνεται πάντα και παντού. Τα 'αντιεθνικιστικά' συναισθήματα ήταν το πρόσχημα της εποχής. Σε κάθε ιστορική περίοδο επινοούνται διάφορα προσχήματα και εκείνη την εποχή έτυχε εκείνο. Ή νομίζεις ότι εμείς νικήσαμε μόνοι μας τις μεγάλες δυνάμεις? Δεν λέω ότι δεν έγινε τρομερός αγώνας. Συμφωνώ ότι χωρίς την επανάσταση δε θα μας χαριζόταν τίποτα. Αλλά αυτό που τελικά μας βοήθησε να γίνουμε κράτος ήταν ότι τα συμφέροντα κάποια στιγμή άλλαξαν. Ο Καποδίστριας είχε μεγάλη επιρροή στο ρωσικό κράτος, το οποίο με τη δύναμη που είχε συνέβαλλε στη δική μας ανεξαρτησία. Και πολλά άλλα υποχθόνια συμφέροντα.
Και κάτι τελευταίο. Το αν είναι η δημοκρατία το καλύτερο πολίτευμα άσε με να αμφιβάλλω. Ειδικά με τον τρόπο που λειτουργει (όχι μόνο στην Ελλάδα). Αλλά ακόμα και το τέλειο πολίτευμα να είναι, δεν εχει κανείς δικαίωμα να το επιβάλλει σε κανέναν. Η επιβολή και μόνο αναιρεί τις βασικές αρχές του ίδιου του πολιτεύματος.

Anonymous said...

ena politeuma ek twn pragmatwn epiballetai kai den mporeis na kaneis opt out para mono me praksikophma.
twra opws eipe kai o churcill kakisth h dhmokratia xeirotera ta alla pou dokimasthkan. kai ennow komounismous, fasismous klp.
to oti den summerizetai h pleiopshfia thn apopsh sas safestata kai leei polla. ekei pou lete peri ths stroggulhs ghs klp einai episthmonikes protaseis gia tis opoies den uparxei dhmokratikh apofash gia to ean isxuoun, alla peirama kai apodeiksh.
oi politikes diadikasies eutuxws bgainoun me thn arxh ths pleiopshfias kai oxi me bash mia dh8en pefwtismenh meiopshfia pou kserei to kalo mas kai apofasizei gia emas.
to gegonos oti to 80% tou kosmou rixnei pasok kai nd mporei na mhn sas aresei kai einai anafaireto dikaiwma na mhn sas aresei, alla opws eipame etsi douleuei h politkh diadikasia ta teleutaia xronia se olo ton dutiko kosmo. Kai oi amerikanoi eriksan Bush ekei ti na peite. Alla metaksu enos kalobolou diktatora kai enos axrhstou prw8upourgou, protimw ton deutero.
oso peri sumfwnias mou 8umisan ta logia sas to imagine tou Lennon to opoio 8ewrw ena apo ta xeirotera tragoudia pou exoun graftei. Giati apla leei na mhn uparxoun patrides, 8rhskeies klp epeidh me thn logikh kai tou oikodespoth xwrizoun anti na enwnoun. H dikia mou antirrhsh einai kai giati katanagkhn to na eimaste xwrismenoi se fraksies, omades klp einai kako. Kako ginetai apo th stigmh pou skotwnomaste metaksu mas.

Anonymous said...

Μήπως έχω ξεχάσει ανάγνωση??? Μπα, καλά διάβασα... Η Δημοκρατία πρέπει να επιβάλλεται???????????
Δημοκρατία κατά λέξη σημαίνει ότι κυβερνάει ο λαός (υποτίθεται). Δηλαδή πρέπει να επιβληθεί σε έναν λαό να κυβερνήσει? Ή οι 'Δημοκρατίες' που εγκαθίστανται από ξένες δυνάμεις είναι πραγματικές δημοκρατίες έτσι όπως ο δυτικός κόσμος εννοεί τη δημοκρατία όπως εσύ λες? Μην τρελαθούμε τελείως ξαφνικά!!! Το δέχομαι να διαφωνείς μαζί μου, δε με ενοχλεί, αλλά το να λες ότι η Δημοκρατία πρέπει να επιβάλλεται είναι λίγο έως άκρως παράλογο, δε νομίζεις? Και στην Ελλάδα που εσύ φέρνεις παράδειγμα, την κατέκτησε υποτίθεται ο λαός, δεν ήρθε κανείς να της την επιβάλλει. Η άποψή μου είναι ότι οτιδήποτε επιβάλλεται σε κάποιον παρά τη θέλησή του δεν μπορεί να λειτουργήσει θετικά. Εμείς για παράδειγμα στην Ελλάδα διώξαμε τους βασιλιάδες γιατί έτσι θέλαμε. Πήγαινε όμως στην Αγγλία να το πεις αυτό και θα δεις τι έχεις ν'ακούσεις. Παρά το ότι έχουν δημοκρατία, θέλουν και τιμούν τη βασίλισσά τους. Μπορεί εγώ και πολλοί άλλοι να διαφωνούν μ'αυτό, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους πει τι να κάνουν. Εσύ μιλας για χώρες και καλό είναι να αγαπάμε τη χώρα μας, κλπ κλπ. Δηλαδή αρνείσαι το δικαίωμα των κατοίκων μιας χώρας να ορίσουν αυτοί τι πολίτευμα θέλουν να έχουν? Και για να σε προλάβω, ούτε ο κομμουνισμός πιστεύω ότι είναι καλύτερη λύση από τη δημοκρατία. Δεν είμαι κοινωνιολόγος για να δημιουργήσω κάποιο σύστημα δικό μου, και συμφωνώ ότι δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί κάτι καλύτερο από τη δημοκρατία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ένα καλύτερο σύστημα δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Και η δημοκρατία λοιπόν απαιτεί οι πολίτες να έχουν αναπτύξει κάποια πολιτική σκέψη και ωριμότητα. Γι'αυτό πρέπει να εφαρμόζεται όταν ο λαός το απαιτεί, αλλιώς θα είναι αποτυχία. Και ένα σύγχρονο παράδειγμα είναι και το Ιράκ.
Το παράδειγμα περί της στρογγυλής γης και γενικά διαφόρων επιστημονικών θεωριών που επικρατούν δεν είναι άσχετο. Γιατί δε χρειάζεται να γίνει πάντα κάποια ψηφοφορία για να αποδειχτεί ότι η πλειοψηφία πιστεύει κάτι. Υπάρχει πάντα ένα επιστημονικό κατεστημένο το οποίο προωθεί μια θεωρία για πολλούς και διαφόρους λόγους κάθε φορά. Η θεωρία αυτή διδάσκεται στα σχολεία, οι υποστηρικτές της θεωρίας αυτής παίρνουν χρηματοδοτήσεις για να κάνουν έρευνες και να προωθήσουν τις ιδέες τους, κλπ κλπ. Το αποτέλεσμα είναι η αντίπαλη θεωρία, η οποία μετά από χρόνια να αποδειχτεί σωστή, να μην ακούγεται, εμείς να μην την ξέρουμε καν, και να δεχόμαστε ως επιστημονική αλήθεια την επικρατέστερη θεωρία. Δεν είναι πάντα τόσο απλά και εύκολα τα πράγματα στην επιστήμη όπως τα λες... Πείραμα και απόδειξη.... Μακάρι να ήταν έτσι!!!
Και τέλος, η έννοια της πατρίδας όπως ξαναείπα δεν είναι αυτή καθεαυτή κατακριτέα. Κατακριτέα είναι η χρήση της από πολλούς που προωθούν μισαλλοδοξίες και πολέμους/
Όσο για τη θρησκεία...Ωχ, μεγάλο θέμα! Εκεί κι αν τρώμε όλοι την παραμύθα!!! Και εσύ λοιπόν πιστεύεις ότι η θρησκεία ενώνει? Χμμμ... Ενδιαφέρουσα άποψη. Αν δε βαριόμουν θα καθόμουν να κάνω έναν κατάλογο από πολέμους που έγιναν με αφορμή τη θρησκεία... Αλλά παραπάνω δεν θα πω, περιμένω το video του urfurslaag πρώτα.
Το τραγούδι του Lennon δεν καταλαβαίνω γιατί μπήκε ξαφνικά στη συζήτηση. Ούτε εμένα μ'άρεσε ποτέ.
Και όσο για τους λόγους που ψηφίζουν οι έλληνες τα 2 μεγάλα κόμματα, αυτοί είναι για να 'βολευτεί' ο καθένας εις βάρος κάποιου άλλου. Αυτό δηλαδή εγώ πρέπει να το σεβαστώ ως σοφή απόφαση ενός πολιτικά σκεπτόμενου λαού?

Urfurslaag said...

Παιδιά συνεχίστε, μην ενοχλώ, απλώς σας ανεβάζω καινούριο ποστ γιατί κανείς δεν διαβάζει πάνω από 33 σχόλια.

Selini Σελήνη said...

...καφενείον η Ελλάς...
ούτε καν ένας καφενές της προκοπής...
:/ καληνύχτες...

Anonymous said...

1 mporw na grapsw kai egw enan katalogoapo polemous pou eginan xwris na einai h 8rhskeia logos.
2 sthn agglia exoun dhmokratia alla basileuomenh
3 den eipa oti prepei na epiballetai apo eksw, alla ena politeuma epiballetai stous polites tou. kai ka8e politeuma periorizei eleu8eries gia na mhn ginoume zougla. pws lene kai ta anarxika ta organa ths kratikhs bias.
4 xairomai pou den sas aresei to imagine
5 oi episthmonikes anakalupseis klp pernane apo refereed journals. eimai sigouros pws otan h 8ewria ths sxetikothtas kseboleue kapoious, autoi oi kapoioi den thn e8apsan.
6 gia ta kommata, h endedeigmenh lush einai h ekshs se mia dhmokratia an diafwneite. ftiaxnete sxhmatismo prospa8eite na peisete osous perissoterous mporeite kai katebainete se ekloges. 8a mou arese kai emena h arxaia a8hnaikh amesh dhmokratia, krima pou den mporei na efarmostei

Ιφιμέδεια said...

Κάπου στα μισά κι εγώ σταμάτησα να διαβάζω.
Να πώ μόνον ότι δεν ζορίζομαι πλέον γιά το πως ονομάζονται κατά καιρούς τα τοπωνύμια από διάφορους λαούς. Είναι μάλλον αστείον άγχος δεν νομίζετε;

Η χώρα μας πάει κατά διαόλου ναι. Εξαιτίας των κατοίκων της ναι. Υπάρχει κανείς που ειλικρινά να πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι στη νοοτροπία των νεοελλήνων; όχι. Έχω άδικο που πιστεύω στον Άγιο Βασίλη, στα φαντάσματα και σύντομα και στο Ιπτάμενο Μακαρόνι;
:/

Anonymous said...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....

Anonymous said...

[url=http://49.bestruseduonline.ru/][img]http://stomsk.ru/mba.png[/img][/url]




Лучшее дистанционное образование в россии лучшее дистанционное образование в россии Заочное юридическое образование владивостоке заочное юридическое образование владивостоке Дистанционное образование в украине 2011 Дистанционное образование в россии и за рубежом Проверить диплом на плагиат онлайн http://7.rubesteduonlinehigh.ru/Udalennoe-obrazovanie/29-10-201258.htm http://108.bestruseduonline.ru/Distantsionnoe-obrazovanie/Vtoroe-visshee-distantsionno-spb--vtoroe-visshee-distantsionno-spb.htm http://38.rubesteduonlinehigh.ru/04-09-201212/09-201212.html http://49.bestruseduonline.ru/10-201210/9695.htm http://20.rubesteduonlinehigh.ru/Zaochnoe-obrazovanie/06-11-201256.html
[url=http://62.rubesteduonlinehigh.ru/6211/75.html]Бесплатное дистанционное образование компьютерным дисциплинам бесплатное дистанционное образование компьютерным дисциплинам[/url]
[url=http://56.bestruseduonline.ru/3/6439.htm]Дистанционное образование психология мгу дистанционное образование психология мгу[/url]
[url=http://59.bestruseduonline.ru/25-09-20126/25-12-2012153.htm]Заочное высшее образование в ташкенте заочное высшее образование в ташкенте[/url]
[url=http://140.bestruseduonline.ru/01-20136/10-201241.htm]Заочное среднее образование спб[/url]
[url=http://81.rubesteduonlinehigh.ru/01-20132/Distantsionnoe-obucheniegosudarstvenniy-diplom--distantsionnoe-obucheniegosudarstvenniy-diplom.htm]Дистанционное обучение+государственный диплом дистанционное обучение+государственный диплом[/url]
Проверить диплом на плагиат онлайн Психология обучение дистанционное
технику, технологии, промышленность, сельское хозяйство, города,



http://190.bestruseduonline.ru/12-201213/8982.html
http://109.rubesteduonlinehigh.ru/12/29-10-201248.html
http://185.bestruseduonline.ru/13/
http://80.rubesteduonlinehigh.ru/Kachestvennoe-distantsionnoe-obrazovanie/
http://59.bestruseduonline.ru/Kachestvennoe-onlayn-obuchenie/12-2012144.htm
http://45.bestruseduonline.ru/07-12-20127/12-201284.html
http://51.rubesteduonlinehigh.ru/22-09-20122/
http://75.rubesteduonlinehigh.ru/279/16-11-201297.htm
http://140.bestruseduonline.ru/10/
http://132.bestruseduonline.ru/Zaochnoe-obrazovanie/

в главе 4. Они составляют первый блок характеристик модели.
крайние и вычурные акты непослушания и самостоятельности;
жизни коллектива: контроль каких-то результатов деятельности
11. Подласый И.П. Педагогика: В 3 кн. М., 2006.
Первый прием в его подготовке и принятии — выделение педагогической

http://www.liveinternet.ru/users/fultuwurla197311z5v/post251923456/
http://www.liveinternet.ru/users/taitysrade1988cirg/post252220020/
http://www.liveinternet.ru/users/fultuwurla197311z5v/post252219482/
http://www.liveinternet.ru/users/tendebesi19884p18/post252216647/
http://www.liveinternet.ru/users/etintrapget1986i6n64/post252217770/
http://www.liveinternet.ru/users/spacatnaipos1977ky37/post251923219/
http://www.liveinternet.ru/users/etintrapget1986i6n64/post252217689/
http://www.liveinternet.ru/users/builynephre1974z4wo9/post252217453/
http://www.liveinternet.ru/users/taitysrade1988cirg/post252219983/
http://www.liveinternet.ru/users/builynephre1974z4wo9/post252217410/


[url=]Сайт здесь [/url]
[url=] игровые автоматы играть бесплатномегаджек [/url]
[url=]Здесь [/url]
[url=]Подробнее... [/url]
[url=]Смотрите подробности[/url]

Anonymous said...

[url=http://is.gd/cjEclx][img]http://stomsk.ru/pics/spymobile.ol1[/img][/url]
[url=http://archive.org/details/notogaver]Cellspyexposed Reviews[/url] [url=http://archive.org/details/worriogowli]Watch Himym Season 8[/url] http://wedding-portofolio.webs.com/apps/profile/109034678/ free android text message spy app spy kids 3d game over wikipedia spy vs spy video game
Gsm Spy Phone Device India
http://it.tut.by/315098 http://www.ukbbcnews.com/selena-gomez-justin-bieber-teen-choice-award-winner.html http://www.karlshowstarringjason.com/2011/07/this-weeks-guest-dr-michael-friedrichs/ find a cell phone number for free by persons name spy optics cooper polarized watch himym season 8 episode 5 cucirca spy kids 3d part 1 youtube cell phone trace free software how to spy on other cell phones
[url=http://danielaandres.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Software Mobile Phones Uk [/url] [url=http://regionaleducation.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Camera Android Apps[/url] http://lichfieldhumanistgroup.webs.com/apps/profile/109034678/ wireless spy cam with audio free mobile phone monitoring software download monitoring cell phone calls how to trace my lost iphone 4 free cell spy arsenal software download how to track cell phone using google maps

Anonymous said...

[url=http://is.gd/cjEclx][img]http://stomsk.ru/pics/spymobile.ol1[/img][/url]
[url=http://archive.org/details/notogaver]Cellspyexposed Reviews[/url] [url=http://archive.org/details/worriogowli]Watch Himym Season 8[/url] http://wedding-portofolio.webs.com/apps/profile/109034678/ free android text message spy app spy kids 3d game over wikipedia spy vs spy video game
Gsm Spy Phone Device India
http://it.tut.by/315098 http://www.ukbbcnews.com/selena-gomez-justin-bieber-teen-choice-award-winner.html http://www.karlshowstarringjason.com/2011/07/this-weeks-guest-dr-michael-friedrichs/ find a cell phone number for free by persons name spy optics cooper polarized watch himym season 8 episode 5 cucirca spy kids 3d part 1 youtube cell phone trace free software how to spy on other cell phones
[url=http://danielaandres.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Software Mobile Phones Uk [/url] [url=http://regionaleducation.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Camera Android Apps[/url] http://lichfieldhumanistgroup.webs.com/apps/profile/109034678/ wireless spy cam with audio free mobile phone monitoring software download monitoring cell phone calls how to trace my lost iphone 4 free cell spy arsenal software download how to track cell phone using google maps

Anonymous said...

[url=http://is.gd/cjEclx][img]http://stomsk.ru/pics/spymobile.ol1[/img][/url]
[url=http://archive.org/details/notogaver]Cellspyexposed Reviews[/url] [url=http://archive.org/details/worriogowli]Watch Himym Season 8[/url] http://wedding-portofolio.webs.com/apps/profile/109034678/ free android text message spy app spy kids 3d game over wikipedia spy vs spy video game
Gsm Spy Phone Device India
http://it.tut.by/315098 http://www.ukbbcnews.com/selena-gomez-justin-bieber-teen-choice-award-winner.html http://www.karlshowstarringjason.com/2011/07/this-weeks-guest-dr-michael-friedrichs/ find a cell phone number for free by persons name spy optics cooper polarized watch himym season 8 episode 5 cucirca spy kids 3d part 1 youtube cell phone trace free software how to spy on other cell phones
[url=http://danielaandres.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Software Mobile Phones Uk [/url] [url=http://regionaleducation.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Camera Android Apps[/url] http://lichfieldhumanistgroup.webs.com/apps/profile/109034678/ wireless spy cam with audio free mobile phone monitoring software download monitoring cell phone calls how to trace my lost iphone 4 free cell spy arsenal software download how to track cell phone using google maps

Anonymous said...

[url=http://is.gd/cjEclx][img]http://stomsk.ru/pics/spymobile.ol1[/img][/url]
[url=http://archive.org/details/notogaver]Cellspyexposed Reviews[/url] [url=http://archive.org/details/worriogowli]Watch Himym Season 8[/url] http://wedding-portofolio.webs.com/apps/profile/109034678/ free android text message spy app spy kids 3d game over wikipedia spy vs spy video game
Gsm Spy Phone Device India
http://it.tut.by/315098 http://www.ukbbcnews.com/selena-gomez-justin-bieber-teen-choice-award-winner.html http://www.karlshowstarringjason.com/2011/07/this-weeks-guest-dr-michael-friedrichs/ find a cell phone number for free by persons name spy optics cooper polarized watch himym season 8 episode 5 cucirca spy kids 3d part 1 youtube cell phone trace free software how to spy on other cell phones
[url=http://danielaandres.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Software Mobile Phones Uk [/url] [url=http://regionaleducation.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Camera Android Apps[/url] http://lichfieldhumanistgroup.webs.com/apps/profile/109034678/ wireless spy cam with audio free mobile phone monitoring software download monitoring cell phone calls how to trace my lost iphone 4 free cell spy arsenal software download how to track cell phone using google maps

Anonymous said...

[url=http://is.gd/cjEclx][img]http://stomsk.ru/pics/spymobile.ol1[/img][/url]
[url=http://archive.org/details/notogaver]Cellspyexposed Reviews[/url] [url=http://archive.org/details/worriogowli]Watch Himym Season 8[/url] http://wedding-portofolio.webs.com/apps/profile/109034678/ free android text message spy app spy kids 3d game over wikipedia spy vs spy video game
Gsm Spy Phone Device India
http://it.tut.by/315098 http://www.ukbbcnews.com/selena-gomez-justin-bieber-teen-choice-award-winner.html http://www.karlshowstarringjason.com/2011/07/this-weeks-guest-dr-michael-friedrichs/ find a cell phone number for free by persons name spy optics cooper polarized watch himym season 8 episode 5 cucirca spy kids 3d part 1 youtube cell phone trace free software how to spy on other cell phones
[url=http://danielaandres.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Software Mobile Phones Uk [/url] [url=http://regionaleducation.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Camera Android Apps[/url] http://lichfieldhumanistgroup.webs.com/apps/profile/109034678/ wireless spy cam with audio free mobile phone monitoring software download monitoring cell phone calls how to trace my lost iphone 4 free cell spy arsenal software download how to track cell phone using google maps

Anonymous said...

[url=http://is.gd/cjEclx][img]http://stomsk.ru/pics/spymobile.ol1[/img][/url]
[url=http://archive.org/details/notogaver]Cellspyexposed Reviews[/url] [url=http://archive.org/details/worriogowli]Watch Himym Season 8[/url] http://wedding-portofolio.webs.com/apps/profile/109034678/ free android text message spy app spy kids 3d game over wikipedia spy vs spy video game
Gsm Spy Phone Device India
http://it.tut.by/315098 http://www.ukbbcnews.com/selena-gomez-justin-bieber-teen-choice-award-winner.html http://www.karlshowstarringjason.com/2011/07/this-weeks-guest-dr-michael-friedrichs/ find a cell phone number for free by persons name spy optics cooper polarized watch himym season 8 episode 5 cucirca spy kids 3d part 1 youtube cell phone trace free software how to spy on other cell phones
[url=http://danielaandres.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Software Mobile Phones Uk [/url] [url=http://regionaleducation.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Camera Android Apps[/url] http://lichfieldhumanistgroup.webs.com/apps/profile/109034678/ wireless spy cam with audio free mobile phone monitoring software download monitoring cell phone calls how to trace my lost iphone 4 free cell spy arsenal software download how to track cell phone using google maps

Anonymous said...

[url=http://is.gd/cjEclx][img]http://stomsk.ru/pics/spymobile.ol1[/img][/url]
[url=http://archive.org/details/notogaver]Cellspyexposed Reviews[/url] [url=http://archive.org/details/worriogowli]Watch Himym Season 8[/url] http://wedding-portofolio.webs.com/apps/profile/109034678/ free android text message spy app spy kids 3d game over wikipedia spy vs spy video game
Gsm Spy Phone Device India
http://it.tut.by/315098 http://www.ukbbcnews.com/selena-gomez-justin-bieber-teen-choice-award-winner.html http://www.karlshowstarringjason.com/2011/07/this-weeks-guest-dr-michael-friedrichs/ find a cell phone number for free by persons name spy optics cooper polarized watch himym season 8 episode 5 cucirca spy kids 3d part 1 youtube cell phone trace free software how to spy on other cell phones
[url=http://danielaandres.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Software Mobile Phones Uk [/url] [url=http://regionaleducation.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Camera Android Apps[/url] http://lichfieldhumanistgroup.webs.com/apps/profile/109034678/ wireless spy cam with audio free mobile phone monitoring software download monitoring cell phone calls how to trace my lost iphone 4 free cell spy arsenal software download how to track cell phone using google maps

Anonymous said...

[url=http://is.gd/cjEclx][img]http://stomsk.ru/pics/spymobile.ol1[/img][/url]
[url=http://archive.org/details/notogaver]Cellspyexposed Reviews[/url] [url=http://archive.org/details/worriogowli]Watch Himym Season 8[/url] http://wedding-portofolio.webs.com/apps/profile/109034678/ free android text message spy app spy kids 3d game over wikipedia spy vs spy video game
Gsm Spy Phone Device India
http://it.tut.by/315098 http://www.ukbbcnews.com/selena-gomez-justin-bieber-teen-choice-award-winner.html http://www.karlshowstarringjason.com/2011/07/this-weeks-guest-dr-michael-friedrichs/ find a cell phone number for free by persons name spy optics cooper polarized watch himym season 8 episode 5 cucirca spy kids 3d part 1 youtube cell phone trace free software how to spy on other cell phones
[url=http://danielaandres.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Software Mobile Phones Uk [/url] [url=http://regionaleducation.webs.com/apps/profile/109034678/]Spy Camera Android Apps[/url] http://lichfieldhumanistgroup.webs.com/apps/profile/109034678/ wireless spy cam with audio free mobile phone monitoring software download monitoring cell phone calls how to trace my lost iphone 4 free cell spy arsenal software download how to track cell phone using google maps