Monday, July 16, 2007

Φωτιά και τσιμέντο στους προσκυνημένους.


Άλλα 2000 στρέμματα δάσους κάηκαν σήμερα στο λεκανοπέδιο που ζει η μισή Ελλάδα. Και όλοι εμείς καθόμαστε και κοιτάμε. Κοιτάμε ένα κράτος που υπάρχει μόνο για προστατεύει τα προνόμια μιας χούφτας πλούσιων που κάνουν κουμάντο. Κοιτάμε ένα κράτος που κλέβει τους πολλούς για να τα δίνει στους λίγους και που αδιαφορεί για τα πάντα εκτός από το να διαιωνίζει τον εαυτό του.
Έχουμε τη ζωή που μας αξίζει. Έχουμε την ποιότητα ζωής που διεκδικούμε.
Μέσα στη γενικευμένη οικολογική κρίση μας απασχολούν μαλακιούλες όπως αν μπήκε κάποιο τρολ στο μπλογκ μας ή αν οι σχολιαστές χρησιμοποιούν κακές λεξούλες.
Σκατά. Σκατά σε όλους μας.

Σκατά σε όλα τα ιστολόγια.

.

16 comments:

BioLogos said...

Τέτοιοι είμαστε, οπότε μόνο σκατά μας αξίζουν αλλά...
πρέπει να ευχαριστήσω το τρόλλ του υπογείου σου γιατί με τις πηγές που παρέθεσε μπόρεσα να αγγίξω ένα υψηλότερο επίπεδο στο πνεύμα και την ψυχή.
Λαστ μπατ νοτ ληστ
Φωτιά και τσιμέντο
Νερό και πυρότουβλα
Χώμα και κεραμύδια...Τι να λέει?Να λέμε όλοι μας μπράβο καλά τα λέμε και είμαστε μεγάλοι μαλάκες?

Urfurslaag said...

Στην υγειά σου και σένα Βιολόγε. Να'μαστε καλά να βριζόμαστε.

BioLogos said...

...είμαι αισιόδοξος όμως.Πέρα από ότι λέμε.Ίσως, δεν ξέρω, μπορεί να αλλάξουμε κάτι.Δεν πάω κατευθείαν στο μπιγκ πικτσερ για μαζικές κινήσεις αλλά ο καθένας μπορεί να αλλάξει κάτι στα μυαλά του,στα πιστεύω του.
Από την άλλη μπορεί να λέω και μ@λ@κίες λόγω εγκεφαλικού κορεσμού.
Την καληνύχτα μου

Urfurslaag said...

Καληνύχτα Βιολόγε.

Anonymous said...

Βρε τι θυμηθηκα ακολουθωντας το λινκ στο σκατα ολα τα ιστολογια. Ενα απο τα τελευταια τραγοθδια του Πουλικακου, το "Ειστε μαλακες".

Το μαγαζι εχει ξεπουλησει παιδια. Τελος. Οσοι μπορειτε καντε την εξω αλλιως μαζευτειτε καπου πχ στα Μετεωρα, στο Μεσολογγι, και αυτο-οργανωθειτε. Και παρτε μαζι σας νερο. Γιατι το μελλον εχει πολυ ξηρασια. Α ρε Κατσαρε, το γεγονος οτι κανεις δεν ακολουθησει την Διαθηκη σου θα γινει η διαθηκη μας.

Anonymous said...

Κύριε,

παρακολουθώ τον έγγραφο επαναστατικό αγ(κ)ώνα σας στενά εδώ και αρκετό καιρό.

Χαίρομαι που στιγματίζετε τα κακώς κείμενα και είμαι σίγουρος ότι όποιος κι αν ήταν στην κυβέρνηση το ίδιο θα πράτατε διότι πιστεύω ότι δεν έχετε κομματικές εξαρτήσεις.

Θα ήθελα όμως να σας παρατηρήσω το εξής σε ότι αφορά στο χθεσινό εμπρησμό: η κρατική μηχανή λειτούργησε αποτελεσματικά, συνεπικουρούμενη από τους πολίτες των δήμων στα όρια των οποίων βρίσκονταν οι καιγόμενες εκτάσεις.

Μια και δεν έχετε τηλεόραση ξέρω πως δε θα είδατε τη λύσσα των δημοσιογράφων να παρουσιάσουν το αντίθετο.

Θα είχε ενδιαφέρον όμως να το παρατηρήσετε κάποια στιγμή. Η υπερβολή των δημοσιογράφων, η ικανότητά τους να δημιουργούν ειδήσεις και ένα "πιασάρικο" θέμα όπως ένας εμπρησμός καθιστούν το κράτος εύκολο στόχο.

Προς επίρρωση του επιχειρήματός μου, φανταστείτε ότι "χρέωσαν" και τους δύο νεκρούς στο ατύχημα του Περάματος στο κράτος.

Ρ.Π.Α.

missmurple said...

είμαστε νεκροι...

Urfurslaag said...

...ναι. Ας μας θάψει κάποιος.

Urfurslaag said...

...και σχετικά με τα σχόλια του ανώνυμου για τους δύο νεκρούς εργάτες.

Στην Ελλάδα έχουμε περίπου έναν νεκρό εργάτη κάθε δύο μέρες. Η αποκορύφωση αυτού του αιματοκυλίσματος ήταν την περίοδο των προετοιμασιών για τους ολυμπιακούς το 2004 όπου είχαμε σχεδόν έναν νεκρό εργάτη την ημέρα.

Δεν κατηγορεί κανεις τα πραγματικά μεμονομένα περιστατικά. Αλλά 300 μεμονομένα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα είναι πια πολιτικό θέμα.

Anonymous said...

To anekdoto pou akouei sto onoma SEPE to exete akousta? Osoi exoun doulepsei esto kai mia mera tha gelasoun, oi alloi mallon oxi.

Urfurslaag said...

ΣΕΠΕ; ...ευτυχώς για εμάς τους άεργους υπάρχει και το γκούγκλ.

Αλλά τι σκατά σχέση μπορεί να έχει το σεπε με το συγκεκριμένο ποστ;

Anonymous said...

Vre kouto,

les na exei perasei apo ekei to SEPE na dei sinthikes elegxou, an pairnoun ta epidomata tous, an des tous gamane stis iperories ktl?

Anonymous said...

"...Αλλά 300 μεμονομένα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα είναι πια πολιτικό θέμα..."

Διαφωνώ. Διότι δεν ευθύνεται το κράτος αλλά οι εταιρίες-εργοδότες. Είναι και αυτό θέμα παιδείας και πολιτισμού.

Ακόμη και οι νεκροί εργάτες της προ-Ολυμπιακής περιόδου ήταν δημοσιογραφικά "πιασάρικο" θέμα. Αλλά ήταν αλλοδαποί. Γι' αυτό και δεν έγινε τίποτε.

Εκεί λοιπόν αρχικά θα επικέντρωνα εγώ τα πυρά μου.

Ρ.Π.Α.

Anonymous said...

Δεν ηταν πιασαρικο γιατι ΠΑΣΟΚΟΙ μεγαλοεργολαβοι εχουν και τις εφημεριδες

missmurple said...

"ας μας θάψει κάποιος"

ε, οχι και να μας θάψει! να μας κάψει...

Urfurslaag said...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΨΙΜΟ.