Sunday, July 8, 2007

Οπλισμένα με πυροβόλα όπλα τα ΜΑΤ στην διαμαρτυρία για την αναδάσωση!!!

.



Είναι αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση σε αυτή τη συγκέντρωση. Γύρω τους άνθρωποι κάθε ηλικίας, μεταξύ άλλων και μικρά παιδιά και αυτοί οπλισμένοι ΟΛΟΙ με τριανταοχτάρια περίστροφα!!!




(διόρθωση: δεν είναι τριανταοχτάρι το περίστροφο, είναι ΗΚ USP 9mm)

(συμπλήρωση: δείτε και το σχετικό-άσχετο ποστ του Περαστικού)
.

25 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Οι μπατσοι σημερα ηταν ετοιμοι για ολα.Αλλα ποιος θα παει κοντρα σε ενα νεο κινημα,την ωρα μαλιστα που αν και ειναι ακομη στα σπαργανα,εχει τεραστια δυναμη και κατεβαζει τοσο κοσμο στους δρομους...;;;

Urfurslaag said...

Μιλάς για το κόμμα του δρ Φλάντζα
να υποθέσω...
:-)

Anonymous said...

Ειλικρινώς καλοπροαίρετα:
Η άγνοια οδηγεί σε ολισθήματα φθηνού λαϊκισμού:
Το εικονιζόμενο πιστόλι (ΗΚ USP 9mm και όχι 38άρι περίστροφο) είναι μέρος της στολής και του εξοπλισμού του αστυνομικού. Η μόνη περίπτωση που ο αστυνομικός το αφαιρεί είναι όταν (για να το πούμε απλά) ετοιμάζεται για ξύλο, π.χ. στο γήπεδο ή σε επίθεση για διάσπαση διαδήλωσης. Άρα, η φωτογραφία σας αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υπονοείτε, αποδεικνύει δηλαδή ότι οι αστυνομικοί εκτελούσαν χαλαρή υπηρεσία επιτήρησης μιάς ειρηνικής πορείας.

Όσο για το στερεότυπο περί "μπάτσων", έχει αρχίσει να καταντά κουραστικό. Οι γονείς μας που μεγάλωσαν στον εμφύλιο και στη χούντα μπορεί να είναι δικαιολογημένοι, εμείς όμως πρέπει κάποια στιγμή να δούμε τα πράγματα χωρίς παρωπίδες και φανατισμούς.

Anonymous said...

επιθυμω και εγω ενα ΗΚ USP 9mm για χαλαρες βολτες στο ζαππειο ως πολιτης (τιτλος ανωτερος του αστυνομικου βεβαιως)

μπορω?

αν ειναι να πλακωθω με κανεναν θα το αφαιρω και εγω βεβαιως

Urfurslaag said...

Πρώτε ανώνυμε εκτιμώ την καλή σου προαίρεση όπως εκτιμώ το χιούμορ του δεύτερου.

Πιστεύω πως αυτό που λες είναι η στάνταρ διαδικασία που ακολουθεί η αστυνομία. Καταλαβαίνεις όμως πως κάι τέτοιο στην περίπτωση των ΜΑΤ είναι λάθος. Βρίσκονται εκεί ακριβώς για να επιτηρήσουν μια (προφανώς ειρηνική) διαδήλωση και όχι για να μαζέψουν πορτοφολάδες ή να πυροβολήσουν ένοπλους αντάρτες.

Υπήρχαν κανονικοί αστυνομικοί, ένστολοι και πιο μακριά από τα ΜΑΤ που προφανώς οπλοφορούσαν κανονικά.

Τα ΜΑΤ είναι για να "παίζουν ξύλο" και έχεις σκεφτεί τι θα μπορούσε να γίνει αν σε αυτές τις σώμα με σώμα συγκρούσεις πέσει το όπλο σε άλλα χέρια; ή ένας Ματατζής αν περικυκλωθεί και το χρησιμοποιήσει μες στον πανικό του.

Δεν με ενδιαφέρουν τα στερεότυπα περί μπάτσων όπως δεν με ενδιαφέρει καμιάς μορφής στερεότυπο (περί εβραίων, μαύρων, άσπρων ή πράσινων). Πιστεύω πως οι "μπάτσοι" είναι απολύτως απαραίτητοι σε οποιαδήποτε ευνομούμενη κοινωνία.

Αλλά η αστυνόμευση μπορεί να έχει πολλές μορφές και ο αστυνομικός μπορεί να είναι ενταγμένος αρμονικά σε μια κοινωνία ή εχθρός της.

Anonymous said...

Σεβάσμιε θείε Ουλφουκρατς,


ο ανώνυμος συνομιλητής σας 11.51 έχει δίκαιο γράφοντας ότι "..είναι μέρος της στολής και του εξοπλισμού του αστυνομικού..". Σε υπηρεσία φύλαξης είθισται να βρίσκονται in full gear.


Αν αναλογιστείτε ότι την Παρασκευή ένας αστυφύλακας είχε ξυλοκοπηθεί ανηλεώς με λοστούς, κράνη κλπ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, η αστυνόμευση ήταν λογική. Και αναμενόμενη.


Επίσης ανακαλέστε στη μνήμη σας το επεισόδιο με το κάψιμο του φυλακίου του εύζωνα.


Σε καμμία περίπτωση δε θα έπρεπε να είχαμε επανάληψη τέτοιων φαινομένων.

(Δε γράφω περί καλής προαιρέσεως γιατί πια νομίζω πως θεωρείται δεδομένη),

Ο αντιρρησίας ανηψιός σας

Anonymous said...

(εννοώ απλά πως ΔΕΝ ήταν προφανές πως η εκδήλωση θα ήταν a priori ειρηνική)


Φιλιά στη θεία

Anonymous said...

Μετά τον απρόκλητο βαρύ τραυματισμό των 2 νεαρών αστυφυλάκων κάπου στην παραλιακή, σε μια συναυλία, να είστε προετοιμασμένοι για πολύ άγριες εκδηλώσεις... Με κάποια αφορμή και αν φοβηθεί κάποιος αστυφύλακας, θα βγάλει το περίστροφο ή ότι άλλο έχει ως οπλισμό και θα το αδειάσει στην πρώτη ομάδα που τον απειλεί ή έτσι νομίζει αυτός, ιδίως αν έχουν τα μέλη της επιτιθέμενης ομάδας μαντήλια στο πρόσωπο ή κουκούλες... Φροντίστε να μην είστε εκεί γύρω για να μπορείτε μετά να γράφετε σχόλια εκ του ασφαλούς.

Οι επαναστάτες της δεκάρας πρέπει να ξέρουν ότι η σύγκρουση των πλακατζήδων με τις συντεταγμένες ομάδες του κράτους οδηγεί πάντα σε ήττα των πλακατζήδων, συχνά και σε τραυματισμό ή το θάνατο, αλλά και γενικότερα σε υποβάθμιση των ελευθεριών του λαού. Όποιος αμφιβάλλει, ας διδαχθεί από τα γεγονότα στον εμφύλιο, στη δικτατορία και όποτε άλλοτε, όταν οι αντίπαλοι της αστυνομίας δεν ήταν παιδάκια από βολεμένες οικογένειες που ήθελαν να διασκεδάσουν την ανία τους, αλλά οπλισμένοι και αποφασισμένοι επαναστάτες.

Και, αν νομίζετε ότι είμαι κι εγώ με την πλευρά της αστυνομίας, κάνετε μεγάλο λάθος! Έχω φάει ξύλο, πολύ ξύλο, με γκλομπ και με τα χέρια και έχω μάθει να μην κινούμαι (χωρίς ετολή από την κοινωνία) πέρα από εκεί που μου επιτρέπεται, λόγω αρμοδιότητας, εκπαίδευσης και στόχων.

mitsos said...

Ο/Η Urfurslaag είπε: Τα ΜΑΤ είναι για να "παίζουν ξύλο" και έχεις σκεφτεί τι θα μπορούσε να γίνει αν σε αυτές τις σώμα με σώμα συγκρούσεις πέσει το όπλο σε άλλα χέρια; ή ένας Ματατζής αν περικυκλωθεί και το χρησιμοποιήσει μες στον πανικό του.

Όπως αυτός που έφαγε ξύλο στο Ελληνικό και χαροπαλεύει?
Είσαι σύμφωνος με την αντίδραση του?
Ή έπρεπε να πυροβολήσει?

Nikolaos Kakavoulis said...
This comment has been removed by the author.
Urfurslaag said...

Χαίρομαι που τόσοι αστυνομικοί παρακολουθούν το μπλογκ μου.
Νομίζω ότι είναι μια επιτυχία και αυτό κυρίως δε, το ότι σχολιάζουν.

Η βία που ασκήθηκε τον τελευταίο καιρό σε αστυνομικούς είναι κάτι φριχτό, αλλά ασκήθηκε από ελάχιστα ανεγκέφαλα τσογλάνια.

Η βία όμως που ασκούν οι αστυνομικοί είναι σε ένα βαθμό θεσμοθετημένη. Όταν όμως ξεφεύγει από τον κρατικό έλεγχο δείχνει το χειρότερο πρόσωπο ενός κράτους.

Αλλά νομίζω πως αντί να γράψω εδώ κανένα κατεβατό θα ανεβάσω καινούριο ποστ με τίτλο "ποιός γαμάει τους μπάτσους-με την καλή εννοια"

Urfurslaag said...

Θα ήθελα να απαντήσω όμως σε αυτό τον παρλαπίπα τον "Νίκος"

Πουλάκι μου! ήρθες στη φωλιά του Ούρφουρσλάαγκ για να πεις τέτοιες μαλακίες; και να μου μοστράρεις την μουράκλα σου με φόντο την πισίνα απο το Αμέρικα;

Γράφεις στο προφίλ σου πως πολεμάς την βλακεία-είναι εσωτερικός πόλεμος προφανώς και τον χάνεις.

Λες ότι πολεμάς την ανωνυμία στο ίντερνετ. Αρα μου έχεις κυρήξει τον πόλεμο-και εγώ το έμαθα τώρα. Ωραία.

Τα περί "φοβερής αποκάλυψης" και "θεωρειών συνομωσίας" είναι δικά σου συμπεράσματα.
Έδειξα απλώς τι συμβαίνει. Το νέο αυστηρότερο πρόσωπο της καταστολής. Το πως ο Πολύδωρας κύρηξε τον πόλεμο εναντίων του Ελληνικού λαού.

Το τι πιστεύω δεν το έχεις καταλάβει καθόλου και δεν θα το καταλάβεις όσο ο ηλίθιος αποστασιοποιημένος υπερόπτης μέσα σου κερδίζει στον εσωτερικό σου πόλεμο.

Και τέλος μου λές πως δεν θέλεις να έχεις σχέση με εμένα...Την απέκτησες όμως. Με δικιά σου πρωτοβουλία.
Θα είναι μια μακριά και τρυφερή σχέση.

Anonymous said...

Σεβάσμιε θείε Ούλφχρακξ,


παρακαλώ, μη θυμώνετε. Ανεβάζετε πίεση και στην ηλικία σας είναι επικίνδυνο. Ελπίζω τουλάχιστον ότι έχετε μεριμνήσει για μένα.


Σας διαβεβαιώ πως οι αστυνομικοί παρακολουθούν μεν αλλά όχι το blog σας. Ρωσσίδες πουτάνες παρακολουθούν. Ομολογώ πως κι εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έπραττα.


Και μία διόρθωση "...Όταν όμως ξεφεύγει από τον κρατικό έλεγχο δείχνει το χειρότερο πρόσωπο ενός κράτους..."

όχι ενός κράτους, αλλά μιας κοινωνίας


Γιατί όπως σας εξήγησα σε προγενέστερή μου επιστολή, όταν ο κοινωνικός ιστός έχει καταστραφεί και βασιλεύει η ατιμωρησία, είναι αναμενόμενο.


Πάω να κοζάρω κάτι ουκράνες τώρα κι έρχομαι.


Ο αντιρρησίας ανηψιός σας

Anonymous said...

Ο Πολυδωρας κυρηξε πολεμο κατα του λαου, ουτε ο Ανδρεας στα ντουζενια του. Αληθεια μηπως θελει να σκοτωσει τους ψηφοφορους του?

Anonymous said...

Ποιος Αντρεας ο Κουτσογιωργας, η δυναμη του φωτος εναντια στις Νεοδημοκρατικες δυναμεις του σκοτους. Χαιρετισμους στην Χαριλαου Τρικουπη και την Κουμουνδουρου

Urfurslaag said...

Ανηψιέ μου Χιούι. Ξέρω ότι το μπλόγκ μου το παρακολουθεί τουλάχιστον ένας δεσμοφύλακας. Και αυτό είναι πραγματική τιμή μου.

Ρε παπάρα Μάρτινγκέιλ πως τα μεταφέρεις όλα σε ένα παλιομοδήτικο, μικροπολιτικό επίπεδο. Τέτοιες μαλακίες να πάς να τις πεις στον Βενιζέλα όχι σε μένα.
Καταλαβαίνεις τι είναι μικροπολιτική; Αυτό που κάνουν οι πρασινοφρουροί και τα κοματόσκυλα της ΔΑΠ. Και αν θες τη γνώμη μου και για τον ΣΥΝ αυτοί πίνουν τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι. Και το ΚΚΕ χεσμένο το έχω επίσεις.

Anonymous said...

Aγαπητο τερας μεταφερω οντως σε ενα αθλιο μικροπολιτικο επιπεδο καθοτι πρωτος διδαξας η αφεντια σου, με τον Πυρσο και τον Φοινικα της Χουντας. Βλεπεις οταν καποιος εχει κομματικες εμπαθειες δυσκολο να με πεισει για την ανεξαρτησια του. Την κομματικη βεβαιως, πες αγορι μου καθαρα τι εισαι και ασε τις μυξοπαρθενιες για μικροπολιτικες κλπ.
Εγω εχω την τολμη να λεω τι κομμα ειμαι και οπως ειδες οταν τα σκατωσαν ο πρωτος ειμαι που βγηκε να το πει. Λιγο θαρρος δεν βλαπτει

Anonymous said...

Πολυχρονεμένε μου μεγάλε βεζύρη Ιζνογκούντ,

(όχι-λάθος αυτό είναι από άλλη επιστολή)

Αγαπημένε θείε μου,

δε μου απαντήσατε. Να ελπίζω ότι με έχετε φροντίσει στα περί της διαθήκης?


Περί δεσμοφυλάκων: ενημερωθήκατε για την απελευθέρωση ενός αγωνιστού ονόματι Χαρίλαος Ζάμπος ή κάπως έτσι τέλος πάντων που εκρατείτο όμηρος υπό τερατωδών δεσμοφυλάκων? Είναι νίκη για την οχλοκρατία θεωρώ.


Επί του ανα-θέματός μας τώρα.

Με ενδιαφέρει η άποψίς σας επί της απόψεώς μου "...όχι ενός κράτους, αλλά μιας κοινωνίας..".



Δύναμαι να θεωρήσω ότι σας ενοχλεί εν είδει μυιγός το ζωύφιον martingale, αλλά διάολε μεταξύ συγγενών μία απάντησις είναι επιβεβλημένη.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

Ο αντιρρησίας (και Ουκρανοπαρατηρητικός) ανηψιός σας Χιούι

Σπύρος Ντόβας said...

Ο Ουρφ μουέχει κρυφά εξομολογηθεί ότι υποστηρίζει την Φιλελεύθερη Συμμαχία, αλλά ας μην γίνει θέμα :-)

Urfurslaag said...

Μάρτινγκέιλ εκτιμώ την στάση σου γι'αυτό και συζητάμε αντί να τρολιάζουμε. Κομματικές εμπάθειες δεν έχω, κυβερνητικές ναι. Όσο για το τι είμαι, είμαι άλλος ένας μαλάκας που προσπαθεί να ζήσει ήσυχα και δεν τον αφήνουν. Να είσαι σίγουρος ότι αν κάνανε τα ίδια και οι άλλοι το σηματάκι κάτω από τον φοίνικα θα ήταν ένας πράσινος ήλιος.

Ανώνυμε δεν διαφωνώ. Το κράτος και η κοινωνία ειναι συνυφασμένα. Το ένα είναι ο καθρέφτης του άλλου. Ζούμε σε μια ρατσιστική κοινωνία, έχουμε ένα ρατσιστικό κράτος.
Βλέπω όμως πως όταν αφήνουμε τα πράγματα ελεύθερα τείνουν να αυτοοργανόνονται-όπως συμβαίνει με την μπλογκόσφαιρα. Όταν τα καταπιέζεις ασφυκτιούν και επαναστατούν.

Σπύρο: γκκκκκρρρρρρ θα έρθει και η σειρά σας και εσάς.

Σπύρος Ντόβας said...

Εννοείς, να μας κρίνεις για το κυβερνητικό μας έργο? Μακάρι! :-)

Nikolaos Kakavoulis said...

"Νικολάκι πέρασες και πέταξες την μαλακία σου στο μπλογκ μου, έτσι, για να την πετάξεις; ή θα σε ενδιέφεραι να το συζητήσεις και να βρούμε μια κοινή αλήθεια;

Αν συμβαίνει το πρώτο, ξέρω και εγώ να κάνω τέτοια. Και το cm δεν είναι αρκετά καλή καπότα. Σπάει εύκολα. "

agapite urfurslaag -
me auto to comment pou afises sto blog mou nomizo oti sunopsises me ton kalutero tropo ti travane oi dusmoiroi mpatsoi kai pioi telika tromokratoun ton kosmaki.
Apeiles kai kafrilikia stis selides sou, oxi sti dikia mou.
Telos selida sou einai - oti theleis kaneis - opote afou se anastatose toso polu to sxolio mou mporeis apla na to sviseis anti na milas me auton ton tropo
Euxaristo.
NK

Urfurslaag said...

Νικολάκι είναι θέμα ηθικού κώδικα που ακολουθεί ο καθένας. Δεν σβήνω ΠΟΤΕ σχόλια από το μπλογκ μου - πιστεύω απόλυτα στην ελευθερία του λόγου. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να ΠΕΙ ότι θέλει. Και να κρίνεται για αυτό. Πέρασες και πέταξες μια μαλακία. Δεν απάντησες μετά στην κριτική μου. Μετέφερα την απάντησή μου στο δικό σου μπλογκ (όπως θα κάνω με ΚΑΘΕ απάντηση). Με διέγραψες. Αν αυτή δεν είναι συμπεριφορά κάφρου τότε δεν ξέρω ποιά είναι. Και οι χαρακτηρισμοί "απειλές και καφριλίκια" είναι η απάντησή σου στην πρόσκληση μου σε μια γόνιμη συζήτηση. Για να δούμε πάλι...

Αυτό που λες τελικά είναι δηλαδή ότι αν κάποιος δεν είναι "ντίσεντ" στην μπλογκόσφαιρα θα πρέπει να τον δέρνουν ανεξέλεκτα τα Ματ; και να τον πυροβολούνε ίσως;

Nikolaos Kakavoulis said...

einai auto pou lene ares mares

Urfurslaag said...

ή μπορούμε να πούμε άλαλα και μπάλαλα (είναι πιό τρέντι έκφραση, αυτή τη σεζόν, στο γκρις)