Saturday, April 14, 2007

Συνέντευξη με το κτήνος. Ο Κωσταντίνος από το μπλογκ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ μιλάει με τον Ούρφουρσλάαγκ στο Λιανοκλάδι.

Ποιος είναι ο στόχος σου με το συγκεκριμένο μπλογκ;

Βασικά ενημερωτικός. Προσπαθώ να κρατήσω ενήμερους τους φίλους (αλλά και τους «εχθρούς») για την πορεία του Εθνικιστικού κινήματος στην πολιτική, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.


Μπορείς να παραθέσεις συνοπτικά τις θέσεις του εθνικισμού;

Οι ιδεολογικές μας θέσεις είναι απλές, δημιουργία του έθνους – κράτους σε όσα έθνη δεν το έχουν καταφέρει ακόμα, προστασία του σε όσα έθνη το έχουν καταφέρει. Πολιτικά αγωνιζόμαστε για την προστασία της έννοιας του έθνους από όσα θεωρούμε κινδύνους για την ύπαρξη του. Θεωρούμε νούμερο 1 κίνδυνο την αθρόα μετανάστευση χωρίς σοβαρή μεταναστευτική πολιτική αφού χτυπάει άμεσα τον λόγο ύπαρξης των εθνών, την προστασία της διαφορετικότητας απέναντι στο «χωνευτήρι» της παγκοσμιοποίησης. Συγχρόνως αντιστεκόμαστε στην περαιτέρω ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης με την κατάργηση της εθνικής ανεξαρτησίας αφού προσβλέπουμε σε μία Ευρώπη των Λαών και των Εθνών.


Επικροτείς την βία ως τρόπο επίλυσης διαφωνιών οποιασδήποτε μορφής;

Δεν επικροτώ τη βία αλλά αναγνωρίζω ότι σε κάποιες περιπτώσεις πιθανόν να είναι η μόνη λύση. Στην Κύπρο για πολλές δεκαετίες ζητούσαν την ελευθερία τους με διαδηλώσεις και συζητήσεις με την κατοχική δύναμη. Δεν το πέτυχαν με τις συζητήσεις όμως, το πέτυχαν μετά από μία πενταετία ένοπλης δράσης της ΕΟΚΑ.


Επικροτείς εξωκοινοβουλευτικούς σχηματισμούς πολιτικά δραστήριους;

Φυσικά, ανήκω σε έναν εξάλλου. Οι εξωκοινοβουλευτικοί σχηματισμοί και τα μικρά κόμματα γενικά φωτογραφίζουν ψαγμένα άτομα, οι συνηθισμένοι εκπρόσωποι του λαού στο κοινοβούλιο αποκαλύπτουν απλώς τις πελατειακές σχέσεις κομμάτων – ψηφοφόρων σήμερα.


Ποια είναι η γνώμη σου για την ελευθερία της έκφρασης;

Την σημερινή εποχή είναι συγχρόνως αναγκαία αλλά και ανύπαρκτη αφού φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο όσους δεν την έχουν ανάγκη, όσους συμφωνούν με τις κατεστημένες απόψεις και το «πολιτικά ορθό».

Εννοείτε πάντως ότι η ελευθερία έκφρασης επιβάλετε να έχει όρια για όλους. Το να καις περιουσίες άλλων ή να ενθαρρύνεις τη βία εναντίον ατόμων ή ομάδων ατόμων που δεν σου έχουν κάνει τίποτα δεν αποτελεί «ελευθερία έκφρασης».


Γίνονται προσπάθειες λογοκρισίας και φίμωσης του εθνικιστικού πολιτικού λόγου;

Καθημερινά και από παντού. Σε κάποιες χώρες της Ευρώπης φτάνει μέχρι και την απαγόρευση της πολιτικής μας δράσης ή την ποινικοποίηση των ιδεών μας. Στην Ελλάδα δεν έχουν ληφθεί τόσο ριζικά μέτρα μόνο επειδή η φίμωση του πολιτικού μας λόγου από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ είναι σχετικά επιτυχημένη και το εθνικιστικό κίνημα δεν έχει δυναμώσει σε σημείο που να απειλεί άμεσα το κατεστημένο. Νοιώθω ότι δεν είμαστε τόσο μακριά όμως, πιθανώς μετά τις προσεχείς εκλογές να ακουστεί η εθνικιστική φωνή στο κοινοβούλιο μετά από τρεις δεκαετίες.


Ο εθνικισμός ως πολιτικός τρόπος σκέψης κάνει διαχωρισμούς ανάμεσα σε ομάδες του πληθυσμού; σχετικά με τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους, πολιτικών θρησκευτικών ή ιδεολογικών;

Κατηγορηματικώς όχι, όλα τα δικαιώματα των πολιτών είναι σεβαστά, τουλάχιστον στην πολιτική του σύγχρονου Εθνικισμού, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.


Σε μια παλιότερη κουβέντα μας μου είχες πει πως « Μπορεί να μην ευαγγελίζομαι πολέμους, να μην ζωγραφίζω σβάστικες και να μην υμνώ τον Χίτλερ όπως κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τον χώρο μου αλλά είμαι εθνικιστής». Τι είναι αυτό που συντηρεί τέτοια στερεότυπα; Γιατί ο χώρος σας έχει ταυτιστεί με τέτοιες ιδεολογίες;

Για δύο λόγους. Πρώτον, έτσι εξυπηρετεί να εμφανίζουν τον χώρο μου τα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένοι κύκλοι, αφού δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις στην πλειοψηφία του κόσμου. Δεύτερον, κάποιοι συγχέουν τον Εθνικισμό με τον Εθνικοσοσιαλισμό ή μάλλον με μία μορφή Ε/Σ. Στην πραγματικότητα οι διαφωνίες μας φτάνουν σε σημείο πολλές φορές να μην αναγνωρίζει ο ένας χώρος τον άλλο ως «Εθνικιστικό». Εμένα προσωπικά, κανείς δεν θα με αναγκάσει να ταυτιστώ με τη δράση τους όπου διαφωνώ, ούτε είμαι Εθνικοσοσιαλιστής ούτε ήμουν ποτέ. Αλλά και κανείς δεν θα με αναγκάσει να τους απορρίψω όταν αγωνίζονται για την πατρίδα απλώς και μόνο επειδή διαφωνώ με κάποιες ιδέες τους. Στον αγώνα για την Ελλάδα κανείς δεν περισσεύει.


Ποιες είναι οι πέντε αγαπημένες σου ταινίες;

Braveheart, The Last Samurai, The Matrix, Lord of the Rings, Gladiator.

13 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Με τετοια μυαλα θα παμε σιγουρα μπροστα.
Απορω γιατι του κανετε τζαμπα διαφημιση...

Urfurslaag said...

Πρέζα γειά χαρά, είναι τιμή μου που σχολιάζεις στο μπλογκ μου.

Αλλά αυτό το ποστ πιστεύω πως είναι παρουσίαση θέσεων και ενημέρωση και όχι διαφήμιση.

Όταν θέλουμε να είμαστε υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και κατά της φίμωσης πρέπει να ξεκινάμε από τον εαυτό μας. Και να μη φιμώνουμε οι ίδιοι τις φωνές που δεν μας αρέσουν.

habilis said...

Με μπερδεψεs τωρα .Οι δυσμοιροι Ελληνεs που ειδαν επιτελουs χαρα στα σκελια τουs με με ολα αυτα τα μανουλια εκ τηs αλλοδαπηs . Αυτουs δεν τουs νοιαζεται κανεναs .. Το δικαιο μου ρε γαμωτο...

TRAVAGIA said...

Χμ απ' ότι φαίνεται το πατριωτάκιείναι κλασική περίπτωση βλάβης ...έχετε σκεφτεί ποτέ σας γιατί ένας άνθρωπος να σκίζεται τόσο πολύ για το έθνος? ε? μήπως γιατί δεν έχει κανένα πραγματικό ενδιαφέρον σαν άνθρωπος και λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης δηλώνει έλλην, τούρκος, γερμανός κτλ. "εθνικά υπερήφανος" γιατί δεν έχει να υπερηφανευτεί για κανένα άλλον προσόν του ώς άτομο? Βλέπω πως ο φασισμός έχει βελτιώσει πολύ τις ατάκες του , συνδυασμός ακραίου νεοκαπιταλιστικού τρόπου σκέψης και δήθεν - λαϊκής φρασεολογίας με εκρήξεις ψευτοσυμπόνιας για τα φτωχά στρώματα. Αυτοί είναι που υπερασπίζονται την διαφορετικότητα? καλό συνδικαλιστικό τερτίπι αλλά δε μασάμε... Ξέρουμε πως αυτοί ήταν στην κατοχή οι γερμανοτσολιάδες ,με το γερο-παπατζή αυτοί μας πούλησαν στους άγγλους και με το μπάσταρδο του τον ξεκωλιάρή τον ανδρέα στους Αμερικάνους, και οι παππούδες τους λακέδες των τούρκων ήτανε , στην εόκα δεν πολεμούσανε τούρκους αλλά αριστερούς αντάρτες (Σκατά στην Κύπρο γενικώς) , τα ίδια τα κωλόπαιδα της Φρειδερίκης χαντάκωσαν και χαντακώνουν ακόμα την ελλάδα , το κεφάλαιο τους χρειάζεται για να αποπροσανατολίζει το λαό , η φτώχεια φέρνει είτε σοσιαλιστική επανάσταση είτε φασισμό. Αυτοί είναι οι κυριλλέ εθνικιστές , οι διαλακτικοί , οι συζητησιμοι, οι μή κολλημένοι.
Το σουρεαλιστικό της υπόθεσης είναι η συνεργασία τους σε διεθνές επίπεδο, για φανταστείτε συνέδριο καρατζαφέρη με γκριζους λύκους και αλβανούς εθνικιστές?!!!
τέσπα ,μάγκα πιές κώνειο άμα θες να σώσεις την ελλάδα, δε μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο, πάρτο απόφαση και αυτοκτόνα ,ο τόπος δεν σε έχει ανάγκη ,ΤΕΛΟΣ .

Anonymous said...

Το φασίστα πολλοί εμίσησαν, το φασισμό ακόμα περισσότεροι. Νομίζω ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κλασική περίπτωση νεο-φασίστα, ορθόδοξου διαλλακτικού δεξιού. Αλλά ούτε και σχιζοφρενοβλαβιώσης. Ζημία των καιρών είναι. Η έλλειψη γνώσης φέρνει απόγνωση και η σεξουαλική στρέβλωση (κατά Ράιχ) φέρνει φασισμό. Αλήθεια, τι θα ήταν ο φασισμός χωρίς τις στρατιές αποβλακωμένων, πεινασμένων, σεξουαλικά στερημένων και μικροαστών υποτακτικών του? Το φασισμό βαθειά κατάλαβε τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον. Το κακό πρέπει να καταπολεμηθεί εν τη γενέση του. Κι επειδή οι προγόνοι μας οι αντάρται φρόντισαν γι αυτό, όχι όμως και τα παιδιά τους, θα έπρεπε να μην ξεχνάμε κι αυτό που έλεγε ο ποιητής:

"Πλήρη ελευθερία του βιβλίου, υπό έναν περιορισμό.
Πλήρη ελευθερία του θεάτρου, υπό έναν περιορισμό.
Πλήρη ελευθερία των καλών τεχνών υπό έναν περιορισμό.
Πλήρη ελευθερία της μουσικής, υπό έναν περιορισμό.
Πλήρη ελευθερία του κινηματογράφου, υπό έναν περιορισμό.
Ο περιορισμός: καμμία ελευθερία για γραπτά και έργα τέχνης που εξυμνούν τον πόλεμο ή τον παρουσιάζουν ως αναπόφευκτο, και για εκείνους που υποστηρίζουν το μίσος μεταξύ των λαών."

(για τους αστοιχείωτους) Μπ. Μπρεχτ

τα υπόλοιπα, περι ελευθερίας και φίμωσης τα ακούμε πολύ βερεσέ. Κι αν ο φασίστας με κατηγορεί για φασισμό, τότε μάλλον είμαι σε καλό δρόμο.

Anonymous said...

Δεν μπορώ να πω ότι το bloc σου είναι από αυτά που μ'ενθουσιάζουν. Μπορώ να πω πάντως ότι το διαβάζω με ενδιαφέρον πάντα. Δεν ξέρω να συμφωνούμε πολιτικά. Ξέρω όμως ότι κάτι έχεις να πεις...
Να είσαι καλά!

Anonymous said...

POYSTH KALINTZAKH XERO POY MENEIS, THA SE SKISO KAI VALE THN EYP ME TOYS FLOROUS FILOUS SOU APO TO STOXO , NA VROUNE TIN IP MOY LAMOGIO.


THA SE GAMHSO XORIS SALIO
PERIMENE

Yellow Kid said...

Το παιδί προσπαθεί τόσο πολύ να απαντήσει σοβαρά σε πράγματα, που σε μια αλλη περίπτωση αν μπορούσε θα έσπαγε τα κεφάλια μας και δεν ξέρω κάν αν τα έχει γραψει αυτός. Δεν έχει και τόση σημασία όμως...

Ωπως το βλέπω,το χωνευτήρι της πάγκοσμιοποίησης του έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα και δείχνει να το έχει δεχτεί και παράδειγμα είναι η αποδοχή του στο παγκόσμιο παιχνίδι των μπλόγκ.

Μιλάει ακόμα και για ένοπλο αγώνα ως την μόνη λύση κάποιων περιπτώσεων. Πραγματικά το πιστεύει αυτό; Τότε γιατί συνεχίζει να κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του; Νομίζω, ξέρει οτι είναι ποιο ασφαλές απο ποινικής απόψεως.

Θα συμφωνήσω εν μέρη μαζί του πως δεν γίνεται σωστή διαχείρηση της δημοκρατίας απο την βουλή των Ελλήνων, αλλά αυτό δεν ειναι που επιζητούν έτσι και αλλιώς ολα τα ακροδεξιά κόμματα; Κατάργηση ή περιορισμό της δημοκρατίας;
Τον καθησυχάζω λέγοντας του πως το μη απολύτα δημοκρατικκό καθεστός τους υσχύει και χωρίς τανκς!

Οσο για τα όρια της ελευθεριάς έκφρασης, υσχύουν μόνο όταν "καις περιουσίες άλλων ή να ενθαρρύνεις τη βία εναντίον ατόμων ή ομάδων ατόμων που δεν σου έχουν κάνει τίποτα" αλλα σε καμία περίπτωση οταν εκείνος "αναγνωρίζει ότι σε κάποιες περιπτώσεις (η βία) πιθανόν να είναι η μόνη λύση.";
Λίγο αντιφατικούλι το βρίσκω.

Έπίσης δεν βρίσκω και ιδιάιτερη φίμωση των ακροδεξιών απο τα ΜΜΕ, εφόσον συνεχίζουν να υπάρχουν περισσότερα κανάλια που υποστηρίζουν ακροδεξιές θέσεις απο αριστερά. Ακόμα και τα "μεγάλα" τηλεοπτικά κανάλια η ραδιόφωνα που υποτήθεται πως είναι "ουδέτερα" δεν μας περνάνε αξίες οπως "Πατρις-Θρησκεία-Οικογένεια";

Και όταν λέει πως "όλα τα δικαιώματα των πολιτών είναι σεβαστά, τουλάχιστον στην πολιτική του σύγχρονου Εθνικισμού" εννοεί πως δεν υπάρχουν δικαιώματα έξω απο τον σύγχρονο Εθνικισμό;Επήσης Θεωρεί πως είναι δικαίωμα κάποιου να έχει ας πούμε διαφορετική σεξουαλικότητα; Τότε γιατί οι περισσότερες επιθέσεις τους γίνονται πρός τα κεί;

Τέλος, βρίσκω τις θέσεις του γύρω απο τον εθνικισμό, λίγο επιπόλαιες, το ίδιο και τις επιλογές στις ταινίες του. Όποια ταινία περιέχει στολές.

Urfurslaag said...

Παιδιά ευχαριστώ για τα σχόλια που αφήνετε αλλά μήπως δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος για να ανασκευαστεί η εθνικιστική ιδεολογία στο σύνολο της;

Θέλω να πω μόνο κάτι στον Τραγωδία :
Μαλακίες μπορεί να έχει πει ο οποιοσδήποτε. Ακόμα και ο Μπρεχτ. Μια κοτσάνα δεν σημαίνει πως είναι σοφία επειδή την είπε κάποιος σοφός. Ο Μπρέχτ είπε και στη γυναίκα του "Μαρία πάλι τέλειωσε το κωλόχαρτο" αλλά δεν χρησιμοποιούμε αυτή την ατάκα για να υποστηρίξουμε ιδεολογίες...η μάλλον....τώρα που το ξανασκέφτομαι...χμμμμ...

Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι πως Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ Ή ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Δεν μπορεις να την περιορίσεις.
Ή την καταργείς ή την δέχεσαι.
Τα υπόλοιπα, περι ελευθερίας και φίμωσης τα ακούω βερεσέ.

Anonymous said...

Προς αξιότιμον κύριον eythimioygiorgos
Προφανέστατα κύριε Δαπίτη έχετε κάποιο πολύ σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα και ανθυπομαλακίζεστε στο πληκτρολόγιο. Ειλικρινέστατα όμως δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο της επίθεσης σας προς εμέ, για ένα σχόλιο μου στο συγκεκριμμένο μπλοκ.
Σαφέστατα δε, έχω αρχίσει και να σας φοβάμαι καθώς δείχνετε ότι είσαστε μεγάλος επιβήτωρ! Εάν λοιπόν επιθυμείτε να έχουμε μία σεξουαλική συνέρευση μαζί πρέπει να μου πείτε και για το μόριο σας και σε τι κατάσταση βρίσκεται, ώστε να ξέρω και εγώ τι αναγκαία μέτρα θα πρέπει να πάρω!
Α και για να σας δείξω την δουλοπρέπεια μου προς εσάς να σας πω ότι με συγκινούν δεόντως οι συνερεύσεις με άτομα υψηλού δείκτου νοημοσύνης όπως εσείς. Καλή σας ημέρα και σας περιμένω ανυπόμονα

Urfurslaag said...

εεεε ναι και εγώ δεν την κατάλαβα συτήν την επίθεση. Η υπόθεσις θα ερευνηθεί πάραυτα.

Το σωστό να λέγεται said...

Urfurslaag said...

"Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ Ή ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Δεν μπορεις να την περιορίσεις.
Ή την καταργείς ή την δέχεσαι."

Συμφωνώ απόλυτα για τον ορισμό σου της ελευθερίας φίλε.

Αν δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε την ελευθερία του λόγου στο διαδίχτυο τότε χάνουμε τον χρόνο μας.
Πηγαίνουμε πίσω στον χρόνο σε τακτικές ολοκληρωτισμού που θέλουμε να ξεφύγουμε.
Φρενάρουμε με όλη την δύναμη μας την ανθρωπιά μας.

Η ανικανότητα να απαντήσει κάποιος σ' ένα σχόλιο και να διαχειρισθεί σωστά το μπλόγκ του σαν πεδίο εξάσκησης Ελευθερίας αλλά και προσωπικής ευθύνης καταλήγει στο blog moderation.
Μια απεγνωσμένη κίνηση φοβίας προς την ελευθερία του λόγου.
Το blog moderation αποδείχνει την ανικανότητα του διαχειριστή να καταλάβει το νόημα της Ελευθερίας του Λόγου αλλά και να χρησιμοποιήσει το δημοκρατικό δικαίωμα του διαλόγου.
Ένας που ενοχλείται στο σημείο που σβήνει τον λόγο του άλλου πέφτει στο πρώτο σκαλί του φασισμού.
Όλες οι ολοκληρωτικές ομάδες άρχισαν με την εξόντωση του λόγου πρώτα μέσα και μετά έξω απο τι ομάδες τους.
Αυτό είναι και το litmus test του φασισμού.
Η ύπαρξη λογοκρισίας!
Δεέξε μου ένα μαθητή λογοκρισίας και θα σου δείξω έναν εκκολαπτόμενο φασίστα.

Ένας που λογοκρίνει είναι ένας άνθρωπος που έχει χάσει την ικανότητα να κάνει διάλογο και αποδέχεται έμμεσα όλους τους τρόπους που έχει υποβληθεί λογοκρισία στο παρελθόν αλλά και τους νέους τρόπους που θα βρούν οι αντιδημοκρατικές δυνάμεις να σβήσουν τον διάλογο στο μέλλον.

Το σωστό να λέγεται

Υ.Γ.
Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για την απόλυτη Ελευθερία του Λόγου.
Μόνο του Λόγου!
Για τις υπόλοιπες ανθρώπινες Ελευθερίες μπορούμε να μιλήσουμε σε άλλα ποστ.

Anonymous said...

και σε άλλα τόστ επίσης...

να καταγγείλω την φίμωση του αγώνα μας από το παληκάρι με το παράξενο χτένισμα.