Friday, April 27, 2007

Βούλωσ'το και κάτσε να τη φας. Μια Νεοδημοκρατική προσέγγιση.

.



Τον τελευταίο καιρό έχω πιάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το αφεντικό για τα δικαιώματα των πολιτών στην Μεσαιωνική Ελλάδα του σήμερα. Τον ρώτησα αν είναι «σεμνό και ταπεινό» ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης να βολεύει το αδελφάκι του σε μια θεσούλα σύμβουλου στο δημόσιο με υπέρογκες αποδοχές, τον ρώτησα αν ο νεποτισμός είναι ένα αισχρό φαινόμενο διαφθοράς, τον ρώτησα γιατί δεν ασχολείται με την ΕΡΤ για την οποία πληρώνουμε εμείς αλλά θέλει να ανοίξει και εφημερίδες και αν δικαιούμαστε ως Έλληνες φορολογούμενοι να ρωτάμε για όλα αυτά, αλλά το αφεντικό έχει όραμα!


Έτσι και ανώνυμα αλλά και επώνυμα αυτός με είπε αρχίδι, μου είπε να σκάσω και μου είπε να μην τον ξαναβάλω στο στόμα μου.


Μετά από αυτά, από αγάπη και ενδιαφέρον για το αφεντικό μου αλλά και για να τον ευχαριστήσω για τα καλά του λόγια στο δίκτυο αλλά και για τους τραμπούκικους εκβιασμούς που κάνει εκτός δικτύου αποφάσισα να μην ξαναμιλήσω για αυτόν.






Θα γράφω μόνο...


.

9 comments:

Urfurslaag said...

Και το σχόλιο που έστειλα στο αφεντικό (δεν θα το δείτε εσείς στο μπλογκ του διότι το αφεντικό ασκείται εις την λογοκριτικήν)


"ΌΛα καλά αφεντικό. Δεν θα ξαναπώ τίποτα. Θα ποστάρω μόνο."

srt said...

Διάβασα όλο το blog του, από τη στιγμή που άρχισε το θέμα με το Δημοσιογράφο. Δεν εκφράστηκες ποτέ υβριστικά στο πρόσωπο του. Το μόνο που έκανες είναι να υπερασπιστείς την ερώτηση σου (που είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου : αρ. 14 παρ. 1 του Συντ.). Αυτός πάλι αντέδρασε σαν υστερικός. Μαζί σου.

Urfurslaag said...

Το αφεντικό συνεχίζει να λογοκρίνει τα σχόλια μου και να ανεβάζει άλλων που με βρίζουν. Οπότε του έστειλα άλλο ένα σχολιάκι.


"Τώρα θα ανεβάζεις μόνο σχολιάκια που σε γλύφουν και βρίζουν εμένα; χωρίς να μου δώσεις την δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου;

Αν αυτό δεν είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ τότε τι είναι;"

ΥΓ Συγχαρητήρια για το θάρρος σου Φιλίστορ. Όπως βλέπεις έχει πέσει μεγάλος φόβος εδωμέσα. Πράγμα λογικό μια που τα δύο αδίστακτα αδερφάκια κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα.

The Torch said...

Σ' ευχαριστώ urfuslaag που με τίμησες με σχολιάκι. Νοιώθω όντως τυχερούλης όπως λές, καθώς το ξεκίνημά μου στα blogs μαγνήτισε την δική σου προσοχή. Τιμή μου.
Σου απαντώ λοιπόν πως "ναι" γνωρίζω τί θα πει νεποτισμός. Το έψαξα όπως μου προτίνεις (μιάς και είμαι δημοσιογράφος) και κατέλληξα ότι έχει δίκιο. Όλα τα προβλήματα αυτής της χώρας ξεκινούν από τον νεποτισμό. Τίποτα άλλο δεν πάει στραβά εδώ. Ο νεποτισμός είναι πραγματικά ένα φαινόμενο που πρέπει να πατάξουμε. Προτείνω όμως να το χτυπήσουμε στη ρίζα του. Να διαλύσουμε τον θεσμό της οικογένειας πρώτα κι έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τολμίσει αυτή η Λερναία Ύδρα που κατατρώγει τη χώρα μας να ξανασηκώσει κεφάλι.

Urfurslaag said...

@ Δαυλός: Ο νεποτισμός είναι μια μορφή διαφθοράς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η διαφθορά στον δημόσιο τομέα (ψάξτο και αυτό.)

Δαυλέ είσαι πολύ αφελής για να είσαι αληθινός. Αλλά φυσικά μέσα στην απόλυτη αφέλεια της σκέψης σου δεν φαντάζεσαι πόσο δίκιο έχεις.

Anonymous said...

Ο Αντώναρος είναι ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα της "Νέας" διακυβέρνησης της χώρας.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, τα ίδια και τα ίδια. Πέσανε σαν πεινασμένη ακρίδα να λιγδώσει το άντερό τους από τα λεφτά του ταμείου.

Περαστικός said...

@the torch

Το σχόλιό σας είναι λογικά και ηθικά αίολο. Θα υποθέσω ότι είστε ειλικρινής και πράγματι δεν αντιλαμβάνεστε τους λόγους. Εξηγώ λοιπόν.

Είναι λογικά αίολο διότι χρησιμοποιείτε το τέχνασμα της παραποίησης και της αντικατάστασης της αντίπαλης θέσης στο διάλογο με μια δική σας ή με μια υπερβολική εκδοχή της. Κανένας δεν υποστήριξε ότι όλα τα προβλήματα της χώρας οφείλονται στο νεποτισμό, αλλά ότι σίγουρα ο νεποτισμός είναι πρόβλημα σημαντικής έκτασης στην Ελλάδα. Επίσης, κάνετε λογικά άλματα εμφανίζοντας παράλογα συμπεράσματα ως δήθεν απόρροια της αντίπαλης θέσης. Πάταξη του νεποτισμού δεν σημαίνει διάλυση της οικογένειας και κανένας δεν υποστήριξε μια τέτοια θέση. Θέλετε να την υποστηρίξετε εσείς; Επιχειρείτε να δημιουργήσετε μια αυθαίρετη, παράλογη σύνδεση και επιτίθεστε εναντίον ανύπαρκτης θέσης.

Αυτά περί της λογικής, τώρα, συνεχίζουμε με τις ηθικές παραμέτρους του λόγου σας:

Το σχόλιό σας διέπει η αντίληψη ότι είναι απολύτως φυσικό κάποιος να προωθεί κατά την απόλυτη κρίση του μέλη του συγγενικού ή φιλικού περιβάλλοντός του σε δημόσια αξιώματα, υποθέτω για αυτό η αναφορά στην οικογένεια. Ωστόσο, μια δημόσια υπηρεσία δεν είναι κάτι το οποίο ανήκει στον εκάστοτε πολιτικό ή διοικητικό προϊστάμενό της, για να τη διαχειρίζεται αυθαίρετα ή να διορίζει σε αυτήν όποιον θέλει, όπως ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος ή ιδιωτικής επιχείρησης (δηλαδή, δεν είναι το μαγαζάκι μας στο οποίο θα προσλάβουμε ή το οποίο θα αφήσουμε κληρονομιά στο γιόκα μας ή την κορούλα μας). Κάθε ΥΠΗΡΕΤΗΣ ή ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ (και όχι ιδιοκτήτης ή νομέας) δημόσιου λειτουργήματος έχει υποχρέωση λογοδοσίας για τις επιλογές του και οφείλει να έχει ως πρωταρχικό κριτήριο την αξιοκρατία και προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Είναι αξιέπαινο να κάνει κάποιος τις μεγαλύτερες θυσίες για τους δικούς του ανθρώπους, δεν έχει όμως δικαίωμα να δωρίζει όσα δεν του ανήκουν, ίσως πολύ περισσότερο όταν αυτά που δωρίζει ανήκουν σε όλους. Εάν έχετε άλλη θέση, δηλώστε την ξεκάθαρα, μην κρύβεστε πίσω από την παραποίηση της θέσης των άλλων.

Είστε δημοσιογράφος είπατε. Για την ενίσχυση και αναβάθμιση της επιχειρηματολογίας σας θα σας πρότεινα κάποιο εγχειρίδιο διαλεκτικής, για την ηθική σας, αναζητήστε τη μέσα σας.

The Torch said...

Αγαπητέ περαστικέ, το σχόλιό μου φυσικά και είναι αίολο, διότι ήταν ειρωνικό. Γι' αυτό και χρησιμοποίησα την υπερβολή, για να το καταδείξω. Η λογική και ηθική ανάλυσή σας πάντως ήταν πολύ καλή και την διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή. Φαντάζομαι να σας είναι σαφές ότι πίσω από το σχόλιό μου κρύβονται κάποια άλλα πράγματα. Βέβαια ο urfurslaag με θεωρεί έναν αφελή που λέει κατά λάθος αλήθειες. Ελπίζω να διάβασε και εκείνος προσεκτικά την ανάλυσή σας.

λολιτα said...

Ούρφ αγαπητέ μου χαίρομαι που έστω και τώρα κάποιοι ανταποκρίθηκαν για έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο....είναι φαντάζομαι ένας απο τους στόχους σου...

Το μόνο που συνεχίζει να με θλίβει είναι οτι ο κύριος ανώνυμος-επώνυμος δημοσιογράφος δεν έχει πιάσει το νόημα ακόμα..

Που θα πάει...