Thursday, March 15, 2007

Οι Επώνυνοι από τους Ανώνυμους.


Σε 10.000 υπολογίζονται όλοι όσοι θεωρούνται ότι είναι πολιτικά, επιχειρηματικά, διοικητικά, οικονομικά στελέχη στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αυτοί που στελεχώνουν εκάστοτε, ανάλογα με την πολιτική συγκυρία, υπουργεία, οργανισμούς, επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος, αλλά και υψηλές θέσεις σε ιδιωτικές μεν επιχειρήσεις αλλά με στενή σύνδεση με «δουλειές στο Δημόσιο».

Όλοι αυτοί οι τύποι ανακυκλώνονται σε υψηλές ή υψηλότερες θέσεις, ασκώντας την ουσιαστική διοίκηση, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολιτικές.
Οι ίδιοι τύποι, όταν «ιδιωτεύουν» ανοίγουν ή συμμετέχουν σε Εταιρείες Συμβούλων που αναλαμβάνουν ανοιχτά ή παρασκηνιακά όλα τα αξιόλογα και «ζουμερά» έργα ή υποθέσεις.

Αν ερευνήσετε λίγο κάθε έναν/μια από όσους έχουν ενεργό ρόλο σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, θα διαπιστώσετε ότι είναι γιοι, κόρες, αδελφοί, ξάδελφοι, νύφες, γαμπροί, κουμπάροι, μπατζανάκηδες, κουνιάδοι κάποιων συγκεκριμένων «υψηλά ισταμένων», οι οποίοι βρίσκονται υψηλά είτε από προσωπική αξία είτε από πολιτική εύνοια είτε από οικογενειακή ώθηση.


140 από τους εν ενεργεία βουλευτές είναι γιοι-κόρες-συγγενείς παλαιών πολιτικών.
Το Μητσοτακαίικο έχει 2.

Η ηλίθια Φώφη, που έκανε για μασσατζού, πλασάρεται σαν «πριγκίπισσα» υπερνομάρχης, ελέω πατέρα που έχει μυθοποιηθεί επειδή κάπνιζε και πέθανε νέος.

Η ελίτ παραμένει η ίδια στον πυρήνα.

Τα συμφέροντα της ελίτ δεν ταυτίζονται με τα εθνικά συμφέροντα, αλλά με προσωπικές επιδιώξεις.


Το κείμενο αναδημοσιεύεται πετσοκομένο για αισθητικούς λόγους.
Ολόκληρο το κείμενο εδώ.

5 comments:

ou ming said...

Πείτε ταν κύριέ μου. Οι επώνυνοι είναι μάστιχα για τον τόπο μας.

ou ming said...

Πείτε τανννννννννννν; αμάννννννννννννννν

ou ming said...

Κάτι έχει το μπλογκ σας και μαγνητίζει τις πυξίδες μας.

Anonymous said...

endiaferon!

Anonymous said...

Ο Κ. Καστοριάδης τους υπολόγιζε επίσης σε 10.000 και αποκαλούσε το πολίτευμα μας "Δημοκρατική Ολιγαρχία"