Friday, May 30, 2008

Η συνέντευξη του Πάσχου Μανδραβέλη στο Τάπερ τιβί

.


Με πολύ καλύτερη εικόνα και ήχο από την λάιβ μετάδοση. Η συνέντευξη συνοδεύεται από τα σχόλια και τις ερωτήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης... όλα αυτά και πολλά άλλα θα τα βρείτε στο μπλογκ του Μίστερ Τάπερ τιβί


.

Monday, May 26, 2008

Saturday, May 24, 2008

Thursday, May 22, 2008

Tuesday, May 20, 2008

xpmagazine

.
















.

Monday, May 19, 2008

Δεν μπορώ να αποφασίσω...

.










...ποιό είναι το αριστούργημα...


.

Friday, May 16, 2008

ΙδιογράφΩς

.










ευχαριστώ όλους όσους με προσκάλεσαν.
.

Wednesday, May 14, 2008

Monday, May 12, 2008

Πώς γνώρισα τον Urf (by Lazy Lizard)

.

Ένα μεσημέρι της ερήμου. Το αεράκι χάιδευε το λείο σαυροδέρμα μου, όπως καθόμουν αραχτά-αραχτά στον τρίτο αγαπημένο μου βράχο, κάπου στην Αριζόνα. Ένιωσα μια παρουσία πίσω μου, να πλησιάζει. Δεν αισθάνθηκα όμως κίνδυνο. Ένιωσα ασφαλής, όχι επειδή κατέχω 7 dan στην πολεμικη τέχνη lizar – do, αλλά επειδή σαυρο-ενστικτωδώς ήξερα ότι δεν υπάρχει φόβος.

Η σκιά του πλάσματος ζωγράφισε στα πλαϊνά του βράχου ένα δίποδο πλάσμα, με κάτι σαν ραβδί στο χέρι και μια μούρη που μου θύμιζε τα παιδικά μου χρόνια, στο New Mexico, στη φωλιά των σαυρο-γονιών μου. Μνήμες από τα παλιά αναδύθηκαν στιγμιαία…

Lazy, φάε όλα τα σκουληκάκια σου, οι σαυρούλες στην Ευρώπη πεινάνε κι εσύ δεν εκτιμάς το φαγητό που έχεις!

Lazy, μην τρέχεις όλη μέρα, αν δεν καθήσεις να απολαύσεις τον ήλιο τι θα καταφέρεις στη ζωή σου;

Νοσταλγικά και νωχελικά γύρισα προς το μέρος του παράξενου επισκέπτη…Πριν προλάβω όμως να τον αντκρίσω, με χαιρέτησε με ένα χασμουρητό τεραστίων διαστάσεων.

Ουααααααααααααχχχχχχχχχχχχ!”. Έτριξε η γη και φύσηξε χασμουρητοάνεμος.

Ότι και να πει κανείς, είναι δείγμα ευγένειας να σέβεται κανείς την κουλτούρα σου, και να την χαιρετίζει με τέτοιο τρόπο. Ανταπέδωσα ευγενικά με ένα καλοφτιαγμένο χασμουρητό, που στριφογύριζε γύρω από τις φράσεις “Δεν πάνε να γαμηθούν τα φασισταριά του κερατά;” και “στερημένο παπαδαριό!


Απάντησε με ένα χασμουρητό βαθύ και σοφό, που ξεκινούσε απαγγέλοντας “Urfurslaaaaaaaaaaaaaggg…” και τελείωνε με το μυστηριώδες όνομα “Θανασάκηηηηηηη…”.

Δεν μπορούσα παρά να απαντήσω με ένα καλοζυγισμένο και μουσικό χασμουρητορεφραίν, που βασιζόταν στην έννοια “Ελευθερία του λόγου και του χασμουρητού”.

Ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο τεράστιο πρόσωπό του. Οι συστάσεις των πολιτισμών τελείωσαν επιτυχώς. Του προσέφερα λικέρ κάκτου, αλλά μου είπε ότι δεν πίνει, αφού το ποτό (και τα ξενύχτια) είναι ο λόγος που εξαφανίστηκαν οι υπόλοιποι δεινόσαυροι, και αυτός έμαθε από τα λάθη τους.

Ωραία”, του είπα. “Δεν πίνεις, δεν τρως κρέας. Σπαράγγια δεν έχει εδώ. Τι θέλεις να κάνουμε;

Να πάμε βόλτα με την Corvette”, μου απάντησε. “Στο Los Angeles, στο Hard Rock Cafe.”


Το αυτοκίνητο προσπερνούσε τρέχoντας τους αμμόλοφους. Ο άνεμος έκανε τα τρία κερατάκια του Urfurslaag να ανεμίζουν χαρούμενα.

Αλήθεια, τι σημαίνει Urfurslaag?”, ρώτησα. “Είναι μια κραυγή των Vikings”, απάντησε. “Lazy Lizard τι σημαίνει;”, με ρώτησε με τη σειρά του. “Δεν έχω ιδέα”, απάντησα. Και ο δρόμος συνέχιζε αμείλικτος..

Από τα ηχεία του αυτοκινήτου ακουγόταν το “Today’s Lesson” και ο άνεμος σαν να ψιθύριζε κάτι.

He says there oughta be some kind of law against us going down on the street.”, είπα..

Ποιος το λέει;”, ρώτησε μπερδεμένος ο Urf.

Ο αέρας”, απάντησα εγώ. “Mου τα ‘χει πρήξει από το πρωί”.








.

Sunday, May 11, 2008

Thursday, May 8, 2008

"Gate32" μια καραμπινάτη περίπτωση προβοκάτσιας.

.
Καλά-καλά δεν ήξερα τι σημαίνει η λέξη προβοκάτσια, μέχρι που...

Μια ομάδα από βίαιους αναρχικούς Αλβανούς απειλεί ότι θα δείρει Έλληνες και θα βιάσει Ελληνίδες γιατί "έτσι είναι η φύση μας". Προσπαθεί να συνάψει συμμαχίες με τον αναρχικό και αντιφά χώρο και έρχεται σε ρήξη με το φόρουμ του Λάος και τους άλλους "φασίστες".

Όλα αυτά θα ήταν γραφικά, ίσως και λίγο ανησυχητικά αν ήταν αληθινά. Στην πραγματικότητα όμως όλα αυτά είναι ψέμματα φριχτά και κατασκευασμένα και γι αυτό ακόμη πιο ανησυχητικά έως ανατριχιαστικά.

Στην πραγματικότητα την ομάδα αυτή την απαρτίζουν Ελληνες που δεν μιλάνε λέξη αλβανικά (όπως με διαβεβαίωσε ένας Αλβανός φίλος μου) και σαν στόχο έχουν να δαιμονοποιήσουν τους Αλβανούς αλλά και να ενοχοποιήσουν τους όποιους Ελληνες αριστερούς και αναρχικούς έχουν κουτοπόνηρα βάλει στα λινκ του μπλογκ τους.

Το JUNGLE REPORT αφιέρωσε το σημερινό του ποστ σε αυτή την περίεργη συμμορία όπου εξετάζει αναλυτικά την περίπτωση αυτή και δίνει και πολλά λινκ.



Εγώ από την πλευρά μου έκανα 2 διαπιστώσεις: Στο καναλι τους στο You-tube έχουν έναν συνδρομητη τον faskoulous. Αυτός ο τυπάκος είναι συνδρομητης του Σακισάθενς, γνωστός (αν)εγκέφαλος των ακροδεξιών στο ΥΤ.

Στο κείμενο που δίνουν σαν μανιφέστο γράφουν τα εξής:

οι gate 32 hooligans χρησιμοποιούν την πράξη του βανδαλισμού κατά τρόπο ανάλογο με τον Γάλλο ζωγράφο Gustave Courbet, μόνο που σκοπός τους είναι να εκφράσουν με καλλιτεχνικό τρόπο (βλέπε Pierre Klossowski, Nietzsche and the Vicious Circle) την αντίθεσή τους στις υφιστάμενες διαβρωμένες ηθικές αξίες που μεταλαμπαδεύονται στη νεοελληνική νεολαία…

Μα αυτά είναι λόγια του "El Greco" επίσης γνωστού ακροδεξιού (αν)εγκέφαλου με τον οποίο είχα μια εκτεταμένη φιλονικία περί αισθητικών ζητημάτων και ακροδεξιάς...!!!!
Εδώ έχουμε την περίπτωση "θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει..."

Πολύ περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο JUNGLE REPORT

.

.





.

Δελτίο Τύπου Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας

Αθήνα, 6 Μαῒου 2008

Δελτίο Τύπου

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών από τις Κοκκώνη Κουβαλάκη, Μαρία Ρόδου και τον Δημήτριο Λάμπρου κατά του σωματείου μας, που αξιώνουν την παύση της χρήσης των «"εθνικών" τοπικών χαρακτηρισμών Λέσβιος, Λεσβία, Λέσβια, Λέσβιο, Λεσβιακός –ή, ό».

Ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης έχει οριστεί η 10η Ιουνίου 2008.

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να ονομαστεί Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας για να κάνει τις λεσβίες περισσότερο ορατές στην Ελληνική κοινωνία. Είναι ολοφάνερο ότι αναφερόμαστε σε γυναίκες με ομοερωτικό προσανατολισμό. Η λέξη λεσβία χρησιμοποιείται διεθνώς και επισήμως με τη συγκεκριμένη σημασία από τον 19ο αιώνα.

Η έλλειψη ανοχής που εκφράζεται με την κίνηση αυτή συνιστά λεσβοφοβία. Αν οι ενάγουσες και ο ενάγων θεωρούν ότι η χρήση του συγκεκριμένου όρου «προκαλεί και προσβάλει το δικαίωμα της προσωπικότητας... καθώς ενέχει προσβολή της αξιοπρέπειας (τους)», αυτό οφείλεται στην ομοερωτοφοβία που συναντάται δυστυχώς σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Πιστεύουμε ότι σε μία κοινωνία όπου καμία και κανένας πολίτης δεν θα ήταν Β' κατηγορίας εξ'αιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού του/της, κανείς λεκτικός προσδιορισμός δεν θα μπορούσε ούτε να προκαλέσει ούτε να προσβάλλει καμία και κανένα συμπολίτη μας.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της ΟΛΚΕ






Athens, May 7th 2008

Press Release

With great astonishment we were informed by the media the deposition of a restraining order in the Court of First instance in Athens against our association. The plaintiffs Coconi Kouvalaki, Maria Rodou and Dimitrios Lamprou demand that we cease to use the "'national', local characterization Lesbian" and all its derivatives.

The hearing of the case will take place on June 10, 2008.

Our association, since its founding moment, was decided to be named "Homosexual and Lesbian Community of Greece (ΟΛΚΕ)", in order to grant lesbians more visibility in the Greek society. It is more than obvious that we refer to women of homosexual orientation. The word lesbian has been used internationally and officially with the specific meaning since the 19th century.

The lack of tolerance that is expressed with this act constitutes lesbophobia. If the plaintiffs consider that the use of the particular term "provokes and insults the right to personality... since it harbors offense to (their) dignity", this is due to the homophobia which, unfortunately, can be found in at large in the Greek society.

We believe that in a society, where no one is considered as a second class citizen, because of their sexual orientation, no verbal attribution would provoke or insult any of their fellow citizens.

Respectfully,

The board of directors


Tuesday, May 6, 2008

Η τρίτη συμμετοχή του Ούρφουρσλάαγκ σε έκθεση!!!

20th Century on video_project

ΤΡΙΑΝΟΝ FILMCENTER

Τετάρτη 7 Μαΐου στις 22:30




Ο Γιάννης Γρηγοριάδης και η ομάδα Into the pill σας προσκαλούν στις 7 Μαΐου 2008 στις 22:30 στον κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter (Κοδριγκτώνος 21), την προβολή «Ο 20ος Αιώνας σε video».

Στις 21/04/07, στην ιστοσελίδα www.20thcentury.gr διατυπώθηκε το ερώτημα σχετικά την αντίληψη και την κατανόηση του 20ου αιώνα μέσα από την Video τέχνη. Οι απαντήσεις ήταν άμεσες και καταιγιστικές. 80 δουλειές από 60 ενεργούς videoκαλλιτέχνες δικαιώνουν το εργαλείο/διαδίκτυο, όσο και τη γλώσσα/video και μάλιστα χωρίς την διαμεσολάβηση εξωκαλλιτεχνικών μηχανισμών προώθησης και οργάνωσης ενός εικαστικού γεγονότος.

συμετέχουν:
Daya Cahen Ολανδία (Berlinale 2007), Kuo I-Chen Ταϊβάν (51th Venice Biennal), Τorry Mendoza ΗΠΑ (1st prize, Tulalip film festival 07 Washington, DC), Jason Jagello Ισπανία , (BAC!05 Festival of Contemporary Art Barcelona), Zhenchen LIU Κίνα (Best Short Film, 31st Sao Paulo IFF), Mahmoud Hojeij Λίβανος (IFF of Rotterdam 2007), Dave Griffiths Αγγλία (Silver Impakt Award, Impakt Festival, Utrecht, 2006), Hossein Jehani Κουρδιστάν (Tirana IFF 07) και οι Έλληνες: Γιώργος Γυπαράκης, Μαίρη ζυγούρη, Λίνα Θεοδώρου, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Ισιδώρου, Τίνα Κότση, Ηρώ Λάσκαρη, Ιωάννα Μύρκα, Σπύρος Παπαδόπουλος, Νίκος Παπαδημητρίου, Άρτεμης Ποταμιάνου, Βασιλεία Στυλιανίδου, Κική Ψαρού, Urfurshlaag, κ.α.

Γενική είσοδος 8 ευρώ (φοιτητικό 5.50 ευρώ).

Περισσότερες Πληροφορίες www.20thcentury.gr, www.intothepill.net .

Monday, May 5, 2008

Η Κίνα απαγόρεψε την πρόσβαση στα μπλογκς!!!




Γιατί να κάνουμε μισές δουλειές, σκέφτηκαν οι Κινέζοι λογοκριτές, ας κόψουμε την πρόσβαση σε όλα τα μπλογκς να τελειώνουμε. Για την ακρίβεια σε όλα τα μπλογκς του μπλόγκερ μια που την γουόρντπρες δεν την έκοψαν ακόμα...

Λεπτομέρεις αλλά και τρόποι για να σπάσει η κινέζικη λογοκριτική ασπίδα εδώ.