Wednesday, November 12, 2008

Βόρεια Κορέα, η ανθρωπιστική κρίση.

.








.

3 comments:

Anonymous said...

Τι να κάνει μια Ελλαδίτσα ρε Urf, ταΐζει τόσο κόσμο, έρχονται στο Αιγαίο με καΐκια, κολυμπώντας, πετώντας, με κάθε μέσο. Τα ναρκοπέδια στον Έβρο έχουν αδειάσει, αφού οι νάρκες σκάνε από τους λαθρομετανάστες που περνάνε τα σύνορα.
Είπαμε μετανάστευση, αλλά και κάποιος έλεγχος ρε παιδί μου. Οι Αμερικάνοι τους στιβάζανε στο νησί Έλλις, αν θυμάμαι καλά, και τους περνάγανε καραντίνα. Οι Ιταλοί τους είχανε βυθίσει μια φορά στην Αδριατική, οι Αυστραλοί το ίδιο.
Οι Αλβανοί μιλάνε για μειονότητα. Οι Έλληνες, όταν μετανάστευαν, έριχναν πίσω μαύρη πέτρα. Αυτοί είναι δίπλα στο σπιτάκι τους.
Τόσο κόσμο έχει υποδεχτεί αγόγγυστα αυτή η χώρα, δε θά'πρεπε να συγκινηθούν πρώτα κάποια μεγάλα κεφάλια. Τα ίδια με το Θιβέτ, φαύλος κύκλος. Τι να κάνει άλλο πια μια σταλίτσα χώρα σαν την ελλάδα, χρεωμένη διεθνώς, με ανεργία, ακρίβεια κλπ
Πάντως τέτοιες αναρτήσεις να τις βλέπουν μερικοί μερικοί που δεν εκτιμούν κι αυτά τα λίγα που έχουν και πάνε να χρεωθούν στις τράπεζες για τα λούσα και τις πολυτέλειες. Γεμίσαμε 4x4 και SUV, Cayenne, κομπρέσσορες και δε συμμαζεύεται.
Μήπως τελικά είμαστε λίγο τυχεροί, που γεννηθήκαμε εδώ, στην κοιτίδα του πολιτισμού? Καλός ο Βουδισμός κι ο Ινδουισμός κι ο Σιντοϊσμός και τα Ταό και τα Τσι, δε λέω. Αλλά όλοι τρώνε τα μανίκια τους να πατήσουν έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αυτό τυχαίο? Δεν είχε λοιπόν δίκηο ο γερο-Καραμανλής: "η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν".

Αntidrasex said...

Μπράβο ρε Urf.
Με ξύπνησες και εμένα, δεν είχα την εικόνα αυτη.

Alfie said...

Πολύ καλά τα λες....η καταστρατήγηση των ελευθεριών σε διάφορα δήθεν "λαικά" καθεστώτα είναι ξεφτίλα...Ακόμη χειρότερη ξεφτίλα όμως είναι όταν, όπως λες, διάφοροι υπερασπίζονται τις πρακτικές αυτών των κρατών επειδή υποτίθεται ότι τις επιβάλουν κομμουνιστικα, ή αριστερά καθεστώτα, λες και είναι αυτό το αληθινό νόημα του κομμουνισμού και της αριστεράς. Καμμία σχέση...
Η Βόρειος Κορέα βέβαια είναι πλέον ξεκαθαρο ότι καταπιέζεται και ελάχιστοι είναι αυτοί που θα υπερασπιστούν τις πρακτικές της. Ποιος όμως μιλά για καθεστώτα όπως του Τσάβες ή του Κάστρο τα οποία έχουν ακόμη και σήμερα φανατικούς υποστηρικτές ενώ στην ουσία πρόκειται για δικατορίες;